Μετάβαση στο περιεχόμενο

gianniskriti

Members
  • Περιεχόμενα

    199
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gianniskriti

  1. astrah σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.αλλος εδω στα Χανια που ειχε ιδιο προβλημα με μενα γιατι πρωτα μας εδωσαν κατι χαρτια να συμπληρωσουμε,τα εστειλε τα χαρτια και δεν του εχουν απαντησει ακομα και εχει περασει αρκετος καιρος..πιστευω οτι ειναι εταιρια της πλακας.
  2. Καταρχην δεν ειμαι ηλεκτρολογος..εφερα μια εταιρια που εχει φτιαξει πανω απο 100 παρκα σε ολη την Ελλαδα και μετρησαν ενα ενα τα πανελ,ημουν μπροστα,αλλο εβγαζε 200w αλλο 80w αλλο 110w..το ειπα σε αυτον που τα αγορασα μιλησε με την s-energy και του ειπαν οτι πρεπει να στειλουμε ολα τα πανελ πισω με δικα μας εξοδα..συν ποσο καιρο θα μεινει χωρις λειτουργια χανεις αλλα χρηματα εκει..
  3. Γεια σας! Πανελ S-energy 235 pc8..πτωση αποδοσης 35% σε ενα χρονο σε 10αρι στα Χανια...δεν εβγαλα ακρη με την εταιρια.ειναι γελοιοι..ηδη εχω δρομολογησει αλλαγη με solar frontier..μακρια απο πανελ S-energy και αλλες στεγες εχουν προβλημα με τα συγκεκριμενα πανελ στα Χανια.
  4. Μaneni και Bill22 συμφωνω απολυτα σε οτι λετε! Εδειξαν μισος σε αυτο που εκαναν..μεσα σε ολα εδωσαν 5ετη παραταση με 0,09 λεπτα..δεν κρατουν ουτε τα προσχηματα πλεον.κριμα πραγματικα..κριμα και για εσας του μηχανικους γιατι πιστευω οτι ειδικα τα οικιακα ειχαν λαμπρο μελλον στην Ελλαδα λογω κλιματος.μεσα απο αυτα θα μπορουσαν να δουλεψουν καποιοι ανθρωποι απο τον κλαδο σας και να βγαλουν ενα κομματι ψωμι,και να παραγετε καθαρη Ελληνικη ενεργεια σε ωρες αιχμης στην καρδια της καταναλωσης..τα καταστρεψαν ολα...
  5. Καλημερα! Εχεις λογαριασει φιλε alej οτι αυτες οι αποφασεις καταστρεφουν την επιχειρηματικοτητα στην Ελλαδα..επιχειρησεις δεν κανουν μονο 5 μεγαλοι αλλα τα πολλα χρηματα ερχονται απο χιλιαδες μικρες επενδυσεις..εχεις λογαριασει φιλε alej ποσα χρηματα θε χασει το Ελληνικο Κρατος τα επομενα 20 χρονια απο την παντελη ελλειψη επιχειρηματικοτητας για να κερδισει 500 εκατομμυρια ευρω με μονομερη αθετηση συμβασεων..μπορουσε να το κανει εθελοντικα..οχι ετσι.αυτα τα κανουν μονο Εθνικοι Προδοτες και δοσιλογοι..οσον αφορα εμενα μου μειωσε την τιμη για παρκο του 2011 στην Κρητη κατα 43%...οπως καταλαβαινεις δεν βγαινει με 43% μειωση και με εξαναγκαζει με φασιστικο τροπο να χρεωκοπησω και να κλεισω το σπιτι μου..η ιδια η Πατριδα μου με οδηγει με πρωτοφανες μισος,στον αφανισμο..για ποιο λογο; Τι εφταιξα; Ειμαι εγκληματιας επειδη επενδυσα στο Ελληνικο Κρατος;; Πως μπορω να τους τιμωρησω και εγω για την καταστροφη της οικογενειας μου; Η ιστορια θα δειξει!!
  6. Στο τελος ηθελα να γραψω ποσο μισουν εμας τους μικρους επειδη θα εμπαιναν 5 φραγκα στην τσεπη μας..
