Μετάβαση στο περιεχόμενο

anetos82

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

anetos82's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας υπάρχει ένα (όμορφο) ορθογώνιο παραλληλόγραμμο οικόπεδο. Προφανώς, όταν το μέτρησα είδα οτι το οικόπεδο έχει μικρές διαφοροποιήσεις των κορυφών (της τάξεως των cm) και δεν είναι ακριβώς ορθογώνιο. Ρυμοτομήθηκε βάση ΦΕΚ του 1992 .(η οικοδομική άδεια είναι του 1982). Στο οικόπεδο υφίστανται εμπράγματα δικαιώματα. Δηλαδή να χρησιμοποιήσω τα σχέδια της αδείας, και απλά στην Τ.Ε. να αναφέρω την υπάρχουσα κατασταση και να υπολογίσω συντελεστές υπέρβασης χωρίς να την απεικονίζω με σχέδιο? Στο άρθρο 11 λέει ότι στο διάγραμμα κάλυψης της αδείας, πρέπει να αναφέρονται τα μεγεθη υπέρβασης, όπως επηρεάζουν τους σχετικούς υπολογισμούς...
  2. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να κάνω καινούριο διάγραμμα κάλυψης?Ήλπιζα να χρησιμοποιήσω το υπάρχον της αδείας...
  3. Όταν στο σημερινό διάγραμμα κάλυψης έχω ρυμοτομούμενο τμήμα οικοπέδου σε σχέση με αυτό της αδείας, οι υπολογισμοί των συντελεστών υπέρβασης κάλυψης και δόμησης με ποιό εμβαδό οικοπέδου υπολογίζονται?
  4. Καλησπέρα και από μένα! Όταν έχω οικοδομική άδεια του 1982, στην οποία υπάρχει μόνο τοπογραφικό διάγραμμα, χρειάζεται να κάνω καινούριο διάγραμμα κάλυψης? Γενικά, καταθέτω αντίγραφα (κατοψη, τοπογραφικό, τομή) της αδείας και σημειώνω τα μεγέθη υπέρβασης πάνω σε αυτά ή κάνω καινούργια? Επίσης, το οικόπεδο σήμερα είναι ελαφρώς τροποποιημένο.Χρησιμοποιώ το οικόπεδο της αδείας για να κάνω διάγραμμα κάλυψης?
  5. Καλησπέρα κ από μένα! Έχω αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση η οποία φτάνει μέχρι το πλαϊνό όριο του οικοπέδου. (δηλαδή αρχικά είχε απόσταση 4μ και η προσθήκη κάλυψε όλο το κενό μέχρι το όριο του οικοπέδου πχ 4χ3). Το ότι κολλάω στο όριο δε σημαίνει ο,τι δεν υπάρχει Δ?Ή το θεωρώ υπέρβαση 100% του Δ,δηλαδή >20%? Ή μήπως η υπέρβαση έχει νόημα όταν παραβιάζω μόνο 1 κομμάτι της? Σήμερα πήγα στην πολεοδομία της πόλης μου και ένας υπάλληλος (υψηλό στέλεχος) μου είπε ότι δεν υπάρχει παραβίαση Δ από τη στιγμή που μετά την αυθαίρετη προσθήκη δεν υφίσταται Δ.
  6. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Ακόμα 1 ερώτηση.Επειδή στον νέο νόμο περιγράφουμε σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής τις λοιπές παραβάσεις (εξώστες,κλπ), τι κατηγορία τους δηλώνουμε?Αφήνουμε κενό το πεδίο ή βάζουμε ότι κατηγορία είναι κ τα υπόλοιπα φύλλα καταγραφης?
  7. Σε διώροφη οικία έχω μια παραβαση προ του '83 και μια μετά το 2004.Στα φύλλα καταγραφής θα βάλω και τις 2 παραβάσεις κατηγορία 4? Επίσης,η οικία έχει 1 ισογειο διαμέρισμα και 1 διαμέρισμα 1ου ορόφου χωρίς όμως σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.Κάνω 1 φάκελο ή ξεχωριστό για κάθε όροφο? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.