Μετάβαση στο περιεχόμενο

christsanto

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.695 profile views

christsanto's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73) Καλημέρα, Σε οικοδομή του 1991, στο ισόγειο κατάστημα 90μ2 και με καθαρό ύψος 4.85 μ. έχει κατασκευαστεί εσωτερικός εξώστης (πατάρι) 45μ2 που ρυθμίστηκε με τον ν. 4495 και σε αυτό το εμβαδόν τα ύψη διαμορφώνοντα ως εξής: ισόγειο 2.30 μ., πατάρι 2.30 μ., πλάκα παταριού 0.25 μ. . Τώρα ο πελάτης θέλει να αλλάξει χρήση το κατάστημα σε κατοικία και να διαμορφώσει 3 γκαρσονιέρες με πατάρι. Δεδομένου ότι το 2.30 μ. < 2.50 μ. του ελάχιστου ύψους ΚΧ μπορεί να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ αλλαγής χρήσης του καταστήματος και διαχωρισμού του σε 3 κατοικίες με καθαρό ύψος 2,30μ.; Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι αναφέρει ο 4495 ότι γίνεται αλλαγή χρήσης σε τακτοποιημένους χώρους κατά παράβαση κτιριοδομικών διατάξεων, αλλά δεν το βρίσκω πουθενά γραμμένο. Έχετε κάτι υπόψην σας; Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω περίπτωση κατοικίας προ του 55 σχεδόν γκρεμισμένη με τη μισή στέγη να λείπει. Το μισό κτίριο ανακατασκευάστηκε επί της ουσίας, με νέα τοιχοποιία και νέα στέγη. Ο πελάτης θέλει να ρυθμίσει τις '' επισκευές '' ώστε να προχωρήσει στην έκδοση άδειας για την ανακατασκευή της υπολοίπου κατοικίας. Έχω καταλήξει στο ότι η κατοικία που ανακατασκευάστηκε πλήρως αποτελεί Υ.Δ. και δεν ρυθμίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό διότι κατασκευάστηκε εκ νέου. Τι ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα φώτα σας παρακαλώ.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, αν και από αυτό το φόρουμ δεν πήρα απάντηση στο προηγούμενο post μου, όμως τελικά βρήκα άκρη. Για όλα τα παραπάνω είναι ενσωματωμένα σε προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έγω αγόρασα και σου συστήνω ανεπιφύλακτα το INSOFT. Αρκετά οικονομικό (γύρω στα 250€ περίπου) και χωρίς έξτρα κόστος για ανανέωση κάθε χρόνο όπως όλα τα software της αγοράς! Θα σου λύσει τα χέρια γιατί άμα μας μόνος σου να κάνεις τα παραπάνω θα ζοριστείς αρκετά. Ισχύουν τα ίδια και για την κατεδάφιση. Για ότι άλλο χρειαστείς ρώτα.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα την διαφώτιση σας σε ένα θέμα: Εκδίδω σε έναν πελάτη μου ΕΕΔΜΚ, στα πλαίσια του εξοικονομώ, για αντλία θερμότητας και θερμομόνωση. Θα κόψω κανονικά αμοιβή 200€ + Φ.Π.Α. βάσει του προγράμματος. Ο πελάτης θέλει να γκρεμίσει και έναν εσωτερικό τοίχο του διαμερίσματος. Ερώτηση: Επιτρέπεται στην ίδια μικρής κλίμακας του εξοικονομώ να προσθέσω και εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ή υπάρχει περίπτωση να με απορρίψει το πρόγραμμα; Ο πελάτης ισχυρίζεται πως αναφέρει ή δεν αναφέρει η μικρής κλίμακας τις διαρρυθμίσεις, δεν θα έχει θέμα με το γκρέμισμα του τοίχου. Φυσικά αυτό δεν είναι επιστημονικά και νομικά ορθό. Ποιά είναι η γνώμη σας;
