Μετάβαση στο περιεχόμενο

sarmt1

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.500 profile views

sarmt1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, σε φροντιστήριο κάτω των 75 ατόμων κατα τον έλεγχο φωτισμού διαπίστωσα οτι τα κουφώματα είναι μικρότερα της άδειας π.χ. 1,60Χ2,20 αντι για 2,00Χ2,30 και οτι ο εξώστης είναι κατα 10εκ μεγαλύτερος σε πλάτος απο την οικ.άδεια χωρις δυστυχως να μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 3 του Ν.4178. Προτεινα τουλάχιστον για τα ανοίγματα να μπουν στον Νόμο των αυθαιρέτων αλλα ο ιδιοκτήτης δεν είναι πρόθυμος. Θα συνεχίζατε χρησιμοποιόντας τις διαστάσεις της αδείας ή να κάνω τους υπολογισμούς βάσει των πραγματικών διαστάσεων? (στην κάτοψη της αδείας δεν γραφει τις διαστάσεις των ανοιγμάτων, μετρώνται με κλιμακόμετρο)
  2. Καλημέρα σε όλους, ανέλαβα την άδεια για φροντιστήριο δυναμικότητας κάτω των 75 ατόμων και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με την αίτηση στον ΕΟΠΠΕΠ στο κομμάτι που συμπληρώνεται απο τον μηχανικό: 1.Ειδος κτιρίου κεντρικό ή πρόσθετο τι εννοεί? (σελ.5 αίτησης) 2.Στη συνολική δυναμικότητα χώρων εκπαίδευσης και κατάρτισης συμπληρώνουμε το μικρότερο νουμερο που μας δίνουν το Ε.φροντιστηρίου/2,5, αιθ.διδασκαλίας/1,5 και WC/30 (σελ.5 αίτησης) 3. Στην δυναμικότητα κτιρίου που είναι εμβαδόν φορέα/2,5 εμένα μου βγαίνει μεγαλύτερο των 75 ενώ θελουμε να είναι μικρότερο των 75. Απο τον ΕΟΠΠΕΠ μου είπαν οτι αρκεί και η δήλωση του ιδιοκτήτη οτι θέλει να είναι <75 ανεξαρτητως εμβαδού φορεά. Στο συγκεκριμένο όμως πίνακα είμαι υποχρεωμένη να συμληρώσω το αποτέλεσμα του Ε.φορέα/2,5 (σελ.5 αίτησης) 4. Οι αύλειοι χώροι όταν υπάρχουν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθούν για φροντιστήριο δυναμικότητας κάτω των 75? 5. Στους χώρους διοικησης πρέπει να υπάρχει ανάλυση τύπου γραφείο διευθυντή κτλ ή αρκεί η ένδειξη γραφείο? 6.Οι αίθουσες αναμονής και η κουζίνα θεωρούνται λοιποι χώροι? 7. Ο ελεγχος φωτισμού και αερισμού απαιτείται μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν για τον υπολογισμό της ΥΔ διαμερίσματος λαμβάνουμε υπ'όψιν το οικοπεδο που του αναλογεί. Δηλαδή αν η αυθαιρεσία είναι 10τ.μ., το οικοπεδο που αναλογει στο διαμέρισμα είναι 35τ.μ. και ΣΔ 1 τότε για τον υπολογισμό της υπερβασης δόμησης έχουμε 10/35*1?
  4. Καλησπέρα, σε οικόπεδο εντος οικισμού με 3 συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν σε κατάτμηση κανω μια δήλωση με φύλλα καταγραφής που μοιράζουν τα κτίσματα στα τετραγωνικά που αναλογούν στον καθένα ή πρεπει να γίνει προσύμφωνο και μετά μια δήλωση που ο καθένας θα πληρώσει οτι θα του ανήκει μετα την κατάτμηση?
  5. Καλησπέρα, έχει κανείς ΣΑΥ ΦΑΥ κατεδάφισης?προσπαθώ να βρώ κάτι στα downloads αλλά δεν μπορώ σε οτι αφορά την κατεδάφιση.... ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Καλημερα, ρυθμισα πριν λιγες μερες οικοπεδο με κτίσματα και έχω οριστικοποιησει την δήλωση. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε οτι δεν υφισταται κάθετη ιδιοκτησια στα διαφορα κτίσματα και έδωσα την σχετική βεβαιωση. Χθες μου ζήτησε η συμβολαιογράφος και μια επιπλεον βεβαιωση για την μια αυθαιρετη αποθήκη που υπάρχει στο οικόπεδο για την οποία έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία.....Συμβολαιογραφικά δεν υπάρχει πρόβλημα.Τι γίνεται ομως με το ΤΕΕ με το οποίο δεν μπορώ να επικοινωνησω παρα τις προσπάθειες μου? Κανονικα εφοσον υπάρχει κάθετη έπρεπε να γίνουν 2 δηλώσεις με 2 αμοιβές και εννοειται 2 εισφορές υπερ ΤΕΕ κτλ. Πιστευετε οτι είμαι εντάξει αν κάνω μια νέα δηλωση για την αποθήκη και γράψω στην έκθεση οτι έχει ήδη ρυθμιστει?
