Μετάβαση στο περιεχόμενο

YiannisKar

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Athens
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

YiannisKar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ με τα παραπάνω. Αξιοποίησε στο έπακρο τις όποιες παροχές σου δίνει το Πανεπιστήμιο. Προσπάθησε να τελειώσεις με όσο το δυνατόν υψηλότερη βαθμολογία, σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο (εάν αυτό είναι εφικτό).
  2. Παιδιά έχω δεχτεί πρόταση από Ελληνική Βιομηχανία για κανονική πρόσληψη (εξαρτημένη εργασία αορίστου). Έχω όμως απορία σχετικά με τις κρατήσεις κλπ. Θα με προσλάβουν ως διπλωματούχο μηχανικό και 1000 ευρώ μεικτά. Δε μπορώ να καταλάβω όμως ποιες θa είναι οι κρατήσεις στο ποσό αυτό. Με βάση το ΤΣΜΕΔΕ (νέος μηχανικός - κάτω 5ετίας - νέο ασφαλιστικό): Κύρια Ασφάλιση (Κ.Σ.) 3,34% Επικουρική 1,50% Πρόνοια (Εφ' Απαξ) 4% Υγείας 2,15% ΣΥΝΟΛΟ = 10,99% http://www.tsmede.gr/Portals/0/ODHGIES_ERGODOTES/ΠΙΝΑΚΑΣ%20ΕΙΣΦΟΡΩΝ%20ΜΙΣΘΩΤΩΝ%202015.pdf 1) Αυτές θα είναι οι κρατήσεις μου (10,99%) στα 1000 μεικτά, δηλαδή 109,9 ευρώ κρατήσεις; 2) Ή πρέπει να προσθέσω σε αυτές τις κρατήσεις και εργοδοτικές εισφορές (13,33% + 3% + 4,30% = 20,63%); 3) Οι κρατήσεις του ΙΚΑ (εισφορά σε χρήμα) πόσες είναι; 4) Υπάρχουν κι άλλες κρατήσεις που δε γνωρίζω; Ευχαριστώ.
  3. tegeatis, επειδή ολοκλήρωσα πριν λίγες μέρες όλη τη χαρτούρα της γραφειοκρατίας αυτής, νομίζω πως η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ΤΕΕ, δεν είναι ίδια με την άδεια ηλεκτρ/κων και μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στην Διεύθυνση Βιομηχανίας (η οποία πλέον ονομάζεται Διεύθυνση Ανάπτυξης) της Περιφέρειας που ανήκεις, θα αιτηθείς την άδεια ηλεκτ/κων και μηχανολογικών εγκαταστάσεων και θα πάρεις υποχρεωτικά (γιατί έτσι ορίζει ο νέος νόμος) και τις παρακάτω άδειες (βλέπε φωτό)... Χωρίς τις άδειες αυτές από την Περιφέρεια, δε μπορείς να κάνεις επίβλεψη σε τεχνικά συνεργεία και να δίνεις και προϋπηρεσία στους αντίστοιχους τεχνίτες ή αρχιτεχνίτες. Τουλάχιστον φίλε, εμένα έτσι μου είπαν στην Περιφέρεια όταν είχα τις ίδιες απορίες με εσένα.
  4. Συμφωνώ σε όσα γράφεις. Κι εγώ μέχρι στιγμής, μετά από πολύ ψάξιμο, έρευνα και διάβασμα σε διάφορα forums (κι εδώ μέσα), αυτά που είπες έχω καταλάβει για Αφρική και Μ. Ανατολή. Για Ευρώπη κι ειδικά για Αγγλία, πρέπει να φύγω και να μείνω εκτός Ελλάδος, ειδικά για graduate schemes... Ίσως από το νέο έτος, να την κάνω !
  5. Το MEng μου είναι accredited. Τους είχα στείλει email πριν καιρό και μου είχαν πει ότι δικαιούμαι Associate Membership. Δεν ήξερα ότι παίρνει τόσο καιρό. Μάλλον θα ξεκινήσω τη διαδικασία σιγά σιγά.​
  6. Γεια σου φίλε μου, Σωστά υποθέτεις έχω MEng 2.1 in Mech Eng. Σκέφτομαι να υποβάλλω τα χαρτιά μου στο IMechE για Associate Membership, αλλά από αρχές του νέου έτους 2016, για να μην πληρώσω 147GBP για το υπόλοιπο του 2015. Θα γραφτώ γιατί θέλω να ψαχτώ για δουλειά και στην Αγγλία κι εκεί θεωρώ πώς τα abbreviations τα κοιτάνε. Απλά είναι δύσκολο να ψαχτείς για δουλειά στην Αγγλία ενώ διαμένεις σε ελληνική διεύθυνση.
  7. Μήπως γνωρίζετε κάποια αξιόπιστα websites για θέσεις εργασίας μηχανικών σε Μ. Ανατολή και Αφρική; Ενδιαφέρομαι για θέσεις graduate engineers or entry-level engineers. Έχω βρει τα websites http://www.gulftalent.com http://www.bayt.com/ Αυτά είναι αξιόπιστα; Υπάρχουν άλλα καλύτερα; Πριν 1 μήνα απολύθηκα από στρατό και ψάχνω να φύγω από την Ελλάδα όπως κι όπου να 'ναι. Και Ευρώπη ψάχνομαι, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα (κι ας έχω πτυχίο από Αγγλία).
  8. Καλησπέρα φίλε μου, Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πεις λίγα λόγια παραπάνω για αυτό που έγραψες στο post σου (in Bold) ; Εγώ έχω αποφοιτήσει στην Αγγλία ως Mechanical Engineer (MEng) και τώρα ψάχνομαι με το IMechE σχετικά τα membership options. Τους έστειλα ένα email και μου είπαν ότι μπορώ να γίνω Associate Membership. Δε μετράει καθόλου το Associate (AMIMechE​) στην αγορά εργασίας της Αγγλίας; Συγχαρητήρια Top​ap για τη συνεισφορά σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.