Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

charis_r

Members
  • Περιεχόμενα

    162
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by charis_r

  1. Παιδια, νεος στο τρυπακι του ΙΚΑ - ΤΣΜΕΔΕ κλπ. Εχω διαβασει πολυ, εχω μιλησει με λογιστες, ΤΣΜΕΔΕ κλπ και ακομα δεν ειμαι σιγουρος τι κανω, οποτε ερχομαι σε εσας. Παρακαλω, εας μου απαντησει καποιος ο οποιος ειναι σιγουρος. Περιγραφη: Ειμαι νεος μηχανικος, ετος πρωτης ασφαλισης 2012 και εχω απο τοτε ατομικη εταιρια. Πληρωνω κανονικα τις εισφορες μου στο ΤΣΜΕΔΕ απο τοτε. Τωρα (Μαρτιος 2015) μια εταιρια θελει να με προσλαβει σε θεση μη μηχανικου (απο οτι ειδα αυτο λεγεται εταιροαπασχολουμενος) σαν full-time εργαζομενο (δηλαδη οχι με μπλοκακι). Εχει δημιουργηθει μια αναστατωσε (στο κεφαλι μου πανω απο ολα) σχετικα με το τι θα γινει με την ασφαλιση μου. Σημειωση: Προς το παρον και μεχρι τελος του 2015 θα κρατησω την ατομικη εταιρια ανοιχτη, εκτος εαν υπαρχει κωλυμα με την προσληψη οποτε δεν εχω θεμα να την κλεισω. Ο λογιστης της εταιριας μου ειπε πως η εταιρια θα με προσλαβει με ΙΚΑ, οπως και εγινε (στην αναγγελια προσληψης βλεπω ΙΚΑ σαν Οργανισμο Κυριας Ασφαλισης). Μετα απο συζητησεις, καταλαβα πως πρεπει τωρα να παρω απαλλαγη απο τις εισφορες ΙΚΑ (εκτος της εισφορας σε χρημα), διοτι ειμαι ασφαλισμενος και ως μηχανικος υποχρεουμαι να συνεχισω να ειμαι ασφαλισμενος στο ΤΣΜΕΔΕ. Thank god το ΤΣΜΕΔΕ βγαζει ηλεκτρονικα μια αιτηση για "απαλλαγη απο ΙΚΑ", την οποια και εκτυπωσα. Πρωτη ερωτηση εδω: Καλα εκανε ο λογιστης της εταιριας και με προσελαβε με ΙΚΑ? Και σε περιπτωση που κλεισω την ατομικη, πλεον "γυρναει" η ασφαλεια μου σε ΤΣΜΕΔΕ, μιας και η μοναδικη μου απασχοληση θα ειναι η πληρης στην εταιρια αυτη (που ξαναλεω θα απασχολουμαι σε θεση μη μηχανικου)? Συνεχιζω: Απο οτι καταλαβα, επισης, πρεπει να παω με την αιτηση που ανεφερα παραπανω στο ΙΚΑ και να ζητησω απαλλαγη. Μετα παιρνω το χαρτι που θα μου δωσουν και το παω στον εργοδοτη, ο οποιος απαλλασσεται απο τις εισφορες ΙΚΑ (το κομματι που αντιστοιχει στον απασχολουμενο δηλαδη εμενα, πλην εισφορων σε χρημα) και μου δινει το αντιστοιχο ποσο του μικτου μισθου "στο χερι", απο το οποιο εγω πληρωνω το ΤΣΜΕΔΕ μου. Τα λεω καλα? Καποια παρατηρηση? Επειδη γινεται πανικος στα ΙΚΑ τον καιρο αυτο, λεω να βεβαιωθω οτι αν επενδυσω 1 μερα να στηθω και να ταλαιπωρηθω, τουλαχιστον να αξιζει τον κοπο. Και αν ειναι οπως τα λεω, ποια η διαδικασια και τι δικαιολογητικα χρειαζονται στο ΙΚΑ? Το χαρτι της απαλλαγης που εκτυπωσα απο το ΤΣΜΕΔΕ και η αναγγελια προσληψης απο την εταιρια? Ευχαριστω εκ των προτερων. Ειδικα εαν εχετε προσωπικη εμπειρια (ειστε μηχανικοι που δουλευτετε σε θεση μη μηχανικου, πχ. πωλητες ρουχων, σερβιτοροι κλπ) και ειδικα εαν εχετε και παραλληλα (η ειχατε) ατομικη εταιρια σαν μηχανικοι, παρακαλω φωτιστε με. Και παλι ευχαριστω.
