Jump to content

Μέρσα

Core Members
 • Content Count

  371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Μέρσα last won the day on June 9

Μέρσα had the most liked content!

Community Reputation

10 Ουδέτερη

1 Follower

About Μέρσα

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,110 profile views
 1. Καλή εβδομάδα! Έχω αντίστοιχη περίπτωση που θέλω να στεγάσω τη ράμπα οχημάτων προς το Υπόγειο και ήθελα να ρωτήσω αν εφαρμόζεται το ΦΕΚ 749Δ/1987 συνδυαστικά με ΝΟΚ. Δηλαδή μπορώ να κλείσω στον ακάλυπτο έως 30τμ. με τελική επιφάνεια στέγασης στο +1,50μ. από το φυσικό έδαφος?
 2. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή και που το σκέφτηκες. Οι διαστάσεις αυτές είναι από τον Μηχανολόγο για ανελκυστήρα ΑμεΑ, το είχα μικρότερο και μου το αύξησε. Θα μου πεις είναι χαμηλό κτίριο άρα δεν έχει απαίτηση, εφόσον θέλει όμως είπαμε να το προβλέψουμε εσωτερικά με σε αυτές τις διαστάσεις. Θα το συζητήσω ξανά μαζί του όμως μήπως του έχει διαφύγει κάτι..
 3. Σχεδιαστικά το έχω φτιάξει όπως αυτό το σχεδιάγραμμα. Η ακτίνα των κόκκινων κύκλων είναι 0,28 και των μπλε 0,07
 4. η Πολεοδομία απαντάει γραπτά, εσύ για να φέρεις αντίρρηση πρέπει να πας από εκεί! 🤣😆 Σήμερα πιστεύω ότι το ξεπεράσαμε το θέμα των σφηνοειδών, θα σας ενημερώσω την Παρασκευή πάλι..
 5. Μάλλον (υπό διαπραγμάτευση) δέχεται το 0,90μ (μετά από συζήτηση) αλλά με τις προδιαγραφές του τύπου ΙΙ
 6. Σε Ευχαριστώ πολύ! Αν εννοείς ότι η παρ.1 'λειτουργεί' ανεξάρτητα του πίνακα της παρ.4, αυτό εφάρμοσα στο σχεδιασμό μου, αλλά στην προέγκριση ο μηχανικός της ΥΔΟΜ δεν συμφωνησε με αυτή την εξήγηση.. 🙄
 7. Άρα το 0,90 είναι μόνο για -σχεδόν- ίσιες σκάλες? Επεξεργασία: Συγνώμη τώρα το ξαναδιάβασα, μπορώ να κάνω συνδυασμό τύπου ΙΙΙ διατηρώντας το 0,90. Βάσει ποιάς νομοθεσίας/εγκυκλίου κλπ το δικαιολογώ;
 8. Καλησπέρα και Καλή εβδομάδα! έχω χαμηλό κτίριο κατοικίας με 3 ορόφους και υπόγειο. Από τον κτιριοδομικό ότι επιτρέπεται ελεύθερο πλάτος 0,90μ. και από την πυροπροστασία η διαφυγή είναι 0,80μ. Η ερώτησή μου είναι αν στο κλιμακοστάσιό μου το οποίο είναι κοινόχρηστο μπορώ με ελ.πλάτος 1,00μ. να βάλω σφηνοειδή σκαλιά ή πρέπει να προσαρμοστώ στον τύπο ΙΙ του πίνακα; Επίσης το πλατύσκαλο πρέπει να είναι αντίστοιχα 1,20 ή το πλάτος της σκάλας; επισυνάπτω κάτοψη
 9. Καλημέρα και Καλή εβδομάδα έχω περίπτωση κτίριου κατοικίας με άδεια για χαμηλό κτίριο όπου το ύψος αδείας τότε (ΓΟΚ) και σήμερα για τα χαμηλά κτίρια είναι 8,50μ. Ο συντελεστής δόμησης είναι 0,80 και το ύψος της περιοχής κατά ΝΟΚ τα 14μ. Στο δώμα έχει γίνει προσθήκη δωματίου κατ'επέκταση της απόληξης του κλιμακοστασίου (8,50μ+2,50μ=11μ.) Η ερώτησή μου είναι αν η υπέρβαση της δόμησης χρεώνεται με υπέρβαση ύψους ή αν πάει με αναλυτικό σε σχέση με το επιτρεπόμενο της περιοχής; Επεξεργασία: Στο δώμα υπάρχει ήδη μηχανοστάσιο και κλ/σιο τα οποία δεν έχουν μετρήσει στη δόμηση, επομένως δεν ξέρω αν γίνεται και η χρήση άρθρου 100 παρ.10 ως νομίμως υφιστάμενο κτίριο ή αν θεωρείται αυθαίρετη προσθήκη ορόφου και δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την περίπτωση
