Μετάβαση στο περιεχόμενο

doulgerakish

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by doulgerakish

  1. Καλησπέρα Για ενεργειακή αναβάθμιση αυθαιρέτου 4495 που έχει γίνει σε μία δήλωση, (ίσως έχει ξαναπαντηθεί εδώ, αλλά δε βρίσκω κάτι) τα δεδομένα είναι τα εξής: Ισόγειο κατάστημα 140 τμ, Α όροφος 140 τμ κατοικία, Β' 140 τμ κατοικία Σύνολο: 140 τμ κατάστημα - 280 τμ κατοικίες Η αναβάθμιση γίνεται στο σύνολο του κτιρίου. Άνω 250 τμ για κατοικίες η έκπτωση ειναι 30% και κάτω από 500 τμ για κατάστημα 50%. Δεδομένου ότι το σύστημα των αυθαιρέτων "διαβάζει" τα συνολικά αυθαίρετα τμ και σου κάνει την ανάλογη έκπτωση, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που υπάρχουν 2 ειδών εκπτώσεις (30 κ 50%) ποια έκπτωση θα σου κάνει? Έχει κάνει καποιος κάτι ανάλογο?
  2. Επιπροσθέτως, στην παραπάνω ερώτηση, υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ Α' και Β' ΠΕΑ?? Κι αν ναι από που προκύπτει?
  3. Καλησπέρα, Σε ακίνητο 3 ορόφων, ισόγειο 75, Α' όροφς 130 και Β' 130τμ (Α και Β μη αποπερατωμένοι). Ο ιδιοκτήτης ειναι δικαιουχός ΚΕΑ. Υπάρχει περίπτωση η μείωση να εφαρμόζεται και στους 3 ορόφους??
  4. Σε ευχαριστώ πολύ! Τελικά μου έδωσαν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ 3218/2010 στην οποία βασίζονται, αυτό το βρήκα.. Κυρίως στο εδάφιο 13 και 14. Υπάρχει και το έγγραφο με αρ πρωτ. : 1659/02-02-2006 της Δ/νσης Πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ με θέμα "Επιτρεπόμενες χρήσεις σε οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 όσον αφορά τις βιοτεχνικές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις" το οποίο θα ναφέρει κάτι σχετικό, αλλά δε μπορώ να το βρω.
  5. Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Η ερώτηση είναι, και αφορά την τελευταία παράγραφο αυτού που με παρέπεμψες ("Εξυπακούεται όμως ότι με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία εργαλεία χωροταξικού σχεδιασμού μπορούν μετά την οριοθέτησή τους να επιτραπούν και μέσα στους οικισμούς τους υφιστάμενους προ της 16.8.1923 καθώς και σε απόσταση 500 μέτρων περιμετρικώς των ορίων αυτών χρήσεις χαμηλής όχλησης που είναι συμβατές με το χαρακτήρα του οικισμού."), ποιές είναι αυτές οι χρήσεις που είναι συμβατές με το χαρακτήρα του οικισμού, ή διαφορετικά, πως μεταφράζεται αυτό? Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να το ορίζει!?
  6. Καλησπέρα Μήπως έχει κανείς υπόψιν του τα παρακάτω, που σχετίζονται με την εγκατάσταση βιομηχανιών σε απόσταση 500μ από οικισμό? έχω ψάξει παντόυ αλλά άκρη δεν έχω βρει.. Εγκ-31255/1550/51/20-5-87 και Εγκ-51/87 ΣΤΕ-1239/87, Περί οχλουσών βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε απόσταση 500 μέτρα από τα όρια οικισμών. Η τοπική πολεοδομία επικαλείται αυτές τις εγκυκλίους (χωρίς να μου τις προσκομίζει) και μου απαγορεύει την εγκατάσταση επαγγελματικού εργαστηρίου χαμηλής όχλησης (δηλ τη χρήση γης), επείδη όπως λέει δε σχτίζεται με την καθημερινή ζωή των κατοίκων... Πράγμα που δεν το έχω συναντίσει κάπου αλλού, και που μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση.. Δηλ πχ ένα επ. εργαστήριο αρτοποιείο (που κατά την πολεοδομία σχετίζεται με τη ζωή τους) εξυπηρετεί μόνο τον οικισμό??
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι! Πρόχειρη κατασκευή (κιόσκι - πολεοδομική παράβαση, δηλ χωρίς Υπέρβαση Δόμησης), τακτοποιείται εντός του ορίου ασφαλείας από την εθνική οδό?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι! Πρόχειρη κατασκευή (κιόσκι - πολεοδομική παράβαση), τακτοποιείται εντός του ορίου ασφαλείας από την εθνική οδό?
