Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

teerroreer

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by teerroreer

  1. γεια σου Σιραδραβ!

  2. Στο θέμα με τα υαλοτουβλα μήπως θα υπήρχε πρόβλημα με τον φωτισμό κ πρέπει να το βάλεις σαν παράβαση κτιριοδομικου; (δεν μου εχει τυχει ποτέ, μια ιδεα πέταξα γιατι εμένα θα με έπιανε το φοβικό μου!)
  3. Ευχαριστώ πολυ nbr για την βοηθεια. Ησουν αναλυτικότατος! Επίσης μετα απο επικοινωνια με την εκει πολεοδομια μου εστειλαν και αυτό:
  4. Μερσι για τις απαντησεις. Οταν λες ''...Διατάγματα ρυμοτομίας που την ζώνη πλέον την αφήνουν πίσω.'' τι εννοείς; (μολις ειδα οτι δεν εγραψα πως το οικοπεδο μενει εκτος του Ρ.Σ. - σαν να το εννοουσα...)
  5. Καλημέρα και ευχαριστώ. Μολις γυρισα απο την πολεοδομία. Ο συναδελφος εκεί έχει την ιδια αποψη με οτι γραφεις στην 2η και 3η παράγραφό σου. (''Μεχρι να ξεκαθαριστεί και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο'' όπως ειπε.)
  6. Καλημέρα! διαβαζω το αρθρο 81/3/ζ... Οι εργασίες που εντάσσονται στα αρθρα 30 και 29/2 δεν ειναι παραβασεις ουτε αυθαιρετες κατασκευές; γιατι μετα πχ η θερμομονωση ειναι και στην Κατ3 αρα θελει τακτοποιηση αλλα ειναι και στην παρ. 2 του Α 29 (ιθ).
  7. Με οικοδομικα τετραγωνα. Ο δημος εχει ομως ΣΧΟΟΑΠ. Τωρα μιλαω με εναν μηχανικο της περιοχης και μου λεει πως το Σχ Πολης δεν εχει κυρωθει. (το οικοπεδο αν ειναι ακομα οικοπεδο, ειναι δικο μου αλλα σε αλλο μερος). Παρ΄ολα αυτά αν ξερετε η απαντηση κ στις δυο περιπτωσεις (με κυρωμενο σχεδιο ή οχι) ειναι χρησιμη ως γνωση.
  8. Αν το οικοπεδο ηταν στην ζωνη οικισμου (με επιφανεια >2000 κτλ) και τωρα εχει γινει σχεδιο πολης στον οικισμό, ισχυει πλεον η παλια ζώνη, ειναι δλδ αρτιο κ οικοδ κατα παρεκκλιση; από που θα παρουμε επισης τα 500μ.; (Μολις γυρισα απο τοπογραφικο και περασα τα δεδομενα...)
  9. εμενα παντως η συμβολαιογραφος μου ζητησε καινουριες βεβαιώσεις παρόλες τις διαμαρτυριες μου... Ασε που δεν μπορεις να επιλεξεις για αδομητο οτι δεν εχει αδεια... κλαιω
  10. Ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια! Μεταβίβαση είναι, ναι. Γιατί; (να βγάλω την βεβαίωση θεωρείς ε Παντως το προσεγγιζα εντελώς διαφορετικά για τον λόγω που εθιξα (το ακάλυπτο υπόγειο να μετρά στην δόμηση αφου στην αδεια δεν μετρουσε).
  11. το υπογειο ειναι ακριβώς όπως στην άδεια στις διαστάσεις (και στο υψος). Για να ξεκαθαρίσω: Εχω ενα υπόγειο π.χ. 10χ10 (τετραγωνο) . Το ισογειο ειναι ενα Γ και ενας ΗΥ στο ισόγειο ολοκληρώνει το τετράγωνο ωστε να έχουμε ιδιο περιγραμμα με το υπογειο (στην άδεια αυτά). Ετσι το υπογειο δεν μετρά στην δόμηση. Ο ηυ αυτός (κεραμωτή) δεν ολοκληρώθηκε. Άρα το υπόγειο εξεχει του περιγράματος (μονο το τμημα κατω από το Γ ειναι καλυμενο και μεσα στο περίγραμμα) άρα πλεον μετράει στην δόμηση σε αντίθεση με το τι γραφει η αδεια. Λεω τωρα εγω.
