Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέρσα

Core Members
 • Περιεχόμενα

  318
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Σχετικά Μέρσα

 • Κατάταξη:
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

785 profile views
 1. Καλησπέρα σε όλους Έχω περίπτωση νέου κτιρίου παιδικός σταθμός. Οι 3 θέσεις που απαιτούνται μπορούν να μπουν σε σειρά στο Δ και να βγαίνουν με την όπισθεν δεδομένου ότι θα έιναι ΘΣ για τη λειτουργία του εκπαιδευτηρίου και θεωρητικά τα οχήματα θα μπαινοβγαίνουν τις ίδιες ώρες? Το οικόπεδό μου είναι κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο και αν δεν γίνεται αυτό υποθέτω πρέπει να στραφώ σε εξαγορά ΘΣ
 2. Έχετε μήπως την σχετική απάντηση της ΔΟΚΚ?
 3. Υπολειπόμενος Χρόνος: 27 days and 21 ώρες

  • ΖΗΤΗΣΗ
  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

  Ζητείται Αρχιτέκτων Μηχανικός για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη προϋπόθεση πενταετής εμπειρία και ευχέρεια σχεδιασμού αρχιτεκτονικών μελετών 2D-3D, μελετών εφαρμογής και γνώση ΝΟΚ. Περιοχή Γλυφάδα Αττικής. Αποστολή βιογραφικών-portfolio στο info@verykios.com

  Free

 4. This advert is COMPLETED!

  • ΖΗΤΗΣΗ
  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

  Ζητείται Αρχιτέκτων Μηχανικός για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα η πενταετής εμπειρία και ευχέρεια σχεδιασμού αρχιτεκτονικών μελετών, 2D-3D, μελετών εφαρμογής και γνώση ΝΟΚ. Αποστολή βιογραφικών-portfolio στο info@verykios.com

