Jump to content

Μέρσα

Core Members
 • Content Count

  349
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Μέρσα last won the day on June 9

Μέρσα had the most liked content!

Community Reputation

9 Ουδέτερη

About Μέρσα

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

985 profile views
 1. Καλησπέρα έχω περίπτωση ενιαίου ορόφου που συμβολαιογραφικά έγινε διαχωρισμός σε 2 ιδιοκτησίες χωρίς να εκδοθεί αντίστοιχη άδεια και χωρίς να υλοποιηθεί η διαμερισμάτωση. Θέλω τώρα στον ενιαίο χώρο να κάνω διαρρυθμίσεις με ΕΕΔΜΚ δείχνοντας την πραγματική κατάσταση-πολεοδομικά δεν υπάρχει διαχωρισμός. Είμαι οκ ή πρέπει να αναφέρω/ενεργήσω κάπως ως προς αυτό?
 2. Ερώτηση: σε κτίριο γραφείων με οριζόντιες ιδιοκτησίες ανά όροφο που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη, θέλει να κάνει επεμβάσεις σε 2 διαφορετικές οριζόντιες σε άλλο όροφο η κάθε μία. Μπορεί να βγει μία κοινή ΕΕΔΜΚ?
 3. Καλημέρα σε όλους, βρίσκομαι σε στάδιο ελέγχου σε ηλεκτρονική άδεια για ανέγερση νέου κτιρίου σε εκτός σχεδίου γήπεδο. Η μελέτη μου έχει ισόγειο και πατάρι και για να είμαι εντάξει με το ύψος 4,00+1,20 στέγη έχω επιχώσει κατά 70εκ το φυσικό έδαφος στις όψεις του κτίρίου που εσωκλείουν τη στάθμη του παταριού. Η διαμόρφωση επιτρέπεται μέχρι +1,50μ κατά ΝΟΚ και τα πατάρια δεν απαγορεύονται στην εκτός σχεδίου δόμηση. Όμως από την πολεοδομία έχουν το εξής έγγραφο του 2014 το οποίο κατά τη γνώμη μου έχει ελλιπή τεκμηρίωση και δεν με αφήνουν να προχωρήσω.. Ποια η γνώμη σας? Γνωρίζεται κάποιο έγγραφο που να αναιρεί το παρακάτω? ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΑΡΙ-ΣΟΦΙΤΑ_Page_1.tif ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΑΡΙ-ΣΟΦΙΤΑ_Page_2.tif
 4. Καλημέρα σε άδεια ειδικού κτιρίου για διαρρυθμίσεις που εκδόθηκε το 18 εφαρμόστηκαν μικρές τροποποιήσεις στα ΗΜ (που δεν αλλάζουν τα φορολογικά) και 2 ανοίγματα έγιναν κατά 10εκ μικρότερα/μεγαλύτερα. Το κτίριο δεν είχε περάσει ΣΑ βάσει 4495 που συσχετίζει ΣΑ με ΜΠΕ. Πάω για ενημέρωση ή αναθεώρηση χωρίς αλλαγές στο διάγραμμα δόμησης?
 5. επιπλέον βρήκα αυτή τη σειρά εγγράφων που ίσως βοηθούν όποιον δεν έχει γνώση για συνύπαρξη ορόφου και παταριού στην ίδια στάθμη ΔΑΟΚΑ.pdf
 6. Καλησπέρα! σε εκτός σχεδίου γήπεδο ανεγείρεται νέο κτίριο με ισόγειο όροφο και α όροφο συν πατάρι σε συνέχεια της ίδιας στάθμης. Οι χώροι θα είναι διαχωρισμένοι μεταξύ τους με δομικό στοιχείο. Ερωτήσεις: 1) Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήση (ορόφου και παταριού) θα έχει διαφορετική κλίμακα ανόδου από το ισόγειο? και 2α) Η πλευρά του παταριού θα πρέπει να τηρεί σε ύψος τις προδιαγραφές του μονόροφου (δηλαδή 4,00μ+1,20μ στέγη)? 2β) Αν ναι, δύναται στην πλευρά του παταριού ο περιβάλλων χώρος που βρίσκεται σε επαφή με το κτίριο να επιχωθεί κατά 1,50μ. (το μέγιστο επιτρεπόμενο κατά ΝΟΚ) προκειμένου σε εκείνο το σημείο να μετρήσει το ύψος του κτιρίου το τελικώς διαμορφωμένο έδαφος και να πληρεί τα 4,00μ?
