Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

basilis203

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by basilis203

  1. Καλησπέρα, δεν ασχολήθηκα παρακάτω. Ετοίμασα μια Τεχνική Έκθεση όπου αιτιολογούσα πως δεν τα θεωρώ αυθαιρεσία και τέλειωσα.
  2. δεν είναι ξεκάθαρα εξώστης. πρόκειται για ψηλά ράφια με διαδρόμους ανάμεσα τους, max 1 μέτρου. Δεν χρησιμοποιούνται για κάποιο άλλο λόγο αυτοί οι διάδρομοι παρά μόνο για επίσκεψη στα ράφια. Άρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πατάρια. Φωτογραφία δυστυχώς δεν έχω.
  3. Καλησπέρα σε όλους. Σε κτίριο αποθήκης σε βιομηχανική περιοχή, έχει τοποθετηθεί μεταλλική κατασκευή για ράφια, αλλά με τη μορφή βατών παταριών (ραφοπάταρα), σε τρία επίπεδα. Έχοντας ρωτήσει τον εγκαταστάτη μου είπε οτι δεν χρειάζεται αδειοδότηση γιατί πρόκειται για λυόμενη κατασκευή, που δεν επιβαρύνει πουθενά το υπάρχον κτίριο. Αυτό προκύπτει απο κάπου; Γιατί υποψιάζομαι οτι πρέπει να πάει με άδεια δόμησης για να υπάρχει και στατική μελέτη της κατασκευής. Κι αν έπρεπε να βγει άδεια, τώρα θεωρείται αυθαίρετο και πάει βάσει τετραγωνικών ή ως λοιπή και με προϋπολογισμό; Ευχαριστώ.
  4. έγιναν όλα! ακόμα τζίφος..εκτός αν θέλει απεγκατάσταση/καθάρισμα-νέα εγκατάσταση..
  5. akaliak, υπάρχει ένα πλάνο για αγορά pc αποκλειστικά επαγγελματικό, μόνο στο γραφείο. Αλλά φαίνεται να αργεί. Μέχρι τότε το laptop επ'όμου..
  6. Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Μάλλον το πρόβλημα είναι πολύ συγκεκριμένο και αφορά το δικό μου μηχάνημα, γιατί το έτρεχα πάντα σαν διαχειριστής και είχα και τα κουτάκια τσεκαρισμένα. Και πολλές εγκαταστάσεις έχω κάνει, τη registry την έχω καθαρίσει και άκρη δεν μπορώ να βρω!
  7. ναι, τεε-κενακ χρησιμοποιώ μόνο. επίσης η μελέτη είναι χιλιοτσεκαρισμένη.. στο τεε-κενάκ σε άλλον υπολογιστή, συναδέλφου, βγάζει σωστό αποτέλεσμα χωρίς παρέμβαση
  8. Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί το θέμα, αλλά χρειάζομαι βοήθεια. Στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, το οποίο τρέχω σαν admin, σε windows 8 64bit, οι μελέτες στα αποτελέσματα είτε δεν δείχνουν τίποτα (παύλα), είτε δείχνουν αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. πχ βγάζουν άλλη κατηγορία απο αυτή που βγαίνει όταν φορτώνω το xml στο buildingcert και παράλληλα τα σενάρια δεν αλλάζουν κλάση! Όπως επίσης δεν βγάζουν καθόλου δεδομένα στην θέρμανση/ψύξη. Αυτό που θα με τρελάνει είναι οτι στέλνω το xml σε συνάδελφο, το εισάγει χωρίς να πειράξει τίποτα, πατά "Εκτέλεση" και τα αποτελέσματα βγαίνουν όπως πρέπει! Επισυνάπτω φωτό απο την τελευταία επιθεώρηση.
  9. Πολύ χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστώ. Γνωρίζω για κάτι ημιυπαίθριους, που οι μισοί έχουν τακτοποιήσει και οι μισοί όχι.. Αν πρέπει να αποτυπωθεί η όλη κατάσταση, το κόστος τους ξεφεύγει και μάλλον θα συνεχίσουν να τσακώνονται.
