Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

γ.ταφ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    617
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.185 profile views

γ.ταφ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Α οκ ευχαριστώ. Νόμιζα ότι μπορώ τουλάχιστον να ακυρώσω αρχείο σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής. Το αφήνω έτσι. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
  2. Καλημέρα. Τη δήλωση δεν πρόκειται να τη γυρίσω σε υπαγωγή, αλλά είχα την εντύπωση ότι με κάποιο τρόπο, στην οριστική υπαγωγή, γίνεται να ακυρώσω αρχείο. Δε μιλάω για διαγραφή. Κάπως να φαίνεται το λανθασμένο αρχείο ως άκυρο.
  3. Καλησπέρα σας. Έχω περίπτωση οριστικής υπαγωγής, όπου ένα αρχείο που είχε ήδη ανεβεί στο σύστημα χρειάστηκε να διορθωθεί, επομένως ανέβασα νέο ως ορθή επανάληψη. Πώς καθίσταται άκυρο το παλιό; Το κόκκινο Χ δεν κάνει κάτι.
  4. Δίκιο έχεις προφανώς. Απλά τα μπερδεύουν και δε θα ήθελα να εκτεθώ, γι' αυτό το ψάχνω.
  5. Στο άρθρο 23 του Ν.4178/2013, στην παρ. 10 όπου κάνει λόγο για διαφορετική διαμερισμάτωση. Όπως και να χει λόγω και μόνο της συγκεκριμένης αυθαιρεσίας (χτίσιμο και μετατόπιση του κοινού ορίου μεταξύ καταστήματος και αποθήκης) υπάρχει διαφορετική διαμερισμάτωση, που εκτός από την Ο.Ι. που εξετάζω επηρεάζει τουλάχιστον και το κατάστημα-Ο.Ι.. Βέβαια μόνο η Ο.Ι. πρέπει να μας ενδιαφέρει, αφού γι' αυτήν εξάλλου πληρωνόμαστε, αλλά κολλάω στο ''αποτύπωση ορόφου'' και όχι αποτύπωση μόνο της ανεξάρτητης Ο.Ι..
  6. Αυτό που με προβληματίζει είναι τα όσα αναφέρει το άρθρο 23, παρ. 10 σχετικά με την υποχρέωση υποβολής κάτοψης αποτύπωσης όλου του ορόφου, χωρίς να γίνεται αναφορά αποκλειστικά στην ανεξάρτητη ιδιοκτησία.
  7. Έχω προχωρήσει σε οριστική υπαγωγή των αυθαιρεσιών διαφορετικής διαμερισμάτωσης και αλλαγής χρήσης για τη συγκεκριμένη Ο.Ι.. Συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος δεν υπήρξε για κοινή δήλωση. Δεν το ήθελε ο πελάτης μου. Η απορία μου είναι σχετικά με την κάτοψη που θα πρέπει να ανεβεί στο σύστημα και αν αυτή θα εστιάζει μόνο στην Ο.Ι. και τις αυθαιρεσίες σε αυτή και μόνο ή εάν απαιτείται πλήρης αποτύπωση ισογείου λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης σε αυτό.
  8. Το συμβόλαιο της Ο.Ι. που με ενδιαφέρει αναφέρει αποθήκη με χιλιοστά. Το εμβαδόν της στο συμβόλαιο ταιριάζει σχεδόν με το μετρηθέν εμβαδόν της. Για το κατάστημα δε γνωρίζω. Προφανώς θα είναι άλλη Ο.Ι. με τα δικά της χιλιοστά. Όσον αφορά στο υπόλοιπο τμήμα του ισογείου, όπως αναφέρω στο προηγούμενο ποστ, υπάρχει άλλη μια παρόμοια περίπτωση ενιαίου χώρου καταστήματος-αποθήκης που μετατράπηκε επίσης σε 2 ξεχωριστούς χώρους, φαντάζομαι άλλες 2 Ο.Ι. με τα χιλιοστά τους.
