Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

orestis-78

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

orestis-78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μα είναι δυνατόν να μην έχει κάποιος "εμμονή" με μια εταιρία που ΕΞΑΠΑΤΑ τον κόσμο ??? Η τεχνολογία ως τεχνολογία δεν δαιμονοποιειται από κανέναν... Αυτό που δαιμονοποιείται είναι τα ψέμματα που συνοδεύουν την τεχνολογία από όλους σχεδόν τούς εισαγωγείς παρόμοιων προϊόντων. Η προώθηση αυτού του υλικού βασίζεται μόνο σε ΨΕΜΜΑΤΑ. πχ βαθμό απόδοσης >1, ότι με 3 kW θα ζεστάνεις σπίτι 150m2, ότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία με "πυρηνική τεχνολογία", πατέντες που δεν υπάρχουν, και πολλά άλλα που έχουν αναλυθεί παραπάνω. Με όλα τα παραπάνω ψέμματα προσπαθούν να πουλήσουν ένα προϊόν κόστους 250 ευρώ (http://www.stafor.lv/ion/index.php?part=7&lng=en) στην τιμή των 1500-2000 ευρώ. Άν λοιπόν αφαιρέσεις από το προϊόν όλα τα παραπάνω ψέμματα τι σου μένει ???? Ένας πολύ κακής ποιότητας και τεχνολογίας ηλεκτρικός λέβητας .... γιατί λοιπόν να τον προτιμήσεις αφού θα βρεις πολλούς ηλεκτρικούς λέβητες πολύ καλύτερης ποιότητας, κατασκευής και αξιοπιστίας σε πολύ καλύτερη τιμή ??? Για όλες τις περιπτώσεις που ανέφερες υπάρχουν πολλές αξιόπιστες και δοκιμασμένες λύσεις όπως: Ηλεκτρικός λέβητας Θερμοπομποί Θερμοσυσσωρευτές Αντλίες θερμότητας Κλιματιστικά (δεν θα τα πρότεινα προσωπικά για οικίες , αλλά σίγουρα για καταστήματα) Έρχεται λοιπόν ο έξυπνος ο Ρωσσο-βουλγαρο-ρουμάνος και σου λέει: καλά όλα τα παραπάνω, αλλά ο λέβητας ιόντων τα κάνει με το μισό κόστος λειτουργίας... αυτό είναι και το μοναδικό (ψεύτικο) πλεονέκτημά του. Άν δεις και ολα τα site εταιριών που τα εμπορεύονται , κανένα δεν αναφέρετε στο που δίνει λύση , αλλά μόνο στο πόσο οικονομικότερος είναι από κάθε άλλο τρόπο θέρμανσης
  2. Το ότι ο λογαριασμός που παρουσιάζουν και κυρίως ο τρόπος που τον παρουσιάζουν είναι καθαρή ξεκάθαρη ΑΠΑΤΗ είναι ηλίου φαεινότερο !!! Δυστυχώς από ότι φαίνεται για μια ακόμα φορά κανένας επίσημος φορέας δεν ενδιαφέρετε για την εξαπάτηση που γίνετε σε βάρος απελπισμένων πολιτών που προσπαθούν να βρουν μια κάποια λύση για οικονομικότερη θέρμανση. Εξίσου συγκλονιστική με την ΑΠΑΤΗ τούς είναι και η απάντηση τούς στα σχόλια: " ionheater said... Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον για το σύστημα θέρμανσης ιόντων STAFOR Ion Heater. Όπως γνωρίζουμε όλοι, το μηχάνημα καταναλώνει KW και κατά συνέπεια εμείς υπολογίζουμε KW.Το ποσό που πληρώνουμε για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (Δήμος, ΕΡΤ, ΤΑΠ) το πληρώνουμε ετσι και αλλιώς και δεν έχει σχέση με την κατανάλωση ρεύματος." Μάλλον ξέχασαν να αναφέρουν μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία του λέβητα ιόντων ..... Ο λέβητας ιόντων ΔΕΝ καταναλώνει kWh (ενέργεια) αλλά kW (ισχύ) !!! Αυτό και αν είναι πρωτοτυπία χαχαχαχαχαχα!!!!!
  3. Μα γιαυτό ακριβώς έγραψα πως : "Τα δύο μεγέθη λοιπών που θα πρέπει να συγκριθούν είναι: 1. Κόστος 3.000λιτ. πετρελαίου. 2. Κόστος 26.326 kWh." Δυστυχώς από άποψη τιμών είναι όλα ρευστά. Όποιος "μαντέψει" σωστά το τι θα γίνει με τις τιμές θα βγει κερδισμένος !!!
  4. Δεν θα διαφωνήσω για το 70% , απλά για να μην ξεκινήσω κουβέντα για το αν ειναι 85% ή 80% ή 70% χρησιμοποίησα τα νούμερα που είχαν δοθεί από τουσ προηγούμενους στο post.
