Μετάβαση στο περιεχόμενο

GioRot

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

617 profile views

GioRot's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι όπως προανέφερα η μητέρα κανοντας αποδοχή κληρονομίας αποδέχεται και τα 100 στρεμματα ,δασικά και καθαρά, και μεταγράφονται κανονικά , οταν η μητέρα παει να κανει γονική παροχή στο παιδί της επιτρέπουν να μεταβιβάσει μόνο τα καθαρά. Στο κτηματολογιο θα φενεται οτι τα δασικα θα ειναι της μητέρας και τα καθαρα του παιδιου, δεν θα φένεται πουθενά το ελληνικο δημόσιο. ο χαρακτιρισμός δεν εγινε με απόφαση της διευθυνσης δασών αλλά απο την μερική κύρωση των δασικών χαρτών.
  2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν διαφωνώ μαζί σου το ίδιο γίνεται και με τον αιγιαλό.... όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά οτι στην περίπτωση του αιγιαλού το τμήμα που ειναι εντός αυτού καταχωρείται στο κτηματολόγιο με ΚΑΕΚ δημοσίου, ενώ στην περιπτωση την δική μου παραμένει στο όνομα της μητέρας. Οπως καταλαβαινεις το ερώτημα μου παραμένει, ειναι κατάτμηση ή όχι???
  3. ναι υπαρχουν συμβόλαια, όχι δεν ασκησαν αντιρρήσεις διοτι όντως τα τμήματα αυτά έχουν δασώδη βλάστηση. Όμως η μεταβίβαση των καθαρών ειναι κατάτμηση???
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τις απόψεις σας. Η μητέρα ενός πελατη μου πρόκειται να κάνει αποδοχή κληρονομίας και επειτα γονική παροχή στον γιο για ένα αγροτεμάχιο 100στρ. Με την κυρωση των δασικων χαρτων το μεγαλύτερο μερος του ειναι δασικό όμως δυο τμηματα εμβαδού 6400τμ και 8600τμ αντιστοιχα ειναι καθαρά. Η μητερα με την αποδοχή κληρονομιας αποδέχεται το συνολο των στρεμματων τα οποια μεταγραφονται και καταχωρουνται στο κτηματολόγιο, ομως οταν κάνει γονική παροχή στο παιδί της μπορεί να του μεταβιβασει μόνο τα καθαρά τμήματα... και το ερώτημα μου ειναι το εξής: πριν την γονική παροχή ειναι αρτια και οικοδομήσιμα τα καθαρά τμήματα, επειτα απο την γονική παροχή που μεταβιβάζονται μόνο τα καθαρα τότε αυτα θα ειναι αρτια και οικοδομήσιμα ή θα ειναι προιόν κατατμησης μεταγενεστερης της 31-12-2003 , δεν έχουν προσωπο 25μ σε αγροτική οδό προυφιστάμενη του 1923, οπότε χάνουν την αρτιότητα τους?????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.