Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

agiannis78

Core Members
  • Περιεχόμενα

    192
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.257 profile views
  • xms

  • maria95

agiannis78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare
  • Very Popular Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

59

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το μήνυμα είναι κουτσουρεμένο αν δεν αναφέρονται τα υλικά. Κατ' αυτήν την λογική θα πρέπει να απαγορευτεί και η συμμετοχή του Ροδόπουλου με το username Ροδόπουλος και τη φωτό του διότι κάνει διαφήμιση τον εαυτό του. Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί. Εξάλλου οι εταιρίες που παράγουν τέτοια υλικά είναι μετρημένες. Όλοι λίγο πολύ τις γνωρίζουμε και θα ψάξουμε να βρούμε τα χαρακτηριστικά και τις τιμές των υλικών τους όταν τα χρειαστούμε. Καλό είναι να γίνεται και κριτκή επ' αυτών των υλικών. PS: αν ανατρέξετε στα πρώτη μηνύματα του θέματος θα δείτε πολλές αναφορές σε επώνυμα υλικά. Γιατί τότε και όχι τώρα?
  2. Μέχρι το 2017 το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ δεν θα υπάρχει. Θα έχει ενσωματωθεί στο ΙΚΑ όπως και ο ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και το ΕΤΑΑ-ΤΝ κι άλλα ταμεία. Έτσι θα έχουμε όλοι οι Έλληνες έναν ασφαλιστικό φορέα για τη σύνταξη, το ΙΚΑ ή όπως το πουν και έναν ασφαλιστικό φορέα για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ. Α, οι συντάξεις που θα δίνει το νέο ασφαλιστικό υπέρ-ταμείο θα είναι της τάξης των 360€, τόσο υπολογίζουν σε σημερινές τιμές τη διαβίωση. Οπότε, υπομονή καλύτερα λίγα χρόνια.
  3. Οπλισμό κάμψης στο μέσο του ανοίγματος της δοκού μπορείς να ορίσεις?
  4. Αυτές δεν έχουν αντικατασταθεί από τις ΕΤΕΠ?
  5. Ποιος είπε ότι αγχωνόμαστε? Πλάκα κάνουμε. Είναι γνωστό ότι κάποιοι εκεί στο ΥΠΕΚΑ (και στο ΤΕΕ) πετούν αετό!
  6. Ρε παιδιά, υπάρχει ΔΕΔΟΤΑ???? Δημοσιεύθηκε δε ΦΕΚ??? Αν βάλω αυτό το αρχικό του ΟΑΣΠ, θα έχω πρόβλημα????
  7. "προς το παρόν" Εγώ λέω να βάλουν φόρο 2% και 2% χαρτόσημο και 20% ΟΓΑ επί του χαρτοσήμου, στις μικτές αποδοχές όλων των υπαλλήλων του ΤΕΕ!!!!!!!! Όλων των μισθωτών μηχανικών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Μπας και απεργήσουν και δεν επανέλθει αυτό το κατάφωρα άδικο χαράτσι.
  8. Πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστούμε! Δεν νομίζω όμως ότι μου έλυσαν κάποιο ερώτημα.
  9. Μέχρι στιγμής! Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.
  10. Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα διαφωνήσω μόνο στο κομμάτι ότι δήλωση σημαίνει ότι είμαι και ο συντάξας του τοπογραφικού. Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφει 651/77 αλλά θεωρώ ότι μπορώ να δηλώσω στο τοπογραφικό ότι: Το οικόπεδο ΑΒΓΔ....Α, που αποτυπώνεται στο σχέδιο, εμβαδού ....τμ, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Δεν εμπίπτει στις διατάξεις του 1337....κλπ κλπ". Δεν δηλώνω πουθενά ότι είμαι ο συντάξας της τοπογραφικής μελέτης. Αν του αρέσει του συμβολαιογράφου, έχει καλώς. Αν δεν του αρέσει ας πάει σε άλλον συνάδελφο να του υπογράψει ό,τι θέλει. Όταν η πολεοδομία, δηλώνει ότι ένα οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δεν σημαίνει ότι το τοπογραφικό το έκανε ο υπάλληλος της πολεοδομίας. Γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε την ίδια δήλωση και εμείς, δεδομένου τοπογραφικού. Και σε τελική ανάλυση, τι σκ@τ@ χρειάζεται η δήλωση του 651 σε εντός σχεδίου πόλεως δομημένα γήπεδα. Το ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο αγοραστής θα μπορέσει να οικοδομήσει. Δεν κάνουμε έλεγχο για δασικό ή για αρχαιολογικό χώρο ή αν το κτήριο εντός του οικοπέδου είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο κ.ο.κ.
  11. Αν είναι οι Τ5, οι λεπτοί φθορισμού των 16mm, τότε είναι σίγουρα ηλεκτρονικό το ballast. Αν είναι οι Τ8, οι συνήθεις των 26mm, τότε μπορεί να είναι είτε ηλεκτρονικό (μεγάλο σε μέγεθος) είτε μαγνητικό. Ηλεκτρονικά έχουν τα πιο σύγχρονα φωτιστικά. Ρώτα τον ιδιοκτήτη ή τον ηλεκτρολόγο που έκανε την εγκατάσταση. Αν δεν βρεις πληροφορίες θεώρησε το δυσμενέστερο, μαγνητικό.
  12. Άποψή μου ότι εφόσον στο επιτρέπει ο ΝΟΚ (βλ. προϋποθέσεις για να μην μετρήσει στη δόμηση, ελάχιστο ύψος κ.λπ.) και δεν έχεις πρόβλημα με συνιδιοκτήτες, μπορείς να το κάνεις. Αν ήμουν υπάλληλος της πολεοδομίας θα ζητούσα συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών. Ζήτημα που το έχεις λυμένο, όπως ισχυρίζεσαι.
  13. Η μ@λ@κί@ είναι ότι ακριβώς δεν ορίζει ο νόμος κάποιο ποσό κάτω από το οποίο δεν είναι απαραίτητο το συμφωνητικό. Ακόμα και για 50€, κάνε συμφωνητικό σου λέει. Γέμισε και χαρτούρα με τις δηλώσεις κάθε τρίμηνο και έτος, χαρτούρα που τελικά θα είναι άχρηστη και θα πεταχθεί. Πόσο δύσκολο είναι να πουν, κάτω από 1.500€ (με το ΦΠΑ) δεν χρειάζεται ούτε συμφωνητικό ούτε ΦΕΜ. Το 1500 το θέτω ως όριο γιατί τόσο είναι και για την καταβολή σε τράπεζα ή πληρωμή με πιστωτική και όχι μετρητοίς. Άντε να καταργηθεί κι αυτό το 3% για το ΤΣΜΕΔΕ να μην τρέχουμε τζάμπα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.