Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

npanagio

Core Members
  • Περιεχόμενα

    342
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.713 profile views

npanagio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

105

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διαβάζοντας το άρθρο 109 παραγρ. 2 του Ν.4495/17 που αναφέρεσαι Ακη, .."Ειδικά δε για τα ακίνητα..... που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, στις οποίες δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνεται .... κλπ κλπ. Στην περιοχή που αναφέρθηκα έχει καθοριστεί Τιμή Ζώνης με απόφαση του Δήμου Δέλτα (βλ. απόφαση δημοτικού συμβουλίου). Με βάση αυτή τη τιμή ζώνης χρεώνουν και τον ΤΑΠ. Εγω γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την τιμή (205€/μ2) που την καθόρισε με απόφαση ο Δήμος Δέλτα? Τι είνα αυτό που δεν καταλαβαίνω? Υπάρχουν δυο ειδών Τιμής Ζώνης ? ΑΠΟΦ..307-2016 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΤΖ.pdf
  2. Aκη ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου, υπάρχει η δυνατότητα να με ενημερώσεις, αν υπάρχει κάποιο επίσημο έντυπο που βεβαιώνει την απάντησή σου (Απόφαση, Εγκύγκλιο, ΦΕΚ ή ότι άλλο...) για να μπορέσω να την τεκμηριώσω στους πελάτες μου? Αναρτώ έντυπο από το Δήμο Δέλτα που έβγαλε απόφαση για Τ.Ζ. 205€ το έτος 2017 και το οποίο το αναρτώ για να το δεις. Μπορεί να ισχύει αυτή η τιμή, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή πρέπει να είναι από ΦΕΚ - Υπουργείο Οικονομικών (π.χ.)? Και πάλι χίλια ευχαριστώ. ΑΠΟΦ..307-2016 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ ΤΖ.pdf
  3. Καλημέρα και χρόνια πολλά, Μπορεί να μου πει κάποιος τη Τιμή Ζώνης 2016 εκτός σχεδίου, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης στο ακίνητο με συντεταγμένες X:404021,119 Ψ: 4499856,066 Θέλω να τη χρησιμοποιήσω για τακτοποίηση αυθαιρέτου και οι πληροφορίες που έλαβα είναι από 205€ έως 504 .
  4. Που μπορούμε να βρούμε "Βιβλίο Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού" ? Κυκλοφορεί στην αγορά, είναι διπλογραφικό, θεωρείται από τη ΣΕΠΕ? Αυτο το βιβλίο καταλαβαίνω από την υπουργική απόφαση 4173 ότι είναι υποχρεωμένοι να το τηρούν όλοι (κατ. Ι και κατ. ΙΙ). Επίσης σ' αυτό το βιβλίο αναγράφονται και τα συνεργεία που είναι στεγασμένες επιχειρήσεις? Δηλαδή κόβουν τιμολόγια? Στη μηνιαία (τέλος του επόμενου μήνα) αναγράφονται και τα παραπάνω συνεργεία και κατατίθενται στη ΣΕΠΕ ή μόνο όσοι κολλούν ένσημα στο ΙΚΑ? Το δουλεύει ήδη κάποιος το σύστημα αυτό?
  5. Ποιο είναι το link που συζητιέται το πρόσφατο θέμα ΣΕΠΕ, γιατί εδώ δε βλέπω βοήθεια.!
  6. ΚΑΝΑ μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής? Υπό ποιες συνθήκες αναφέρεσαι και που πιθανό να βρω τα σχετικά (νόμο, άρθρο, εγκύκλιο κλπ)
  7. Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό. Εντός των αποστάσεων που προβλέπονται από τον άξονα του δρόμου και μέχρι την οικοδομική γραμμή του αγροτεμαχίου (εκτός σχεδίου), επιτρέπεται η κατασκευή ασκεπούς πισίνας?
  8. ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ Εχει κανείς διαβάσει το πότε απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για αυθαίρετα που κυκλοφορεί???? Λοιπόν διαβάστε παρακαλώ στο άρθο 83 παραγρ. 8 Α) 1, 2, 3, Κατάλαβα ότι εκτός από τα κτίρια (πάσης φύσεως) που κατατάσσονται στη (Χ) χαμηλή κατηγορία στο ΔΕΔΟΤΑ και είναι στην κατηγορία Σ1 από άποψη σπουδαιότητας, όλα τα άλλα θέλουν ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ. Ακόμη και αυτά που έχουν υπαχθεί με το 4178/13 θα απαιτηθεί με την υποβολή της ταυτότητας κτιρίου. Θεωρώ ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή είναι η μεγάλη παγίδα του νέου νόμου η οποια θα επιβαρύνει αφάνταστα το κόστος στους πελάτες μας. Παρακαλώ όπως μελετήσετε, κοινοποιήσετε και υποβάλετε παρατηρήσεις στη διαβούλευση που είναι εν εξελίξει.!!!