  2. οκ thanks apier. Αμφιβαλλω αν οι μισοι μηχανικοι εδω μεσα ειναι 100% σιγουροι για οτι βεβαιωση εχουν δωσει μεχρι σημερα
  3. καλα ρε συ apier στο inbox δεν μου ειπες να το κανω με 500αρικο; τωρα μου λες να το βαλω με τμ; καταλαβα λαθος;
  4. apier, on 16 Jan 2014 - 20:08, said: Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μετα απο πολυ σκεψη, το βαζω οπως ειπατε, 500αρικο. Η ερωτηση τωρα ειναι, μπορω να το βαλω μαζι με ενα αλλο 500αρικο (στην ιδια παραβαση)? Η παραβαση αυτη ειναι αλλαγη χρησης (απο ισογεια αποθηκη σε ισογειο χωρο κυριας χρησης) Ευχαριστω
  5. Συνεχιζω εδω, αν μιας και εχω ηδη αναφερει την περιπτωση μου. Σε αποθηκη εντος σχεδιου που εγινε κατοικια αυθαιρετα, με ΟΑ του 77, ξεκινησα να κανω τακτοποιηση. 1) Περασα την αλλαγη χρησης σαν 500αρικο (λοιπη παραβαση) - τα σχολια σας εδω Τωρα ομως ειδα το εξης: Το τοπογραφικο μου δειχνει το σπιτι στα 5,7μ απο το αριστερο οριο, ενω το κτισμα στην πραγματικοτητα ειναι στα 5,7μ απο το δεξιο οριο. Τι παιζει? Σαν να χει γινει mirror και αντι να κατασκευαστει το κτισμα εκει που λεει το τοπογραφικο, κατασκευαστηκε στην ακριβως αντιθετη μερια. Ειναι λαθος να προχωρησω σε τακτοποιηση με τα στοιχεια που εχω? 2) Η 2η παραβαση που εχω, κατασκευη βοηθητικου χωρου με μηκος 3,8, κανει την πλαινη αποσταση απο το οριο να πεφτει στα 1,9μ. Δεν ξερω ποσο ειναι το πλαινο οριο στην περιοχη. Υπαρχει λετε παραβαση πλαγιων αποστασεων? Το κτισμα ειναι στο Λεβεντοχωρι Κιλκις. Το τακτοποιω για φιλο μονο και μονο για εξυπηρετηση, αλλα εχω αρχισει και οδευω στο να του πω να βρει καποιον ντοπιο να το κανει. Τα φωτα σας παρακαλω.
  6. Οκ, δηλαδη αν δεν βαλω την αλλαγη χρησης και βαλω μονο ΥΔ παλι ειναι λαθος? Μου φαινεται θα την παρατησω τελειως τη δουλεια, γιατι ειναι και για πολυ φιλο και δεν θα παρω καν χρηματα. Καλυτερα να μην μπλεξω. Ο αναλυτικος μου φαινεται υπερβολικα πολυ δουλεια, πραγμα που δεν νοειται εφοσον εχουμε ενα συστημα (του ΤΕΕ) που θα επρεπε να τα υπολογιζει μονο του. Δηλαδη θα πρεπει να καθομαι να βαζω: πλακιδια τοση τιμη μοναδας, τοση ποσοτητα κλπ καθαιρεσεις τοιχοποιιας τοση τιμη μοναδας τοση ποσοτητα κλπ? Γιατι? για να εισπραξω τιποτα? Ρε δε σφαξανε..