  5. Θα διαφωνήσω σε 2 σημεία: 1. Η πυκνότητα του πετρελαίου είναι 0,827 kg/lt. , άρα 1000λιτ = 827 kg 2. Μακάρι το πετρέλαιο να είχε 0,9 .... δυστυχώς στα περισσότερα μέρη έχει ξεπεράσει τα 1,00. πχ για Γρεβενά:http://www.vrisko.gr...inadika/grebena. Γιαυτό καλύτερα να μιλάμε σε lit. πετρελαίου και όχι σε κόστος γιατί αυτό μεταβάλλεται συνεχώς. Άρα έστω ότι κάποιος καταναλώνει 3.000λιτ/έτος πετρέλαιο. 3.000λιτ = 2.481 kg = 29.424 kWh (Θερμική ισχύς πετρελαίου = 11,86kwh/kg,) Αν ο ολικός βαθμός απόδοσης του συστήματος είναι 85%, τότε η αποδιδόμενη ενέργεια στην οικία θα είναι 25.012kwh. Αν ο ολικός βαθμός απόδοσης του συστήματος με τον ηλεκτρικό λέβητα είναι 95% , τότε θα καταναλωθούν 26.326kwh για το ίδιο θερμικό αποτέλεσμα. Τα δύο μεγέθη λοιπών που θα πρέπει να συγκριθούν είναι: 1. Κόστος 3.000λιτ. πετρελαίου. 2. Κόστος 26.326 kWh. Το δυσκολότερο σε αυτή τη σύγκριση δεν είναι να δούμε τι συμφέρει με σημερινές τιμές αλλά να "μαντέψουμε" πως θα διαμορφωθούν αυτές στο μέλλων. Σενάρια για σύγκριση: 1. Τιμή πετρελαίου 1 ευρώ/λιτ και τιμή kWh=0,11 ευρώ (θεωρώ και συμμετοχή νυκτερινού τιμολογίου στη χρέωση) Κόστος πετρελαίου = 3.000 ευρώ Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας = 2.896 2. Τιμή πετρελαίου 1,5 ευρώ/λιτ (εξίσωση με κίνησης) και τιμή kWh=0,10 ευρώ (θεωρώ και συμμετοχή νυκτερινού τιμολογίου στη χρέωση) Κόστος πετρελαίου = 4.500 ευρώ Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας = 2.896 Με λίγα λόγια, κατά τη γνώμη μου, η τιμή 1ευρώ/λιτ πετρελαίου είναι μια "κομβική τιμή". Άν το πετρέλαιο κοστίζει κάτω από 1ευρώ/λιτ συμφέρει το πετρέλαιο. Άν το πετρέλαιο κοστίζει πάνω από 1ευρώ/λιτ συμφέρει το ρεύμα.
  6. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αν θες να πας οπωσδήποτε σε ηλεκτρική θέρμανση υπάρχουν τόσα αξιοποιστα συστηματα ηλεκτρικής θέρμανσης, όπως: θερμοπομποί, θερμοσυσσωρευτές, ηλεκτρικοί λέβητες, κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας, μερικα απο τα οποια ειναι και οικονομικότερα από ιόντα, μαγνητισμούς και άμπρα κατάμπρα. ... Γιατί να πας σε κάτι που μυρίζει απάτη ? Κατά τη γνώμη μου σε εξοχικό αξίζει μια λύση ηλεκτρικής θέρμανσης.
  7. Προς Rave. Αφού φίλε Rave δεν είσαι κομμωτής, για πες μας σε ποιο τμήμα μηχανολογιας σπουδάζεις, πως λέγετε η καθηγήτρια και τι έδρα έχει ? Και αλήθεια με τόσο επιστημονικούς όρους σου απάντησε: "δεν είναι απατη και ειναι απλα κατι καινουριο και καλό"....??? Πολύ εμπεριστατωμένη άποψη !!! Αν πάλι σου εδωσε καποια πιο επιστημονική απάντηση θα σου είμαστε υπόχρεοι αν την μοιραζόσουν μαζί μας.
  8. Προς Δωροθέα Βουρμά - Παπαλεξανδράτος Ελπίζω να προλαβαίνω να απαντησω εντός της διορίας σας γιατί πολύ αγχώθηκα !!!! Ορίστε η πιο επίσημη απάντηση στης απορίες σας..... και να είστε σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες και όχι μόνο στα λόγια .... Αρκετά πια σε αυτό τον τόπο ανεχθήκαμε τούς κάθε είδους αδιάντροπους εξυπνιτζηδες που θέλουν να πλουτίσουν από την άγνοια και την ανάγκη του διπλανού τούς. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ http://www.tdm.tee.g...s_7_12_2011.pdf -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Αφου δεν γνωρίζεις τι είναι το kw, τι η kWh, τι το COP, γιατί γραφείς σε φόρουμ μηχανικών με τέτοιο στόμφο ? Για να καταναλώνει ένα μηχάνημα 15kWh το 24ωρο σε σπίτι 100+ τετραγωνικά από -8 στους +22, θα έπρεπε να έχει COP=15 ( Ακόμα και με COP=2 δεν θα μπορούσε να έχει αυτή τη κατανάλωση !!!). Εκτως και αν με την εγκατάσταση του λέβητα επιτυγχάνετε αυτόματα και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.....
  9. Μπορείτε να μας δώσετε την διεύθυνση της εταιρίας σας? Δεν υπάρχει πουθενά, ούτε στο site σας, ούτε στο blog σας, ούτε στο site του κατασκευαστή που σας έχει ως αντιπρόσωπο. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό ? Φοβάστε κάτι ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.