Jump to content

Thanos83

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About Thanos83

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαϊδάρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. καλησπέρα και ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Το οικόπεδο όντως είναι με χαρακτηρισμό Ν (νέο οικόπεδο) στην 2/87 Π.Ε. (για την ιστορία είναι απο τις πρώτες πιλοτικές ΠΕ που έγιναν). Η πολεοδομική μελέτη έχει εγκριθεί με το ΦΕΚ 255Δ/30-4-85. Στο ΦΕΚ πράγματι αναφέρει "κατά παρέκκλιση θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα που κατά τη δημοσίευση του παρόντος (σ.σ. 30-4-85) έχουν 120τ.μ./8μ....." Αλλά καμία αναφορά για οικόπεδα που προκύπτουν με την οριστική κύρωση της ΠΕ ή στην εφαρμογή του αρ. 25... Το αρχικό αγροτεμάχιο του ιδιοκτήτη ήταν 311 τ.μ.. Μπορώ να θεωρήσω ότι ο ιδιοκτήτης, είχε πριν την 30-4-85 έκταση >120 τ.μ., άσχετα αν ήταν σε άλλη θέση? Ή εξετάζω πότε δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη τελική ιδιοκτησία των 274τ.μ. (δλδ με την κύρωση της ΠΕ, το 1987?) Άσχετα αν η λογική λέει ότι υπάγομαι στην παρέκκλιση, νομίζω ότι αν πάω τυπικά με το ΦΕΚ (που επισυνάπτω) η ΠΕ έχει δώσει μη άρτιο οικόπεδο..
 2. Συνάδεφλοι καλησπέρα, θα ήθελα και γω τα φώτα σας στη σύνταξη του 651 για οικόπεδο σε κυρωμένη ΠΕ. Πρόκειται για νέο οικόπεδο (που προκύπτει από την ΠΕ) με εμβαδόν από τον πίνακα της Πράξης Ε=273,8 τ.μ. Θεωρώ ότι ως νέο οικόπεδο δημιουργήθηκε με την κύρωση της Π.Ε. (σωστο?). Εντός του, αλλά και στα διπλανά οικόπεδα δεν υπάρχουν παλαιά κτίσματα, όπως σε περιπτώσεις που αναφέρονται παραπάνω. Αρτιότητα 550τ.μ.-15μ., παρέκκλιση (προ 30-5-85) 120τ.μ./8μ. Δε γίνεται καμία μνεία ότι κατά παρέκκλιση ειναι άρτια τα οικόπεδα που προκύπτουν απ την οριστικη΄κύρωση της ΠΕ ή όσα εγγράφουν κτίσμα 5-50. - Με βάση τα πιο πάνω η Π.Ε. έχει δώσει μη άρτιο/μη οικοδομήσιμο νεό οικόπεδο?? Οπότε γράφω "μη άρτιο και κατ εξαίρεση οικοδομήσιμο με το αρ. 25...".? - Βλέποντας το αρ. 27 του ν.2742/99 (που τροποποίησσε το αρ 25), αναφέρεται σε οικόπεδα που δημιουργήθηκαν πριν την ισχύ του 651/77 ..(άρα δεν εμπίπτω καν στις διαταξεις του αρ 25?? και αν ισχύει αυτό πώς γινεται οικόπεδα μέσα σε ΠΕ να πάνε με το αρ 25, αφού όλα εχουν δημιουργηθεί μετά το 77?? - Ή χάνω κάτι και είναι "άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο"?
