Jump to content

pavlg

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Ουδέτερη

1 Follower

About pavlg

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι προσαυξήσεις για τις εκπρόθεσμες καταβολές, δεδομένου οτι δεν έχω ακόμα πληρώσει καμιά δόση. Το ρωτάω γιατί δεν μου βγάζει τα ποσά των προσαυξήσεων .
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Διαβάζοντας τα παραπάνω, βγάζω το συμπέρασμα οτι άδεια που εκδόθηκε με το ΠΔ.93 στις 4/4/2012 λήγει η ισχύς της στις 4/4/2019... Πείτε μου οτι κάτι μου ξεφεύγει και δεν λήγει σε λίγες ημέρες...
 3. Σε ευχαριστούμε πολύ!!!! Όλη η Ελλάδα με αυτό το αρχείο κάνει δουλειά!!! Είσαι και ο πρώτος!
 4. Pavlos33, Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε αυτή τη χρήση το είχα βάλει κι εγώ. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης περιέφραξε το αγροτεμάχιο του, συνεπώς η δήλωσή του είχε κι ένα επιπλέον φύλλο καταγραφής ως ΛΠΠ κατηγορίας 5 (αφού δεν υπάρχει ΟΑ). Κρατώντας την χρήση "υπηρεσίες", στα απαραίτητα δικαιολογητικά μου ζητάει τ/ε μηχανολόγου και δεδοτα. Αυτό προκαλείται λόγω της ΛΠΠ κατηγορίας 5. Το έχω τσεκάρει, γιατί μια άλλη περίπτωση που είχα, αντίστοιχης αποθήκης κατηγ.3 με χρήση "υπηρεσίες" και χωρίς άλλη παράβαση, δεν μου ζητούσε τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά. Και άντε να κάνω δεδοτα, που μου είναι εύκολο, λόγω ιδιότητας για την αποθήκη (αν και το σύστημα το ζητά εξ αιτίας της περίφραξης) - και τώρα που το σκέπτομαι κανονικά αντί δεδοτα πρέπει να γράψω ένα σημείωμα οτι δεν απαιτείται. Για την τεχ. εκθ. η/μ, το παρατραβάει: πρέπει να εισάγω μηχανολόγο, για να γράψει τί? (αποθηκη 11τμ χωρίς ρευμα, υπενθυμίζω) Γι' αυτό έκανα το ερώτημα, μήπως η χρήση μιας τέτοιας αποθήκης επιδέχεται και άλλης ερμηνείας ως προς την χρήση, και γλιτώσω τον μηχανολόγο, που για να είμαι ειλικρινής, δεν τον υπολόγισα καθόλου στη συμφωνία μου με τον ιδιοκτήτη, γιατί έμεινα στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αποθήκη κατηγορίας 3.
 5. Καλησπέρα, σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο, ιδιώτης είχε κατασκευάσει ισόγεια αποθήκη με τσιμεντόλιθους χωρίς ΟΑ, η οποία πληρεί τις προδιαγραφές για κατηγορία 3, και ως τέτοια υπάχθηκε στον 4178. Η αποθήκη αυτή ποια χρήση έπρεπε να αναφέρει; Πρακτικά, ο ιδιώτης την χρησιμοποιεί για να αποθηκεύει φτυάρια, καρότσια και λοιπά εργαλεία για να καλλιεργεί τον λαχανόκηπο του. Δεν έχει καν ρεύμα. Είναι 11 τμ και πλακοσκεπής με ύψος 2,40μ. Χρήση: Πρωτογενής τομέας, Υπηρεσίες ή άλλη κατοικία;
