Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

biancoverde

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

905 profile views

biancoverde's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλημέρα σας, Χρειάζομαι τη γνώμη σας πάνω στην εξής περίπτωση που μου έτυχε: Ο πελάτης μου έχει νοικιάσει ένα μαγαζί 16τ.μ. στη Νέα Ιωνία με σκοπό να το κάνει γραφείο τελετών (αποκλειστικά γραφείο-όχι άλλες σχετικές με αυτό υπηρεσίες). Το κτίσμα στο οποίο βρίσκεται το κατάστημα αυτό είναι προσφυγικό(από σχέδια, άδεια κτλ ο ιδιοκτήτης δεν εχει απολύτως τίποτα) και έχω ήδη στα χέρια μου βεβαίωση παλαιότητας από το Δήμο ότι προυφίσταται του 1953 και επίσης εντός των ημερών θα έχω και βεβαίωση από τη ΔΕΗ ότι το καταστημα ηλεκτροδοτείται από το 1931. Το ερώτημα είναι αν απαιτείται αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε ΚΥΕ καθότι τα γραφεία τελετών εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία... ή λόγω του ότι είναι προ του 55, συν του ότι δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού και είναι κάτω από 70τ.μ. μας απαλλάσσει από αλλαγή χρήσης; Στην τελική, αν εγώ στα σχέδια αποτύπωσης (κάτοψη και τομή) που απαιτεί ο Δήμος για την άδεια αναφέρω ως δήλωση μηχανικού ότι "ο χώρος είναι κύριας χρήσης(που όντως είναι από το 1931), προορίζεται για ΚΥΕ και μπορεί να λειτουργήσει ως τέτοιο εφόσον πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς" φέρω κάποια περαιτέρω ευθύνη περί υποχρέωσης αλλαγής χρήσης ή/και υπάρχει κάποιος άλλος φόβος εμπλοκής μου; Ευχαριστώ πολύ.
  2. Συνάδελφε Ιάσωνα, Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.Αν δε σου είναι δύσκολο, μπορείς να μου στείλεις το link ; Το κλείσιμο των Η/Χ πληροί την προυπόθεση που αναφέρεις ''...υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πραγµατοποιηθεί σε αυτό άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις. '' ; Το κλείσιμο των Η/Χ δεν συνιστά αυθαίρετη χρήση από τη στιγμή που έχουν μετατραπεί σε χώρους κυρίας χρήσεως ; Άρα μήπως επειδή είμαι στην περίπτωση (ββ) λόγω του ότι μιλάμε για βιομηχανικό κτίριο, πρέπει να γίνει τελικά μελέτη στατικής επάρκειας ; Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
  3. Συνάδελφοι, Σε κτίριο βιομηχανικής χρήσης, που η μόνη αυθαιρεσία είναι το κλείσιμο των Η/Χ οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε χώρους κυρίας χρήσεως, απαιτείται έλεγχος στατικής επάρκειας ; Το κτίριο στην αρχική του μορφή ήταν ισόγειο. Το 2002 προστέθηκε και όροφος, αλλά μετά από έλεγχο στατικής επάρκειας του υφιστάμενου κτιρίου και στατική μελέτη για την προσθήκη του ορόφου. Όλα αυτά κανονικότατα και με άδεια. Είναι δυνατόν να απαιτείται για το 4014 μελέτη στατικής επάρκειας σε τέτοια περίπτωση από τη στιγμή που η μόνη αυθαιρεσία όπως είπα είναι το κλείσιμο των Η/Χ ; Ευχαριστώ πολύ!
  4. Συνάδελφοι, Στην περίπτωση αυθαιρέτου ΔΙΠΛΑ ακριβώς σε ρέμα - κι όχι μέσα σε αυτό - γίνεται ρύθμιση με τον 4014/11 ; Ο νόμος λέει ότι δεν τακτοποιούνται αυθαίρετα σε ρέμα χωρίς όμως να ορίζει αποστάσεις. Στην περίπτωση μου, το κτίσμα είναι δίπλα σε ρεμα (δεν είναι οριοθετημένο, αλλά έχει κατασκευαστεί πετρόχτιστος τοίχος από τους ιδιοκτήτες των παράπλευρων κατοικιών δεξιά κι αριστερά του ρέματος για περίπου 150 μέτρα μήκος, εδώ και 40 χρόνια),οπότε μήπως θεωρείται παράβαση απόστασης από ρέμα ( >20 μέτρων, που στην περίπτωση αυτή δεν καλύπτεται) και ρυθμίζεται κανονικά με τον 4014/11 ; Κάτι ανάλογο με την παραβίαση του Δ δλδ... Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλησπέρα σε όλους! Πριν απο μερικές ημέρες σε υπό ανέγερση οικοδόμη με εργοταξιακό ρεύμα στην περιοχή της Ραφήνας, μας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ προσαυξημένος με το ειδικό τέλος ακινήτων με χρέωση επί της επιφάνειας του οικοπέδου. Έχετε συναντήσει παρόμοια περίπτωση; Η ΔΕΗ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, το θεωρεί λάθος, αλλά μας συνιστά να το πληρώσουμε και μετά από προσφυγή θα μας το επιστρέψει η εφορία. Τί γνώμη έχετε;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.