  10. Οι ιδιοκτήτες έχουν επευθυνθεί σε δικηγόρο με σκοπό να συντάξουν καταστατικό, ο οποίος δικηγόρος τους ζήτησε νέο, σωστό πίνακα χιλιοστών. Θα πάρω όλα τα σχέδια απο την πολεοδομία, θα τους ζητήσω όλα τα συμβόλαια, θα συμβουλευτώ και τον παλιό πίνακα, και θα κοιτάξω να βγάλω ότι πραγματικά ισχύει. Το τι θα κάνουν μετά με τα συμβόλαια, δικό τους θέμα.
  11. Η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι πολύ μπερδεμένη, λόγω του ότι δεν υπάρχει καταστατικό ή κάποιος κανονισμός, διαχειριστής δεν υπάρχει γιατί δεν συμφωνούνε κτλ. Και υπάρχει και αντιδικία μεταξύ δύο ομάδων ιδιοκτητών, οπότε μπλέξιμο. Ο ένας απο τους δύο δικηγόρους μου είπε για το "λάθος" στον παλιό πίνακα και οτι χρειάζεται καινούργιο. Λογικό είναι, να υπολογίζεις τα νόμιμα εμβαδά των ιδιοκτησιών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  12. Καλησπέρα σε όλους. Συγγνώμη αρχικά αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά χάθηκα στο φόρουμ και στις διάφορες απαντήσεις. Μου ανατέθηκε πρόσφατα, σε πολυκατοικία του 2003, να φτιάξω έναν πίνακα κατανομής χιλιοστών γιατί ανακάλυψαν οτι στον παλιό αθροίζοντας τα χιλιοστά βγαίνουν 940! Η ερώτησή μου είναι, στα εμβαδά των ιδιοκτησιών υπολογίζω τα νόμιμα απο την Ο.Α. ή τα συνολικά με τους κλεισμένους Η/Υ χώρους; Ευχαριστώ.
  13. Θα επικοινωνήσω με συμβούλιο αρχιτεκτονικής του δήμου.. Είναι σίγουρα παράνομη η υπάρχουσα, οπότε θα τον συμβουλέψω να την κατεβάσει για φωτογραφίες που ίσως χρειαστούν και αν μπορεί να τοποθετηθεί νόμιμα η καινούργια, ελπίζω να με κατατοπίσουν απο το συμβούλιο..αλλιώς ξεχνάει το ΕΣΠΑ, τοποθετεί παράνομα και την δικιά του και όλα κυλάνε "κανονικά".. Θα ανεβάσω σαν απάντηση όποια λύση βρω για πληροφορίες για τους επόμενους..
  14. Ακριβώς, είναι σιδερένιες βάσεις, που πατάνε στην οροφή, αλλά φαίνεται σαν επέκταση της όψης. Δεν βολεύει να αντικατσταθεί αυθαίρετα, γιατί θα επιδοτηθεί απο ΕΣΠΑ και ζητάνε τις εγκρίσεις συνήθως. Ο "αυθαιρετούχος" που την έβαλε ήταν προηγούμενος ιδιοκτήτης. Οπότε να ψάξω μέσω δήμου τι ζητάνε και ΑΝ μπορεί να τοποθετηθεί..; Ευχαριστώ.
  15. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση βιομηχανικού κτιρίου, με ταμπέλα με το λογότυπο της εταιρείας στην οροφή, αν χρειαστεί αντικατάσταση της ταμπέλας, μπορεί να γίνει με 48ωρη ειδοποίηση, κάτω απο την κατηγορία "αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων χωρίς την χρήση ικριωμάτων"; Δεν είναι σε καμία λεωφόρο, σε ένα στενάκι σε εκτός σχεδίου περιοχή, αλλά με οικοδομική άδεια το κτίριο..
