Jump to content

PLO

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by PLO

 1. http://www.pedmede.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1619:2014-31-12-2014&catid=91&Itemid=524&lang=el
 2. Μάλλον υπάρχει κάποια παρανόηση σχετικά με τον ορισμό των μικτών και καθαρων τετραγωνικών ενός διαμερίσματος. Κατά την άποψή μου μικτά ονομάζονται τα τετραγωνικά ενός διαμερίσματος, με τα πάχη των τοίχων (δηλ. εξωτερικές διαστασεις) συμπεριλαμβανομένου και των τετραγωνικών των κοινοχρήστων που του αναλογούν. Καθαρά, το ίδιο με το παραπάνω αλλά χωρίς τα κοινόχρηστα.
 3. Οι δικές μου πληροφορίες λένε για εξετάσεις αρχές Νοεμβρίου, από την υπεύθυνη του προγράμματος εκπέδευσης ενεργειακών επιθεωρητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
 4. Κατά τη γνώμη μου, φαίνεται ότι, για να συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας , απο 1-3-12 και μετά , οποιαδήποτε οικοδομή, πρέπει ή να μην έχει καθόλου αυθαιρεσίες, ή αν έχει πρέπει αυτές να ρυθμιστούν με τον 41014/2011, κάτι που τελικά δεν είναι και τόσο κακό (για τον μηχανικό εννοώ) εάν το καλοσκεφτείς.
 5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 1/3/2012 , ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ 4030 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ!!!!!!!!!!!!! (1)μεταβατικές διατάξεις ν 4030 2011.doc
 6. Το λ του θερμομονωτικού πέφτει όσο αυξάνεται το πάχος του
 7. Δεν ξέρω εάν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν βρήκα. Θα ήθελα να το κάνω σε μορφή δημοσκόπησης αλλά δεν ξέρω πως το κάνουν, ή αν μπορεί να γίνει. Κατά τα άλλα Δ.Π.Θ./2000
 8. Βαγγέλης Ξάνθη, καθάρισε μεταλλικές. Πολύ γνωστός φροντιστής στην Ξάνθη και κρίνοντας εκ' του αποτελέσματος καλός στη δουλειά του, μας πέρασε όλους εκείνο το εξάμηνο. Με τον Ρουσάκη ήμουν συμφοιτητής, έγινε επίκουρος το θηρίο; μπράβο του. Με τον Χαλιορή σειρές στο στρατό. Προχωράει ο κόσμος όχι σαν εμάς....!!!
 9. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδερφος γνωρίζει εάν για το νησί της Λευκάδος ισχύουν κάποιοι ειδικοί όροι δόμησης, ή περιορισμοί όσον αφορά στη μορφή των κτιρίων , σε εκτός σχεδίου περιοχή, ή εάν απαιτείται υποχρεωτικά έλεγχος ΕΠΑΕ.
 10. Μας φώτισες ****** (διαγραφή λινκ από CostasV)
 11. Σειρές φίλος και ίδιες μεταθέσεις (σχεδόν) αλλά ανάποδα (πρώτα 721 ΤΜΧ Κοζάνη και μετά 724 ΤΜΧ Ξάνθη). Ποιός να 'σε? (Μάλλον άργησα λίγο να διαβάσω το μήνυμα σου και να απαντήσω)
 12. Συμφωνώ με όσα λέγονται και παράλληλα εξοργίζομαι γιατί λίγο έως πολύ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα περάσαμε ή θα τα περάσουμε. Και μάλιστα σε πράγματα μικρής σημασίας , σε σχέση με την συνολική ευθύνη που αναλαμβάνουμε ( και την αναλαμβάνουμε συνολικά και εφ' όρου ζωής, αποκλειστικά και μόνο εμείς ) από ανθρώπους κατά κανόνα με μικρή ή καθόλου εμπειρία στις μελέτες και τις κατασκευές και άρα κατά τη γνώμη μου και στους κανονισμούς και την ερμηνεία τους (καθώς τα πράγματα αυτά είναι αλληλένδετα, και εάν δεν τα δουλεύεις δεν τα ξέρεις) και επιπλέον εκ του ασφαλούς (καμία ευθύνη δεν φέρει ο υπάλληλος αφού αναγράφεται σαφώς στην νομοθεσία) και εκ του προχείρου (σε 10-20 λεπτά για μια μελέτη που ο μελετητής δαπάνησε 10δες εργατοώρες και εξάντλησε όλες κατά τη γνώμη του εναλλακτικές λύσεις και εξέτασε όλες τις πιθανές περιπτώσεις) και με τρόπο πολλές φορές επιστημονικά προκλητικό που σε θίγει (πάντα επιστημονικά εννοώ) και σε βγάζει από τα ρούχα σου και ... και.. και.. και όλα αυτά όχι μόνο στα στατικά αλλά και στις άλλες μελέτες από όλων των ειδικοτήτων συναδέλφους. Τα είπα και ξαλάφρωσα. Κλείνοντας θα ήθελα να αναζητήσω τη λύση, συμφωνώ με την ιδέα του συναδέλφου που ανέφερε να ζητείται εγγράφως και μετά από αίτηση η δικαιολόγηση της παρατήρησης και η παραπομπή στον αντίστοιχο κανονισμό, γιατί έτσι τουλάχιστον θα αναγκαστούν να διαβάσουν τους κανονισμούς και τους νόμους. Όμως ο καθένας μόνος του δεν θα καταφέρει τίποτα. Και εάν το ΤΕΕ και οι σύλλογοι δεν μπορούν να προσφέρουν, τότε τι μπορεί να γίνει. Μήπως να τα βγάζουμε στη φόρα με όνομα και επίθετο, κάπου σε κάποιο site ?
 13. Συγχαρητήρια, πολύ καλή προσπάθεια, χρησιμότατο εργαλείο δουλειάς
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.