  7. Τρεξιμο απο το 2007,κατασκευη τελικα των παρκων (2 80aria) μεσα του 2011..προσωπικες οικονομιες μιας ζωης μπηκαν εκει.αναπτυξιακος κομμενος κατα 20%.τελικο ποσο αναπτυξιακου,20% επι πραγματικου κοστους..τιμωρια επειδη μπηκα στον αναπτυξιακο 8 λεπτα κατω η τιμη απο 0,385 σε 0,305..καλυτερα να μην επαιρνα αναπτυξιακο.ολα αυτα στο ΜΗ διασυνδεμενο,που η τιμη στοιχιζει παραπανω απο οτι μας δινουν (λογω πετρελαιου)..αν νομιζουν καποιοι οτι εγω θα τρεχω συνεχεια και θα μπαινω μεσα ενω τα χρηματα που επρεπε να παιρνω να τα παιρνουν αλλοι ειναι γελασμενοι..δεν υπογραφω αλλη συμβαση και ας μην με ξαναπληρωσουν το εχω αποφασισει.ας ερθει η τραπεζα να παρει τα παρκα.τα παρκα ειναι διπλα στο σπιτι μου και δεν θα τα αφησω να ξαναδουλεψουν με τον ενα η τον αλλο τροπο.να δουμε τοτε ποσα απιδια παιρνει ο σακος.με αυτο το νομοσχεδιο παιζουν με την φωτια.αυτο το νομοσχεδιο αν τελικα περασει και θα με θυμηθητε αν φερει οφελος 500 εκατομμυρια το χρονο,το κρατος θα χασει σε μια δεκαετια πολυ παραπανω,μονο και μονο απο το κλιμα αβεβαιοτητας που θα δημιουργησει.εδειξαν ποσο ξεπουλημενοι ειναι.εδειξαν οτι μισουν εμας του επειδη θα εμπαιναν 5 φραγκα στην τσεπη μας.
  8. Sunpower -tracker διπλου αξονα -Kaco-βορειοδυτικη Κρητη(πολλες βροχες) συνθηκες περιπου οπως πελλοπονησο,2460kwh/kw.το λεω μιας που ειχατε αναφερει 1800 -1900 με solar frontier σε σταθερο που ειναι βεβαια κορυφαια αποδοση..πιστευω οτι τα sunpower ειναι στα κορυφαια πανελ βεβαια εχουμε καιρο μπροστα μας ο χρονος θα δειξει..τα εχω 3 χρονια και φετος θα βγαλουν ακομα καλυτερα απο περυσι..
  9. Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες αν καταλαβα καλα εγω ειδα πτωση αποδοσης αρχες ιουνιου,αρα τωρα ειμαστε 5 1/2 μηνες αρα θα δω αποτελεσμα στους 2 1/2 -3 μηνες περιπου; Αυτο μου ειπε και ο ηλεκτρολογος μου..το θεμα ειναι οτι το φαινομενο PID μπορει να αρχισε να δουλευει πολυ πιο πριν το καταλαβω εγω και ειδα πτωση αποδοσης ετσι δεν ειναι;
  10. Καλο μεσημερι! Μα καλα δεν διαβαζει κανεις απο την S-ENERGY?? Καποιος αντιπροσωπος στην Ελλαδα? να μας διαφωτισει τουλαχιστον τι προβλημα ειναι αυτο,να μην αγοραζουμε αδικα το sma box offset..οταν πουλουσαν μια χαρα εμπαιναν και εγραφαν εδω..τι θελουν να παμε να τους βαλουμε το πιστολι στον κροταφο.. ο ηλεκτρολογος μου,εχει προβλημα σε πολλες εγκαταστασεις με S-ENERGY..διαβαζω εδω και αλλους που εχουν προβληματα με S-ENERGY....******.. ******..μου ζητησαν να πληρωσω μεταφορικα και εκτελωνισμο μεχρι την Κορεα για 42 πανελ που εχω στη στεγη..δεν παω να παρω καλυτερα καινουρια...καταλαβατε γιατι σε 2-3 χρονια θα μεινουν 10 εταιριες παγκοσμιως που θα βγαζουν πανελ..προσοχη απο εδω και περα στο τι αγοραζετε..sunpower-sanyo-kyosera-first solar 2-3 ευρωπαικες και 2-3 κινεζικες θα μεινουν θα με θυμηθητε.. Διαγράφηκαν κάποιοι χαρακτηρισμοί miltos
  11. Καλησπερα ! Bill22 χθες ειδα τι λαμπακια αναβουν τα ειπα στον ηλεκτρολογο και μου ειπε οτι του ειπαν στην SMA οτι δεν ειναι ενταξει,αρα το sma box δεν δουλευε σωστα.αναβε χθες το βραδυ : το πρασινο αναβοσβηνε,τα αμεσως μετα αναβε κοκκινο συνεχως,το αμεσως μετα αναβε κιτρινο συνεχως,και τα αλλα δυο ειναι σβηστα..μου ειπε ο ηλεκτρολογος οτι πρεπει να ξαναρθει να δει τι λαθος εγινε.οσο για τις καμπυλες απο οτι ειδα εχει γραψει κατι πισω απο καθε πανελ πριν το βαλει δηλαδη εκανε καποιες μετρησεις.νομιζω ταση μετρησε σε καθε πανελ.μπορεις να μου ξαναπεις τι λαμπακια και πως πρεπει να αναβουν(δηλαδη συνεχεια αναμενα η να αναβοσβηνουν) για να ειμαστε ενταξει.παντως σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και τη βοηθεια σου.
