Μετάβαση στο περιεχόμενο

Andy

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Andy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θεσσαλονίκη για συμβόλαια ζητάνε οι συμβολαιογράφοι θεωρημένα. Οι πολεοδομίες τα δίνουν θεωρημένα. Γιατί η ΥΑΣΒΕ να μην δίνει ? Υπάρχει νόμος που να λέει ότι πλέον οι υπηρεσίες δεν τα θεωρούν ?
  2. Μετά από πρόσφατη επικοινωνία που είχα με ενημερώσανε ότι εδώ και 3 χρόνια δεν θεωρούν τις άδειες και τα σχέδια των φακέλων . Η ΥΑΣΒΕ εξέδιδε και οικοδομικές άδειες. Που βασίζεται η άρνησή τους να θεωρήσουν σχέδια? Βγήκε κανένας νέος νόμος που να μήν απαιτεί πλέον θεωρημένα σχέδια και άδεια για να γίνει συμβόλαιο ? ξέρει κανείς κάτι επ'αυτού ?
  3. Πρέπει νομίζω να ανοιχτεί νέο forum με το πόσες υπηρεσίες δεν απαντούν ή έχουν κατεβασμένο το τηλέφωνο. Ώρες ατελείωτες παίρνεις και δεν το σηκώνουν. Ιδίως στο τρίγωνο ΤΕΕ - ΥΠΕΚΑ - ΤΣΜΕΔΕ και ιδίως στο ΤΕΕ δεν ανανεώνουν τα τηλ. επικοινωνίας και σου λένε ότι δεν ισχύουν αυτά που αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΕ Είναι επιεικώς απαραδέκτο για να μήν μιλήσουμε για την συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων. Εμένα ώς απάντηση μου είπαν ... έχετε διαβάσει το manual ?? Παλαιότερα όσον αφορά τις εργασίες που δηλώνουμε μπορούσες να βάλεις προυπολογισμό εργασίας 1 (μονάδα) ούτως ώστε να βγεί μηδενική σχεδόν η αμοιβή αλλα πλεόν δεν γίνεται το κλειδώσανε και αυτό. Και κάποτε μας είχανε πεί να κάνουμε λίστα με τα έργα που δεν ισχύουν ή ακυρωθήκανε για να τα διαγράψουνε αλλα μου φαίνεται ότι όσοι στείλαν λίστες πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Τι νόημα έχει να μήν μπορείς να επεξεργαστείς στοιχεία στην ενδιάμεση υποβολή .... ας βρούν μία φόρμα για το πρόγραμμα . Φτάνει πια έχουμε γίνει κάτι μεταξύ κομπιουτερά - λογιστή - δικηγόρο - συμβολαιογράφο. Με την ουσία του επαγγέλματός μας είναι λίγοι που ασχολούνται.
  4. Έχω λίγο μπερδευτεί. Λύστε μου μια απορία : Στον ΝΟΚ άρθρο 14 παρ.1 εδαφ. (θ) λέει : "θ) Σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι Δ. Όμως το άρθρο 14 σύμφωνα με τον ΝΟΚ δέν ισχύει για τα εκτός (πεδίο εφαρμογής) άρθρο 1 "Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής 1. Σε περιοχές εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχε− δίου εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις του παρόντος. 2. Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχε− δίου εφαρμόζονται οι ακόλουθες διατάξεις του παρό− ντος: α) το άρθρο 2, β) οι παράγραφοι 2, 4 και 5 του παρόντος άρθρου, γ) το άρθρο 4, δ) το άρθρο 6, ε) η παράγραφος 3 του άρθρου 8, στ) το άρθρο 11 εκτός από την παράγραφο 2 και τις παραγράφους 6ιγ, 6ιζ, 6ιστ για το άρθρο 19 όπως ανα− φέρεται σε αυτήν, ζ) οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 12, η παρά− γραφος 14η όταν δεν ορίζεται διαφορετικά από άλλες διατάξεις, η) το άρθρο 13, θ) το άρθρο 16, ι) το άρθρο 17 εκτός από την παράγραφο 2α, 2β, 2στ, 6β και 8, ια) το άρθρο 21, ιβ) το άρθρο 23, ιγ) το άρθρο 25, ιδ) το άρθρο 26, ιε) το άρθρο 28, ιστ) τα άρθρα 29 έως 37." Επίσης αφού βγήκε ο ΝΟΚ η εγκύκλιος 113/86 που αφορούσε τον ΓΟΚ 85 δεν ισχύει αφού αναφέρεται στον παλαιό. Αν κάνω κάπου λάθος είναι ευπρόσδεκτη κάθε παρατήρηση .
  5. Απο τον παραπάνω Νόμο εγώ συμπεραίνω όταν λέει για άδεια ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ οτι εννοεί για ανέγερση. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο άλλο ΦΕΚ που να το δηλώνει ξεκάθαρα ή κάποια εγκυκλιος ερμηνευτική. Αν μπορεί κάποιος να παραθέσει κάτι είναι ευπρόσδεκτος
  6. Συνάδελφοι Καλημέρα . Έχω μια ερώτηση να κάνω και ίσως να προβληματίσει γενικώς. Πολεοδομία Καλαμαριάς βγάζω άδεια για χρωματισμό όψεων οικοδομής. Στα τοπογραφικά μου ζητάει ο τοπογράφος κτηματολογικό φύλλο. Το θεωρώ παράλογο. Μετά από έρευνα βρίσκω σε ΦΕΚ την ακόλουθη παράγραφο : "αν δέν υποβληθεί δήλωση απαγορεύεται η κατάρτιση εμπράγματης διακιοπραξίας για το διακίωμα που δεν δηλώθηκε , καθώς επίσης η χορήγηση άδειας οικοδομής στο όνομα εκείνου που παρέλειψε να υποβάλλει δήλωση" Ν. 3127 φύλλο 67 , 19-3-2003. Δέν ξέρω αν στην Αθήνα σας το ζητάνε για ανακαινίσεις , χρωματισμό όψεων. Μου φαίνεται όμως παράλογο. Η άδεια βγαίνει στο όνομα της Διαχειρίστριας της οικοδομής. Του πάω το κτηματολογικό απόσπασμα και εκείνος μου ζητάει το κτηματολογικό φύλλο όπου φαίνεται τουλάχιστο ένας ιδιοκτήτης. Καλά το ζητάει ή έπεσα σε υπάλληλο με ευαισθησίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας. ─────────────────────── Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
  7. Σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων (Βιοτεχνικό Κτίριο) που σαφώς θα υπάρχουν - γραφείο λογιστή διευθυντή κτλπ. πρέπει για το ΕΚΚΟ να συμπληρώσω και το έντυπο Γ γραφέιων-καταστημάτων ; Νομίζω ότι ο όρος Βιοτεχνικό κτίριο καλύπτει τα παραπάνω ή κάνω λάθος? Έχω επίσης χώρο πώλησης ανταλλακτικών . Θεωρείται ώς κατάστημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.