  7. Και βασικα αντε δεν θα ασχολουμαι και πολυ με τις μ@λα@κιες του Υπουργειου και του καθενα που βγαζει εναν νομο και πρεπει εγω να καθομαι να ψαχων τι μ@λ@κιες εννοει εδω και εκει. Αν δεν ειναι λαθος αυτο που κανω, θα το κανω να τελειωνω.
  8. Η αληθεια ειναι πως δεν εχω κανει ποτε αναλυτικο στον 4014. Τι εργασιες να χρειαστει δηλαδη να γινει η αποθηκη κατοικια? Να περαστουν πλακακια και να μπουν φωτιστικα? Δεν καταλαβαινω. Καποιος μπορει να δωσει παραπανω πληροφοριες? Ξαναρωταω, αν το κανω απλα και ομορφα ΥΔ ολη την επιφανεια και αλλαγη χρησης ναι ειναι λαθος? και αν ναι γιατι?
  9. τωρα μπερδευτηκα. Η αδεια αφορα μονο μια αποθηκη, η οποια ολοκληρη εχει μετατραπει σε κατοικια σημερα. τιποτα αλλο. Αρα προφανως μετρησε στην δομηση. Αρα δεν μπορω να βαλω ενα φυλλο καταγραφης με ΥΔ 75τμ (ολο το κτισμα) + φυλλα καταγραφης με οτι αλλες παραβασεις εχω? Τι αναλυτικους κλπ? δεν ξερω καν πως κανω αναλυτικο. Αυτο που λεω να κανω δεν ειναι σωστο?
  10. Οκ, το κανω πιο λιανα και ευχαριστω για τις απαντησεις. Προκειται για ενα κτισμα 77τμ με ΟΑ. Στην αδεια (εντος σχεδιου σε οικισμο), φαινεται σαν αποθηκη ισογεια. Σημερα εχει μετατραπει σε κατοικια, χωρις να τροποποιηθει το υψος, να γινουν ξεμπαζωματα κλπ. Αρα το περναω σε ενα φυλλο καταγραφης και βαζω Αλλαγη Χρησης ΝΑΙ και 77 τμ Κυριων Χωρων, σωστα? Υπαρχουν βεβαια και αλλες παραβασεις, οπως η αυθαιρετη κατασκευη ενος αλλου βοθητικου χωρου και ενος χωρου κυριας χρησης ακομα, αλλα αυτα πιστευω πως ξερω να τα κανω. Αυτο που με προβληματιζε ειναι το παραπανω. Περιμενω τα φωτα σας, thanks. PS: Το κτισμα εχει και μια περγκολα, για την οποια ο ιδιοκτητης εχει Κοινοτικη Αδεια Οικοδομησης (αδεια για κατασκευη υποστεγου) αλλα στην Πολεοδομια δεν εχουν τιποτα. Εχει κυκλικη σφραγιδα στο πισω μερος. Μπορω να την χρησιμποιησω λετε η οχι?
  11. Ερωτηση και απο μενα: εχω αλλαγη χρησης 77 τμ, πως το περναω στο συστημα? Απλα βαζω ενα φυλλο καταγραφης και βαζω Αλλαγη Χρησης -->ΝΑΙ ? Η βαζω Αλλαγη Χρησης --> ΝΑΙ + Υπερβαση Δομησης (και καλυψης) 77τμ? Η διαφορα στο προστιμο στις 2 περιπτωσεις ειναι τεραστια.