 3. Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το σχεδιασμό του ιδεατού στερεού για πέργκολα σε δώμα: (Έχω Π=18μ, άρα 1,5Π=27μ και στην περιοχή επιτρέπεται 11μ.+2μ. στέγη) α) Σε αντίθεση με το παραπάνω, σε φωτογραφίες που βρήκα, φαίνεται ότι το ιδεατό στερεό καταλήγει εκεί που η κεκλιμένη γραμμή συναντά το μέγιστο ύψος της περιοχής. Τελικά τι ισχύει?? 1) Από τα 27 μ. φέρνω κάθετη προς τα πίσω? 2) Στα 11 μέτρα βάζω "κόφτη" και περιορίζομαι εκεί? 3) Στα 13 μέτρα βάζω "κόφτη"? (Η στέγη δεν είναι υλοποιημένη καθώς η άδεια είναι προγενέστερη του ΦΕΚ της στέγης) β) Επίσης διαβασα λίγο πιο πάνω ότι μπορεί πέργκολα να είναι πάνω από το max H και εντός του ιδεατού στερεού... (δυστυχώς η συνημμένη φωτογραφία δεν υπάρχει... αν υπάρχει κάποιο σκαρίφημα, θα μπορούσε να το ανεβάσει κάποιος??) Ευχαριστώ
 4. Συνάδελφοι καλημέρα, Για βεβαίωση 4178, ψάχνω στέλεχος και σχέδια μιας προσφυγικής πολυκατοικίας στη Νίκαια.. (κατά πάσα πιθανότητα είναι προ '55, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου..) Στο αρχείο της πολεοδομίας είπαν ότι τις άδειες τις είχε εκδώσει το -τότε- υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, και αυτοί έχουν τα αρχεία, Πριν αρχίσω να ψάχνω αεροφωτογραφίες (αλλά και εγκυκλοπαιδικά), έχει κανείς ιδέα που μπορεί να είναι αυτό το αρχείο, εφόσον πλέον υγεία και πρόνοια, υπάγονται σε διαφορετικά υπουργεία???? Ευχαριστώ
 5. Αν έχω καταλάβει καλά, και διορθώστε με αν μου διαφεύγει κάτι, οδηγίες για την αίτηση αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, δεν έχουν βγει ακόμα... Η καταληκτική ημερομηνία (αύριο, 31-7-2015), είναι για όσους έχουν οφειλές και θέλουν να αποκτήσουν δικαίωμα (;;; ) στην αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας, ώστε να μπορέσουν αργότερα να κάνουν αυτή την αίτηση αλλαγής...
 6. Συνάδελφοι καλησπέρα, παρακαλώ, τα φώτα σας.. - Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν θέλησα να ρίξω πάνω σε 5άρι, ένα αγροτεμάχιο (για δασαρχείο). Χρησιμοποιώντας λογισμικό, το αγροτεμάχιο έπεσε πάνω στο 5άρι, σαφώς μετατοπισμένο κατά ~40μ. (φωτ. 2). Ψηφιοποίησα και τους γύρω δρόμους από ορθοφωτοχάρτη, για τσεκάρισμα, και παρουσιάζουν εξίσου την ίδια μετατόπιση. - Γιά ένα συγκεκριμένο σημείο (την ΝΔ κορυφή) έκανα τη μετατροπή (ΕΓΣΑ σε hatt) με 3 διαφορετικά λογισμικά (φωτ. 1). Τα δύο δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, το οποίο συμπίπτει με τη μετατοπισμένη (λανθασμένη) θέση του σημείου.. Το 3ο λογισμικό (coord_gr), δίνει διαφορετικές συντεταγμένες. - Αν μετακινήσω την κορυφή αυτή στις συντ/νες του coord_gr, τότε το αγροτεμάχιο και όλοι οι δρόμοι, έρχονται στη θέση τους... (φωτ. 3) Καμία λογική εξήγηση????? (για την ιστορία, το σημείο είναι στο ΦΧ Γύθειο)
 7. Κάποιο νεότερο από το μέτωπο? Λέω να πληρώσω μέσα στη βδομάδα ένα (2%+1%)*1,024 ποσό, που έχω σε εκκρεμότητα (το πρώτο μέσα στο 2015).. Για να μη πάνε υπέρ πίστεως, τα πληρώνω και τα δύο κανονικά; Έχει αλλάξει κάτι στο έντυπο της τράπεζας;
 8. Καλησπερα, σε περίπτωση οικοπέδου με σχήμα τραπέζιο από πως σχηματίζεται το ιδεατό στερεό?? (η εσωτερική πλευρά δεν είναι παράλληλη της πλευράς του προσώπου) α) χρησιμοποιώ μέσο βάθος; β) χρησιμοποιώ τη μικρότερη πλευρά γ) τη μεγαλύτερη πλευρα???? ευχαριστώ
 9. Συνάδελφοι καλημέρα, θέλω να αιτηθώ έκδοση άδειας οικοδομισημότητας σε περιοχή με μη κυρωμένη Πράξη εφαρμογής. Ανάμεσα στα απαιτούμενα από την πολεοδομία ζητούνται: α) Μερίδες ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη προ της 10-3-82 και β) Βεβαίωση από δικηγόρο για τις ιδιοκτησίες του ιδιοκτήτη προ της 10-3-82, αν έχει περισσότερες της μιας, στην ίδια πολεοδομική ενότητα. Ερώτηση: Εννοεί τι είχε στην περιοχή ο νυν ιδιοκτήτης προ του 82, ή τι είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (πωλητής) της συγκεκριμένης έκτασης προ 82; Ευχαριστώ
 10. Συνάδελφοι καλησπέρα, από όσους πλήρωσαν αυξημένες εισφορές για το Α 2013, έχει ασχοληθεί κανείς με το Α 2014?? Εϊναι όντως μειωμένες ή κατα το αναλογούν ποσό ή είναι στα επιπέδα που ήταν και πριν το Α2013??
