Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

GiannisEnv

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GiannisEnv

  1. Διάβασε το ΦΕΚ2703/Β/5-10-2012, με μια πρόχειρη ματιά δεν προκύπτει υποχρέωση του μελετητή. Δες το φεκ αναλυτικά.
  2. Μετά από συζήτηση που είχα με αρμόδιο υπάλληλο της ΠΕΧΩ για το κεφ7 (Σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης και το προτεινόμενο πρόγραμμα παρακολούθησης) του παραρτήματος ΙΙ, το συμπέρασμα είναι ότι ο μελετητής του έργου καλείται να περιγράψει ένα τρόπο παρακολούθησης (monitoring) των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει περιγράψει και αναλύσει σε παραπάνω κεφάλαια της ΜΠΕ. Σε κάθε κατηγορία έργου που απαιτείται ΜΠΕ υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι για έλεγχο -Monitoring, σε γενικές γραμμές όμως το κύριο κομμάτι όλων είναι ο έλεγχος των αποδεκτών τιμών των όποιων εκροών ή αποβλήτων ή άλλων οχλήσεων που πιθανώς να παράγονται. Το κεφ. αυτό δεν αποτελεί κατ'ανάγκη πρόταση προς υιοθέτηση δεσμευτικών περιβαλλοντικών όρων απο την υπηρεσία (όπως μου εξήγησε ο υπάλληλος της ΠΕΧΩ). Επομένως δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι έτοιμο σε αυτό το κομμάτι, γιατί σε κάθε μελέτη υπάρχουν διαφορετικοί παράμετροι για περιβαλλοντικό έλεγχο.
  3. Συνάδελφοι, δεν έχω εντοπίσει ούτε εγώ, ποίες ειδικότητες μηχανικών μπορούν να υπογράψουν μελέτη seveso ? Επαναφέρω την ερώτηση, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος που να ορίζει κάτι ?
  4. Πραγματικά απορώ.. Η Διοικούσα του ΤΕΕ και το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ κοιμούνται όρθιοι ? ? ?. Οι εισφορές αυξάνονται, τα αποθεματικά χάνονται, οι συνάδελφοι μηχανικοί που είναι άνεργοι πληρώνουν κανονικά το ΤΣΜΕΔΕ χωρίς καν να έχουν τα "προνόμια" του άνεργου και κάποιοι κοιμούνται όρθιοι.... Αντίθετα φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες κάνουν κουμάντο σε αυτή την χώρα με έτσι θέλω...μπράβο στους εκπροσώπους μας!!
  5. Συνάδελφοι ενημερώνω ότι το όριο για απευθείας ανέθεση στην κατηγορια 27 είναι το 30% της ανώτερης αμοιβής για Α τάξη πτυχίου δηλαδή περίπου στα 9.000 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
  6. Νομίζω ότι οι αποστάσεις ρυθμίζονται από την κατηγοριοποίηση του σφαγείου ανάλογα με την δυναμικότητα του και κατ επέκταση από τον βαθμό όχλησης. Αν είναι μέση ή χαμηλή. Ρώτα καλύτερα στο τμήμα Βιομηχανίας της Περιφερειακής Ενότητας που ανήκει, μιας και αυτοί δίνουν την τελική άδεια.
  7. Γνωρίζουμε ποιες ειδικότητές μηχανικών μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας?? Υπάρχει κάποιο σχετικό ΦΕΚ? η τα πράγματα είναι ελεύθερα? χρειάζεται κάποια εγγραφή σε κάποιο μητρώο ?? ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  8. Συμπληρώνεις μηπως τα εντυπα του προγραμματος Εξοικονομώ??
  9. Υπάρχουν πολλές εταιρίες ψάξε στο internet και θα βρεις στειλε κανα mail μίλα και με τα αφεντικά που θα κάνουν το ξενοδοχείο και με τους άλλους μελετητες του έργου!Εσένα σε ενδιαφερουν μονο οι εκροες αυτο ορίζει η νομοθεσία και η εξασφάλιση να μην υπάρχουν οσμές,αν επιλέξουν ένα καλό συστημα compact δεν υπάρχει πρόβλημα. Η κατηγορία της μελέτης ειναι Α2 (από 50-1000 κλινες πάει περιφέρεια).Αλλα η αμοιβή δεν εξαρτάται απο την κατηγόρια μόνο, αλλά και απο την δουλειά που θα κάνεις και τον χρόνο που θα χρειαστείς να βρέις όλη την χαρτούρα και τιε βεβαιώσεις απο αρχαιολογία κλπ. Εγω θα τους έπερνα 2000 περίπου καθαρά,χωρίς ΦΠΑ.
  10. Αν έισαι ΜΗΧ.Περιβάλλοντος ή Χημικος Μηχανικός απλά ριξε μια ματια στα σχετικα μαθηματα της σχολής σου σχετικά με την διαστασολόγιση των δεξαμενών. Παντως για 100 κλίνες, δεν θεωρείται μεγάλο το νούμερο, μπορείς να βρεις έτοιμους compact βιολογικούς ειδικών προδιαγραφών για ξενοδοχεία, και απλά αναφέρερεις στην μελέτη στο κεφάλαιο των επιπτώσεων και της αντιμετόπισης αυτών σχετικά με τα απόβλητα σου τις προδιαγραφές και τον τρόπο λειτουργίας αυτών. Ο χρονος παραμονής των λυμάτων, έχει να κάνει με το που θα διανέμεις τα λύματα και πόσο συχνά, αυτό εξαρτάται βέβαια και απο την επεξεργασια που θα γίνεται στον compact βιολογικό. Στις περισώτερες περιπτώσεις για μικρά ξενοδοχεία όπως το δικό σου τα δίνουν σε βοθρατζίδικα και τα μεταφέρουν αυτοί στον κοντινότερο βιολογικό της περιοχής. Ποσο τους πήρες για την μελέτη??
  11. Το να κανεις μια μελέτη είναι το τελευταίο. Ολοι μπορούν να την κάνουν άλλοι καλά και άλλοι λιγότερο καλά, το θέμα είναι να την κάνεις γρήγορα να μαζέψεις τα χαρτιά που απαιτούνται γρήγορα και να τελειωσεις την αδειοδότηση στα μπαμ. Αλλα το πρωταρχικό σε ένα γραφείο είναι να μπορεί να πάρει πρώτα την μελέτη.......!!!!!!
  12. Ενα σχετικό κειμενάκι πάνω στο thread. Why Young Buildings Failed in Old Towns http://dotearth.blogs.nytimes.com/2009/04/11/why-young-buildings-fell-in-old-towns/?scp=1&sq=synolakis&st=cse Costas Synolakis Professor of Civil and Environmental Engineering, Director, Tsunami Research Center Viterbi School of Engineering, University of Southern California
  13. Το καλύτερο πρόγραμμα για αυτές τις περιπτώσεις είναι το IDRISI αλλά ειναι λίγο δύσκολο στη χρήση του,επιλέγει και σου κάνει την διορθωση με τον πιο αυτοματοποιήμενο τρόπο για λιγότερο σφάλμα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.