  12. (Στελνω 2ο ποστ γιατι ειναι για αλλο θεμα) Οκ ΜΑΚΑΡ, αν ασχοληθεις η αν ασχοληθει η εχει ασχοληθει οποιοσδηποτε και ξερε κατι μας λεει για το τι γινεται με τους οδοντιατρους και τον ΕΟΠΥΥ
  13. Ολες οι χρεωσεις των πεναψηφιων εδω: ώς κλείνω ραντεβού σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ; Μέσω των αριθμών: 14554 (από VODAFONE & ΣΤΑΘΕΡΑ: 0,98€/κλήση, ΚΙΝΗΤΑ 1,86€/κλήση - τιμές με ΦΠΑ), 14784 (από ΣΤΑΘΕΡΑ: 1,07€/κλήση, ΚΙΝΗΤΑ 1,18€/λεπτό - τιμές με ΦΠΑ), 14884 (από ΣΤΑΘΕΡΑ: 0,99€/κλήση, ΚΙΝΗΤΑ 1,18€/λεπτό - τιμές με ΦΠΑ), 14900 (από ΣΤΑΘΕΡΑ: 1,08€/κλήση, ΚΙΝΗΤΑ 1,18€/λεπτό - τιμές με ΦΠΑ) [για τις δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΙΚΑ)] Με απ’ απευθείας τηλεφωνική συνεννόηση με τον συμβεβλημένο γιατρό. Θα ενημερώνομαι υποχρεωτικά από αυτόν εκ των προτέρων για το εάν θα υπάρχει οικονομική επιβάρυνση (εάν έχει συμπληρώσει το πλαφόν ή πότε μπορεί να με δεχθεί). Ασφαλισμένοι 09-11-2012 10:07:03 Πηγη http://www.eopyy.gov.gr/Faq/ShowFaqs
  14. Καλημερα και απο μενα. Μιας που μπηκαμε επιτελους (Γιεα!) στον ΕΟΠΥΥ, λεω να κανω μια δυο ερωτησεις μπας και κανενας συναδελφος ξερει. Η ερωτηση μου αφορα την επισκεψη σε οδοντιατρο και τις θεραπειες, οπως σφραγισμα, καθαρισμο κλπ. Μεχρι τοτε που ειμασταν ΕΤΑΑ, πηγαιναμε στον οδοντιατρο, καναμε οτι ηταν να κανουμε και μετα πηγαιναμε ΤΣΜΕΔΕ στον ελεγκτη και μας εδινε το ΟΚ για αυτα που καναμε και μας εβαζαν τα αντιστοιχα χρηματα στην τραπεζα. Τωρα που ειμαστε στον ΕΟΠΥΥ τι παιζει? Καταρχην στο site του ΕΟΠΥΥ δεν βλεπω πουθενα την επιλογη οδοντιατρος http://www.eopyy.gov.gr/MedSupplier/Index Δευτερον στο site του ΕΤΑΑ ενω βλεπω οδοντιατρος σαν επιλογη δεν υπαρχει κανενας συμβεβλημενος. http://www.etaa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=84#AnchorAjax Πως θα μπορεσω να κλεισω ενα ραντεβου και να κανω ενα σφραγισμα πχ με εναν οδοντιατρο, χωρις να πληρωνω ολη την επιβαρυνση? (Αν γινεται)
  15. Σωστος. Αυτο εννοουσα εξαρχης. Αρχιτεκτονικα και κυριως οικοδομικα
  16. μετα απο 1-2 μηνες που χρησινοποιω το προγραμμα και αρχιζω να το συνηθιζω, νιωθω σαν να ημουν τυφλος και να ειδα. Δεν ξερω αν και οι υπολοιποι χρηστες το βλεπετε παρομοια. Αλλα πραγματικα σκεφτομαι για ποιο λογο να ξαναχρησιμοποιησω το autocad. Η διαφορα ειναι χαωδης. Σχεδια στο archicad 5' μπορει να τα εκανες στο autocad σε 1 ωρα. Ανυπομονω να ακουσω και αλλες γνωμες
  17. Αχα, οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες. Οποιος αλλος εχει διαθεση ας ποσταρει τη γνωμη/εμπειρια του
  18. Εννοειται. Ουτε εγω επελεξα να ειμαι ελευθερος επαγγελματιας. Παντως αν ειναι καποιος "τυχερος" εδω που δουλευει η δουλευε σε καποια μεγαλη εταιρια οπωσ η Λαμδα η ο Ακτωρασ η η Τερνα και αλλεσ και βλεπει τα ποστς θα το εκτιμουσα πολυ να μας εδινε λιγο την εικονα απο εκει. Πως ειναι τα πραγματα; Τους στελνουν στο εξωτερικο η σε εργοταξια εκτος της πολης τους; Πως ειναι οι συνθηκες εργασιες εκει και πως ειναι οι μισθοι; Αξιζει τον κοπο να προσπαθησεις να μπεις σε τετοια εταιρια; Μιλαω παντα για Ελλαδα. Ευχαριστω
  19. Οκ ευχαριστω και τους 2. Ικαρε και τωρα τι κανεις αν επιτρεπεται? Ε καλα θα απογοητευτω σιγουρα. Αλλα πως παιρνουν κοσμο οι μεγαλες, μονο με γνωστο? Δεν γινεται να μην παιρνουν εστω 1 τον χρονο.