 6. Καλησπέρα, καλή χρονιά! Ο πελάτης μου είναι συνιδιοκτήτης εξ' αδιαιρέτου με ποσοστό 55% σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.200 τμ. Υπάρχουν άλλοι δύο συνιδιοκτήτες. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποια σύσταση. Και οι τρεις έχουν κτίσει. Ο δικός μου, θέλει να προχωρήσει σε υπαγωγή στον 4495, χωρίς να τον ενδιαφέρει να μεταβιβάσει το μερίδιό του. Απλά επειδή θέλει να τακτοποιήσει τις αυθαίρετες κατασκευές του, και να είναι εντάξει σε αυτά που θα κληρονομήσουν αύριο τα παιδιά του. Εξ όσων διάβασα στο άρθρο 98, αλλά και στο παρόν θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω - επιβεβαιώσω τα κάτωθι: 1ο) Δεν μπορεί να τακτοποιήσει μόνο αυτά που αυτός θεωρεί δικά του, (δεν είμαστε στην περίπτωση 98/4 και δεν ισχύουν πλέον οι διατάξεις για αγροτεμάχια > 4 στρεμ). Σωστά; 2ο) Υπάρχει κάπου κάτι άλλο που δεν το βρίσκω στη νομοθεσία, στο οποίο να αναφέρεται οτι μπορεί να προβεί στην τακτοποίηση των δικών του αυθαιρέτων που έκανε ο ίδιος, έχοντας πάρει την συναίνεση των άλλων δύο συνιδιοκτητών; 3ο) Αν οι απαντήσεις στα δύο παραπάνω είναι αρνητικές, Μπορεί να προβεί στην υπαγωγή όλων των αυθαίρετων κατασκευών που υπάρχουν στο αγροτεμάχιο? Μόνος του, και χωρίς την όποια συναίνεση? Στη περίπτωση αυτή, και αν η απάντηση είναι ναι, στο σύστημα θα αναφέρω και τους τρεις συνιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους, όμως ως αιτών της δήλωσης θα είναι ο πελάτης μου και θα πάρω μόνο από αυτόν δήλωση ανάθεσης και υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη; Σωστά; Βέβαια το 3ο είναι ιδιαίτερα θεωρητικό σενάριο, που και ασχέτως αν είναι εφικτό ως διαδικασία, δεν θα είναι εύκολο πρακτικά να υλοποιηθεί. Το μόνο θετικό που έχει, είναι οτι στο τέλος μπορεί να πάρει βεβαίωση για να μεταβιβάσει... Και κάτι άλλο: Αν είχε έκθεση αυτοψίας από την πολεοδομία και του είχαν καταλογιστεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει σε δήλωση 4495, μόνο για τις δικές του αυθαιρεσίες? [άρθρο 99, παρ. α), περιπτ. αα)] Ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα ΚΑΝΑ, εγω μιλάω για δήλωση 4495 που δημιουργώ μόνο για έκδοση βεβαίωσης μηχανικού, στην οποία δεν έχουμε να κάνουμε με ανέβασμα αρχείων. Προφανώς, έχει σημασία μόνο για την συμβολαιογράφο, αν και καμιά δεν μου είπε κάτι που τους έδωσα βεβαίωση μηχανικού συνοδευόμενη από 5σέλιδο το οποίο είναι σε "οριστική υπαγωγή" και όχι σε "περαίωση". Όσο για το αν διαφοροποιείται η βεβαίωση, απ' ότι βλεπω σε αυτο που ανεβάζω, και οι δύο βεβαιώσεις είναι ίδιες. Δεξιά είναι όπως βγαίνει σε "περαίωση" και αριστερά όπως ήταν σε "οριστική υπαγωγή" - αν αυτό εννοούσες... Κι εγώ αυτό διαβάζοντας, θεώρησα οτι τέτοια διατύπωση δεν απαιτείται στη τεχνική μου έκθεση, για τη δική μου περίπτωση, αλλά άντε βγάλε άκρη. Ο πωλητής και ο αγοραστής βιάζονται να κάνουν συμβόλαιο, όλα είναι έτοιμα και τους τα έχω δώσει και κολλάμε τώρα αν πρέπει να υπάρχει τέτοια διατύπωση, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι πλεονασμός και εκ του περισσού... Και φυσικά, επειδή όλοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, ποιός φταίει? "ο κακός μηχανικός" που πείσμωσε και δεν τα γράφει έτσι όπως τα θέλει η συμβολαιογράφος... Θα τους κάνω ό,τι μας έκαναν στην πολεοδομία όταν υπήρχε διχογνωμία: "να κάνουμε ερώτημα στο υπουργείο"! (η μπάλα στην εξέδρα!)