  Free

 5. Ευχαριστώ Δημήτρη! είδα στο συμβόλαιο ότι όταν περιγράφει τα σύνορα της ιδιοκτησίας λέει "βόρεια με την οδό τάδε στην οποία έχει βεράντα", σε αυτό μπορώ να πατήσω για μη συναίνεση? Φοβάμαι τον συμβολαιογράφο στην μεταβίβαση.. Αυτό που λες στην άλλη συζήτηση "Η "ταρατσα" μπροστα απο το ρετιρε αποτελει προεκταση του πατωματος του διαμερισματος αυτου και ανηκει σε αυτο.. ακομα και αν υπαρχουν δυο ή τρια διαμερισματα...ο μεταξυ τους διαχωρισμος γινεται συνηθως με καποιες ελαφρες κατασκευες..." αναφέρεται σε κάποια νομοθεσία ή προκύπτει από το γεγονός ότι δεν περιέχεται στα άρθα 1002 και 1117 του ν.3741/29?
 6. Καλη Εβδομαδα! Στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας που βρίσκεται σε εσοχή, το διαμέρισμά μου έχει επεκταθεί προς τη βεράντα του (οροφή του κάτω διαμερίσματος). Στα συμβόλαια δεν αναφέρεται αποκλειστική χρήση, αλλά στην ίδια βεράντα βλέπουν 3 διαμερίσματα και στο σχέδιο συμβολαίου και αδείας φαίνονται τα διαχωριστικά που οριοθετούν τη βεράντα του καθενός. Σε αυτή τη βεράντα πρόσβαση έχουν μόνο οι τρεις ιδιοκτησίες από τις μπαλκονόπορτές τους. Δεν υπάρχει δηλαδή έξοδος από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Επεξεργασία: είναι κοινόκτητος ή κοινόχρηστος ο χώρος της βεράντας? Δεν είναι τυπικός ο όροφος για να υπάρχει και στους υπόλοιπους, αλλά η επέκταση μαλλον έγινε εξαρχής, φαίνεται η συνέχεια της κατασκευής. Η επέκταση αυτή απαιτεί συναινέσεις για να ρυθμιστεί? και αντίστοιχα τροποποίηση σύστασης για να μεταβιβαστεί?
 7. Έχω μία ιστορία που κρατάει καιρό.. Το 2013 έγινε καταγγελία-αυτοψία και πρόστιμο σε ιδιοκτησία, τότε ο ιδιοκτήτης δεν κατέθεσε ένσταση στο ΣΥΠΟΘΑ παρά μόνο φυσικούς φακέλους με οριστικές υπαγωγές του 4178 και εξοφλημένο πρόστιμο στην αρμόδια πολεοδομία και πήραμε απόφαση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ κυρώσεων του ανείσπρακτου ποσού της αυτοψίας. Σήμερα μπορώ να ζητήσω Διαγραφή αντί Αναστολής? Γιατί ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι αφού δεν το κυνήγησε τότε, τώρα πέταξε το πουλάκι.. Εγώ πιστέυω ότι μπορώ να βασιστώ στην εγκύκλιο 17 όπως επικαιροποιήθηκε για τον 4178 με την Εγκύκλιο 4. ή μήπως αυτά αφορούν μόνο υπαγωγές προς άδεια νομιμοποίησης? Ποιά είναι η άποψή σας? Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια!!
 8. Σωστά, η περίπτωσή μου αφορά εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων και είναι ειδικό κτίριο-εκπαίδευσης με αρχική άδεια του 1988. Συνένωση αιθουσών σε ενιαίο αμφιθέατρο. Η ερώτησή μου αφορά την τροποποίηση των ηλεκτρικών και κλιματισμού και την παρ.10 του άρθρου 42 ν.4495/17 που αναφέρει ενημέρωση των μελετών (οι οποίες δεν ξέρω αν θα βρεθούν στον φάκελο). Αντίστοιχα για εργασίες λειτουργικής συνένωσης δεν απαιτείται όμως αυτή η ενημέρωση, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν τροποποιήσεις μελετών... Και λόγω ειδικού κτιρίου έχω απορίες: 1) υπάρχει η προϋπόθεση μη απαίτησης εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα. Εννοεί εγκρίσεις για τις συγκεκριμένες μελέτες πχ. Πυροσβεστική για πυροπροστασία? 2) Αν βάλω στην ομάδα του έργου τον μηχανολόγο και τις ΗΜ μελέτες κλιματισμού/ηλεκτρικών η διαδικασία της ενημέρωσης γίνεται απλά με κατάθεση των νέων σχεδίων στην ΥΔΟΜ? Επεξεργασία: Και μάλλον είμαι εκτός θέματος ..
 9. Παιδιά καλημέρα! ερώτηση καθώς βγάζω την πρώτη μου e-ΕΕΜΚ.. Πλέον ο μόνος περιορισμός για Μικρής Κλίμακας είναι το όριο των 25.000€ Δηλαδή μπορούν να περιληφθούν και ΗΜ μελέτες και να μπει και συνάδελφος μηχανολόγος μηχανικός στην ομάδα έργου. Σωστο?
 10. άρα δεν ασχολούμαι με ύψος ή κάτι άλλο.. είναι προ 55 με το συμβόλαιο και αεροφωτογραφία και η χρήση θα φανεί από ΔΕΗ ή Ε9. (ελπίζω μόνο όταν διαβάσω το συμβόλαιο να μη λέει τη μισή επιφάνεια ή όταν πάω να το δω να μην έχει προστεθεί επιπλέον όροφος ) ξέχασα να αναφέρω ότι έχει και εσωτερικό πατάρι, αυτό υποθέτω το τεκμηριώνω από την συνέχεια της κατασκευής? Το ψειρίζω λίγο παραπάνω λόγω της θέσης του ακινήτου.. Ευχαριστώ πολύ!
 11. Καλημέρα!! κτίριο βιομηχανικό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (τρίγωνο αρχαιολογίας) προ 55 χωρις Ο.Α. θέλει βεβαίωση για μεταβίβαση. Υπάρχει έγγραφο πολεοδομίας που αναφέρει ότι δεν βρέθηκε Ο.Α. και ότι βάσει συμβολαίου το ακίνητο ανεγερθεί προ 55. και διευκρίνηση ότι το παρόν έγγραφο δεν αποδεικνύει το νόμιμο περίγραμμα και τη χρήση του κτιρίου. Από α/φ του 1953 φαίνεται υλοποιημένο το ακίνητο και ταυτίζεται η επιφάνειά του με το σημερινό περίγραμμα (100% κάλυψη) Για να δώσω βεβαίωση πρέπει να κάνω κάποια επιπλέον διαδικασία ή μου αρκεί αυτό το έγγραφο? Μπορώ να βεβαιώσω τη χρήση υπηρεσίες από Ε9 ή έγγραφο ηλεκτροδότησης?
 12. Μεζονέτα σε άδεια του '96 έχει απόληξη δώματος ύψους 2.40 επιφάνεια 10τμ. που δεν μετράει στον ΣΔ και εκτός χώρου δοκάρια χωρίς στέγαση (κτιστή πέργκολα από μπετόν). Στην πράξη επεκτείνεται η απόληξη και δημιουργείται δωμάτιο με wc συνολικής επιφάνειας 30τμ. (περιλαμβανομένου της σκάλας) ύψους 2.60μ. και τοποθετείται στέγη που καλύπτει τον χώρο και τα περιμετρικά δοκάρια (ελέυθερο από κάτω). Να υποθέσω χρεώνεται όλο με ΥΔ κύριων χώρων και υπέρβαση ύψους? (δεν υπάρχει ανελκυστήρας) ή υπάρχει κάποια μαγική διευκρίνηση που μου δίνει ευνοϊκότερη επιλογή? Ευχαριστώ!
 13. Βάσει 4495 η προσαύξηση είναι 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Αλλά στην πράξη αυτό δεν έχει εφαρμοστεί (από το 2013 ακόμα που ειπώθηκε πρώτη φορα...Μου το επιβεβαίωσαν και τηλεφωνικά από το ΤΕΕ)
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.