Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

koemman

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ

koemman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Ο Νόμος 3028 είναι αυτός που επικαλέστηκαν και αυτοί σήμερα. Όμως αυτός ο νόμος γράφτηκε το 2002 οπότε δεν μπορεί στις άλλες εγκαταστάσεις να συμπεριλαμβάνει το ειδικό πρόγραμμα ΦΒ σε στέγες που ξεκίνησε το 2009. Για το λόγο αυτό εκτιμώ πως βγήκε και η νομοθεσίατων ΦΒ και δεν μας άφησαν να ψάχνουμε σε τόμους νόμων και να λύνουμε γρίφους για να κάνουμε μια εγκατάσταση. Επίσης, το ΦΕΚ 583Β που αναφέρει τους όρους και προυποθέσεις εγκατάστασης ΦΒ αναφέρει ρητά σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται οικοδομική άδεια, ΕΕΜΚ, δασαρχείο, αρχαιολογίες κ.λ.π. Για την περίπτωση οικιακών εκτος σχεδίου δεν αναφέρει κάποια τέτοια προϋπόθεση. Επίσης, το 583Β παραπέμπει στο αρθρο 3 του ΦΕΚ 376 που ρητά αναφέρει ότι επιτρέπεται εγκατάσταση με μόνο γνωστοποίηση στο διαχειριστή του δικτύου. Επίσης, στο άρθρο 4 του ΦΕΚ 376 αναφέρει ότι οποία διάταξη αντίθετη με αυτά που αναφέρονται σε αυτό καταργείται.Τέλος, στις περιπτώσεις που απαιτείται κάτι τέτοιο(π.χ. γήπεδα κ.λ.π) το ζητάει και η ΔΕΗ στα δικαιολογητικά της (ζητάει ΕΕΜΚ αρα κατ' επέκταση και αρχαιολογία) για να σε συνδέσει. Αυτος ο παραλογισμός εξελίχθηκε σήμερα και ακρη δεν βγάλαμε γιατι αυτοί βλέπαν μόνο αυτό το νόμο και τίποτα άλλο. Καμια ιδέα πως να το χειριστώ?
  2. οχι. Δεν είναι σε παραδοσιακο οικισμο, ουτε σε ιστορικό τμήμα πόλεων, ούτε είναι διατηρητέ κτίριο
  3. Καλσπέρα σας. Έχω εγκαταστήσει ένα ΦΒ 10KW σε μία στέγη κτιρίου (με το εδικό πρόγραμμα εγκαταστάσεων σε κτίρια). Η εγκατάσταση βρίσκεται σε εκτός σχεδιου πόλεως περιοχή. Το ΦΒ λειτουργεί κανονικά εδω και 1 και κάτι χρόνια. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ξαφνικά σήμερα εμφανίστηκε η αρχαιολογία και του ζήτησε να το ξηλώσει επειδή είναι σε αρχαιολογική περιοχή και χρειάζεται άδεια. Πήγα και τους έδειξα όλους τους νόμους και την αίτηση της ΔΕΗ που δείχνουν ότι δεν απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλιμακας ή άδεια αρχαιολογίας αλλά αυτή επειμένουν ότι χρειάζεται αδεια. Καμία ιδέα για το τι να κανω? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας. miltos
  4. Ναι, αυτα εννοώ και συγκεκριμένα αυτά που πρότεινες παραπάνω.Πήα Παπασωτηρίου αλλά δεν τα έχει. τα χει δει καποιος κάπου? Πόσο κάνουν περίπου?
  5. που μπορώ να βρω τα βιβλία του ΤΕΕ σε εντυπη μορφή?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.