 8. Καλησπέρα, παιδιά, και κάτι άλλο ήθελα να ρωτήσω: Τις δηλώσεις 4495 που φτιάχνουμε, προκειμένου να εκδώσουμε βεβαίωση μηχανικού για σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης, τις δίνεται σε κατάσταση περαίωσης ή σε οριστική υπαγωγής, που ούτως ή άλλως εκδίδεται βεβαίωση? Το ρωτάω γιατί έχω δώσει κάποιες βεβαιώσεις μηχανικού για σύνταξη συμβολαίου, οι δηλώσεις των οποίων είναι σε οριστική υπαγωγή...
 9. Πριν τα πάρω με τις συμβολαιογράφους, πείτε μου σας παρακαλώ, πού το λέει οτι για δήλωση υπαγωγής 4495 που έκανα, από την οποία θα εκδώσω και βεβαίωση μηχανικού για να κάνουν συμβόλαιο, σε κτίσμα που οι δύο υπερβάσεις του είναι κατηγορίας 3, η μία, και και ΥΔ (4,22μ2), η άλλη, Θα Πρέπει να συμπεριλάβω στη τεχνική έκθεση του 5σέλιδου το παρα κάτω κείμενο, περί μη απαίτησης στατικής επάρκειας: "δηλώνεται υπεύθυνα ότι σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου η του άρθρου 99 του Ν. 4495/2017 και σε συνδυασμό με την Κ.Υ.Α. αριθμός ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631/2017 (αρ. 2 παρ. 6) και την με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 (ΦΕΚ Β 1643/11-5-2018 δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας, βάσει των διατάξεων της περ. αα της παρ. η του άρθρου 99 του Ν.4495/2017". Εγώ καταλαβαίνω οτι η αναφορά για την Σ.Ε. γίνεται όταν απαιτείται και υποβάλλεται ή δεν υποβάλλεται... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Καλησπέρα, τις τελευταίες μέρες, όταν κάνω "έξοδος" από τον firefox, μου βγάζει αυτό το μήνυμα, και για να βγω από τον λογαριασμό μου, πρέπει να πατήσω το "Συνέχεια". Προφανώς κάποιο πρόβλημα ασφάλειας στο firefox με το e-adeies. Φταίει η δικιά μου έκδοση, να το ψάξω ή δεν πειράζει? Στο chrome κάνω έξοδος από το λογαριασμό μου κανονικά...
 11. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Κάνω ηλεκτρονικά μια ενημέρωση παλαιάς άδειας δόμησης, ως προς την ενημέρωση των αρχιτεκτονικών. Αφού έχω ανεβάσει σε pdf τα εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά, ανέβασα και τα αρχιτεκτονικά που ενημερώνονται πάλι σε pdf. Το ερώτημα είναι, αυτά τα αρχιτεκτονικά που ενημερώνονται, πρέπει να τα ανεβάσω και σε dwg? (διανυσματικό αρχείο) Προσοχή, δεν ενημερώνω το Διάγραμμα Δόμησης, άλλωστε τότε δεν θα ήταν ενημέρωση άδειας, αλλά αναθεώρηση. Τα στοιχεία που ενημερώνω είναι μικρολεπτομέρειες στις κατόψεις των αρχιτεκτονικών. Πρέπει να ανέβουν και σε επεξεργάσιμη μορφή? Και αν ναι, τί είναι καλύτερα, dwg ή dxf?
 12. 1)Άρα διαφορετικοί ΕΔ για την θεμελίωση κάθε τμήματος; Ναι. Θα κάνεις δύο φορές αίτηση για αρχικό έλεγχο. 2)Οι εργασίες που προβλέπονται για το υφιστάμενο μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως άσχετα με το στάδιο εργασιών των προσθηκών και να ελεγχθεί στον τελικό έλεγχο; Ναι. Οι εργασίες αλλαγής χρήσης είναι ανεξάρτητες από τους δύο αρχικούς ελέγχους. Θα ελεγχθούν στο τελικό έλεγχο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.