  7. οχι δεν είναι αποθήκη, είναι κατάστημα και ενωθηκε με το κατάστημα του ισογείου με εσωτερική σκάλλα που δεν προβλέπονταν στην άδεια. Δηλαδη στην άδεια ήταν αποθήκη ανεξάρτητη με εισοδο απο κοινόχρηστο χώρο του υπογείου και τώρα είναι υπόγειο με χρήση καταστήματος και είσοδο απο το ισογεια καταστημα εσωτερικά....
  8. Σύμφωνα όμως με τις οδηγίες του ΥΠΕΚΑ ο υπόγειος χώρος ανεξάρτητα της χρήσης του παίρνει μειωτικό συντελεστή 0,50 (Θ7). Πιο πολύ με προβληματίζει το είδος χρήσης αφού βάσει αδείας είναι απλά μια αποθήκη, λειτουργικά ανεξάρτητη.
  9. αλλαγή χρήσης γιατι χρησημοποιειται ως κατάστημα κ μάλιστα έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία για αλλαγή χρήσης υπογειου.Αυτό θέλουμε να προλάβουμε...
  10. Καλημέρα, θέλω να δηλώσω αλλαγή χρήσης σε αποθήκη η οποία συμβολαιογραφικά είναι ανεξάρτητη (όχι παρακολουθημα). Βρισκεται σε οικοδομη με κατοικίες στον όροφο και καταστηματα στο ισόγειο. Στην πράξη δημιουργηθηκε εσωτερική σκάλλα στο καταστημα με αποτέλεσμα να επικοινωνει με την αποθήκη (δεν προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια). Να το βάλω είδος χρήσης άλλη κατοικία με αλλαγή χρήσης???ή ειδος χρήσης υπηρεσίες αλλά πάλι με αλλαγή χρήσης?
  11. σε τριοροφο κτίριο με υπόγιειο η άδεια δείχνει το ισόγειο 50 πόντους πάνω απο το 0 (όπου 0 η ρυμοτομική γραμμή και άρα και ο δρόμος). Στην πράξη λόγω νερού στο έδαφος η οικοδομή έχει κτιστεί πιο ψηλά απο το 0 και μπαζώθηκε το τμήμα που σηκώθηκε, οποτε το υπογειο εξακολουθεί να είναι βυθισμένο στο έδαφος. Τα ύψη των ορόφων και του υπογείου είναι σύμφωνα με την άδεια. α)Πρέπει να πληρώση υπέρβαση ύψους που θα χρεωθεί στο υπόγειο ως διαφορετική τοποθέτηση ή δεν έχουμ ευπέρβαση ύψους και βάζουμε 500ευρώ σαν διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου? β)εχει γίνει σύσταση οριζόντια ιδιοκτησίας με ένα διαμερίσμα να ανήκει σε ένα πρόσωπο, και τα υπολοιπα διαμερίσματα σε δύο πρόσωπα εξ αδιαιρέτου. Το υπογειο ανήκει σε όλους.Αυτο σημαίνει 2 δηλώσεις?και το υπόγειο σε ποια δήλωση θα μπει?
  12. Καλησπέρα, ρύθμισα αυθαιρετη κατασκευή με χρήση αποθήκης σε χωράφι. Διαβαζοντας προσεκτικότερα τις ερωταπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ είδα οτι πρέπει να δηλώνονται στην κατηγορία 3α δλδ αυτή που φαίνεται σαν "κύρια και μοναδική κατοικία" στην φόρμα των δηλώσεων. Εγω δυστυχώς το έβαλα σαν υπηρεσίες με αποτελεσμα ο ιδιοκτήτης που πλήρωσε και εφαπαξ χωρίς έκπτωση να έχει πληρώσει παραπάνω. Μπορει να γίνει αλλαγή και να του επιστραφούν τα χρήματα? δεν το έχω κάνει ακόμα οριστική υπαγωγή.
  13. Καλημέρα, νομίζω προς το πρώτο εφόσον δεν είναι μεσα σε δ κτλ. μπορείς απλα να ενημερωσεις τον φακελο στην πολεοδομία. Η σκαλλα εφόσον δεν εχει κατασκευαστεί δεν εμπίπτει σε καμία παράβαση, ούτε στην κατηγορία 13 (αναλυτικός προϋπολογισμός)
  14. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση παλαιας οικίας (προ του '55 σύμφωνα με βεβαίωση δήμου), στην οποία έγινε το '80 προσθήκη. Τώρα οι ιδιοκτήτες θέλουν να ρυθμίσουν τις όποιες αυθαιρεσίες, αλλά σκέφτονται να βγάλουν μελλοντικά και άδεια προσθήκης καθ'ύψος. Γίνεται αυτό?Γιατί η τροπολογία μιλάει μόνο για επισκευές κτλ. αλλά όχι για αύξηση σε όγκο. Επίσης αν το πάω για νομιμοποίηση μπορώ να το νομιμοποιήσω με τους όρους δόμησης χαμηλών κτιρίων (το ρωτάω γιατί με βολεύει δ=2,5μ)? Το κτίριο πληρεί τις προϋποθέσεις, άπλα η προσθήκη έγινε με τον παλιό ΓΟΚ και έχει ύψος 2,20μ. Θα πρέπει να το βάλω σαν βοηθητικό χώρο που μετράει στην δόμηση¨?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.