 10. Καλησπέρα σε όλους! Έχω εκδώσει ηλεκτρονική άδεια κατ.3 και ενώ έχω περάσει τον έλεγχο φορολογικών και έχω θεωρήσει το στέλεχος για σύνδεση και έναρξη εργασιών, διαπιστώνω ότι στη σειρά σχεδίων που έχω ανεβάσει και βγαίνει με το barcode δεν έχω βάλει τη σφραγίδα του μηχανικού!! 😑 Μπορώ να προχωρήσω σε ενημέρωση και να ανεβάσω εκ νέου τα σχέδια σφραγισμένα ή κάνω κάποια άλλη διαδικασία ?
 11. έχω ακριβώς την ίδια απορία. Είχες κάποια ενημέρωση επί του θέματος?
 12. Είναι πρωτίστως και αυτό το ερώτημα της ασυμφωνίας των υπηρεσιών απλά στη δική μου περίπτωση θέλω να μάθω και την πολεοδομική καταστρατήγηση διότι ήταν ασαφής και χωρίς τεκμηρίωση η απάντηση. Δεν έχω απάντηση τι δεν εγκρινει!! ρώτησα μήπως μου διαφεύγει κάτι προφανές Θα το ζητήσω γραπτώς και θα ενημερώσω τα νεότερα. Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη
 13. Το ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο και η διάσπαση του όγκου είναι θέμα του συμβουλίου και έχω την έγκρισή του με τον όρο ότι εφαρμόζονται οι πολεοδομικές διατάξεις. Αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος και προϊστάμενος της υπηρεσίας μου ανέφερε ότι γίνεται 'καταστρατήγηση πολεοδομικής νομοθεσίας' (χωρίς βέβαια περισσότερες πληροφορίες), εξ ού και το ερώτημα.
 14. Καλημέρα και Καλό μήνα!Εγώ έχω ένα πρόθυμο συμβούλιο και μία απρόθυμη ΥΔΟΜ. Περίπτωση συγκροτήματος 4 ανεξάρτητων κατοικιών προς έκδοση αδείας σε εκτός σχεδίου έχει πάρει έγκριση διασπασης όγκων από ΣΑ αλλά η πολεοδομία δεν δέχεται τη θέση του ενός κτιρίου και μου ζητάει να το μετακινήσω και να ξαναπεράσω ΣΑ.. Τα κτίρια αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο, καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι οι αποστάσεις, τα θέλουν (δεν γνωρίζω αν είναι απλά επιθυμία) ανά 2 πιο κοντά. Το γήπεδό μου είναι στενόμακρο με δύο πλατώματα στις άκρες και πλάγιες αποστάσεις 7,5μ λόγω παλαιότητας. Τα κτίρια έχουν τοποθετηθεί περίπου σε σειρά για λόγους αξιοποίησης της θέασης με διαμόρφωση λοιπού περιβάλλοντος χώρου. Μου ζητάνε να έχω τα 2 στο ένα πλάτωμα και τα άλλα 2 στο άλλο πλάτωμα αλλά δεν έχω λάβει απάντηση/τεκμηρίωση που έγκειται η καταστρατήγηση των πολεοδομικών όρων επομένως δεν γνωρίζω να σας πω γιατί γίνεται αυτό. Υποψιάζεται κάποιος?
 15. Αντιλαμβάνομαι τι λες, για την ευκολία και την ασφάλεια των κατ.1 & 2 αλλωστε το σκεφτηκα κι εγω. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι τι προβλημα μπορω να εχω αν περιγραψω την κατασταση και βαλω χωρις ΟΑ. Είναι επειδη δεν αναφερεται αυτη η περιπτωση στο παραρτημα Α? Γιατι στην Τεχνική Έκθεση και στα αρχεία αναφέρονται λεπτομερως τα πάντα (!) Πως να το κάνω γαργαρα!?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.