Jump to content

npanagio

Core Members
 • Content Count

  337
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

104 Καλή

1 Follower

About npanagio

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,076 profile views
 1. Που μπορούμε να βρούμε "Βιβλίο Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού" ? Κυκλοφορεί στην αγορά, είναι διπλογραφικό, θεωρείται από τη ΣΕΠΕ? Αυτο το βιβλίο καταλαβαίνω από την υπουργική απόφαση 4173 ότι είναι υποχρεωμένοι να το τηρούν όλοι (κατ. Ι και κατ. ΙΙ). Επίσης σ' αυτό το βιβλίο αναγράφονται και τα συνεργεία που είναι στεγασμένες επιχειρήσεις? Δηλαδή κόβουν τιμολόγια? Στη μηνιαία (τέλος του επόμενου μήνα) αναγράφονται και τα παραπάνω συνεργεία και κατατίθενται στη ΣΕΠΕ ή μόνο όσοι κολλούν ένσημα στο ΙΚΑ? Το δουλεύει ήδη κάποιος το σύστημα αυτό?
 2. Ποιο είναι το link που συζητιέται το πρόσφατο θέμα ΣΕΠΕ, γιατί εδώ δε βλέπω βοήθεια.!
 3. ΚΑΝΑ μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής? Υπό ποιες συνθήκες αναφέρεσαι και που πιθανό να βρω τα σχετικά (νόμο, άρθρο, εγκύκλιο κλπ)
 4. Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό. Εντός των αποστάσεων που προβλέπονται από τον άξονα του δρόμου και μέχρι την οικοδομική γραμμή του αγροτεμαχίου (εκτός σχεδίου), επιτρέπεται η κατασκευή ασκεπούς πισίνας?
 5. ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ Εχει κανείς διαβάσει το πότε απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για αυθαίρετα που κυκλοφορεί???? Λοιπόν διαβάστε παρακαλώ στο άρθο 83 παραγρ. 8 Α) 1, 2, 3, Κατάλαβα ότι εκτός από τα κτίρια (πάσης φύσεως) που κατατάσσονται στη (Χ) χαμηλή κατηγορία στο ΔΕΔΟΤΑ και είναι στην κατηγορία Σ1 από άποψη σπουδαιότητας, όλα τα άλλα θέλουν ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. Ακόμη και αυτά που έχουν υπαχθεί με το 4178/13 θα απαιτηθεί με την υποβολή της ταυτότητας κτιρίου. Θεωρώ ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή είναι η μεγάλη παγίδα του νέου νόμου η οποια θα επιβαρύνει αφάνταστα το κόστος στους πελάτες μας. Παρακαλώ όπως μελετήσετε, κοινοποιήσετε και υποβάλετε παρατηρήσεις στη διαβούλευση που είναι εν εξελίξει.!!!
 6. Pavlos33 Τώρα μου γεννήθηκε νέο ερώτημα. Θα μου πεις ... τώρα το ρωτάς αυτό? Τελος πάντων θα το τολμήσω. Εχεις αδεια που επιτρέπει ΔΟΜΗΣΗ 200 μ2 και κάλυψη 100 μ2 (τα νούμερα είναι θεωρητικά). Eχεις εξαντλήσει τα επιτρεπόμενα δηλαδή έχεις υπόγειο 100 μ2, ισόγειο 100 μ2 και όροφο 100μ2 και έχεις υπέρβαση μηχανοστάσιο 49 μ2 (εκτός περιγράμματος κτηρίου) Για να βρείς την κατηγορία κάνεις τις εξής πράξεις: 1) 200+100 =300 μ2 (σύνολο αδείας) άρα 49/300 = 16% υπέρβαση(κατηγορία 4) .... ή 2) 49/200(επιτρεπόμενη δόμηση) = 24% υπέρβαση.(κατηγορία 5) ....η 3) 49/100 (μ2 αδείας που αφορούν χώρους βοηθητικούς - υπόγειους ) = 49% υπέρβαση ????