  16. Μιά ερώτηση κι εγώ που έχω μπερδευτεί λίγο.. Αν έχουμε ένα κτίριο ΟΤΑ, που γίνεται ιδιόχρηση (είναι το Δημαρχείο), είναι χωρίς ΟΑ εξ'ολοκλήρου, απαλλάσσεται και από το παράβολο λόγω της ιδιόχρησης;; Και στα δικαιολογητικά, εντάξει το τοπογραφικό, εντάξει η τεχν.έκθεση, αλλά η αίτηση, τι μορφή θα έχει; Θα είναι η ηλεκτρονική μέσω ΤΕΕ (σαν τα ιδιοτικά αυθαίρετα), θα είναι μία απλή αίτηση πχ του "ιδιοκτήτη", δλδ του δημάρχου; και προς ποιους; προς ΥΠΕΚΑ;;
  17. Καλησπέρα, χωρίς να ξέρω αν το έχετε ξανακουβεντιάσει, θα ήθελα μια διευκρίνηση σε ένα θέμα. Στο νέο νόμο, τον 4178, ένα συνεργείο αυτοκινήτων το οποίο έχει επεκτάσεις στο ισόγειο, αλλά έχουν γίνει το 1967-1968, δλδ προ του '75, τι κατηγορίας είναι; Είναι στην 1 σαν προ '75 ή εκεί πάνε μόνο αυθαιρεσίες σε σπίτια; Πάει στην 2 σαν γενικά προ του '83; κι εκεί τι γίνεται; ισχύει πάλι μόνο το παράβολο; Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ.. Μεταφέρθηκε στο παρόν yian
  18. Επειδή δεν κάθομαι να διαβάσω 69 σελίδες τσακωμών με τους μισούς που ξέρουν τι τους γίνεται και τους μισούς καταστροφολόγους που εκτός το ότι πιστεύουν οτι σπουδάσαμε τσάμπα, πίστευαν οτι θα καταστραφεί ο κόσμος το 2012 ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τελικά : 1)έχοντας μαθήματα επι μαθημάτων και εργαστήρια και εργασίες και αποτυπώσεις και και και... σε τοπογραφίες, σε ειδικά θέματα τοπογραφίας, σε συστήματα GPS κτλ, μπορώ να υπογράψω ένα τοπογραφικό; 2)δικαιούμαι, αν δεχτούμε οτι το ΤΕΕ με αφήνει να υπογράψω το παραπάνω τοπογραφικό, να κάνω τακτοποίηση του Ν 4178/13; 3)μπορώ να κάνω αυτήν την εργασία μόνος μου, ή θα χρειαστεί να έχω και κάποιον (κηδεμόνα) μηχανικό από ΑΕΙ στην ομάδα έργου; Καταλαβαίνω πως τομέας μου είναι η οδοποιϊα, τα συγκοινωνιακά γενικά, τα λιμενικά κτλ, αλλά τοπογραφία διδάχτηκα και αρκετά καλά. Πολιτικός μηχανικός Έργων Υποδομής, εγγεγραμμένος στο βιβλίο τεχνικών επωνυμιών του ΤΕΕ, απο ΑΤΕΙ Πατρών. και θα παρακαλούσα να απαντήσουν όσοι ξέρουν απο ΤΕΕ και όχι για το Ελλαδιστάν ή για την χώρα μας και άλλα τέτοια..
  19. Σας ευχαριστώ όλους. Το πρώτο που τον ενημέρωσα ήταν για την στατική μελέτη και δουλεύοντας για ενάμιση χρόνο με το "τεράστιο" έργο των αυθαιρέτων ξέρω απο πρώτο χέρι πως άλλα λένε οι εγκεκριμένες μελέτες και άλλα η εφαρμογή.
  20. Καλησπέρα σας, έχετε υπ'όψιν σας, σε υπάρχουσα οικοδομή, ο κάτοχος του "αέρα" στην ταράτσα, αν θέλει να τοποθετήσει ένα προκατασκευασμένο (και τον παίρνουν τα μέτρα και τα ύψη), τι χρειάζεται; Απάντησα οτι χρειάζεται κανονικά έκδοση άδειας, σα να επρόκειτο για "προσθήκη ορόφου σε υπάρχουσα οικοδομή" με τις γνωστές μελέτες. Είπα σωστά στον άνθρωπο και γνωρίζετε μια τέτοια άδεια πόσο μπορεί να ζητήσει ο μηχανικός;; Ευχαριστώ και καλή χρονιά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.