  12. Χαιρετε! σε κτηριο που μελεταω για αυθαιρεσίες δεν ολοκληρώθηκε ο η/υ χωρος πάνω απο υπόγειο. Αρα το υπόγειο πλεων, ενω ειναι όπως στην άδεια, είναι εκτός περιγράματος κ θα έπρεπε να μετρά στην δόμηση. Θα ''κόψω'' κατ3 για τον η/υ και υπερβαση στην δομηση και καλυψη για το υπογειο ή μονο κατ3 για τον η/υ (λεω το πρωτο) σωστά; τι λετε;
  13. ευχαριστώ παρα παρα πολυ παιδιά! (Dimitris το αρχειο δεν μου ανοιξε αλλα το γκουγκλαρα). Οσον αφορά δλδ την προτεινόμενη πολεοδόμηση από ότι καταλαβα ειναι οι περιπτωσεις 1 και 2 από τα παρακάτω (ενω παλια ήταν και τα τρια) 1)το οικόπεδο ειναι στο σχεδιο πολης ή σε τυχουσα επεκταση του 2)οικισμό (ή πάλι επέκταση οικισμού) 3) ειναι πχ εκτος σχεδιου αλλα σε ΓΠΣ το οποίο προβλεπει ταδε χρηση γης (π.χ. γεωργικη με συγκεκριμενους ορους δομησης). (εγραψα τις περιπτωσεις που σκεφτηκα και για να κλεισει το θέμα)
  14. Πολλες φορές, ενω στα τοπογραφικά αναγραφω τα εντος/εκτος - σχεδιου/οικισμου, εντος ζωνης οικισμου, ταδε περιοχή σε ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ, αν ειναι αρτια κ οικοδομ. υπάρχει η απαίτηση απο τους συμβολαιογράφους να γράψω και ''αν το ακινητο είναι σε περιοχη ή όχι προς πολεοδόμηση''. Παντα ρωτάω τι εννοούν, και δεν παιρνω απάντηση (αν χτιζεται είναι μία..). Εχει καποιος κάποια ιδέα;
  15. Ενδιαφέρεται κάποιος άλλος συνάδελφος για να στέλναμε τίποτα μαζικό; ή ξερει κανείς αν εγινε πρόβλεψη στον νέο νόμο;
  16. χα! και με ανασχηματισμό οι μπουλντόζες της παράτασης και του νέου νόμου θα προχωρήσουν. Πάντως συνάδελφοι, στα αυθαίρετα κ στον ΕΝΦΙΑ κτλ υπάρχει συνέπεια. Δεν είναι όπως στις υποδομές και στην παιδεία που κάθε κυβέρνηση χαλάει τα της προηγούμενης.
  17. και εδώ μαλώνω με έναν ιδιοκτήτη για να βάλουμε στηθαία σε οικοδομή (είναι στα μπετά). Δεν θέλει γιατί ''οι άλλοι δεν βάζουν και θα με κοροϊδεύουν''. Μαγκιά δλδ... θα τον πούνε αδερφή και κοροιδο αν βάλει... (συγνώμη για το political incorrect).
  18. Συγνώμη παιδιά, αλλά τα μπέρδεψα. Το οτι στα μικρα υδατορέματα δεν χρειάζεται να γίνει οριοθέτηση τι σημαίνει; Οτι πρέπει να αφήσουμε απόσταση 10μ από το ''φρυδι'' ή οτι μπορούμε να κολλήσουμε πάνω του;
  19. Καλησπέρα συνάδελφοι! Αλλαγή χρήσης από Κ.Χ σε Κ.Χ. με αναλυτικό, σε ποια κατηγορία δηλώνεται; οποιαδήποτε πλην της 3;
  20. το καλλίτερο σύστημα το είχαν στο prequel του Alien, το Προμηθέας. Στέλνανε ένα drone, αυτό σκάναρε και σου έβγαζε τοπογραφικά, όψεις, κατόψεις, τρελά πράγματα. Μόνο αρτιότητα και οικοδομησιμότητα χρειαζόταν να βάλεις και την δήλωση.
  21. καλησπέρα, υπάλληλος του υγειονομικού μου είπε να μην βάζω το Δ.Ρ. στην κάτοψη γιατί πρέπει να το υπογράφει ο υγειονομικά υπεύθυνος. Έτσι, επειδή η κάτοψη έχει σφραγίδα δικιά μας, θεωρεί οτι μπορεί να μπλέξουμε. Δεν νομιζω ότι πρέπει να αγχωθούμε για ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα ή οτι θα κάνουμε στο μέλλον όσοι το αφήσουμε πάνω στην κάτοψη, απλά το αναφέρω (χτες μου έγινε η υπόδειξη).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.