Μετάβαση στο περιεχόμενο

slammer

Members
  • Περιεχόμενα

    127
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

slammer last won the day on Μάιος 3 2018

slammer had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.432 profile views

slammer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

78

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά, από ότι έχω καταλάβει, η βεβαίωση του ΕΦΚΑ είναι άχρηστη. Αφου περνάμε τις πληρωμές στο βιβλίο με βάση αυτό δεν πρέπει να γίνει η δήλωση?
  2. Στο βιβλίο εσοδων εξόδων εγγράφουμε το ειδοποιητήριο (λογιστική βάση) ή τη πληρωμή (φορολογική βάση) ή και τα δυο σε διαφορετική στήλη? Πως το αντιμετωπίζετε αυτό ωστε να είναι συγκεντρωμένα τα στοιχεία αυτά?
  3. Οντως η viva κλεινει την υπηρεσία freepos στις 26/2 Μας καλυπτει η υπηρεσία χρέωσης κάρτας μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού της viva? To φθηνώτερο τερματικό έχει 69 ευρώ (πρακτικά είναι μονο ο αναγνώστης και χρησιμοποιείται με android τηλέφωνο).
  4. Εγω πάλι έχω ολοκληρώσει την πρώτη φάση 30/9 κανονικά. Εβαλαν κατι "ψιλά" από το ΤΣΜΕΔΕ, και τα επικουρικά.... Σύνολο ~2500 Μπαίνω στο ΚΕΑΟ... και τίποτα! Δεν έχω οφειλές! Πρέπει να περιμένω κι αλλο?
  5. Ενα ποσοστό κοντά στο 25% είναι λογικό, εφόσον και οι παροχές είναι αντίστοιχες, το 40% όμως δεν παλεύεται οταν σε αυτό πρέπει να προστεθούν φορος εισοδήματος, εκτακτη εισφορά, τελος επιτηδεύματος... Δεν γίνεται για παράδειγμα να κάνεις μια δουλειά σε έναν ιδιώτη (φανταστείτε κάτι απλό που απαιτεί ας πούμε 3 ώρες) και ότι θέλεις να βάλεις στην τσέπη σου 40 ευρώ να πρέπει να κόψεις απόδειξη με τελική χρέωση 124 ευρώ με ΦΠΑ (40 κέρδος + 24 ΦΠΑ + 40 ΕΦΚΑ + 20 ΦΟΡΟΣ ) και να στα δώσει ο άλλος, είναι εκτός αγοράς. Δεν μπορεί από τα 124 ευρώ να πηγαίνουν στο κράτος τα 84 ευρώ... δεν λειτουργεί το πράγμα έτσι
  6. Αυτό που "γλυκαίνει" τα πράγματα, πέρα από τη φετινή εκπτωση του 15% που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ, είναι η έκπτωση που ξεκινά από 50% στις 7000 και πέφτει οσο ανεβαίνουν το εισόδημα και καταργείται μετά το 2019 (κι αυτό κουτοπόνηρο....). Το ποσοστό 40%+ επί του ακαθάριστου εισοδήματος είναι τρελλό! είναι πολύ παραπάνω από το αντίστοιχο του μισθωτού γιατί περιλαμβάνει το σύνολο του ασφαλιστικού κόστους κι όχι μια ενδιάμεση τιμή, όπως ο "ακαθάριστος μισθός". Απο εκεί και πέρα υπάρχει και το 22%+ του φόρου και τα άλλα έξοδα. Ακόμα κι αν μαζεύεις 30000 τον χρόνο, που είναι σχετικά καλά λεφτά για την εποχή, πρέπει να δώσεις τα 12000 στον ΕΦΚΑ, και τα 5000+ στην εφορία, ωστε να σου μείνουν (αν δε πάρει και το ΤΣΜΕΔΕ) 12000-13000.... ο @ntanos από πάνω, είδε τις εισφορές του να μειώνονται γιατί λόγω του χαμηλού εισοδήματος πέρνει σήμερα μια έκπτωση πάνω από 40% και φαντάζομαι σε αυτό το "μου μειώθηκαν οι εισφορές" δεν έχει υπολογίσει το επικουρικό που είναι περίπου 25%-30% των όσων έχει πληρώσει, το 19 όμως που θα πληρώσει δυόμιση φορές αυτά που πλήρωσε πέρσυ θα δεί τον παραλογισμό.... Εγω πλέον ετοιμάζομαι να κλείσω τέλος του 18 και να διαγραφώ από το ΤΕΕ, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν χρειάστηκα υπογραφή, προτιμώ να δουλεύω σαν "γραμματέας" ή και εγω δεν ξέρω με ποιά ιδιότητα (έτσι κι αλλιώς το επάγγελμα μηχανικός έχει τελειώσει), παρά να τους δίνω το 60%+ του εισοδήματος μου, ας γλυτώσω τουλάχιστον το 10-11% του συνόλου, που αν το υπολογίσεις ως ποσοστό αυτών που μένουν είναι πάνω από 25% Συνάδελφοι με το σημερινό σύστημα αν δεν μπορείς να βγάλεις αλλα τόσα μαύρα είσαι τελειωμένος... Άλλοι μπορούν και είναι ΟΚ, όσοι δεν μπορούν, έχουν κλείσει και δεν το ξέρουν.....
