Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

panagiotisky

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καλαμάτα
  • Επάγγελμα
    Σχετιζόμενα Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

panagiotisky's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα.... Δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου.... Έχω στη κατοχή μου οικόπεδο αρτιατ οικοδομήσιμο, εντός σχεδίου. Το οικόπεδο είναι 488μ2 με συντελεστή δομ.0,8. Ακριβώς δίπλα πρόκειται να γίνει σε πολύ βάθος χρόνου....zzz... παιδική χαρά. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γίνεται με τη γραμμή για τα όρια ακάλυπτου χώρου που τέμνει το οικόπεδο στη μέση. Φαντάζομαι πως δε μπορώ να χτίσω μετά τη γραμμή. Μπορεί να αλλάξει αυτό ή όχι?
  2. Γνωριζω οτι ειναι πολλες οι παραμετροι που υπαρχουν και σαφως δεν απανταται ετσι τετοια ερωτηση. Αλλα πιστευω οτι οποιος εχει ασχοληθει θα υπαρχει καποια γενικη τιμη. Δεν ζηταω ακριβως τη τελικη τιμη!
  3. Δηλαδη, για να απαντησεις σε μια ερωτηση,πρεπει μα ειναι επιστημονικα δωσμενη;
  4. Το κοστος για μεταλλικη κατασκευη σπιτιου ποσο μπορει να παει το m2;
  5. Καλησπέρα... Εχω μια συσκευή για το αυτοκίνητο που δείχνει εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος. Λειτουργεί με μια μπαταρία(πλακέ κυκλική,πόσο να ναι!? 1-2V ) αλλά υπάρχει και καλώδιο το οποίο συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και φωτίζεται η οθόνη του. θέλω εαν γίνεται να βγάλω τη μπαταρία που έχει και να το κάνω να λειτουργεί οταν ανάβω τη μηχανή του αυτοκινήτου.
  6. Ο ηλιακός συλλέκτης αέρα με σωλήνες κενού είναι πιο αποδοτικός σε σύγκριση με εναν απλό επίπεδο ηλιακό συλλέκτη. Ο επίπεδος μπορεί να έχει πολύ υψηλότερο βαθμό απόδοσης απο τον άλλον αλλά χάνει πολύ γρύγορα την απόδοση του. Ο ηλ συλέκτης κενου εχει σταθερή απόδοση καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και με εναν μικρό προθερμαντήρα στην έξοδο του συλλέκτη κενού μπορεις να εχεις απόδοση και στο βράδυ και στη συννεφια..... Οι χρήσεις του...πολλές: θερμανση αέρα-νερού,ηλιακό μαγείρεμα.
  7. Βρήκα μια λύση... Λοιπόν, φτιάχνουμε εναν κύκλο. Με το text βαζουμε τον αριθμό 1. Κάνουμε array το 1 οσες φορές θέλουμε. Μετά με την τρέχουμε την εντολη Automatic Text numbering. Επιλέγουμε τα σημεία που θέλουμε να αντικαταστησουμε με αριθμούς. Sort selected objects by [X/Y/Select-order] <Select-order>: s Specify starting number and increment (Start,increment) <1,12>: 1,1 Placement of numbers in text [Overwrite/Prefix/Suffix/Find&replace..] < Overwrite>:
  8. Πως μπορώ να βάλω αριθμούς στο AutoCAD? π.χ Εχω σχεδιάσει έναν κύκλο με d=100mm και κάνω dιvide=12 . Σε αυτά τα 12 σημεία θέλω επάνω στον κύκλο να μου βάζει αριθμούς απο 1 έως το 12. Οσα είναι και τα σημεία. Εαν έβαζα 36 σημεία να μου έβαζε αριθμούς απο το 1 εως το 36. Γίνεται αυτό?
  9. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως με ένα μανόμετρο μπορώ να βρω πόσα λίτρα εχω μέσα? Το μανόμετρο δε μετρά πίεση?
  10. Καλησπέρα...παρήγγειλα ένα φορτιστή μπαταρίας ενός επαναφορτιζόμενου δραπανοκατσάβιδου. Στις προδιαγραφές λέει Input: AC 100-240V Output: DC 7.2-14.4V/1.5A Οι μπαταρίες που εχω είναι 9.6V (είναι παλιό το εργαλείο που εχω), αλλά ο φορτιστής φορτίζει απο 7.2 έως και 14.4 V οπότε δε θα έχω πρόβλημα. Τώρα, η συσκευή έρχετε με αμερικάνικο φις. Εγώ έχω έναν αντάπτορα παρόμοιο με τη φωτό... Θα πρέπει να πάρω και μετασχηματιστή?Λογικά θα κάνει το ανταπτοράκι που εχω, αφου εμεις εχουμε 220 ενω η συσκευή είναι έως 240V,έτσι?
  11. Διάβασα απο site οτι η ΔΕΗ αργεί ακόμη και 3μηνο να πληρώσει για τα Φ/Β. Ισχύει κάτι τέτοιο? Υπάρχει κανένας που να έβαλε πρόσφατα και να μη πληρώνεται?
  12. Εχω 2 δεξαμενές και θέλω να γνωρίζω πόσα λίτρα έχει η κάθε δεξαμενή. Κυκλικής διατομής με ύψος 1,5μ και ορθογωνικής με ύψος 1μ. Ο πιο φθηνός μετρητής στάθμης υπερήχων πόσο έχει? Πήρα κάποια τηλ και είπαν γύρω στα 500Ε. Εκεί κυμαίνονται?
  13. Καλησπέρα..... Το κεντρικό σύστημα θέρμανσης με ηλιακό συλλέκτη αέρα με σωλήνες κενού είναι αποδοτικό? Δηλαδή, εγώ δε θέλω να βάλω λέβητα κανενός είδους,ούτε ηλιακό θερμοσίφωνα... Μόνο ηλιακό συλέκτη με σωλήνες κενού. Γίνεται αυτό? Σε μια ιστοσελίδα ενός κατασκευαστή γίνεται αναφορά για 80% κάλυψη σε ζεστό νερό και 30% σε θέρμανση. Λογικά όμως το 30% δε θα φτάνει για μια συνηθισμένη μονοκατοικία.Γιατί έχει μόνο 30%? Χρειάζεται σύστημα αποθήκευσης για να έχουμε πλήρης κάλυψη?
  14. Τι θα κάνω για να μπορώ να γνωρίζω τι ποσότητα ρευστού έχω μέσα σε δεξαμενή inox? Η δεξαμενή έχει ελαιόλαδο μέσα και θέλω να γνωρίζω τι ποσότητα έχει μέσα της. Εχω δει σε επαγγελματικές τεράστιες δεξαμενές τη βαθμολογούμενη κλίμακα που έχει στο λαστιχο. Εγω μπορώ να κάνω κάτι?
  15. Ναι, γιατί η θερμότητα μεταφέρεται. Αφου τα σώματα έκαιγαν , η θερμότητα σιγά σιγά μεταφερόταν σε όλα τα δομικά στοιχεία με αποτέλεσμα να φτάσεις και στο ταβάνι. Άλλωστε όλος ο ζεστός αέρας προς τα πάνω πηγαίνει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.