  9. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ την άποψή σας σχετικά με το παρακάτω. Τακτοποιώ διαμέρισμα (με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας) στο οποίο υφίστανται 2 παραβάσεις: α) Διαφορετική διαμερισμάτωση, διότι σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, στο ισόγειο οικοδομής, μεταξύ άλλων, προβλεπόταν να γίνει κατάστημα με αποθήκη στο πίσω μέρος ως ένας ενιαίος χώρος. Από την κατασκευή της οικοδομής το κατάστημα και η αποθήκη αποτελούν 2 ξεχωριστούς χώρους με τοιχοποιία στο μεταξύ τους όριο. Η πρόσβαση στην αποθήκη γίνεται από τον κοινόχρηστο διάδρομο, κάτι που προβλεπόταν και στην οικ. άδεια (1 λοιπή παράβαση). β) Αλλαγή χρήσης, διότι η αποθήκη (η οποία είχε μετρήσει στη δόμηση - οικ. άδεια το 1981) λειτουργεί εδώ και χρόνια ως κατοικία (1 λοιπή παράβαση). Η ερώτηση αφορά στην κάτοψη που θα πρέπει να ανέβει στο σύστημα. Οι όποιες αλλαγές σχεδιαστούν πάνω στην εγκεκριμένη κάτοψη ισογείου / σε νέα κάτοψη, θα αφορούν μόνο στην εν λόγω Ο.Ι. κατόπιν αποτύπωσης αυτής ή θα αφορούν σε όλο τον όροφο κατόπιν πλήρους αποτύπωσης αυτού; Σε περίπτωση μόνο της αλλαγής χρήσης θα εστίαζα μόνο στην Ο.Ι. που τακτοποιώ. Τι συμβαίνει όμως τώρα που παράλληλα υπάρχει και διαφορετική διαμερισμάτωση, με την οποία ουσιαστικά συστάθηκε η εν λόγω Ο.Ι.; Ρωτάω περισσότερο γιατί στην παρ. 10 του άρθρου 23 του Ν.4178/2013 αναφέρεται ότι σε περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης, η οποία έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων (εδώ ναι), ο μηχανικός υποχρεούται να υποβάλλει κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Σημειώνω ότι δεν υπήρξε συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών Ο.Ι του ισογείου για κοινή υπαγωγή στο Ν.4178/2013 της διαφορετικής διαμερισμάτωσης ισογείου (αντίστοιχη πρόβλεψη για κατάστημα-αποθήκη ως ένας ενιαίος χώρος προβλεπόταν στην οικ. άδεια και σε άλλο τμήμα του ισογείου, όπου επίσης, πλέον, αποτελούν 2 ξεχωριστούς χώρους με τοιχοποιία στο μεταξύ τους όριο), ούτε η συναίνεσή τους για πρόσβασή μου σε μη κοινόχρηστους χώρους, ώστε να γίνει πλήρης αποτύπωση ισογείου. Θεωρείτε ότι μπορώ να σχεδιάσω πάνω στην εγκεκριμένη κάτοψη ισογείου τις όποιες αλλαγές αφορούν μόνο στην εν λόγω Ο.Ι. χωρίς να ασχοληθώ με το υπόλοιπο τμήμα του ισογείου;
  10. μάλιστα, ευχαριστώ. σχέδια υπάρχουν, αλλά ποιος ξέρει αν έχουν τηρηθεί πλήρως, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους κοινόχρηστους και μη.
  11. Όχι. Εννοώ την ολική δομημένη επιφάνεια που πρέπει να γραφεί στο πεδίο 15 της ενότητας Δ του ΔΕΔΟΤΑ.
  12. Καλησπέρα. Στο πεδίο δομημένη επιφάνεια του δελτίο τρωτότητας συνυπολογίζεται το πατάρι καταστήματος; Επίσης, όταν υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και τακτοποιείς μια Ο.Ι., η δομημένη επιφάνεια του δελτίου τρωτότητας μπαίνει προσεγγιστικά, έτσι; Πώς μπορεί εξάλλου να είναι κάποιος σίγουρος για τυχόν υπερβάσεις δόμησης σε όλη την οικοδομή.