  12. Kαλησπερα! Δεν βλεπω καμια αλλαγη με το sma pv offset box.αν μπορουσε καποιος να μου πει τι αλλο μπορω να ψαξω ,πριν παω σε αλλαγη πανελ.με την συγκεκριμενη εταιρια S-energy και μετα απο καποιες αρλουμπες που μου ειπαν δεν εχω καμια επικοινωνια.ας προσεχα! Δυστηχως τα λαθη πληρωνονται.απο οτι βλεπω παω ολοταχως για kyosera..
  13. Σε ευχαριστω! Θα ενημερωσω τον ηλεκτρολογο μου αν εχουν γινει ολααυτα.
  14. Καλημερα! Το inverter ειναι kaco powador 12 TL3.ειμαι εκτος Χανιων την αλλη βδομαδα επιστρεφω. πηγε ο ηλεκτρολογος και το περασε.μεχρι τωρα μου λεει ο πατερας μου δεν εχει δει διαφορα.night mode εννοεις το sma pv offset box?
  15. Καλησπερα! Bill22 επειδη τωρα 2 μερες δεν εχω δει διαφορα και ανησυχω,στις ποσες μερες εσυ ειδες διαφορα; Να πω οτι το προβλημα το εχω απο αρχες Ιουνιου..
  16. Καλημερα.χθες μπηκε το SMA PV offset box.θας σας εχω ενημερους για τα αποτελεσματα.
  17. Καλησπερα! Μετα απο απιστευτη ταλαιπωρια,απωλεια περιπου 1000 ευρω απο την μειωμενη παραγωγη αυτη την βδομαδα θα μπει το SMA PV offset box και ο Θεος βοηθος αν επανελθουν τα πλαισια..οσον αφορα την S-energy απαραδεχτη εταιρια.μου ζητησε να πληρωσω τα μεταφορικα μεχρι την Κορεα αν αλλαζαμε τα πλαισια.πραγμα που δεν με συμφερει..καλυτερα να τα αλλαξω..τα πλαισια μετα απο μετρησεις 35 απο τα 42 εχουν ιδιες απωλειες..αν δεν επανελθουν με pv offset box επειδη εχω κουραστει και τσατιστει πολυ με το θεμα θα αγορασω νεα πλαισια..ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι και αλλοι πελατες του με s-energy εχουν ιδια προβληματα αποδοσης.απαραδεχτη εταιρια τελικα.κριμα.sunpower και παλι sunpower τα εχω σε 2 παρκα 80 kw το καθενα και πραγματικα δεν βλεπω καμια πτωση αποδοσης αυτα τα 3 χρονια..
  18. Καλο απογευμα!! Νικο δεν θυμαμαι τις μετρησεις στις τασεις.. το παρκο παει μεγιστο το μεσημερι 6,8-7 KW ενω επρεπε να δουλευει 8-8.5 KW..παραγει συνολο 48-52 KWh ενω επρεπε να παραγει 60-65kwh..