 7. Pavlos33 Συνεπώς λές ότι πρέπει να δηλωθεί ως Υ.Δ. με μειωτικό συντελεστή και όχι Υ.Κ (σωστά?). Επίσης θα πρέπει να υπολογιστεί ως χώρος απ' όπου θα προκύψει η επιλογή της κατηγορίας 4 ή 5 (καθόσον αν πρέπει να μετρηθεί θα πάει το κτίριο όλο μαζί με τις λοιπές αυθαιρεσίες κατηγορία 5)? Γιατί έχω ακόμη την αίσθηση ότι κάτι δεν κουμπώνει στο θέμα?
 8. Διάβασα όλα τα προηγούμε ποστ και δεν βρήκα απάντηση στο πρόβλημα που με απασχολεί, έτσι ζητώ τη βοήθειά σας. Εχω αυθαίρετο μηχανοστάσιο πισίνας (εμβαδού περίπου 50μ2), το οποίο έχει πρόσβαση από την μια όψη του (καθόσον το οικόπεδο επικλινές). Η άδεια που δεν το περιλαμβάνει εκδόθηκε το 2003 με ΓΟΚ 85, όπου δεν μετρούσε ούτε στη Δόμηση ούτε στην Κάλυψη. Πως θα το δηλώσω στο 4178? 1) Με αναλυτικό? 2) Υ.Δ. και Υ.Κ.? 3) Υ.Δ. με μειωτικό συντελεστή? 4) ..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 9. kan62 πολύ καλό το έγγραφο που έστειλες και ευχαριστώ.Ομως το ερώτημα παραμένει για μένα. Λέει στο κείμενο αυτό.... "σύμφωνα με το Ν.4067/2012 (ΝΟΚ) άρθρο 23 παρ. 18: Κτίριο ή τμήμα κτιρίου θεωρείται νομίμως υφιστάμενο αν προϋφίσταται του βασιλικού διατάγματος της 9.8,1955" Και ρωτώ για να υποβάλλω στο Ν.4178 μια επέκταση του υπογείου (εκσκαφή μπαζωμένου) εντός του αρχικού περιγράμματος του κτιρίου, πως πιστοποιώ εγώ ότι το κτίριο είναι προ του 1955? 1) Με την υφιστάμενη βεβαίωση Δημάρχου ότι είναι το κτίριο προ του 1955 (που την έχω στα χέρια μου από 16/4/2004)? 2) Με πιστοποίηση Νομίμου περιγράμματος από την Πολεοδομία (που ισχυρίζεται ότι δεν απαιτείται)? 3) Με αεροφωτογραφία (που δεν γνωρίζω αν υπάρχει και θα πρέπει να το ψάξω)? 4) Με την δική μου απλά αυτοψία και την βεβαίωση στην Τεχνική Εκθεση ότι το κτίριο είναι προ του 1955? 5) Από τα συμβόλαια που αναφέρει μεν το εμβαδό του περιγράμματος και το μισό μόνο υπόγειο, αλλά όχι την ημερομηνία κατασκευής? 6) Από το Ε9 που επίσης δεν βεβαιώνει χρόνο κατασκευής? Τα παιξα και είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία....!
 10. Kane ξέρεις γιατί ταλαιπωρούμαστε τόσο? Γιατί τη δουλειά δεν είναι σίγουρο αν θα την πάρεις. Πρέπει να δώσεις προσφορά! Η προσφορά έχει σχέση με την εκτίμηση της εργασίας που θα κάνεις. Αν είναι να τρέχεις σε κάθε θέμα (που δεν γνωρίζεις), να υποβάλεις έγγραφα ερωτήματα στην Πολεοδομία, να περιμένεις να σου απαντήσουν, να βγάλεις μετά άλλα υποερωτήματα από τις ασάφειες που θα έχει η απάντησή τους, ξέρεις ποιό θα είναι το αποτέλεσμα. 1) Να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα για μια δουλειά που δεν ξέρεις αν θα την πάρεις (και φυσικά θα χάσεις τα χρήματα που ξόδεψες π.