Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nezos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

nezos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δημήτρη και architect_duth σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά έχω την εντύπωση πως για τα ακόλουθα τα πράγματα έχουν ως εξής α) έχουν "ξεχωρισμένα" κτίρια: έχει γίνει διάσπαση όγκου και έχουν νόμιμη άδεια (δεν ξέρω αν πέρασε ΕΠΑΕ) και στο συμβόλαιο γονικής παροχής, που διάβασα, η συμβολαιογράφος δεν είχε κάποιο πρόβλημα να γράψει για 2 κατοικίες. β) όντως πολλοί δεν δηλώνουν τις παραχωρήσεις στο Ε2, αλλά αυτό πιστεύω λύνεται με μια τροποποιητική δήλωση. οπότε δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Θα τους παραπέμψω όπως και να'χει σε συμβολαιογράφο πριν κάνουν οτιδήποτε, γιατί ο ένας θέλει να πουλήσει. Θα επανέλθω όταν έχω νεότερα.
  2. Διάβασα πάνω από τις μισές αναρτήσεις αλλά τελικά δεν κατέληξα σε συμπέρασμα για το εξής: Εκτός σχεδίου, εξ'αδιαιρέτου, έχει 2 κτίρια ανεξάρτητα με νόμιμη οικοδομική άδεια στα οποία έγιναν προσθήκες. Έχει γίνει επίσης ιδιωτικό συμβόλαιο αποκλειστικής χρήσης γης και κτιρίων και οι 2 ιδιοκτήτες (50% έκαστος) συμφωνούν να γίνει τακτοποίηση με τη διαφορά πως ο ένας θέλει με δόσεις ο άλλος εφάπαξ. 1) Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλουν 1 δήλωση από κοινού (γιατί διάβασα σε ένα ποστ πως 1 ιδιοκτησία = 1 φάκελος ενώ σε άλλο πως γίνεται ξεχωριστή δήλωση); Κοινώς, μπορούν να υποβάλλουν δύο δηλώσεις για να πληρώσει ο καθένας με τον τρόπο που θέλει; 2) Στο θέμα πώλησης του μεριδίου του διαβάζοντας τις αντιρρήσεις του Δημήτρη έχω τις εξής ερωτήσεις. Αν αυτός θέλει να πουλήσει το μερίδιό του, δηλαδή το 50% του αγροτεμαχίου και το 50% της συμμετοχής του στα κτίρια, και έχει τακτοποιήσει μεγαλύτερου εμβαδού σε τμ αυθαίρετους χώρους αυτοί επιμερίζονται 50%-50%; Το ιδιωτικό συμφωνητικό αποκλειστικής χρήσης γης και κτισμάτων έχει καμιά αξία σε αυτήν την περίπτωση;
  3. Καλησπέρα σε όλους, περίπτωση παραθαλάσσιου γηπέδου στη Χαλκιδική - εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού. Έχει γίνει καθορισμός αιγιαλού το 1984 και έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο στην περιοχή. Διάβασα πως πριν γίνει οποιαδήποτε ανάρτηση του κτηματολογίου δίνονται τα στοιχεία στην Κτηματική υπηρεσία προκειμένου να ελέγξει και τους αιγιαλούς. Περνώντας τη γραμμή αιγιαλού και παραλίας στην αποτύπωση που έκανα διαπίστωσα πως το κτηματολόγιο έχει σε διαφορετική θέση τη γραμμή παραλίας και συγκεκριμένα στο όριο του εν λόγω γηπέδου και των γειτονικών του, ενώ ο καθορισμός αιγιαλού έχει τη γραμμή παραλίας εντός 4μ του ορίου του γηπέδου. Να σημειώσω πως στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα και έπειτα από τον έλεγχο των εμβαδών όπου το κτηματολόγιο συμφωνεί με το εμβαδό αποτύπωσης, δηλαδή μεγαλύτερο εμβαδό σε σχέση με την εφαρμογή του ΦΕΚ καθορισμού αιγιαλού. Το ερώτημα είναι: τοπογραφικό χωρίς να λάβω υπόψη το κτηματολόγιο ή βασίζομαι στο κτηματολόγιο που έχουν καταγραφεί οι δημόσιες εκτάσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.