Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

xristina82

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xristina82

  1. Καλησπέρα, για έκδοση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης σε κατάστημα πώλησης άρτου, τι πρέπει να ελεγχθεί τελικά? Η οικοδομική άδεια του 87 αναγράφει κατάστημα. Όχι κατάστημα ΥΕ. Πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης?
  2. Η έκδοση ο.α. νομιμοποιησης για τα σύννομα τμήματα είναι υποχρεωτική ? Και αν ναι τι μελετες απαιτεί η πολεοδομία? Όλες? Η αμοιβή μηχανικού θα είναι η αντίστοιχη της έκδοσης αδειας από την αρχή?
  3. Η έκδοση ο.α. νομιμοποιησης για τα σύννομα τμήματα είναι υποχρεωτική ? Και αν ναι τι μελετες απαιτεί η πολεοδομία? Όλες?
  4. Υπόγειο σε διώροφη κατοικία δεν κατασκευάστηκε. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κλείσει την επίβλεψη και την άδεια που έχει λήξει κ να πάρει ρεύμα. Άδεια του 96. Ποια η διαδικασία για να εμφανίσω στην πολεοδομία την κατάσταση ως έχει? Με 4178? Και αν ναι ως τι? Αναθεώρηση κ ενημέρωση φακέλου δεν γίνεται.
  5. Σε διώροφη κατοικία του 2003 με Ο.Α. υπάρχουν αυθαιρεσίες υπερβάσεις δόμησης, ξεμπάζωμα, κλπ. Κατά την αυτοψία προέκυψε ότι οι διαστάσεις του κτιρίου είναι μικρότερες σε σχέση με αυτές της Ο.Α. και η κάτοψη από 100τ.μ. έγινε στην πραγματικότητα 70τ.μ. Πώς αντιμετωπίζεται? Τι είδους παράβαση είναι?
  6. Το κτίριο μπορεί να είναι του 55 αλλα δεν ξέρω αν έχουν γίνει αυθαιρεσίες πιο μετά. Συνεπώς πάντως καταλήγουμε ότι δεν μπορώ να μιλήσω μόνο για το διωροφο που μας απασχολεί. Θα πάει ως σύνολο το οικόπεδο.
  7. Οικόπεδο εντός σχεδίου με ιδιοκτήτες ένα ζευγάρι που συναινεί. Θέλουν να τακτοποιήσουν μια διώροφη κατοικία. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει ενα κτίσμα προ 55 με αρ. νομιμοποίησης οπως φαίνεται στην οικοδομική άδεια. Πρέπει να ελέγξω το οικόπεδο στο σύνολο, δηλαδή να συμπεριλάβω και το κτίσμα του προ 55? Σύσταση οριζόντιας κ κάθετης δεν υπάρχει.
  8. Eπικοινωνεί μόνο από τον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.Δεν υπάρχει εξωτερική πρόσβαση ούτε τώρα, ούτε μελλοντικά.Δεν είναι η δουλειά μου να πάρω τη θέση του λογιστή. Από σκοπιά μηχανικού ρωτάω και μόνο. Ευχαριστώ,
  9. Δεν αναφέρθηκε ακόμα στο 4014 αν ειναι κυριος ή βοηθητικός χώρος. Έτσι κι αλλιώς το πατάρι υπολογίζεται με μειωτικό 50% ανεξάρτητα αν είναι ΚΧ ή ΒΧ.
  10. Το ερώτημα είναι, μπορεί ένας χώρος να είναι κύριος χωρίς πρόσβαση?? Χωρίς σκάλα? Δεν επικοινωνεί από πουθενά εκτός του ανελκυστήρα φορτίων.
  11. Πατάρι καταστήματος (με ύψος 3μ) του '78, που σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη, τακτοποιήθηκε με ν.4014. Στο πατάρι δεν υπάρχει πρόσβαση με κλιμακοστάσιο, μόνο με πρόχειρο ανελκυστήρα φορτίων που αναγράφει σαφώς ότι δεν επιτρέπεται η μεταφορά ατόμων. Η εφορία ζητάει από τον ιδιοκτήτη να προσμετρηθεί το πατάρι ως κύριος χώρος χρήσης. Διαφορετικά να προσκομίσει κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί το αντίθετο. Εσείς θα το θεωρούσατε το πατάρι κύριο ή βοηθητικό χώρο χρήσης? Και θα δίνατε μια τεχνική έκθεση που περιγράφει την κατάσταση?
