Μετάβαση στο περιεχόμενο

xnikol

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βραχάτι Κορινθίας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.900 profile views

xnikol's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και εμεις οι αρχιτέκτονες εχουμε προσφυγει στο Σ.τ.Ε για το απαράδεκτο Π.Δ επι ΣΥΡΙΖΑ, που μας "έκοψε" μονομερως δικαιώματα, οπως υπογραφη τοπογραφικών, ενω αφησε αλόβητα δικαιώματα σε τοπογραφους και πολιτικους μηχανικους, να υπογραφουν αρχιτεκτονικές μελέτες! Δυστυχως το Σ.τ.Ε "γέρνει", οπως και επι μνημονίων! Διοτι ως γνωστον, κυβέρνησεις και κορυφή της δικαιοσυνης πανε αντάμα.
  2. xnikol

    Ν. 4178/2013

    Ευχαριστώ πολύ, χρωστάω ακομα, ποτε δεν ειναι αργά!
  3. Δεν σημαίνει οτι είναι και σωστό. Ούτε ως μια παρέκκλιση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όσο για την παιδεία συμφωνώ οτι δεν την έχουμε. Επίσης να τονίσω οτι μέσα σε γενικευμένη οικονομική κρίση είναι εκ του πονηρού τέτοιου είδους αυτοματισμοί.
  4. Ας κάνουν την δουλειά οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικού των ΥΔΟΜ. Και αν δεν φτάνουν ας προσλάβουν και άλλους. Θεωρώ οτι είναι ακόμα ένας άλλος "αυτοματισμός" του συστήματος και μάλιστα χειρότερος από τους προηγούμενους γιατί θα μας βάλει να σφαζόμαστε μεταξύ μας. Κατ αρχάς να πω οτι ο ΑΜ μου ΤΕΕ είναι 34412, αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Ύστερα, δεν μιλάω για τον θεσμό των ελεγκτών δόμησης νέων οικοδομικών αδειών που είναι σωστός και ξεκάθαρος λόγω του αντικειμένου. Μιλάω για τον έλεγχο αυθαιρέτων που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Πόσο μάλλον όταν είσαι νέος ελεγκτής. Αν είσαι καρφί, συγχαρητήρια! Εγώ πάντως δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω. Ούτε και ελεγκτής δόμησης για τον ίδιο λόγο. Την δουλειά μου την έκανα και την κάνω πάντα χωρίς καμιά λαμογια πουθενά. Και έχω ξεκάθαρο πρόσωπο γιαυτό και στο προφίλ μου έχω τα πλήρη στοιχεία μου. Μάθε. Εσύ? Αγαπητέ συνάδελφε δεν διαφωνώ με τον έλεγχο. Αντιθέτως, είμαι υπέρ και μάλιστα υπέρ του γενικότερου κοινωνικού έλεγχου στην κοινωνία, πολιτικά εννοώ. Αλλά δεν είναι σωστό να γίνεται ο έλεγχος μέσα από τον ίδιο τον κλάδο, θα βγάλει ενδεχομένως τα απωθημένα του ο καθένας ενάντια σε άλλον. Γιαυτό υπάρχει το κράτος και οι υπηρεσίες του, να ελέγχουν, και η κοινωνία οφείλει να ελέγχει τους ελεγκτές! Συμφωνώ απόλυτα.
  5. Συνάδελφοι αντισταθείτε. Μην γίνεστε καρφιά του συστήματος και οποιασδήποτε κυβέρνησης. Μας έχουν ήδη κάνει εισπράκτορες για την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους που φόρτωσαν άδικα στις πλάτες όλων μας. Μην μας κάνουν και καρφιά. Έλεος.
  6. Το ΤΕΕ ήταν και είναι ένα clan των πολιτικών μηχανικών και των τοπογράφων που χόρευε και πάντα χορεύει στο ταψί τα υπουργεία Περιβάλλοντος και εμάς τους υπόλοιπους, αρχιτέκτονες κλπ, την πλέμπα δηλαδή, προς όφελος αυτών των κλάδων. Δεν περίμενα βέβαια τίποτα καλύτερο και από αυτήν την κυβέρνηση της "σαλαμοποίησης". Περίμενα όμως και περιμένω ακόμα απο τον ΣΑΔΑΣ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ακόμα και στο ΣτΕ, ώστε να κατανεμηθούν τα δικαιώματα δίκαια επί τέλους όπως ισχύει και στο εξωτερικό: Οι πολ. μηχανικοί τα Στατικά τους, οι αρχιτέκτονες τα αρχιτεκτονικά τους, οι τοπογράφοι τα τόπο τους κλπ. Δυστυχώς οι εξουσιαστές μας είναι χειρότεροι από οτι φαντάζονται κάποιοι. αρχιτέκτονες: κ. Σχεδιασμός επί υπάρχοντος τοπογραφικού διαγράμ- ματος του προς αδειοδότηση κτηρίου και του περιβάλ- λοντος χώρου για την έκδοση αδειών δόμησης.
  7. Προσπαθώ να το ανοίξω με διάφορους τρόπους και δεν μπορώ. Υπάρχει λύση? Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα. Να δηλώσω πρώτα οτι έκανα "αναζήτηση" εδώ για το ερώτημα μου αλλά δεν βρήκα κάτι. Σε παλαιά πέτρινη κατοικία προ του 55, ισόγεια κατοικία με υπόγεια αποθήκη, έγινε αλλαγή χρήσης του υπογείου, που έχει ανεξάρτητη είσοδο, σε χώρο κύριας χρήσης κατοικίας το έτος 2007. Χρειάζεται Μελέτη Στατικής Επάρκειας?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.