Μετάβαση στο περιεχόμενο

leonidas1981

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Γυμναστική
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

leonidas1981's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπράβο σε ευχαριστούμε. Επειδή το θέμα αυτό είναι για μένα στην πρώτη γραμμή θα επικοινωνήσουμε για ανταλλαγή εμπειρίας.
  2. Καλησπέρα συνάδελφε και συγχαρητήρια για το πολυτονικό. Προτίμησε να ξεκινήσεις τη δουλειά σου από την αρχή, δηλ πήγαινε να ρωτήσεις στη Ναοδομία. Μέχρι το 2007 που κάναμε (στην τότε δουλειά) μελέτη θέρμανσης Ι. Ναού, η εν λόγω υπηρεσία δεν επέτρεπε κανένα άλλο είδος εσωτερικών μονάδων εκτός από FCU. Στα τεχνικά υπάρχει εμπειρία αρκετή και ρωτώντας θα πας στην πόλη. Το θέμα είναι να είσαι σωστός καθ΄όλα. Μία παραπλήσια λύση που ταιριάζει με αυτή ντην απαίτηση είναι και το VRV αλλά σε πληροφορώ ότι ψάχνοντας και ρωτώντας είδα πολλούς αξιόλογους τρόπους μέχρι και υπόγεια περιμετρικά κανάλια έχω δει με εξόδους κάτω από τα περιφερειακά στασίδια. Σ.Σ. και οι προαναφερθέντες τρόποι από τους προλαλήσαντες συναδέλφους είναι και αυτοί αξιόλογοι.
  3. Απορία σχετικά με την ενεργειακή δράση του υδρογόνου κατά την καύση του σε ένα θάλαμο καύσης βενζινοκίνητου ΜΕΚ.
  4. Δύο πράγματα έχεις να κοιτάξεις α) Τη ρύθμιση της μέγιστης θερμοκρασίας του λέβητα και αν δεις ότι είναι στους 70 C τότε β) Να βρείς τρόπο (δεν είναι πάντα εφικτό) να μετρήσεις στο περίπου ταχύτητα και θερμοκρασία καπναερίων στην έξοδο της καμινάδας.
  5. Έχεις απόλυτο δίκιο που δεν το καταλαβαίνεις γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε σκίτσο. Αύριο θα σου στείλω ένα σε αρχείο PNG. Θα εχει την κύρια εγκατάσταση και το αυτόνομο των Φ/Β.
  6. Αυτό πίστευα κι εγώ αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Το έβλεπα και σε ένα προγραμματάκι προσομοίωσης ηλεκτρικών κυκλωμάτων. Με ξεμπλοκάρεις λίγο. Τότε (που το σπίτι ήταν εκτός δικτύου) μπορούσα να αποσυνδέσω τη γείωση. Τώρα όμως που η εγκατάσταση είναι γειωμένη υποχρεωτικά, νομίζω πως δεν τη γλυτώνω και πρέπει να γειώσω το invκαι μαζί του όλο το DC. Και παρεμπιπτόντως να σου πω και κάτι άλλο. Σήμερα είδα ότι το κέλυφος του inv, το ΡΕ του αυτόνομου δικτύου (μέσα στο inv) και το ΡΕ του δικτύου της ΔΕΗ (και αυτό επίσης μέσα στο inv.), έχουν πλήρη επικοινωνία μεταξύ τους. Άρα το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο διότι γεφυρώνοντας τον ουδ. της ΔΕΗ με το ΡΕ της πλευράς του δικτύου (για να είναι ισοδυναμικοί οι κόμβοι) που είναι πλέον πραγματική γείωση και όχι εικονική, δεν θα μου ρίχνει το ρελέ διαφυγής (ΔΔΡ) στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού; Τι προτείνεις σχετικά; Δε χρειάζεται να αλλάζεται τη γραμματοσειρά και το μέγεθος αυτής. Κρατείστε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. miltos