  9. Pavlos33 Τώρα μου γεννήθηκε νέο ερώτημα. Θα μου πεις ... τώρα το ρωτάς αυτό? Τελος πάντων θα το τολμήσω. Εχεις αδεια που επιτρέπει ΔΟΜΗΣΗ 200 μ2 και κάλυψη 100 μ2 (τα νούμερα είναι θεωρητικά). Eχεις εξαντλήσει τα επιτρεπόμενα δηλαδή έχεις υπόγειο 100 μ2, ισόγειο 100 μ2 και όροφο 100μ2 και έχεις υπέρβαση μηχανοστάσιο 49 μ2 (εκτός περιγράμματος κτηρίου) Για να βρείς την κατηγορία κάνεις τις εξής πράξεις: 1) 200+100 =300 μ2 (σύνολο αδείας) άρα 49/300 = 16% υπέρβαση(κατηγορία 4) .... ή 2) 49/200(επιτρεπόμενη δόμηση) = 24% υπέρβαση.(κατηγορία 5) ....η 3) 49/100 (μ2 αδείας που αφορούν χώρους βοηθητικούς - υπόγειους ) = 49% υπέρβαση ????
  10. Pavlos33 Συνεπώς λές ότι πρέπει να δηλωθεί ως Υ.Δ. με μειωτικό συντελεστή και όχι Υ.Κ (σωστά?). Επίσης θα πρέπει να υπολογιστεί ως χώρος απ' όπου θα προκύψει η επιλογή της κατηγορίας 4 ή 5 (καθόσον αν πρέπει να μετρηθεί θα πάει το κτίριο όλο μαζί με τις λοιπές αυθαιρεσίες κατηγορία 5)? Γιατί έχω ακόμη την αίσθηση ότι κάτι δεν κουμπώνει στο θέμα?
  11. Διάβασα όλα τα προηγούμε ποστ και δεν βρήκα απάντηση στο πρόβλημα που με απασχολεί, έτσι ζητώ τη βοήθειά σας. Εχω αυθαίρετο μηχανοστάσιο πισίνας (εμβαδού περίπου 50μ2), το οποίο έχει πρόσβαση από την μια όψη του (καθόσον το οικόπεδο επικλινές). Η άδεια που δεν το περιλαμβάνει εκδόθηκε το 2003 με ΓΟΚ 85, όπου δεν μετρούσε ούτε στη Δόμηση ούτε στην Κάλυψη. Πως θα το δηλώσω στο 4178? 1) Με αναλυτικό? 2) Υ.Δ. και Υ.Κ.? 3) Υ.Δ. με μειωτικό συντελεστή? 4) ..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  12. kan62 πολύ καλό το έγγραφο που έστειλες και ευχαριστώ.Ομως το ερώτημα παραμένει για μένα. Λέει στο κείμενο αυτό.... "σύμφωνα με το Ν.4067/2012 (ΝΟΚ) άρθρο 23 παρ. 18: Κτίριο ή τμήμα κτιρίου θεωρείται νομίμως υφιστάμενο αν προϋφίσταται του βασιλικού διατάγματος της 9.8,1955" Και ρωτώ για να υποβάλλω στο Ν.4178 μια επέκταση του υπογείου (εκσκαφή μπαζωμένου) εντός του αρχικού περιγράμματος του κτιρίου, πως πιστοποιώ εγώ ότι το κτίριο είναι προ του 1955? 1) Με την υφιστάμενη βεβαίωση Δημάρχου ότι είναι το κτίριο προ του 1955 (που την έχω στα χέρια μου από 16/4/2004)? 2) Με πιστοποίηση Νομίμου περιγράμματος από την Πολεοδομία (που ισχυρίζεται ότι δεν απαιτείται)? 3) Με αεροφωτογραφία (που δεν γνωρίζω αν υπάρχει και θα πρέπει να το ψάξω)? 4) Με την δική μου απλά αυτοψία και την βεβαίωση στην Τεχνική Εκθεση ότι το κτίριο είναι προ του 1955? 5) Από τα συμβόλαια που αναφέρει μεν το εμβαδό του περιγράμματος και το μισό μόνο υπόγειο, αλλά όχι την ημερομηνία κατασκευής? 6) Από το Ε9 που επίσης δεν βεβαιώνει χρόνο κατασκευής? Τα παιξα και είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία....!
  13. Kane ξέρεις γιατί ταλαιπωρούμαστε τόσο? Γιατί τη δουλειά δεν είναι σίγουρο αν θα την πάρεις. Πρέπει να δώσεις προσφορά! Η προσφορά έχει σχέση με την εκτίμηση της εργασίας που θα κάνεις. Αν είναι να τρέχεις σε κάθε θέμα (που δεν γνωρίζεις), να υποβάλεις έγγραφα ερωτήματα στην Πολεοδομία, να περιμένεις να σου απαντήσουν, να βγάλεις μετά άλλα υποερωτήματα από τις ασάφειες που θα έχει η απάντησή τους, ξέρεις ποιό θα είναι το αποτέλεσμα. 1) Να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα για μια δουλειά που δεν ξέρεις αν θα την πάρεις (και φυσικά θα χάσεις τα χρήματα που ξόδεψες π.χ. βενζίνες) 2) Θα περάσει ο χρόνος και θα την πάρει κάποιος άλλος τη δουλειά. Γι αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον μέσα από αυτό το forum, ώστε και χρόνο και έξοδα να γλιτώσουμε από κάτι που δεν είναι σίγουρο. Τώρα θα μου πείς το πόσο μπορεί να βοηθηθεί ο καθένας μας μέσα από αυτό το forum, δεν ξέρω να σου απαντήσω Το σίγουρο είναι ότι μπαίνεις λίγο στους προβληματισμούς, και αρκετές φορές παίρνεις και απαντήσεις από συναδέλφους που πιθανόν να τους έτυχε αντίστοιχη περίπτωση. Καλό σου βράδυ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.