Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ghad

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

630 profile views

ghad's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Για ανανέωση σήματος πρέπει να πληρωθεί παράβολο;
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι! Συγγνώμη αν έχει αναφερθεί αλλού αλλά δε βρίσκω κάτι σχετικό. Μήπως έχει τύχει σε κάποιον περίπτωση μπαζώματος πισίνας που έχει ο.α. (αλλαγή βάθους από 2.50 μ. σε 1.50 μ.); Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
  3. Καλησπέρα σας! Η ερώτηση που θα κάνω ίσως έχει απαντηθεί σε προηγούμενη ανάρτηση - αν μπορεί κάποιος ας με παραπέμψει. Πώς ορίζονται οι μονογονεϊκές οικογένειες; Πρέπει τα τέκνα να είναι ανήλικα ή υπάρχει άλλο όριο ηλικίας και κατάστασης (μέχρι 25, φοιτητές, φιλοξενούμενοι γονέων, εισόδημα κτλ);
  4. Καλησπέρα! Είναι η 1η φορά που χρησιμοποιώ την πλατφόρμα (αν έχει ξανατεθεί παρακαλώ κάντε την παραπομπή). Θέλω να βγάλω μια μικρής κλίμακας για διάνοιξη κουφωμάτων και αλλαγή διαστάσεών τους (χωρίς να θίγεται ο φέροντας εννοείται). Χρειάζεται να συμπληρώσω όλα τα στοιχεία διαγράμματος κάλυψης (πεδιο ΔΟΜΗΣΗ / ΧΡΗΣΕΙΣ) από τη στιγμή που δεν αλλάζει κάτι συγκριτικά με την ΟΑ και τον 4495 (τα οποία τα αναφέρω στα προηγούμενα πεδία;)
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψη-σκέψη σας στο εξής ζήτημα. Μου έχει ανατεθεί να βγάλω άδεια λειτουργίας σε κυλικείο (<50 ατόμων) που βρίσκεται σε δημόσιο κτήριο υπηρεσιών- όχι σχολείο. Το συγκεκριμένο ακίνητο (οικόπεδο και ΤΟΤΕ διόροφο κτίσμα με ένα υπόγειο), απ' ό,τι στοιχεία έχω βρει, έχει περιέλθει στην κατοχή του δημοσίου το 1955 με αγοραπωλησία από την εθνική τράπεζα της Ελλάδος στο Υπ.Οικ. Κάπου μέσα στη δεκαετία του '60, -λογικά επί χούντας- το κατεδάφισαν για να φτιάξουν το σημερινό κτίριο 4 ορόφων με 2 υπόγεια. Το τελευταίο, ΔΕΝ φέρει Οικοδομική Άδεια (δεν υπάρχει ούτε στην κτηματική υπηρεσία κάτι σχετικό ούτε στο Υπ. Οικ. παρά μόνο η καρτέλα της αγορ/σιας στα κατάστιχα του ΥπΟικ) άρα λογικά θα πήγαινε με καθεστώς "ατέλειας" (?). Τα ζητήματα που τίθενται εδώ είναι τα εξής: α) Αποδεικτικά νομιμότητας κτιρίου και β) έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας (δεν υπάρχει μελέτη εν. πυρ/σιας για το κτίριο-ακόμα όπως επίσης δεν υπάρχει και προγενέστερη άδεια λειτουργίας του κυλικείου). α) Για ό,τι αφορά τα αποδεικτικά παλαιότητας-νομιμότητας, νομίζω ότι αυτά που έχω αρκούν (έχω ζητήσει να ψάξουν και να βρουν τις αναθέσεις των μελετών και της κατασκευής επίσης -για τα σίγουρα). β) Για το πιστ. πυρ/λειας, μού λένε στην πυροσβεστική ότι "επειδή δεν είναι πυροδιαμέρισμα το κυλικείο, θα πρέπει να ενταχθεί στη γενικότερη μελέτη εν. πυρ/σιας ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ -όταν γίνει κι όποτε-"... Αναρωτιέμαι...