Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

filiopoulos

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by filiopoulos

  1. (επανέρχομαι) Η ερώτηση μου αφορά ένα οικόπεδο το οποίο είναι εξαδιαιρέτου (χωρίς έως τώρα σύσταση οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας). Στο οικόπεδο οι δύο συνιδιοκτήτες έχουν αναγείρει το 1970 από μία οικία έκαστος. Οι συνιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών τους με υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4178/2013. Το ερώτημα μου έχει να κάνει με το αν μπορεί να γίνει νομιμοποίηση με ένα παράβολο των 500 ευρώ (αυθαιρεσίες που έχουν αναγερθεί προ της 9.6.1975) και για τις δύο οικίες.
  2. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου . Το προσύμφωνο του άρθρου 11/1ε που μπορώ να το βρώ ;;;; Πόσο κοστίζει περίπου το προσύμφωνο ;;;
  3. Η ερώτηση μου αφορά ένα οικόπεδο το οποίο είναι εξαδιαιρέτου (χωρίς έως τώρα σύσταση οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας). Στο οικόπεδο οι δύο συνιδιοκτήτες έχουν αναγείρει το 1970 από μία οικία έκαστος. Ο ένας συνιδιοκτήτης (κατέχει το 50% του οικοπέδου) θέλει να κάνει νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών που έχει στην οικία του με υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4178/2013. Το ερώτημα μου έχει να κάνει με το πώς μπορεί να το κάνει χωρίς να επηρεάσει ή να λάβει υπόψιν του τον άλλο ιδιοκτήτη. Δηλαδή, μπορεί να νομιμοποιήσει την κατοικία του ενεργώντας από μόνος του ή θα πρέπει από κοινού με τον άλλο συνιδιοκτήτη να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες; (λόγο συγκυριότητας επί του οικοπέδου).
  4. 4 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε οι αιτήσεις αλλά έχει δει κανείς αν αναφέρεται πουθενά το έτος ; 2013 ή 2014 ;
  5. φαίνεται ότι στο ΥΠΕΚΑ έχουν πάει διακοπές , από τις 7/8/2013 έχουν ήδη περάσει 6 ημέρες και δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τον τρόπο εγγραφής στο μητρώο και την άδεια του ενεργειακού επιθεωρητή ,φυσικά δεν σηκώνει και κανείς τα τηλέφωνα .
  6. Συγκρότηση «οριστικού​» Μητρώου Ενεργειακώ​ν Επιθεωρητώ​ν - Δήλωση Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5B524%5D=2544&language=el-GR Να δούμε πότε θα είναι έτοιμοι να αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις στο buildingcert.
  7. Δεκτά όλα τα παραπάνω ,αλλά μετατροπές και τροποποιήσεις επαγγελματικών δικαιωμάτων έχουν υποστεί αρκετοί συνάδελφοι ακόμη και κατά την διάρκεια των σπουδών τους . Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν δικαίωμα υπογραφής Τοπογραφικών διαγραμμάτων σε βάρος του αποκλειστικού δικαιώματος των Τοπογράφων. Αλήθεια, ξέρει κάποιος συνάδελφος ποιοι είχαν δικαίωμα υποβολής αίτησης τακτοποίησης αυθαιρέτου με τον 4014 ; το δικαίωμα της υποβολής αίτησης το είχαν μόνο μηχανικοί ή όχι;
  8. μακάρι να γίνει αυτό που γράφεις παραπάνω , τελικά είναι δύσκολο σε αυτή την χώρα να καταλάβουμε ότι : 1.τοπογραφικά διαγράμματα συντάσσει ένας Τοπογράφος 2.αρχιτεκτονικές μελέτες συντάσσει ένας Αρχιτέκτονας 3.στατικές μελέτες συντάσσει ένας Πολιτικός Μηχανικός 4.μηχανολογικές μελέτες συντάσσει ένας Μηχανολόγος Μηχανικός και καμία άλλη ειδικότητα μηχανικού. Αν κάποιος τοπογράφος θέλει να συντάσσει στατικές μελέτες π.χ. πολύ απλά έχει το δικαίωμα να εισαχθεί στο τμήμα Πολιτικών μηχανικών και μετά την αποφοίτηση του να αποκτήσει το δικαίωμα αυτό . Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ειδικότητες των μηχανικών.
  9. παράνομη και αντισυνταγματική η μέχρι τώρα λειτουργία του θεσμού των Ενεργειακών επιθεωρητών , λόγο μη τήρησης του άρθρου 9 του π.δ 100/2010 (Α΄ 177) και αποφασίζοντας κάποιοι να κλείσει το μητρώο των των Ενεργειακών επιθεωρητών με τους προσωρινούς , έχουμε το φαινόμενο άτομα με τα ίδια ή και παραπάνω προσόντα (παρακολούθηση σεμιναρίων) να αποκλείονται από την έκδοση Ενεργειακών πιστοποιητικών , ειλικρινά απορώ πως δεν έχει γίνει μια δικαστική κίνηση από τους υποψήφιους μόνιμους Ενεργειακούς επιθεωρητές οι οποίοι έχουν απώλεια εσόδων όλο αυτό το χρονικό διάστημα της αναμονής , θεωρώ πως η μέχρι τώρα διαδικασία θα κηρυσσόταν άκυρη σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας και αν πήγαινε αφού δεν τηρείτε ούτε το άρθρο 9 του π.δ 100/2010 (Α΄ 177) ούτε η αρχή της ισονομίας .
  10. πρακτικά τι σημαίνει αυτό ; από την δημοσίευση του Π/Δ εγγράφεσαι στα οικεία Μητρώα σαν ενεργειακός επιθεωρητής και σε ένα χρόνο θα πρέπει να προσκομίσεις το Πιστοποιητικό επιτυχούς εξέτασης ;
  11. Μετά τον Σόλων ( 639 - 559 π.Χ.) ο επόμενος μέγας νομοθέτης της Ελλάδας είναι το ΤΕΕ . Μόνο που νομίζει πως η Ευρώπη είναι Ελλάδα όπως φαίνεται στα παραπάνω συνημμένα .....
  12. Γεια σας , θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με τον καταμερισμό της ισχύος λέβητα και κυκλοφορητή ,σε περίπτωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού διαμερίσματος, και τον τρόπο που αυτός γίνεται κατά την εισαγωγή στο πρόγραμμα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ . Εισάγουμε την συνολική ισχύ του λέβητα και του κυκλοφορητή ή την καταμερίζουμε στο ποσοστό του διαμερίσματος ; και αν ναι πώς Ευχαριστώ.
  13. προφανώς άλλωστε όπως λέει παραπάνω: ''Οι νέες επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/νους ΚΑΔ πριν την υποβολή της πρότασης,''
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.