  9. Καλημέρα Έχω την εξής απορία/ερώτηση. Έχω ακίνητο που έχει μεγαλύτερη απόσταση από την απόσταση ασφαλείας από την εθνική οδο. Γύρω από το αυτό το κομμάτι της εθνικής όδου, υπάρχει απαλλότρείωση, που και πάλι το ακίνητο βρίσκεται εκτός του ορίου απαλλοτρείωσης (μερικά μέτρα, περίπου 3μ). Η τοπική πολεοδομία ισχυρίζεται ότι αφού υπάρχει απαλλοτρείωση γύρω από την εθνική οδό, τότε το όριο ασφαλείας μετράται από το όριο απαλλοτρείωσης και όχι από τον άξονα της εθθνικής οδού και άρα το ακίνητο είναι εντός ζώνης ασφαλείας και δεν τακτοποιείται για αυτό το λόγο. Ισχύει κάτι τέτοιο? και αν ναι ποιος νόμος είναι? Ευχαριστώ
  10. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα ΤΠΥ για μία μελέτη που κόπηκε το 15. Αμέλησα να πληρώσω το ΦΕΜ. Προφανώς η πολεοδομία το ζητάει. Πως μπορώ να το πληρώσω, αλλά να χρεωθεί για το έτος 15 και όχι το τρέχων (16) για φορολογικόυς δικους μου λόγους? Πρέπει να πάω στην εφορία (αν γίνεται) ή γίνεται με κάποιο τρόπο και στο Taxis?
  11. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να πάει στη φορολογία του 15, για να έχω την επιστροφή φόρου φέτος (επειδή θα έχω, κ το ποσό είναι μεγάλο).. Αν το πληρώσω το 16 τότε η επιστροφή θα βγει το 17 κτλ
  12. Οι μελέτες τώρα κατατέθηκαν. Μου ζητάει ΦΕΜ των αμοιβών των μελετών που εγώ αμέλησα να πληρώσω το 15...
  13. Καλημέρα παιδιά και καλό Σαββατοκύριακο Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα ΤΠΥ για μία μεέτη που κόπηκε το 15. Αμέλησα να πληρώσω το ΦΕΜ. Προφανώς η πολεοδομία το ζητάει. Πως μπορώ να το πληρώσω, αλλά να χρεωθεί για το έτος 15 και όχι το τρέχων?
  14. Εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα, εκτός σχεδίου αποτελείται από ημιυπόγεια pilotis (περίπου η μισή κάτω από το επίπεδο του εδάφους), που χρησιμοποιείται για θέσεις στάθμευσης, και τρεις υπερκείμενους ορόφους. Η pilotis υπολογίζεται σαν ΒΧ ή ΚΧ?
  15. Σε ευχαριστώ Δημήτρη! Είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο δυώροφο κτίσμα, και το έχουν αποποιηθεί και οι επόμενοι κληρονόμοι και υπάρχει και η πράξη απόδοσης στο Δημόσιο. Αυτό που με προβληματίζει είναι αυτό που λες "Καποια στιγμη το Δημοσιο θα κανει αυτα που χρειαζονται". Δηλ τι πρέπει να κάνει το Δημόσιο? Όταν λες "ο ενας συνιδιοκτητης θα προχωρησει σε δηλωση με βαση το ποσοστο του." εννοείς ότι θα πληρώσει το 50% του προστίμου? και το υπόλοιπο 50%?
  16. Έχω την εξής περίεργη περίπτωση Έχουμε ένα εξ αδιαρέτου αυθαίρετο ακίνητο. Ανήκει σε 2 ιδιοκτήτες. Ο ένας πέθανε, αλλά όλοι οι συγγενείς του αποποιήθηκαν την κληρονομιά (και κατά συνέπεια το 50% του ακινήτου), γιατί ήταν χρεωμένος, οπότε αυτή περιήλθε στο δημόσιο. Ο έτερος ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει το όλο ακίνητο. Μπορεί?? Ή σύμφωνα με το άρθρο 2ε λογίζεται πλέον σαν δημόσιο κτήσμα και απαγορεύται. Και αν μπορεί, ποιος είνια ο άλλος ιδιοκτήτης και ποιος υπογράφει για λογαριασμό του?! Ευχαριστώ
  17. Θα ήθελα και εγώ παιδιά ένα υπόδειγμα αν γίνεται! Δεν βρήκα κάτι στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας εδώ..