  5. Τελικώς η υπόθεσή μου μάλλον δεν υπάγεται σε έγκριση από επιτροπή, αλλά και να υπαγόταν, μιλάμε για μια αυθαιρεσία 4 τετραγωνικών, οπότε παίρνω την ευθύνη πάνω μου με τεχνική έκθεση. Δεν έχω ασχοληθεί με επιτροπές για αυθαίρετα, πάντως λόγω του ότι έχω έδρα Πάτρα, μπορώ να σου πω πως οι αυθαιρεσίες στο ιστορικό κέντρο είναι μηδαμινές καθώς είναι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα πολυκατοικίες 5 ορόφων. Εξάλλου, απ όσο γνωρίζω τέτοιου είδους επιτροπές χρειάζονται τουλάχιστον 20 θέματα για να συνεδριάσουν. Θα σε συμβούλευα να υποβάλεις ένα αίτημα επίσπευσης όπως κάνουμε και με το Σ.Α., και ίσως κάνουν έκτακτη συνεδρίαση.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, κόβω αμοιβές για ένα κτίσμα που το υφιστάμενο ισόγειο πάει με αναλυτικό (επισκευή) και ο όροφος με συμβατικό. Έφτιαξα τον αναλυτικό. Πάω στο σύστημα του ΤΕΕ, βάζω αρχικά 1€ σε κάθε μελέτη προυπολογισμό, και μου βγάζει ως προειδοποίηση τα ελάχιστα. Εγώ, π.χ. για ύδρευση προσθέτω τα ελάχιστα του ορόφου με ότι περιλαμβάνει ο αναλυτικός για ύδρευση ισογείου και το βάζω ως προυπολογισμό μελέτης ύδρευσης, σωστά; Το δοκίμασα και με ένα free πρόγραμμα και αυτό μου έβγαλε. Ερώτηση 1η: Όπως τα λέω είναι σωστά για τοις αμοιβές; Ερώτηση 2η: Είναι 2 συνιδιοκτήτες, στο συμφωνητικό βάζω και τους 2 ή έναν από τους δύο; Ερώτηση 3η: Στο ΙΚΑ κάνω απογραφή και πληρώνω προκαταβολή; Ερώτηση 4η: ΙΚΑ) Ο Αναλυτικός ισόγεια αποθήκη με αναλυτικό επισκευή πίνακα 3, ο όροφος κατοικία που θα κατασκευαστεί τώρα σε ποιό πίνακα πάει;; Βάζω αυτό με τις φάσεις επιχρίσματα κλπ;; Ερώτηση 5η: Φορολογικά;; πως βγάζω;; έχω ένα έντυπο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω.. έχει κάποιος τα ποσοστά ;; Τέλος, συνάδελφοι, εμένα προσωπικά στην ΥΔΟΜ της Πάτρας μου ζήτησαν συμφωνητικό για πληρότητα...
  7. Καλησπέρα Συνάδελφοι, έχω έναν πελάτη που έχει διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ιστροικό Κέντρο της Πάτρας. Στην άδεια υπήρχε απλό μπαλκόνι με κάγκελο, όμως ο πελάτης έχει παραβιάσει την άδεια καθώς ξύλωσε το κάγκελο και έκλεισε όλο το μπαλκόνι με αλουμινοκατασκευή, δλδ έχει προσθέσει τετραγωνικά στο διαμέρισμα, αφού πλέον σπίτι και μπαλκόνι είναι ενιαία και με ανοιχτή πρόσβαση. Γίνεται να το τακτοποιήσω και αν ναι με ποιές εγκρίσεις; (Αρχαιολογία; Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;). Με ενδιαφέρει πολύ να το τακτοποιήσω άμεσα γιατί ετοιμάζεται για την επόμενη έναρξη του εξοικονομώ. Ευχαριστώ πολύ.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε μία διώροφη κατοικία, που στον έναν όροφο υπάρχει καφενείο, θέλει προσθήκη wc 5τ.μ.. Η Οικοδομή είναι νομίμως υφιστάμενη προ του 1955 και βρίσκεται σε στάσιμο οικισμό, οπότε από πλευράς νομιμότητας είμαστε οκ. Ερώτηση, με καλύπτει αυτό από την μικρή κλίμακα: κη) προσθήκη επιφάνειας εμβαδού έως πέντε (5) τ.μ., αποκλειστικά για λόγους υγιεινής και χρήσης, σε κτίρια προϋφιστάμενα της 31ης Ιανουαρίου 1983, σε στάσιμους οικισμούς και σε οικισμούς προ του 1923 και κάτω των δύο χιλιάδων (2.000) κατοίκων, χωρίς να απαιτούνται στοιχεία νομιμότητας κτιρίου, λογικά επειδή επειδή είναι πρό του '82. Αν με καλύπτει τι πρόσθετα δικαιολογητικά χρειάζεται γιατί δεν μπόρεσα να βρώ κάτι και έχω απορία, δεν θέλει έστω μια κάτοψη, κάτι;
  9. Επίσης και να ήταν μετά του 1955, ένα πολύ καλό αποδεικτικό είναι να παραγγείλεις με τις συντεταγμένες του ακινήτου μία αεροφωτογραφία από την ΓΥΣ αν υπάρχει. Κοστίζει κάπου στα 20-25 ευρώ. Εγώ αυτό κάνω συνήθως.
