Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

θεμ

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πύργος Ηλείας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

θεμ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η κατάτμηση εντός ΖΟΕ επιτρέπεται στα όρια αρτιότητα που ορίζονται από αυτή. Κατά την κατάτμηση δεν είναι απαίτηση το μήκος προσώπου 25 μ που καθορίζει την οικοδομησιμότητα του ακινήτου, εκτός κ εάν ορίζεται από το ειδικό Διάταγμα της ΖΟΕ.
  2. Πάρα πολύ βοηθητικό....Ευχαριστώ...
  3. θεμ

    Νόμος 4495/2017

    Είναι τέλειο.....Ευχαριστώ πολύ.....
  4. Λογικά όσο αφορά το υπογείο συμφωνώ μαζι σου συνάδελφε.....από τη στιγμή που δηλώνεται η αλλαγή χρήσης θα έπρεπε να μπαίνει ως βοηθητικός χώρος. Δυστυχώς άλλα μας εννοούν τα παραδειγματα...... Χθες έγινε μία ημεριδα - ενημέρωση και μας είπαν ότι σε δύο μέρες το πολύ θα βγούν διευκρινηστικές για τα πάντα......αλλάζουν πολλά και ειδικά όσο αφορά την αλλαγή χρήσης......περιμένουμε......
  5. Η παρ.6 του δ΄μέρους αναφέρεται σε ΄΄ημιυπ. χώρους΄΄ - ανοικτούς, κίοσκιά - ανοικτούς στεγασμένους χώρους οι οποίοι δεν αποτελούν σώμα του κτιρίου, δηλαδή δεν ειναι μέρός του κτιρίου. Άλλωστε ο ορίσμός του ημ. χώρου στο άρθρο 2 - παρ. 32 αναφέρεται σε στεγασμένο χώρο του κτιρίου (σε επάφή δηλ. με το κτίριο). Οι ανοικτοί απ΄όλες τις πλευρές τους χώροι, εκτός του κτιρίου υπάγονται στην κατηγορία 13 και μόνο. Προφάνως αυτό εννοεί στην πίο πάνω παρ.
  6. Για το Α....εφόσον το υπόγειο αλλάζει χρήση τότε βάση του άρθρου 7 παρ 1Ββ του Γ.Ο.Κ προσμετρά στο συντ. δόμησης και πρέπει να το βάλεις ως υπέρβαση δόμησης στο φύλλο καταγραφής. εφόσον αλλάζει η χρήση πρέπει και να δηλωθεί. εάν όμως ο υπόγειος χώρος παράμενει στο 1,50μ από την οριστική στάθμη του εδάφους τότε βάζεις και μειωτικό συντελεστή, αν ξέπερνα το 1,50μ χάνει την έννοια του ως υπόγειο - άρθρο 2-παρ.25 Γ.ΟΚ- και θα δηλώνονταν ως κύριος. Για το β....συμφωνώ με τον dim....ως κύριος χωρίς αλλάγη χρήσης....αν και στο β΄μέρος - παρ.2 μας λένε ως κυρίος με αλλαγή χρήσης...στο γ΄μέρος το άλλαξαν.
  7. Εάν το οικόπεδο πληρή τις προυποθέσεις της παρέκκλισης της περιοχής πηγαίνει με τις διατάξεις του Γ.Ο.Κ. Το άρθρο 25 του ν. 1337/83 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 27 του ν. 2742/99 εφαρμόζεται στα μικρά οικόπεδα ή στα οικοπέδα που δεν καλύπτουν όλες τις προυπόθεσεις αρτιότητας κατά τον κανόνα ή την παρέκκλιση της περιοχής. Για την εγγραφή του ορθογώνιου περιγράμματος 5-50 δεν εφαρμόζεται καμία απόσταση δ, η έννοια εγγράφεται σημαίνει χωράει. Βρίσκεις το οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου και εάν εντός αυτού χωραει το 5-50 ορθογώνιο τότε έχεις εξασφαλίσει την οικοδομήσιμότητα.
  8. Σωστός ο topogr : Αρτια λοιπον θα ειναι οικοδομησιμα ομως οχι. Eπίσης το έγγραφο 70379/90 επικαλείται την δυνατότητα κατάτμησης και δημιουργίας δύο άρτιων οικοπέδων ανεξαρτήτως προσώπου....όχι οικοδόμήσιμων αφού απαιτείται 12,00μ μήκος.
  9. Το διάταγμα του 85, στην παρ.1 του άρθρου 6 μιλούσε για προσωπο σε διαμορφωμένο κοινόχρηστο χώρο ανεξαρτήτου μήκου επί του προσώπου στο οικόπεδο, (προφανώς εννούσε τουλάχιστον 4,00μ όσο επέβαλε να ειναι και το ελάχιστο πλάτος του κοιν. χώρου. Η τροποποίηση του το 87 μας εδωσε την υποχρεωση της συμβολαιογραφικης πραξης. Η τροποποίηση του το 89 απαιτεί ο κοινόχρηστος χώρος να εφάπτεται καθ΄όλο το μήκος της μιας πλευράς του οικοπέδου όσο αφορά την οικοδομήσιμοτητα. βεβαια οι απαιτήσεις αυτές θα έπρεπε να αφορούν οικόπεδα τα οποία δημιουργήθηκαν μετα το 1985...και οχι πριν. Για πριν το 85 οικοπεδο και πριν το 85 δρόμο, όπως στην περίπτωση του spsonis, το οικόπεδο κατα την γνωμη μου είναι οικοδόμησιμο. η πολεοδομία της πόλης μου όμως δεν το δέχεται.............. :neutral:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.