  13. Καλησπέρα. Σε εντός σχεδίου οικοδομή με άδεια τακτοποιώ μια οριζόντια ιδιοκτησία. Έχει μετρηθεί η επιφάνειά της, έχει γίνει οριστική υπαγωγή για κάποιες αυθαιρεσίες, όλα καλά. Πρέπει τώρα να ανεβάσω κάτοψη, τομή, τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα κάλυψης. Τοπογραφικό ανεβάζω της αδείας. Όσον αφορά στα υπόλοιπα σχέδια υπάρχουν 2 περιπτώσεις: 1) Σχεδιάζω πάνω στα εγκεκριμένα σχέδια με σκοπό να φανούν σε αυτά οι αυθαιρεσίες και τα ανεβάζω βάζοντας και νέο πινακάκι. Πώς όμως μπορώ να σφραγίσω σχέδια όπου είμαι μόνο σίγουρος για ότι μέτρησα, δλδ. την Ο.Ι. που τακτοποιώ (ίσως και ότι μπορεί κάποιος σε κοινόχρηστους χώρους); Φαντάζομαι ότι πρέπει να μπει σχόλιο ότι η ευθύνη του υπογράφοντα μηχανικού περιορίζεται στα όρια της εν λόγω Ο.Ι. και δε μπορεί να φέρει ευθύνη για την απόλυτη ορθότητα των υπολοίπων. 2) Ανεβάζω τα εγκεκριμένα σχέδια και επιπλέον σχεδιάζω νέα όπου θα φαίνονται οι αυθαιρεσίες της Ο.Ι.. Τα νέα αυτά σχέδια θα πρέπει α) είτε να περιορίζονται στην Ο.Ι., β) είτε να προστεθούν στοιχεία από την πραγματική μέτρηση και της υπόλοιπης οικοδομής, όπου ήταν εφικτό (με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί θα λείπουν στοιχεία με αποτέλεσμα να μην κλείνουν περιγράμματα, κλπ.), είτε να προστεθούν τα στοιχεία της άδειας για τους υπόλοιπους χώρους πάλι με σχόλιο όπως στην περίπτωση 1. Και σε όλα αυτά να προστεθεί ότι ακόμα και τα σχέδια της αδείας έχουν κάποια μικρολαθάκια στις διαστάσεις πλευρών (μη τετραγωνισμένη κάτοψη). Τι λέτε; Δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση νέου τοπογραφικού, ούτε ως απαίτηση του Ν.4178, ούτε ως ανάγκη για ορθή αποτύπωση της Ο.Ι. που τακτοποείται. Εξάλλου η αμοιβή αφορά αποκλειστικά την εν λόγω Ο.Ι. (με ότι σχέδια κλπ απαιτεί η συγκεκριμένη τακτοποίηση).
  14. Καλησπέρα σας. Στο πεδίο 13 του ΔΕΔΟΤΑ ζητάει τον αριθμό των ορόφων. Εξετάζω πολυκατοικία όπου στη μπροστινή πλευρά υπάρχει κατάστημα με πατάρι και στην πίσω βγαίνουν 2 όροφοι. Σ' αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ως αριθμό ορόφων λαμβάνω της πίσω πλευράς δεδομένης της ύπαρξης πλάκας. Σωστά;
  15. Καλημέρα. Να υποθέσω ότι στις περιπτώσεις που απαιτείται για ολοκλήρωση της υπαγωγής στον Ν.4178 να υποβληθεί στο σύστημα τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με την παρ.1γ του άρθρου 3 του Ν.4178/2013, αυτό είναι ένα κοινό εξαρτημένο τοπογραφικό ΕΓΣΑ, με επιπλέον αναφορά στη μεθοδολογία εξάρτησης. Δε νομίζω κάποιος να μπαίνει στη διαδικασία να συμπεριλάβει όλα τα απαιτούμενα του υποδείγματος τοπογραφικού του ΥΠΕΚΑ για έγκριση δόμησης; Δε βρίσκω το λόγο να υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία. Έτσι θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται, αυτό έχω συμπεράνει κ από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.