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω πελάτη που διαθέτει ισόγειο κτίσμα υφιστάμενο προ του 1955, από χωματόπλιθα που περιβάλλεται από θεμέλιο από οπλισμένο σκυρόδεμα το οποίο το έχει νομιμοποιήσει με το 4178 (το θεμέλιο, το κτίσμα το αναφέρει ως νομίμως υφιστάμενο προ του 55). Με έχει βάλει για να του βγάλω άδεια για: αποξήλωση της στέγης, εξωτερικό χτίσιμο με οπτοπλινθοδομή, επιχρίσματα και από πάνω όροφο κανονικό από τούβλο. Δηλαδή επισκευή του ισογείου + προσθήκη. Η ερώτησή μου: τα τετραγωνικά του νέου ορόφου (56τμ), τα βάζω με κανονικό προυπολογισμό για κατοικία, τα τετραγωνικά (56τμ), του υπάρχοντος ισογείου που θα γίνει επισκευή (ολική, το μόνο που θα απομείνει είναι η χωματόπλιθα εσωτερικά του ισογείου, την θέλει ο πελάτης για ιστορικούς λόγους), πρέπει να το βάλω με αναλυτικό προυπολογισμό; Ευχαριστώ πολύ.
  11. Το άλλο που γίνεται τώρα τελευταία είναι που το κάνουν σαν υπηρεσία και μάλιστα με επείγουσα με απόφαση δημάρχου. Έχει παραγίνει το χάλι τους. Δήμος στην περιοχή μου βγάζει 5-6 επείγουσες υπηρεσίες την εβδομάδα που κυμαίνονται από 5000-20000+ φπα (που είναι και το θεσπισμένο όριο με απόφαση δημάρχου)
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μία τριώροφη οικοδομή με διαμερίσματα. Στο ισόγειο, η άδεια δείχνει 3 καταστήματα. Έχουν τηρηθεί τα πάντα, εκτός από ότι το 1 κατάστημα το έχουν κάνει σπίτι (χτίσιμο εξωτερικών τοίχων), επιφανείας περίπου 40μ2, χωρίς να παραβιάζονται οι διαστάσεις βάσει της άδειας. Είναι εντός σχεδίου πόλεως. Η Ερώτησή μου: δεν μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης, και αν ναι με ποιες μελέτες; Η γνώμη μου είναι πως θέλει αρχιτεκτονικά και πυροπροστασία, για στατικά δεν νομίζω είναι απλά αλλαγή χρήσης. Ευχαριστώ πολύ.
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι ενεργειακός επιθεωρητής και κάνω ΠΕΑ με το building cert. Πάω να κάνω μία οικοδομική άδεια, μετά από χρόνια και κλασσικά θέλει ΜΕΑ. Θα ήθελα να ρωτήσω, αυτή την μελέτη την βγάζει κάποιο πρόγραμμα ιδιωτικό (πχ easy kenak;), το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ ή το Building Cert; Παρακαλώ ας με διαφωτίσει κάποιος επί του θέματος γιατί είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι με αυτό.
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω αναλάβει μία οικοδομική άδεια (την πρώτη μου), παλαιότερα τις έδινα σε άλλους αλλά τώρα λέω να την παλέψω μόνος μου, μου έχουν δημιουργηθεί οι εξής απορίες: 1) Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει Έντυπο Κατάθεσης εισφορών για τα φορολογικά της άδειας, όπως ισχύει σήμερα; 2) Πέρα από το πινάκιο των αμοιβών του ΤΕΕ, που λέει νόμιμες και συμφωνηθείσες, πρέπει να φτιάξω και κάποιο άλλο σε excel, όπως γίνοταν παλιότερα; 3) Υπάρχει κάποιο έντυπο για συμφωνητικό ανάθεσης; 4) Κάποιο Έντυπο για αίτηση έκδοσής οικοδομικής αδείας; 5) Ο Πελάτης μου κάνει καμιά έξτρα εξουσιοδότηση; 6) Στο ΙΚΑ πάω την απογραφή και μου βγαίνει η προκαταβολή ή χρειάζομαι κάποιο άλλο έντυπο; 7) Που θα βρώ τα τελευταία έντυπα της πολεοδομίς για προυπολογισμό έργου; Ο Προυπολογισμός είναι συνολικός ή για κάθε μελέτη πχ ύδρευση, αποχέτευση υπάρχει και άλλος; Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.