  19. Νικο και Astrah μετρησε το ρευμα η ταση ( δεν ειμαι ηλεκτρολογος αν κανω καποια λαθη) πριν μπει το ρευμα στo inverter και ηταν ακριβως το ιδιο με αυτο που εγραφε τo inverter..μου ειπε 1000% δεν φταιει το inverter.επισης ειδα οτι μετρησε την ταση και ηταν ακριβως η ιδια και στα 2 string ,Αλλα και στις φασεις.. οι μετρησεις εγιναν μεσημερι..δεν ειχα την παραμικρη σκιαση..χωρις να ξερω πολλα ηλεκτρολογικα και εχοντας εμπειρια απο μερικες ζημιες σε παρκα 80kw το θεμα με την στεγη, μου φαινετε πολυ σοβαρο και περιπλοκο..στα παρκα πχ ειχα ενα θεμα με ενα καλωδιο που ειχε κοψει σε ενα πανελ μεσα στο κουτι διασυνδεσης ,βρεθηκε ευκολα και αμεσως γιατι ψαχτηκε εκεινο το string που εβγαζε λιγοτερο και βρεθηκε αμεσως το πανελ.. Εδω δεν εχεις καπου να πατησεις ..φαινετε οτι εχουν "κατσει αναλογικα ολα τα πανελ"..οσον αφορα για το μηχανημα που λες Astrah και μετραει ακριβως watt που πρεπει να βγαζει το πανελ εκεινη την ωρα βαση ηλιακης ακτινοβολιας και βαση ονομαστικης ισχυς του πανελ,τυπωνει αμεσως το αποτελεσμα και το στελνεις στην S-energy χωρις να μπορουν να αμφισβητισουν κατι..στοιχιζει μου ειπε ο ηλεκτρολογος 7000 ευρω και ψαχνω αν το εχει καποιος εδω μπας και βγαλω ακρη.. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας, όπως ορίζουν οι κανόνες συμμετοχής. miltos
  20. Καλημερα! Δεν εβγαλε ακρη ο ηλεκτρολογος.αυτο που μου ειπε ειναι οτι τα 2 string βγαζουν το ιδιο ρευμα,αρα δεν ειναι καποιο πανελ,η καποιο κομενο καλωδιο,επισης η θερμοκαμερα δεν του εδειξε καποιο πανελ με ζημια..εχουν κατσει συμμετρικα ολα τα πανελ..αρα τι πιστευεται οτι ειναι? φαινομενο PID? η τα πανελ επεσαν σε αποδοση λογω ελατωματικης κατασκευης? αν ειναι ενα απο αυτα τα δυο πως μπορουμε να καταλαβουμε ποιο ειναι? εχω μετανιωσει για τα S-energy..τελικα οτι πληρωνεις παιρνεις.τα Sunpower που εχω στα παρκα δουλευουν 2 χρονια και δεν εχω παρατηρησει καμια μειωση αποδοσης πανε σφαιρα..2400 kwh/kW περυσι το ιδιο εχουν βγαλει μεχρι τωρα και φετος..
  21. Καλησπερα! Σας ευχαριστω για τις απαντησεις ,θα ερθει να κοιταξει ο ηλεκτρολογος που το εφτιαξε και αν βγαλω ακρη θα σας πω τι τελικα ειχε.ειναι σε νοτιο προσανατολισμο και με ρυθμιζομενη κλιση πλαισιων..παντως οσον αφορα τα string, ο ηλεκτρολογος που το εφτιαξε εχει κανει δυο string απο 21 πλαισια το καθενα που απο οτι ειδα στο inverter βγαζουν πανω κατω το ιδιο ρευμα ..
  22. Καλησπερα! Το inverter ειναι kaco 12 TL3..περυσι τετοια εποχη εβγαζε 63-66 kw.τωρα 48-52kw..κατι συμβαινει..μιλαμε για ολο το καλοκαιρι..οχι μια δυο δεκα μερες..
  23. Kαλησπερα! Πανελ S-energy 235 πολυκρυσταλικα σε στεγη 9.87 KW..συνδεση απριλιος του 2012.. Παρατηρω περιπου 15% σταθερη μειωση αποδοσης σε σχεση με περυσι..τι πρεπει να ψαξει ο ηλεκτρολογος μου; Την γειωση του αρνητικου πολου; Την ισχυ των πλαισιων; Μηπως φταιει το φαινομενο PID ? και πως θα το βρω? εχει παρατηρησει καποιος αλλος σε πανελ της ιδιας εταιριας το ιδιο προβλημα?
  24. Καλησπερα. Σε παρκο του 2011,με πανελ sunpower τα οποια υποχρεωτικα τοτε,φορουν inverter με μετασχηματιστη,και ειναι γειωμενα στον θετικο πολο μπορει να συμβει PID effect? παντως σε 2 μηνες κλεινω 2 χρονια και δεν εχω δει καμια πτωση στην αποδοση...σας ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις.
  25. Καλησπερα! Εχω παρκο που δουλευει 2 χρονια με mechatron atlas T 150..θα συμφωνησω σε οτι λες TITAN,και θα προσθεσω οτι πιστευω οτι ειναι ο πιο παραγωγικος tracker αυτη τη στιγμη στον κοσμο.υπαρχουν παρκα στο sunny portal με ετησια παραγωγη 2600 kwh/kw στην νοτια Κρητη..εγω προσωπικα ειμαι στο χειροτερο μερος της Κρητης οσον αφορα την ηλιοφανεια, βορειοδυτικα και εκλεισα το 2012 με 2400 kwh/kw..επισης θα προσθεσω οτι εχει εκπληκτικη συμπεριφορα και αντοχη στους ανεμους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.