Jump to content

Ευαγγελία Φλώρου

Members
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Ουδέτερη

2 Followers

About Ευαγγελία Φλώρου

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

807 profile views
 1. Ευχαριστώ πολύ, Καλή Χρονιά, παλιέ καλέ φίλε. Πού βρίσκεσαι; Μόλις το βρήκα κι εγώ ψάχνοντας τους νόμους αυθαιρέτων γιατί στον ΝΟΚ δεν αναφέρεται αυτό και δεν έχω κάνει και ενημέρωση την Νομοθεσία, οπότε απαιτείται αρκετό ψάξιμο. Ωστόσο, με προβληματίζει τι ακριβώς θεωρείται αρχαιολογικός χώρος. Αν δηλαδή δεν υπάρχει κάτι εμφανές και ενδέχεται στο μέλλον να γίνει ανασκαφή, δεσμεύεται ο πολίτης να πάει Σ.Α.
 2. Συνάδελφοι ξέρει κάποιος το τηλ Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Ανατολικής Αττικής; Επίσης, όταν κάνεις ανέγερση νέου κτίσματος σε περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικός χώρος, απαιτείται έγκριση από Σ.Α.; Μας την ζητά ο Τοπογράφος της Πολεοδομίας.
 3. Ναι πολύ βαθύς ύπνος γενικώς. Βέβαια, αν ανήκε σε ιδιώτη το κτίριο θα τον τράβαγαν αυτόφωρο...
 4. Σε οικόπεδο φίλης μου που βρίσκεται εντός οικισμού, όταν έκανε την Δήλωση στο Κτηματολόγιο της είπαν ότι ένα τμήμα του οικοπέδου της περίπου 60τμ είναι δασικό βάσει των χαρτών. Γνωρίζει κάποιος-α συνάδελφος αν πρέπει να γίνουν ενέργειες και ποιες; Το Συμβόλαιο απ΄ότι μου είπε δεν αναφέρει τίποτε για δασικό τμήμα. Ευχαριστώ
 5. ΔΕΝ απαιτείται, αλλά ο ηλιακός θα πρέπει να τοποθετηθεί βάσει ΝΟΚ, δηλ να είναι βεβιασμένης ροής, με το δοχείο πάνω στην ταράτσα και τον συλλέκτη από πάνω
 6. Μελέτη απωλειών για να βρεθούν τα KW. Τεχνική έκθεση που θα λέει τι κάνεις και ότι με την αυτονόμηση δεν θίγεται η Κεντρική θέρμανση διότι μονώνεις τα τμήματα των σωλήνων ή οι σωλήνες έχουν κοπεί στο επίπεδο των δαπέδων και δεν προκύπτουν απώλειες για Κ.Θ. και σχέδιο (κάτοψη) με τις οδεύσεις των σωλήνων & την θέση της αντλίας και απόφαση γενικής συνέλευσης ή ότι δεν έγινε παρόλο που το ζήτησε ο ιδιοκτήτης, επομένως βάσει του νόμου δικαιούται να προχωρήσει στις εργασίες. Επίσης να μπεις ως Διαχειριστής και να δηλώσεις τον μηχ/γο και ο μηχ/γος να μπει στο e-adeies και να κάνει αποδοχή.
 7. Συνάδελφοι, καλησπέρα. Έχω βγάλει ηλεκτρονικά μια ΕΕΔΜΚ για τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και Α/Θ μέσω Εξοικονομώ. Όταν βγήκε η άδεια, δεν είχε γίνει κατανοητό (τουλάχιστον από εμένα) ότι πρέπει να υποβληθούν ΗΜ μελέτες, καθώς μας έλεγαν ότι με το Εξοικονομώ δεν χρειάζεται τίποτα, ούτε συναινέσεις καλά-καλά. Κατάφερα με χίλια στανιά τον εκπρόσωπο της Εταιρείας που είχε επιλέξει ο ιδιοκτήτης να βάλει τον μηχ/γο του να κάνει μελέτη απωλειών και ένα σχέδιο, αλλά φυσικά δεν μπορώ να τα υποβάλλω τώρα διότι η άδεια έχει εκδοθεί. Στο helpdesk του ΤΕΕ για τις e-adeies μου είπαν ότι η αρμόδια ΥΔΟΜ πρέπει να κάνει ανάκληση και να βγει νέα άδεια μέχρι 31/1/19. Μίλησα με την ΥΔΟΜ αλλά οι συνάδελφοι εκεί είναι ανίδεοι. Μου είπαν ότι πρέπει να προσπαθήσω να το κάνω ηλεκτρονικά ή να πάω από εκεί να το ψάξουμε...Στο μεταξύ οι εργασίες λένε θα έιναι αυθαίρετες αφού θα έχει ανακληθεί η άδεια. Αυτό βέβαια δεν με απασχολεί αφού πρόκειται για Εξοικονομώ όπου η άδεια μπορεί να βγει ως το τέλος του μήνα. Στην Πλατφόρμα ΔΕΝ βρίσκω τρόπο να το κάνω. Γνωρίζει κάποιος κάτι περί αυτού; Ευχαριστώ.
 8. Σε ημερίδα που έγινε την Δευτέρα στο ΤΕΕ μας είπαν ότι τικάρουμε ότι εργασίες κάνουμε. Αν οι εργασίες έχουν γίνει πριν τις 16/10/18 και έχουν κοπεί τιμολόγια θα τικάρεις και το Εξοικονομώ για να μην πληρώσει ο πελάτης σου πρόστιμο επειδή δεν είχε βγει άδεια πριν γίνουν οι εργασίες
 9. Η κα Λεμπέση στα Σεμινάρια του ΝΟΚ, αν θυμάμαι καλά, μας είχε πει πως όταν λέει ο Νόμος διαρρύθμιση δεν εννοεί γκρέμισμα, αλλά κάποιες γυψοσανίδες, διακοσμήσεις, κλπ. Κάτι τέτοιο δε ειπώθηκε και στο helpdesk.
 10. Kan62, αυτό είναι free ή αγορασμένο. Βλέπω ότι γράφει pro επάνω, οπότε όποιος θέλει να ζιπάρει pdf, μάλλον θα πρέπει να το αγοράσει
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.