Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

entelos afragkos

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

entelos afragkos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις μόνωση στο κτίριο από την εσωτερική πλευρά των τοίχων;
  2. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι προκειται να γίνει με τα αναδρομικά που απαφάσισε πριν από ένα εξάμηνο περίπου το Συμβούλιο της Επικρατείας;
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Κάνω την αδεια λειτουργίας σε μια βιοτεχνία, και ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει κάποιες πρώτες ύλες στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτές δεν είναι μολυσματικές για το περιβάλλον. Ο μηχανικός της δημόσιας υπηρεσίας ισχυρίζεται ότι αυτό δεν επιτρέπεται, αν και εγώ δεν βρίσκω κάτι σχετικό στην νομοθεσία. Ξέρει κάποιος να μου πει που αναφέρεται αυτό; Ευχαριστώ πολύ.
  4. Συνάδελφοι το λογισμικό αναβαθμίστηκε και αυτό με τις νέες Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. που δημοσιεύτηκαν τον Νοέμβριο του 2014; Στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ βλέπω την τελευταία έκδοση του 2012.
  5. Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι καινούριες ΤΟΤΕΕ για τον ΚΕΝΑΚ. ΦΕΚ Β' 2945/3-11-2014.
  6. Γνωρίζει κανείς συνάδερφος αν σε πρατήρια καυσίμων επιτρέπεται η πώληση καυσόξυλων; Δεν βγάζω άκρη. Η ΥΑ 1958/2012 αναφέρει για αποθήκευση. Η πώληση που αναφέρεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Πόσο ποιο ακριβό προβλέπεται να είναι το Α' 2015; Ξέρει με σιγουριά κανείς;
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε μια εγκατάσταση βιομηχανικής ψύξης επιτρέπεται οι σωληνώσεις που διακινούν το μίγμα γλυκόλης - νερού να είναι από γαλβανισμένη σιδηροσωλήνα; Σημειώνω ότι η ελάχιστη θερμοκρασία του μίγματος γλυκόλης - νερού είναι -15 οC. Επίσης τι διάταξη χρειάζεται να μπει για τον καθαρισμό του μίγματος; Κάποιο φίλτρο ίσως; τι mesh θα είναι; (Αν θυμάμαι καλά τα mesh ειναι το μέγεθος των ανοιγμάτων της σίτας του φίλτρου)
  9. Και εγώ θα έλεγα ότι δεν είναι σωστό σε γενικές γραμμές να κόβει ο μελετητής σε πέντε - δέκα κομμάτια την μελέτη που αναλαμβάνει και να την αναθέτει σε κάποιο προμηθευτή να του κάνει το κάθε κομμάτι, γιατί θα το φτιάξει ο καθένας στα μέτρα του και όχι απαραίτητα στα μέτρα του πελάτη. Αλλά από την άλλη υπάρχουν αντικείμενα που η μελέτη πρέπει να λάβει υπόψιν της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε υλικού αφενός, ή ακόμη υπάρχουν αντικείμενα που είναι αρκετά εξειδικευμένα και γιαυτό η άμεση εμπλοκή του προμηθευτή είναι επιβεβλημένη. Ο μελετητής που αναλαμβάνει ένα εργο δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να ξέρει το οτιδήποτε του ζητήσει ο πελάτης στην πορεία του έργου. Οπότε θα έλεγα ότι στην συγκεκριμένη περιπτωση θα απευθυνόμουνα και εγώ σε κάποιον προμηθευτή, μετά όμως από μια σχετική έρευνα αγοράς.
  10. Μελετώντας το βιβλίο του Φ. Δημόπουλου 'Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις' τόμος Α έκδοση 1991 (μερικά πράγματα οι παλιότεροι τα κάναν καλύτερα) θα έλεγα ότι ειδικά τα ισχυρά σε μια χωνευτή εγκατάσταση καλύτερο είναι να περνάνε οριζόντια ή κάθετα στους τοίχους ώστε να μπορεί μελλοντικά να εντοπιστει η θέση τους και να μην έχουμε τίποτα δυσάρεστες εκπλήξεις. Βέβαια αν είχα ένα άλλου τύπου κτίριο που θα είχε ψευδοδάπεδο (το τελευταίο δεν συνανταται σε σπιτια πιστευω) δεν θα ειχα πρόβλημα να περάσω ισχυρά ρεύματα μέσα στο δάπεδο, προστατευμένα βάβαια με σχάρα καλωδίων ή σωλήνα
  11. Συνάδελφε καλησπέρα, άνοιξε στο www.fireservice.gr (είναι το site της Πυροσβεστικής) στην νομοθεσία για νέα κτίρια Άρθρο 3. Στο τέλος, στις διευκρινήσεις παράγραφος 3.1.3 αναφέρει ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια της Πυροσβεστικής να πει πόσες Πυροσβεστικές Φωλιές λειτουργούν ταυτόχρονα. (εξαρτάται από την απόσταση του έργου από την ΠΥ, από το μέγεθος κλπ) Από την άλλη η ΤΟΤΕΕ προβλέπει την λειτουργία πάνω από 1 Φωλιά (κατηγορίας ΙΙ) ταυτόχρονα αλλά δεν είναι και τόσο σαφής. Γνώμη μου λοιπόν είναι για να μην έχεις το όποιο πρόβλημα μετά (πχ.με το μέγεθος του πυροσβεστικού συγκροτήματος ή της δεξαμενής) να κάνεις μια ερώτηση στην οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί έχει γίνει αλλαλούμ με τις διαδικασίες (υποθέτω ότι είσαι στο στάδιο της Άδειας Δόμησης).
  12. @sdim : Συνάδελφε αυτό που γράφεις, ότι αν συμφωνήσει το 50% +1 μπορεί σε μια παλιά πολυκατοικία (προ του 1985) να επαναυπολογιστεί η κατανομή δαπανών σύμφωνα με τον υπάρχοντα κανονισμό κατανομής σε ποια νομοθεσία υπάρχει; Αν το έχεις μπορεί να με σώσεις.
  13. Γιατί οι πυροσβέστες που κάνουν τον έλεγχο των μελετών είναι πολύ σχολαστικοί. Και καλά κάνουν!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.