 7. 1) Το πατάρι και η Σοφίτα δεν δύναται να έχουν πρόσβαση σε εξώστες-ημιυπαιθρίους και βεράντες διότι θεωρητικά από εκεί θα μπορούσε να δημιουργηθεί ανεξάρτητη είσοδος και να χάσει την λειτουργική του εξάρτηση με τον υποκείμενο όροφο. 2) Δεν έχω βρει να προκύπτει από κάπου αλλά οι πολεοδομίες που συνεργάζομαι υπολογίζουν το 50% του υποκείμενου το οποίο καλύπτεται από στέγη (στην πράξη σε συμφέρει διότι βγαίνει πιο εργονομικό μέσο ελέυθερο ύψος)
 8. Επίσης ως αντίλογο να συμπληρώσω ότι όταν πάμε για προέγκριση στην καρτέλα Επιμέρους Περιπτώσεις στις αντίστοιχες Εφορείες Νεωτέρων, Προϊστορικών&Κλασικών, Βυζαντινών γράφει "Μόνο για Οικοδομική Άδεια κατηγορίας 1 ή 2"
 9. Ευχαριστώ και πάλι, θα επικοινωνήσω και με την Υπηρεσία και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις. Πάντως επειδή ήμουν σίγουρη ότι πάω για κατ.3 και είχα κάνει αίτημα βεβαίωσης όρων, εκδόθηκε παρόλο που έχει έγκριση Προϊστορικών&Κλασικών και παρά τον αστερίσκο στο ΦΕΚ 5716Β/2018 περί απόρριψης αυτών των αιτημάτων. Για του λόγου το αληθές το επισυνάπτω και έχει διάρκεια ισχύος έως 31/12/2099
 10. Σ ευχαριστώ πολύ! Συμμερίζομαι τον τρόπο σκέψης σου, θα εκτιμούσα αν όλο αυτό μπορούσες να με κατευθύνσεις να το τεκμηριώσω με παραπομπές σε αντίστοιχες νομοθεσίες για την Υπηρεσία Δόμησης.. Αντιλαμβάνομαι ότι όλο το ζουμί είναι στην παρακάτω πρόταση
 11. λέει το εξής στάνταρ κείμενο: Έχοντας υπόψιν τα ..... Σας πληροφορούμε ότι εγκρίνονται κατ'αρχήν από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου και αρμοδιοτήτων της Εφορείας μας οι εκσκαφές για ανέγερση (μπλαμπλα) σύμφωνα με την υποβλειθήσα αρχιτεκτονική μελέτη και τους ακόλουθους όρους: όλες οι εκσκαφικές εργασίες θα γίνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες με την παρακολούθηση υπαλλήλου της εφορείας μας την οποία θα πρέπει να ειδοποιήσετε εγκαίρως για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών. Η χρήση του μηχναικού εκσκαφέως επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννόησης με την εφορεία μας. Σε περίπτωση ανευρέσεως αρχαιοτήτων οι εργασίες θα διακοπούν προκειμένου να διεξαχθεί ανασκαφική έρευνα από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η συνέχιση των εργασιών. Η ασφάλεια του εργοταξίου και όλα τα αναγκαία σύμφωνα με τη νομοθεσία σχετικά μέτρα αποτελούν υποχρέωση υποχρέωση του ιδιοκτήτη και του επιβλέποντος το έργο μηχανικού.
 12. ΚΑΝΑ μπορείς να μου υποδείξεις την διαδικασία που αναφέρεις? Έχω πάρει την έγκριση εκσκαφών με όρο την παρουσία αρχαιολόγου στις εκσκαφές. Θεωρείς ότι αυτόματα είμαι κατηγορία 1 ή ότι πρέπει να ζητήσω από την διεύθυνση αρχαιοτήτων και διευκρίνηση για τη ζώνη?
 13. Όταν παίρνουμε έγκριση εκσκαφών χωρίς όρους είναι προληπτικός ο αρχαιολογικός έλεγχος, δεν ανήκουμε σε ζώνες επομένως μήπως αυτές οι περιπτώσεις που είναι μεγάλο ποσοστό στην Αθήνα πάνε με Κατηγορία 3?
 14. Καλησπέρα και από εμένα Ερώτηση σχετική: Για ΕΕΔΜΚ για ανακαίνιση όψεων με ικριώματα σε ολόκληρη πολυκατοικία, προχωράμε σε έλεγχο νομιμότητας του συνολικού κτιρίου ή οι όψεις ανήκουν στα κοινόχρηστα και το παρακάμπτουμε; Επεξεργασία: Κατά την αναφορά του Άρθρου 83 παρ.2β του 4495 περί μη απαίτησης βεβαίωσης (άρα έλεγχου νομιμότητας) σε κοινόχρηστους/κοινόκτητους χώρους
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.