 11. Συνάδελφοι καλησπέρα.. Το ερώτημα είναι το εξής: Άδεια οικοδομής του 1959. Η οριζόντια ιδιοκτησία είναι 108 τ.μ. Προ 15 ετίας χτίζεται τοίχος και χωρίζεται σε οικία (40 τ.μ.) και εστιατόριο(68 τ.μ.). Έχει χαρτί από το δήμο αθηναίων που λέει οτι για το χώρο που χρησιμοποιείται ως εστιατόριο δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης. Μπορεί να διορθωθεί, off the record, με άδεια μικρής κλίμακας ή θέλει οπωδήποτε τακτοποιήση????
 12. Καλημέρα, Μπορώ να κάνω σύσταση οριζόντιας σε οικόπεδο που σήμερα έχει μόνο ένα παλαιό κτίσμα (και θα κατεδαφιστεί)??Το έχει μια γιαγιά και θέλει να το γράψει στα παιδιά της. πώς μπορώ να ξέρω τους μελλοντικούς ορόφους, αριθμό δωματίων όγκο κτλ κτλ??? (είναι κατά παρέκκλιση άρτιο, 250 τ.μ., με σ.δ. 1, κάλυψη 40% και Η=16...) μπορώ να θεωρήσω αυθαίρετα π.χ. 3 ορόφους των 80 τ.μ.??? ευχαριστώ.
 13. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας, στο εξης: - Έχω τυφλό οικόπεδο 4000+ στρέμματα.. Τίτλοι ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν, καθώς είναι "δια λόγου", οπότε δε μπορώ να αποδείξω (εύκολα) ότι προϋφίσταται του 2003. - Το κτηματογραφικό διάγραμμα δείχνει μπροστά από το αγροτεμάχιο ότι διέρχεται δρόμος (πλάτος 4μ.) επί πλευράς ~90μ. Πέραν αυτού υπάρχει έκταση ανήκουσα στο Ελληνικό Δημόσιο, οπότε η ύπαρξη του δρόμου δε θίγει κάποιον. - Δρόμος δεν υπάρχει σήμερα, δεν υπάρχει στον ορθο του Κτηματολογίου (2007), δεν υπάρχει στο 5άρι. Γενικά δε πρέπει να υπήρχε ποτέ.... α) στο τοπογραφικό τον παρουσιάζω?? β) μπορώ να τον αποδεχτω? αν γίνεται αποδεκτός, δε χρειάζεται να αποδείξω ότι το ακίνητο είναι προ του 2003..
 14. Τους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, δεν είναι να αφήνεις δουλειές... Ούτως ή αλλως έχω διαβάσει αρκετά επ αυτής και δε θέλω να τη ναφήσω τώρα.. Διαβάσα όλα τα σχετικά, αλλά δεν αναφέρει κάπου για διαχωρισμό των διακστηρίων.. π.χ. ξέρω σίγουρα, ότι για ποινικό δικαστήριο απαγορεύεται να πάρεις οποιαδήποτε αμοιβή από τους αντίδικους και κάνει πινάκιο... Τα αστικά έχουν αναλυθεί πολύ, στο φόρουμ.. Με τα διοικητικά δικαστήρια τι γίνεται??
 15. Έχω ορκισθεί Πραγματογνώμονας σε υπόθεση Διοικητικού Εφετείου.. Κράτος εναντίον ΝΠΔΔ, όπου εκκαλών (ο αντίστοιχος "ενάγων", στα αστικά δικαστήρια) είναι το Κράτος. α) Δικαιούμαι αμοιβής από το ΝΠΔΔ ή πάω με πινάκιο στο δικαστή, όταν και αν τα πάρω? β) Αν ναι, υπάρχει η σχετική νομοθεσία? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.