σε περίπτωση ΜΗ υπαγωγής της χρήσης ή της δραστηριότητας της εγκατάστασης (του κυλικείου στην προκειμένη) σε συγκεκριµένη διάταξη νοµοθεσίας πυροπροστασίας (όπως υπάρχει για τα κυλικεία των σχολείων) , συντάσσεται -εφόσον ζητηθεί- Έκθεση Επιθεώρησης σύµφωνα µε τις διατάξεις της Εγκυκλίου Διαταγής Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώµατος 7600/700 Φ.51/1/6-7-1960? Και αν ναι, επέχει θέση εγκεκριµένης µελέτης στην οποία υποδεικνύονται ανάλογα µέτρα και µέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται σε αντίστοιχες ή συναφείς χρήσεις ή δραστηριότητες για τις οποίες υφίσταται νοµοθετικό πλαίσιο πυροπροστασίας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλά κουράγια σε όλους γενικότερα.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψη-σκέψη σας στο εξής ζήτημα. Μου έχει ανατεθεί να βγάλω άδεια λειτουργίας σε κυλικείο που βρίσκεται σε δημόσιο κτήριο υπηρεσιών- όχι σχολείο. Το συγκεκριμένο ακίνητο (οικόπεδο και ΤΟΤΕ διόροφο κτίσμα με ένα υπόγειο), απ' ό,τι στοιχεία έχω βρει, έχει περιέλθει στην κατοχή του δημοσίου το 1955 με αγοραπωλησία από την εθνική τράπεζα της Ελλάδος στο Υπ.Οικ. Κάπου μέσα στη δεκαετία του '60, -λογικά επί χούντας- το κατεδάφισαν για να φτιάξουν το σημερινό κτίριο 4 ορόφων με 2 υπόγεια. Το τελευταίο, ΔΕΝ φέρει Οικοδομική Άδεια (δεν υπάρχει ούτε στην κτηματική υπηρεσία κάτι σχετικό ούτε στο Υπ. Οικ. παρά μόνο η καρτέλα της αγορ/σιας στα κατάστιχα του ΥπΟικ) άρα λογικά θα πήγαινε με καθεστώς "ατέλειας" (. Τα ζητήματα που τίθενται εδώ είναι τα εξής: α) Αποδεικτικά νομιμότητας κτιρίου και β) έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας (δεν υπάρχει μελέτη εν. πυρ/σιας για το κτίριο-ακόμα όπως επίσης δεν υπάρχει και προγενέστερη άδεια λειτουργίας του κυλικείου). α) Για ό,τι αφορά τα αποδεικτικά παλαιότητας-νομιμότητας, νομίζω ότι αυτά που έχω αρκούν (έχω ζητήσει να ψάξουν και να βρουν τις αναθέσεις των μελετών και της κατασκευής επίσης -για τα σίγουρα). β) Για το πιστ. πυρ/λειας, μού λένε στην πυροσβεστική ότι "επειδή δεν είναι πυροδιαμέρισμα το κυλικείο, θα πρέπει να ενταχθεί στη γενικότερη μελέτη εν. πυρ/σιας ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ -όταν γίνει κι όποτε-"... Αναρωτιέμαι...σε περίπτωση ΜΗ υπαγωγής της χρήσης ή της δραστηριότητας της εγκατάστασης (του κυλικείου στην προκειμένη) σε συγκεκριµένη διάταξη νοµοθεσίας πυροπροστασίας (όπως υπάρχει για τα κυλικεία των σχολείων) , συντάσσεται -εφόσον ζητηθεί- Έκθεση Επιθεώρησης σύµφωνα µε τις διατάξεις της Εγκυκλίου ∆ιαταγής Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώµατος 7600/700 Φ.51/1/6-7-1960? Και αν ναι, επέχει θέση εγκεκριµένης µελέτης στην οποία υποδεικνύονται ανάλογα µέτρα και µέσα πυροπροστασίας που προβλέπονται σε αντίστοιχες ή συναφείς χρήσεις ή δραστηριότητες για τις οποίες υφίσταται νοµοθετικό πλαίσιο πυροπροστασίας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλά κουράγια σε όλους γενικότερα.