χ. βενζίνες) 2) Θα περάσει ο χρόνος και θα την πάρει κάποιος άλλος τη δουλειά. Γι αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον μέσα από αυτό το forum, ώστε και χρόνο και έξοδα να γλιτώσουμε από κάτι που δεν είναι σίγουρο. Τώρα θα μου πείς το πόσο μπορεί να βοηθηθεί ο καθένας μας μέσα από αυτό το forum, δεν ξέρω να σου απαντήσω Το σίγουρο είναι ότι μπαίνεις λίγο στους προβληματισμούς, και αρκετές φορές παίρνεις και απαντήσεις από συναδέλφους που πιθανόν να τους έτυχε αντίστοιχη περίπτωση. Καλό σου βράδυ.
 11. Στην εγκύκλιο 4 αναφέρει στις Διευκρινίσεις κατ' άρθρο ... αρθρο 1 τα εξής: "Κτήριο που υφίσταται προ της 30.11.1955, ημερομηνίας ισχύος του από 09.08.1955 βασιλικού διατάγματος είναι νομίμως υφιστάμενο κατά τα οριζόμενα στην §1δ του άρθρου 23 του Ν.4067/2012. Ο χρόνος ανέγερσής του συνήθως τεκμαίρεται από τον τρόπο κατασκευής του και δεν απαιτείται η υποβολή σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου να υπαχθούν στο Ν.4178/2013 μεταγενέστερες αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρούσας παραγράφου." Τι ισχύει τελικά, μήπως μέσω αυτού του άρθρου πάτησε η πολεοδομία και λέει ότι δεν χρειάζεται πλέον η Πιστοποίηση Νομίμου Περιγράμματος?
 12. Ναι apier εννοώ ότι υφίσταται νόμιμα ώς κτίριο και όχι ως χρήση! Στην παρατήρηση 1, αν είναι έτσι (που είναι έτσι), τότε έχουμε αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ, οπότε πάει με αναλυτικό! (η κάνω λάθος?) και στην παρατήρηση 2 η βεβαίωση που γράφεις, λαμβάνεται από την αρμόδια Πολεοδομία (ή κανω λάθος?)
 13. Συνάδελφοι καλημέρα. Δεν γνωρίζω αν μπορείτε να με βοηθήσετε, αλλά έχω το εξής ερώτημα: Υπάρχει κτίριο για το οποίο έχει εκδοθεί Ο.Α. και υφίστατε νόμιμα Εμπορική Αποθήκη. Σ' αυτή την αποθήκη λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια Σχολή Χορού (δεν είναι Υγειονομικού Ενδιαφέροντος δραστηριότητα). Ο Ιδιοκτήτης μου ζήτησε να εκδώσω Βεβαίωση Χώρου Κύριας Χρήσης. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω είναι τα παράκατω ή μου διαφεύγει κάτι????? 1. Υπαγωγή στον 4178 για Αλλαγή Χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ. 2. Ενημέρωση από Πολεοδομία, αν στο συγκεκριμένο σημείο επιτρέπεται τέτοια χρήση. 3. Εκδοση από εμένα της σχετικής Βεβαίωσης Χώρου Κύριας Χρήσης Σας ευχαριστώ.
 14. Σήμερα επικοινώνησα με ΥΔΟΜ Πολυγύρου. Μου ανέφεραν ότι καταργήθηκε η Πιστοποίηση Νόμιμου Περιγράμματος για τα κτίρια προ του 1955! Ισχύει ή γνωρίζετε κάτι άλλο?
 15. Ιάσωνα όταν αναφέρεις παραπάνω "προώθηση" πως γίνεται όταν εγώ έχω δήλωση με 80% πληρωμένο, πατάω Υπαγωγή και δεν προωθείτε?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.