Μετάβαση στο περιεχόμενο

da-mi

Core Members
  • Περιεχόμενα

    798
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by da-mi

  1. Ακριβώς. Είναι ο διαφορετικός τρόπος υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών. Στους ΔΥ βγαίνει από το πραγματικό εισόδημά τους ενώ των ΕΕ με κάποια εγκύκλιο αν και είχαμε τις ίδιες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ
  2. Σας παραθέτω τον υπολογισμό της σύνταξης μηχανικού του δημοσίου, (με τα κόκκινα πλαίσια), λογικά υψηλόμισθου και ενός μηχανικού ΕΕ για να δείτε τις διαφορές. Οι εισφορές για τον υπολογισμό της ειδικής προσαύξησης ήταν ίδιες Τα σχόλια δικά σας....
  3. Συνάδελφοι μετά την απόφαση της πιλοτικής δίκης θα πρέπει ο καθένας μας να προσφύγει με δικηγόρο για να δικαιωθεί ή θα ισχύσει για όλους χωρίς να κάνουμε κάτι?
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Από ότι βλέπω το νερό στον καυστήρα είναι ρυθμισμένο στους 62 βαθμούς.
  5. Συνάδελφοι καλημέρα σας, μιας και δεν έχω καμμιά γνώση για αντλίες θερμότητας αν μπορείτε να με διαφωτίσετε ώστε να το εξετάσω για ίδια χρήση. Θέλω να ρωτήσω: 1. Μπορεί οι ΑΘ να συνδιαστούν με υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης και ΖΝΧ με καυστήρα πετρελαίου? 2. Σε σπίτι 140 τ.μ. που θερμαίνεται τμηματικά με 2 θερμοστάτες δλδ τα 80 τ.μ. με τον ένα θερμοστάτη και τα υπόλοιπα με τον άλλο, μπορεί να τοποθετηθεί ΑΘ και να εξυπηρετεί μόνο τα 80 τ.μ. (εφόσον το χειμώνα λειτουργούν ως επί το πλείστον μόνο αυτά)? 3. Αν ναι, και η αντλία δεν επαρκεί για το σύνολο του διαμερίσματος τότε ποιά δυνατότητα υπάρχει. α. Να την απομονώνουμε και να λειτουργεί μόνο ο καυστήρας πετρελαίου? β. Να ενεργοποιείται και ο καυστήρας όταν πέφτει η θερμοκρασία του νερού ώστε να λειτουργεί επικουρικά και αντιστρόφως? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Καλημέρα! Σε γήπεδο εκτός σχεδίου 6 στρεμμάτων με πρόσωπο μόνο 1,5 μ. σε δρόμο συνολικού πλάτους 3.00 μ αναδασμού του 1961 που δημιουργήθηκε με κατάτμηση το 2003 εκδόθηκε το 2020 οικοδομική άδεια και κτίσθηκε οικοδομή με τους παλιούς όρους της εκτός σχεδίου δόμησης με εξάντληση του ισχύοντος τότε ΣΔ. Ποιά είναι διαδικασία για την αναθεώρηση της Ο.Α. με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα? Οι αλλαγές αφορούν τις όψεις του κτιρίου με κατάργηση ημιυπαιθρίων χώρων (άρα μείωση της κάλυψης) και την κατασκευή πισίνας. Με ποιούς όρους θα γίνει ο έλεγχος εφόσον οι νέοι όροι δόμησης είναι μειωμένοι μετά την αλλαγή τους? Με το 1.5 μ. πρόσωπο σε δρόμο.τί κάνουμε τώρα? Μπορεί να γίνει τελικά αναθεώρηση ή έστω ενημέρωση? Ευχαριστώ!
  7. Είχαμε κάποια εξέλιξη για την πιλοτική δίκη ? Έγινε τελικά?
  8. Σε ακίνητο με δήλωση του Ν.4178 που περιελάμβανε μόνο παραβάσεις της Κατ. 3 έγινε σύσταση οροφοκτησίας. Προκειμένου να γίνει ΗΤΚ μπορεί να γίνει τροποποίηση της δήλωσης για να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις της κατ. 3 με άλλον μηχανικό λόγω συνταξιοδότησης του παλιού? Οι νέες περιπτώσεις αφορούν αλλαγή διαστάσεων κουφωμάτων και διαστάσεων <2%
  9. Αυθαίρετη ισόγεια αγροτική αποθήκη πρό του 1983 που ρυθμίστηκε με το Ν4495 ως χώρος κύριας χρήσης μπορεί να αλλάξει χρήση με έκδοση ΕΕΔΜΚ?
  10. Μήπως ξέρει κανείς την τύχη αυτού του συλλόγου? Μιλούσαν για πιλοτική δίκη για την κατάργηση ουσιαστικά της ειδικής προσαύξησης που θα γινόταν τον Δεκέμβριο και αναβλήθηκε για τον Μάρτιο. Τώρα δεν είναι ενεργό το site τους ούτε η σελίδα τους στο fb.
  11. Νομίζω ότι αλλάζει η σεισμική σπουδαιότητα από Σ1 σε Σ2 .Οπότε πρέπει να πάω με άδεια…. Η κάνω λάθος?