  12. Καλησπέρα! Για κέντρο ξένων γλωσσών πρέπει να κάνω αλλαγή χρήσης απο γραφεία σε εκπαιδευτήρια ή τελικά ισχύει η Φ1Α/333/4709/Δ5/2002 του ΥΠΕΠΘ? Και αν χρειάζεται αλλαγή χρήσης ξέρετε τι πρέπει να ελέγξω για την αλλαγή (αν μπορειτε να με παραπεμψετε καπου..)?? Πρώτη φορά ασχολούμαι με το θέμα...Τι μελέτες απαιτούνται?Χρησεις γης είναι οκ.
  13. Σε διαμέρισμα διώροφης οικοδομης του 56 υπάρχει επικάλυψη με κεραμίδια. Σχέδια στέγης δεν βρήκα. Σε μια όψη που έχει δεν εμφανίζεται στέγη, σε μιση! τομή που έχει, δείχνει κλίση πάνω από τον όροφό μου. Εγώ πρέπει να δηλώσω τη στέγη?? Η΄ είμαι καλυμμένη από την τομή, ή και μήπως γενικότερα, καθώς η στέγη στεγάζει την οικοδομή και δεν πρεπει να την τακτοποιησω εγω? Αν πρέπει να τη δηλώσω ως τι παει?
  14. Στον όροφο διώροφης κατοικίας του 1956, με ένα διαμέρισμα ανά στάθμη, έχω μεγαλύτερο εξώστη και σε ένα τμήμα αυτού κατασκευη WC. Βάζω αναλυτικό για τον εξώστη, χωρίς άλλες υπερβάσεις και ΥΔ, ΥΚ για WC?
  15. Σε διαφορετική διαμερισμάτωση κ αλλαγή μηχανολογικών το διαμέρισμα του δικού μου πελάτη μίκρυνε σε σχέση με την ο.α. Έτσι αποτυπώνεται κ στα αρχικά συμβόλαια. Τώρα που θελει να το μεταβιβάσει τι κάτοψη θα δείξω? Με τον διπλανό καμία επικοινωνία... Ο όροφος έχει 4 διαμερίσματα. Είναι αδύνατον να μπαίνουμε με το ζόρι στα άλλα διαμερίσματα. Να αποτυπώσω μονο το δικό μου διαμέρισμα για τα συμβόλαια? Συνάδελφε για τη μεταβίβαση τι σχέδια έδωσες στη συμβολαιογράφο? Του ορόφου ή του διαμερίσματος? Ευχαριστώ
  16. Για δήλωση διαμερισμάτωσης (το δικό μου διαμέρισμα είναι μικρότερο) χρειάζεται συναίνεση του δίπλα?
  17. Αγρός εκτός σχεδίου με 5 διώροφα. Έχει γίνει συμβόλαιο διανομής και σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών. Ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει υπέρβαση δόμησης 5 τετραγωνικών που έγινε στο ισόγειο σε συνέχεια του σπιτιού του. Μπορεί ή θέλει συναίνεση όλων? Μπορώ να δώσω βεβαίωση μεταβίβασης ή πρέπει να τακτοποιήσουν όλοι τις αυθαιρεσίες τους? Σημειωτέον ότι υπάρχει κ αποκλειστική χρήση προκηπίου σύμφωνα με τον κανονισμό του συγκροτήματος. Το θέμα μου έιναι μήπως θεωρείται ότι η υπέρβαση δόμησης έγινε σε κοινόχρηστο χώρο.
  18. Διαμέρισμα σε όροφο είναι στην πράξη μικρότερο από αυτό της αδείας, καθώς το ένα δωμάτιο έχει δοθεί στο δίπλα διαμέρισμα, άλλου ιδιοκτήτη. Για βεβαίωση, νομίζω πρέπει να κάνω πρώτα δήλωση διαμερισμάτωσης (έχει και αλλαγή στα wc). Σωστά? Xρειάζομαι συναίνεση του δίπλα ιδιοκτήτη??
  19. Έχω θέση το θέμα και σε άλλο topic αλλά νομίζω ότι άπτεται θέμα γοκ-κτιριοδομικού. Ισόγειο κατάστημα 30μ2 με υπόγειο (δικό του μόνο). Επιτρέπεται να κλειστεί με γυψοσανίδα η πρόσβαση προς το υπόγειο? Το υπόγειο δηλαδη δεν θα χρησιμοποιείται πια. Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει ισόγειο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - χωρίς υπόγειο. Υπάρχει πολεοδομικο πρόβλημα? Πρέπει να βγει άδεια?
  20. Όχι, το υπόγειο είναι του καταστήματος. Δικό του κ μόνο.
  21. Για προσθήκη γυψοσανίδας μήκους 2,5m που θα κλείνει την πρόσβαση από ισόγειο κατάστημα προς υπόγειο χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας? Ποια τα δικαιολογητικα?
  22. Σ' ευχαριστώ! Θεωρείς ότι για την προσθήκη της γυψοσανίδας πρέπει να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.