Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

d.styl

Core Members
  • Περιεχόμενα

    242
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Νίκαια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.605 profile views

d.styl's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

28

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τώρα συμφωνούμε απόλυτα. Άρα παίρνω συναινέσεις και απλά ο πελάτης μου θα πρέπει να πληρώσει και να τακτοποιήσει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές στο δώμα ακόμα και αυτές που κατασκεύασαν οι συνιδιοκτήτες.
  2. Αν κατάλαβα καλά το σκεπτικό σας πρέπει να θεωρήσω τις αυθαιρεσίες στο δώμα ως αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστα χώρο και να μην ασχοληθώ αν δε θέλω ή αν θέλω να εξασφαλίσω συναινέσεις. Σε μεταβίβαση όμως ο συμβολαιογραφος θα πρέπει να μεταβιβάσει και αυτό το δικαίωμα υψουν. Πώς θα γίνει αν έχει τακτοποιηθεί μόνο το διαμέρισμα?
  3. Εχω το εξής πρόβλημα και θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας. Διώροφο εντός σχεδίου με σύσταση και οικοδ. άδεια του 1963. Πελάτης μου ο ιδιοκτήτης του ενός εκ των δύο διαμερισμάτων του ορόφου. Το συμβόλαιο του (αγορά το 1995) αναφέρει '... του πρώτου (Α) πάνω από το ισόγειο ορόφου διαμέρισμα - κατοικία του ακινήτου αυτού, στο οποίο διαμέρισμα ανήκει και το δικαίωμα κατά το 1/4 εξ αδιαιρέτου του δικαιώματος υψούν απεριορίστως πάνω από τον πρώτο (Α) ύπερθεν του ισογείου ...΄ Στο δώμα υπάρχουν μικρές αποθήκες και λεβ/σια (προφανώς ο καθένας ιδιοκτήτης έκανε και το δικό του) Μπορώ να τακτοποιήσω χωρίς τους άλλους? .... με συναίνεση χωρίς να εμπλακούν?
  4. Καλημέρα. Στο προσυμπληρωμενο Ε1_781 για το 600αρι και σε εμένα και στο σύζυγο μου (και οι δύο ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί) έχουν ανεβάσει 200€. Εμείς έχουμε κανονικά λάβει τα 600€ έκαστος την άνοιξη του 2020. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο αυτό? Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνουμε?
  5. Δύο θέσεις στάθμευσης υπογείου του ίδιου ιδιοκτήτη με χωριστά χιλιοστά και οι δύο (σε πολυκατοικία του 2008) που άλλαξαν θέση πάνε με διαφορετική χωροθέτηση ή διαφορετική διαμερισμάτωση λόγω χιλιοστών? Μπορούν να γίνουν με ένα φάκελο και ένα παράβολο ή οχι??? Το σχέδιο της σύστασης αποτυπώνει την πραγματικότητα.
  6. Η αυθαίρετη προσθήκη είναι μεγάλη. Τμήμα αυτής βρίσκεται 40εκ. εκτός Ο.Γ. (δική μου παράλειψη η λέξη τμήμα στο αρχικό post). Οπότε ούτε η κατηγορία 3, ούτε η νομιμοποίηση είναι εφικτές. Επειδή θέλουν να κάνουν μεταβίβαση, μπορώ να τακτοποιήσω τα εντός Ο.Γ. και με κάποιο τρόπο σε συνεργασία με τη συμβολαιογράφο να βρεθεί λύση? Εννοείται με μνεία και στις αυθαιρεσίες που δεν τακτοποιουνται.
  7. Λόγω του υποκείμενου ερκερ θεωρείς ότι ξεπερνιέται το άνω από κοινόχρηστο χώρο πόλης?
  8. Σε ρετιρέ Γ ορόφου έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη κατ' επέκταση η οποία βγαίνει εκτός Ο.Γ. 40 εκ. όσο δηλαδή και το νόμιμο βάσει αδείας ερκερ του υποκείμενου ορόφου. Η Ο.Γ. και Ρ.Γ. ταυτίζονται. Τακτοποιειται πιστεύετε?
  9. Συνάδελφοι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Τετραοροφη οικογενειακή πολυκατοικία οροφοδιαμερισματων με ημιτελή (στα επιχρισματα) τον 4ο όροφο και πυλωτή κλεισμένη μισή διαμέρισμα και μισή κλειστό πάρκινγκ (Ν. 4178). Δεν έχει μπει κοινόχρηστο ρολόι και το κλιμακοστάσιο και οι χώροι της κλεισμενης πυλωτης παίρνουν ρεύμα από το οροφοδιαμερισμα του πρώτου ορόφου. 1. Δηλώνουμε τον ημιτελή 4ο όροφο ως κενό μη ηλεκτροδοτούμενο? 2. Το κλιμακοστάσιο και την κλεισμένη πυλωτή πως? Το διαμέρισμα της πυλωτης δηλώνεται στο Ε9 παρόλο που δεν έχει γίνει τροποποίηση της σύστασης για να πάρει χιλιοστά. Το κλειστό πάρκινγκ θα μείνει κοινόχρηστο και δεν δηλώνεται στο Ε9.
  10. Σε υπαγωγή συναδελφου που συνταξιοδοτήθηκε, στο Ν4178, καλούμε να δώσω βεβαίωση. Το πρόστιμο έχει υπολογιστεί με ΥΔ μικρότερη του 50% ενώ είναι πάνω από 100%. Με αφορά ή δίνω βεβαίωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.