  18. Σε ευχαριστώ ΙΑΣΟΝΑ. Βασιζόμενος σε αυτο λέω: Σύμφωνα με την παράγραφο 1α) του άρθρου 11 του Ν. 4172 (ΦΕΚ 167Α/2013 – «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις.») ισχύει το εξής: «Ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου, θεωρούνται: α) ο (η) σύζυγος, εφόσον δεν έχει ίδια φορολογητέα εισοδήματα οποιασδήποτε πηγής.» Στη συνέχεια, και στην παράγραφο 2ε) του άρθρου 14 ιδίου νόμου αναφέρεται ότι: «Οι ακόλουθες κατηγορίες εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις απαλλάσσονται από το φόρο: α) ..... ε) Οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τις εκατό (80%)». Από τα παραπάνω συμπεραίνετε ότι σύζυγος με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%, και με μοναδικό έσοδό του την αναπηρική του σύνταξη, επιβαρύνει φορολογικά την σύζυγό του. Σωστά?!
  19. Παιδιά μία ερώτηση γιατί έχω πελαγώσει!! Δείτε την απάντηση στην τράπεζα Πειραιώς από εκπρόσωπο του Υπουργείου: "Καλημέρα, σχετικά με την εξόφληση του προστίμου που αφορά του ακίνητο του κ. ..... και έπειτα από ερώτηση στο υπουργείο σας ενημερώνω ότι : Θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί αυθαιρέτων για τα υπερβάλλοντα τ.μ. και για τυχόν άλλες αυθαιρεσίες που έχει. Εφόσον προκύπτει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΥΠΑΓΩΓΗ λόγω Ν.4178/2013 και έχει πληρωθεί το σύνολο του ειδικού προστίμου και του παραβόλου (όχι μόνο το 30% αυτών) τότε μπορεί να υποβληθεί αίτηση στο Πρόγραμμα, εφόσον βέβαια για την κατοικία ικανοποιούνται και τα λοιπά κριτήρια επιλεξιμότητας του Προγράμματος. Ως αποδεικτικό χρησιμοποιείται η εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ της «Δήλωσης ένταξης Ν.4178/2013» για την συγκεκριμένη κατοικία." Διονύσης Στώτης Στέλεχος Μονάδας Β1 Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου και Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ) Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Ο πελάτης έχει πληρώσει το 40%. Έχετε ποτέ δει κάτι τέτοιο?! Το ΦΕΚ 2440Β/2014 (για τον συνψηφισμό προστίμων αυθαιρέτων και εξοικονόμησης), δεν ακυρώνετε αυτόματα έτσι?!
  20. Καλησπέρα, η περίπτωση έχει ως εξής: ΑΜΕΑ με πάνω από 80% αναπηρία και η γυναίκα του είναι συγκύριοι (50-50) εξ αδιαιρέτου μίας πολυκατοικίας 3 ορόφων. Πάμε με 85% έκπτωση για όλα? Το ρωτάω γιατί δεν κατανοώ αν η γυναίκα του επίβαρυνεται φορολογικά από εκείνον.. Με τη λογική ότι έχει την αναπηρική του σύνταξη κτλ, εγώ θα υπέθετα ότι δεν επιβαρύνεται φορολογικά η γυναίκα του. Εκτός και αν το "φορολογικά" έχει κάποια άλλη ερμηνεία. Ευχαριστώ
  21. Συμφωνώ απόλυτα.. Ειδικά με το 2.α. Το θέμα είναι ότι αν πας στην αδειοδοτούσα αρχή τακτοποίηση με χώρο ΒΧ, είναι εμφανές ότι θα το "κόψει". Συνεπώς, για το πατάρι πρέπει να εκδοθεί Βεβαίωση χώρου ΚΧ.. και αυτό επί της ουσίας είναι η ερώτηση.
  22. akis73 αυτό είναι το θέμα. Το ύψος (που δεν έχω). Από την άλλη σκέφτομαι όμως, ότι οταν υπερβαίνεις/παραβαίνεις τις διατάξεις/νόμους (για κάλυψη, δόμηση, ύψος κτλ), και ο 4178 σε "νομιμοποιεί", τότε πιστεύω και το ύψος (που δεν έχω) θα μπορει να "τακτοποιηθεί". Αν δεν μπορεί να χρησημοποιείθει ως ΚΧ, δεν υπάρχει λόγος να τακτοποιήσει (ο συγκεκριμένος).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.