  12. Γήπεδο 4 στρέμματα. Κτίσματα 70 κατοικία και 30 αποθήκη. Τα ρύθμισα με το ν.4495 για να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση μιας και η α και β δήλωση του ν1337 δεν το εξασφάλιζε ως προς αυτό (εκτός σχεδίου) . Στη δήλωση του ν. 1337 ήταν χαρακτηρισμένη ως αποθήκη αγροτικών προϊόντων και έτσι παραμένει και στη δήλωση του ν. 4495. Δεν ξέρω αν αυτό το χαρακτηρίζει επαγγελματικό χώρο ή απλό βοηθητικό χώρο της κατοικίας…. Δημιουργία ενός στούντιο με χώρο υγιεινής (εσωτερική διαρρύθμιση) και αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα και δαπέδων.
  13. Δεν έχω θέμα ΣΔ. Μόνο πλαγίων αποστάσεων. Μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης? Και αν ναι με ΕΕΜΚ η κανονική άδεια ? Η αποθήκη είναι ισόγεια και δεν υπάρχει θέμα αλλαγής φορτίων.
  14. Αυθαίρετη αποθήκη αγροτικών προϊόντων σε εκτός σχεδίου περιοχή που ρυθμίστηκε με το ν4495 ως ΚΑΤ. 2 πώς μπορεί να αλλάξει χρήση? Βρίσκεται σε γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με ακόμη ένα κτίριο κατοικίας με περίσσεια συντελεστή αλλά όχι νόμιμη απόσταση από τα πλάγια όρια.
  15. Παραθέτω αυτή την απόφαση για να δείτε πόσο έχει εξαθλιωθεί ο κλάδος των ΕΕ μηχανικών. Που έχει πληρώσει τα μαλιοκέφαλά του σε ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις υπέρ τρίτων και παίρνει μετά από 40 χρόνια δουλειάς σύνταξη λιγότερο από το μισό μιας υπαλλήλου του ΕΟΤ. Υπάρχει κανένας συνάδελφος που πολιτεύεται με τη ΝΔ για να σφυρίξει εκεί στα γραφεία του κόμματος ότι θα φάνε το μαύρο της χρονιάς τους στις επόμενες εκλογές από τους συνταξιούχους ΕΕ του ΤΣΜΕΔΕ? Τώρα που αρχίσουν να μοιράζουν από εδώ και από εκεί αλλά πάντα στους ΔΥ μήπως πρέπει να επιστρέψουν αυτά που πήραν οι προηγούμενοι από το ταμείο μας ? Λεω εγώ τώρα…. ως αφελής …. https://endisy.gr/αύξηση-74433-ευρώ-το-μήνα-λόγω-λάθους-επανυ/?fbclid=IwAR2-GiBD-J6AN2LUbrerCQf8NHD7BJioAh47sFU62GYk8L8-NMv8EDOneh0&fs=e&s=cl
  16. Ευχαριστώ πολύ! Αλλά τελικά δεν κατάλαβα. Σε όλες τις πολυκατοικίες το κάθε διαμέρισμα δικαιούται κάποιο ποσοστό επί των κοινοχρήστων. Αυτό πώς αποτυπώνεται στην ΗΤΚ και κατ΄επέκταση στο συμβόλαιο???
  17. Ευχαριστώ πολύ!!! Συμφωνώ απόλυτα! Από το συμβόλαιο βλέπω ότι οι υπόλοιποι χώροι είναι κοινόχρηστοι. Επομένως συντάσσω μιά ΗΤΚ για την οριζόντια ιδιοκτησία. οκ. Αλλά τί γίνεται με το ποσοστό των κοινοχρήστων που της ανήκουν? Θα αναφέρονται στο συμβόλαιο?
  18. Μόλις απάντησε το ΤΕΕ τηλεφωνικά: Δημιουργούμε νέα γραμμή στο οικόπεδο με τον προσδιορισμό "κοινόχρηστα" και ουσιαστικά κάνουμε 2η ΗΤΚ με το ποσοστό των κοινοχρήστων και τα ποσοστά των λοιπών ιδιοκτητών που αν δεν τους γνωρίζουμε το βάζουμε συνολικά ως "λοιποί συνιδιοκτήτες". Επομένως σε κάθε οροζόντια ιδιοκτησία κάνουμε 2 ΗΤΚ. Προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να το προχωρήσω έτσι .... κολάει στο ΑΦΜ των λοιπών συνιδιοκτητών. Καμιά ιδέα????
  19. Στον τίτλο γράφει ότι στο διαμέρισμα αναλογούν 50% εξ αδιαιρέτου στον εναέριο, υπόγειο χώρο και στα κοινόχρηστα και κοινόκτητα μέρη. Μήπως πρέπει να γίνουν 2 ΗΤΚ?
  20. Υπάρχει ανεξάρτητο υπόγειο που το 50% χωρίς σύσταση ανήκει ως παρακολούθημα του ισογείου διαμερίσματος (αυτό με οριζόντια σύσταση) και το υπόλοιπο 50% στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Καλούμαστε να κάνουμε ΗΤΚ για το διαμέρισμα του ισογείου.
  21. Τη βοήθειά σας παρακαλώ. Σε διαμέρισμα ισογείου με ποσοστό 100%, αντιστοιχεί υπόγειο παρακολούθημα με ποσοστό 50% χωρίς σύσταση. Πώς περιγράφεται στην ΗΤΚ στη σελίδα επιφάνειες? Σε μία γραμμή ή σε δύο γραμμές ανεξάρτητα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.