  20. Ικαρε ειπες για μηχανικους πωλησεων, δηλαδη μιλαμε για τι ειδους εταιριες; Τιτανας η κουφωματα η κατι τετοιο; Μα καλα δεν υπαρχει μια εταιρια αρχιτεκτονων η μηχανικων που να κανει σχεδια στην ελλαδα για πελατες εξωτερικου; ενα παραρτημα καμιας διεθνους εταιριας; Ειναι καποιος απο τη Λαμδα του Λατση εδω η να δουλευε παλια εκει; Με ενδιαφερει αληθεια η εταιρια ( οσο μπορει να με ενδιαφερει μια εταιρια χωρις να εχω δουλεψει σ'αυτην)
  21. Καλημερα παιδες και απο μενα. Ηθελα να ρωτησω συναδελφους με μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα: Ποιες εταιριες στον κλαδο του μηχανικου μπορει να ζητουν και να προσλαμβανουν ( εστω και με μπλοκακι) μηχανικους στις μερες μας; Καταρχην θα ασχολουνται με δημοσια η με ιδιωτικα κυριως (μαλλον δημοσια); Και δεν αναφερομαι αποκλειστικα και μονο σε κατασκευαστικες κλασσικες ελληνικες. Θα μπορουσαν να ναι εταιριες μελετων και με πελατολογιο απο εξωτερικο η καμια πολυεθνικη μεγαλη με παραρτημα στην Ελλαδα (υπαρχουν τετοιες Αυτο που θα με ενδιεφερε κυριως ειναι η κατασκευη και διαχειριση εμπορικων κεντρων κλπ, περα απο τη Λαμδα του Λατση δεν εχω βρει καμια αλλη ελληνικη που να ασχολειται με τετοιου ειδους project και να εχει πιθανον διαθεση να ψαξει για νεα στελεχη.
  22. Γεια σου παντελη και καλωσηρθες στο φορουμ. Καταρχην πρεπει πριν ποσταρεις να κοιτας σε ποιο θεμα βρισκεσαι γιατι εδω συζηταμε μονο για το Archicad, οχι για το Autocad. (Edit: τα μηνύματα μεταφέρθηκαν στο παρόν σχετικό θέμα. Gousgounis) Ας με διορθωσει καποιος αν δεν τα λες καλα.Στο autocad σχεδιαζει με μοναδες virtual του προγραμματος. Δηλαδη εσυ σχεδιαζεις 1 και αυτο γραφει 1. Οταν θα πας να τυπωσεις (με file ->plot) τοτε θα εισαγεις την κλιμακα που θελεις και ολα τα αλλα σχετικα με διαστασεις χαρτιου κλπ.
  23. Κοκκινε ευχαριστω για υην απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι και εγω του 76 κοιτουσα μεχρι που ο μανωλης μου υπεδειξε του 93. Εισαι σωστος, υπαιθριο σταθμο αυτοκινητων θελω, οχι εξυπηρετηση για κτιρια. Αρα παω με του 76 και τις τροποποιησεις του (τις βρηκα τις περισσοτερες). Αυτοεξυπηρετηση μαλλον θα εχω. Ευχαριστω
  24. Μανωλη ευχαριστω, για αλλη μια φορα πρωτος. Εχω βρει και τα παλαιοτερα ΦΕΚ, θα τα ριξω ολα μια ματια. Edit: Πριν δεν ανεβασα το αρχειο. Το κανω τωρα Drawing1-Model.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.