  7. Η μη καταβολή των επικουρικών ήταν "κουτοπονηριά" για να μη φανεί η τρελλή αύξηση των εισφορών (γι αυτούς που εργάζονται κανονικά). Τις 5000 προ Κατρούγκαλου, μετά την επιβολή των επικουρικών, υπολογισμό επί του ακαθάριστου, κατάργηση έκπτωσης, τις φτάνει για πλάκα ένας που πέρνει 1000 ευρώ μικτά τον μήνα... και το κυριώτερο με αυτό το σύστημα, δεν έχεις ελπίδα νε προσβλέπεις σε αύξηση. Καταλαβαίνω τους ανέργους και τους νέους συναδέλφους που εργάζονται περιστασιακά, και πλέον πληρώνουν πιο λίγο, όμως κάποια στιγμή ελπίζουν ότι θα δουλέψουν κανονικά, Ε! με αυτό το σύστημα δεν έχεις να ελπίζεις τίποτα.
  8. Ελάτε τώρα γκρινιάριδες.... το καλό μας ταμείο πάντα μας σκέφτεται
  9. Στις οδηγίες του φορτιστή MAHA (έγραψα γι αυτόν παραπάνω), προτείνεται η λειτουργία REFRESH εφόσον οι μπαταρίες έχουν μείνει ανενεργές για αρκετούς μήνες. Η λειτουργία REFRESH κάνει έναν ή περισσότερους πλήρεις κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης σε προρυθμισμένα ρεύματα (συνήθως φόρτιση 0.5C και εκφόρτιση 0.25C).
  10. Προσαυξήσεις, προστιμα, τόκοι κλπ δεν μετράνε..... γίνονται αναμόρφωση και αφαιρούνται....
  11. Θα γράψω την εμπειρία που μου μετέφερε καλός φίλος,επαγγελματίας φωτογράφος που χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ΑΑ σε battery packs καθημερινά και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες (πάνω από 64 μπαταρίες σε 8 φορτιστές) 1. Οι καλές μπαταρίες είναι το βασικότερο. Μη κοιτάξετε τίποτα άλλο πέρα από eneloop, οι ΑΑ κυκλοφορούν σε δύο τύπους, ο ένας είναι οι λευκές των 1900mAh (~10 ευρώ η τετράδα) και ο άλλος οι μαύρες των 2450mA (~16 ευρώ η τετράδα). Γενικά οι λευκές συμφέρουν καλύτερα σε σχέση απόδοσης/τιμής. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των eneloop και άλλων κατασκευαστών, κυρίως στο κράτημα της τάσης μέχρι την αποφόρτιση και στον χρόνο αποφόρτισης σε μικρά φορτία (πχ ποντίκια, τηλεκοντρόλ κλπ). Μπορεί να βρείτε επώνυμες μπαταρίες με 1-2 ευρώ φθηνώτερα, όμως πιστέψτε με δεν αξίζει να πάρετε κάτι διαφορετικό από eneloop. 2. Εξίσου πολύ βασικός παράγοντας είναι ο φορτιστής. Θα πρέπει να κάνει σωστή φόρτιση χωρίς να ζεσταίνει την μπαταρία. Είναι πολύ συνηθισμένο φτηνοί φορτιστές να "ψήνουν" τις μπαταρίες είτε γιατί δεν σταθεροποιούν το ρεύμα σωστά είτε γιατί φορτίζουν με πολύ μεγάλο ρεύμα, οπότε γρήγορα ακόμα και καλές μπαταρίες υποβαθμίζονται. Ο κορυφαίος φορτιστής για ΑΑ/ΑΑΑ είναι ο MAHA-C9000, κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει, μη ξεχνάτε ότι οι μπαταρίες κοστίζουν. Υπάρχουν και φθηνώτεροι, αρκετά καλοί φορτιστές όπως οι intellichargers i4/d4 της Nitecore οι οποίοι φορτίζουν και μπαταρίες Li-ion/LiFePO4 όμως δεν έχουν τις δυνατότητες του MAHA (ακριβής ρύθμιση ρεύματος φόρτισης, ανάλυση στοιχείων, refresh κλπ), κάνουν όμως την δουλειά εύκολα και καλά.
  12. Μαλλον θα περιμένεις την εκκαθάριση. Προς το παρόν φαίνεται ότι το σύστημα λειτουργεί ως ανοιχτός λογαριασμός, μπαίνουν από τη μια μεριά οι χρεώσεις κάθε μήνα και από την άλλη οι πληρωμές, κάποια στιγμή φαντάζομαι ότι θα γίνει εκκαθάριση, Καλό είναι βέβαια να υπάρχει καθε μήνα μια πληρωμή, ακόμα κι αν υπολείπεται από τη μηνιαία χρέωση ειδικά για όσους έχουν φουσκωμένο 2015 και αναμένουν μείωση.... Θα έλεγα μάλιστα σε αυτή τη περίπτωση να υπολογίσετε χοντρικά το ποσό των εισφορών με βάση το 2016 και για κανένα λόγο μη δώσετε περισσότερα, γιατί αν είναι να περιμένουμε "πιστωτικό" για την επόμενη χρονιά...... Αν έχεις απλήρωτο τον Απρίλιο θα έλεγα να βάλεις ένα ποσό ακόμα και τώρα.....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.