  7. Καλημέρα killertomato σωστά τα λες, εννοείται ότι είναι και ΥΚ απλά την παρέλειψα παραπάνω. Στην περιγραφή του συμβολαίου διευκρινίζεται ότι δεν είναι κοινόχρηστος (κι εγώ συμφωνώ για την ύπαρξη σχεδίων αλλά ο συμβολ/φος αποδείχτηκε μούφα-όντως δεν βρέθηκαν ΠΟΤΕ τα σχέδια και, άρα, μόνο από την λεκτική περιγραφή του βγαίνει το όποιο συμπέρασμα). Αυτό που ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει στο κεφάλι μου σε σχέση με την ΥΥ στις κατ'επέκταση αυθαιρεσίες είναι πχ. αν ΔΕΝ υπήρχε ΥΥ στο νόμιμο τμήμα στο οποίο αναφέρονται υπολογίζεται ή όχι ΥΥ? Άν όχι, τότε δε λαμβάνεται υπ'όψιν ο όγκος της αυθαιρεσίας παρά μόνο η έκταση της -κάτι το οποίο είναι μπαίνει στο καλάθι με τα παράλογα του όλου πράγματος.. Εκτός αν το σύστημα ''αυτόματα'' το μεταφράζει σαν όγκο μιας που, αλλιώς, δε νοείται σαν υπέρβαση (κλειστού) χώρου. kefalosgr σωστός αν και, είναι άλλο ένα από τα παράλογα του πράγματος αυτό μιας που, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, όλο αυτό που γίνεται ΤΕΛΙΚΑ θεωρώ ότι αποσκοπεί στον έλεγχο/μελλοντική ταυτοποίηση (ταυτότητα κτιρίου-κτηματολόγιο-δεη κτλ)/''εκμετάλλευση'' των ιδιοκτησιών και όχι στο 'περιβ/κο ισοζύγιο΄' και σε όλα αυτά τα ρομαντικά ''χάδια των αφτιών''.. (και, αν θυμάμαι καλά, στον 4014 ο έλεγχος γίνονταν πρώτα με βάση τα σχέδια της σύστασης -αν υπήρχαν..? Δεν ασχολήθηκα πολύ με 4014 και έχω τίγκα πληροφορία ακόμα στο κεφάλι προσπαθώντας να βγάλω άκρη.) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  8. Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν, ζητώ συγγνώμη για την ερώτηση που θα υποβάλλω, ίσως έχει απαντηθεί και να μην την πήρε το μάτι μου. Σε κτίσμα στο οποίο υπάρχουν Ο.Ι. με φορά το ισόγειο στο οποίο: α) υπάρχει ΥΔ (από επέκταση σε σχέση με την Ο.Α) και β) το ύψος του είναι +50εκ. μεγαλύτερο από αυτό της Ο.Α. (σχέδια για τη σύσταση των Ο.Ι. δεν υπήρξαν ποτέ για να συγκρίνω με αυτά.) Ερώτηση: Η υπέρβαση ύψους σε αυτήν την περίπτωση πώς υπολογίζεται; ΦΚ1: τα νόμιμα τμ ΧΩΡΙΣ ΥΔ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ 50εκ. και ΦΚ2: ΥΔ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ 50 εκ; Γενικά, για ό,τι αφορά τις αυθαιρεσίες καθ'υψος έχουν διαλευκανθεί διάφορα πράγματα. Για τις αυθαιρεσίες κατ'επέκταση, όμως, (πχ ΧΩΡΙΣ ΥΥ του νόμιμου τμήματος στο οποίο αναφέρονται) λογικό θα ήταν, στον έλεγχο των βασικών πολεοδομικών μεγεθών να προσδιορίζεται ''σαφώς'' και το ύψος μιας που αφορά τον όγκο τους και όχι μόνο την έκταση τους. Σωστά το σκέφτομαι? Απόψεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.