  7. Διόρθωση διότι κάτι δεν πήγε καλά με τη γραμματοσειρά. Καλησπέρα συνάδελφε και ευχαριστώ για την απάντηση. Για να είμαι ειλικρινής την τάση AC στη DC πλευρά δεν την βρήκα με το δοκιμαστικό ή το πολύμετρο. Τη δοκίμασα με…φυσικό τρόπο σε ένα άλλο σπίτι εκτός σχεδίου που ήθελε ρεύμα από Φ/Β. Και η αιτία ήταν η σελίδα 37 του φυλλαδίου (το βρήκα και μεταφρασμένο (http://files.sma.de/dl/6251/SI2012_2224-TGR091830.pdf) που έλεγε ότι μεταξύ του AC και DC τμήματος του inverter υπάρχει γαλβανική απομόνωση. Αφού λοιπόν ήταν έτσι τα πράγματα, μόλις γείωσα την εγκατάσταση του σπιτιού στο τρίγωνο (6 Ohm αντίσταση), συνέδεσα το L και το N του αυτόνομου δικτύου στην εγκατάσταση χωρίς να συνδέσω το ΡΕ. Επιθεωρώντας λοιπόν το σύστημα ακούμπησα τον πόλο της συστοιχίας των δίβολτων και…τζσς. Μόλις συνέδεσα και την επαφή του ΡΕ σταμάτησε να εμφανίζεται τάση AC στην DC πλευρά. Τώρα ένας πελάτης σε ιδιοκτησία εντός σχεδίου που έχει ήδη αγορασμένο τον ίδιο τύπο inverter (διορθώνω 2224 και όχι 2024) με μερικά πάνελ μου ζήτησε να του κατασκευάσω αυτόνομο σύστημα και να το συνδέσω εναλλακτικά και με το δίκτυο της ΔΕΗ.[/font] Ενώ το στην αρχή φάνηκε σαν κάτι απλό τελικά δεν είναι.
  8. Καλησπέρα στους συναδέλφους. Χρειάζομαι βοήθεια στον τρόπο γείωσης ενός inverter αυτόνομου συστήματος στην πλευρά του AC. Το Sunnh Island 2024 (της SMA) σε αυτόνομο δίκτυο για να λειτουργεί σωστά πρέπει να είναι γειωμένο σύμφωνα με τη μέθοδο ΤΝ (ουδετέρωση). Επειδή όμως η εγκατάσταση βρίσκεται εντός δικτύου ΔΕΗ και η περιοχή έχει ανεξάρτητη γείωση, έσκαψα το πεζοδρόμιο (με άδειες Δημοτικής αρχής κλπ) και έφτιαξα μια ψευτογείωση που λειτουργεί ως γείωση αναφοράς. Τη μέτρησα και είναι 30 Ω. Η γείωση αυτή είναι ζωτικής σημασίας γιατί σε περίπτωση που δεν συνδεθεί εμφανίζεται τάση AC 230 Vσε όλο το DCκύκλωμα (συσσωρευτές, ρυθμιστές φόρτισης κλπ). Αυτό το διαπίστωσα με δοκιμαστικό κατσαβίδι και πολύμετρο. Μέχρι εδώ καλά. Όταν όμως αποφάσισα να συνδέσω τον αντιστροφέα και με το δίκτυο της ΔΕΗ, διαπίστωσα ότι το εγχειρίδιο χρήσης ορίζει πάλι τον ίδιον τρόπο σύνδεσης (ΤΝ). Σε διαφορετική περίπτωση (που οι κόμβοι ουδετέρου και γείωσης ΡΕ δεν είναι ισοδυναμικοί) το μηχάνημα δεν θα λειτουργήσει σωστά. Επειδή όπως προείπα η περιοχή έχει ανεξάρτητη γείωση, σκέφτηκα να συνδέσω τη γείωση ΡΕ από την πλευρά του δικτύου ΑC με τον ουδέτερο για να είναι οι κόμβοι ισοδυναμικοί και επιπλέον να συνδέσω το κέλυφος του inv. με τη ανεξάρτητη γείωση προστασίας του σπιτιού (για την περίπτωση διαρροής ρεύματος δικτύου). Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι για την περίπτωση αυτή;
  9. Απλός τύπος δεν υπάρχει. Πρέπει να υπολογιστεί η απαγωγή θερμότητας με ακτινοβολία και μεταφορά. Η ακτινοβολία είναι απλούστερη, με τη μεταφορά θα ταλαιπωρηθείς με κάποιους πίνακες. Επίσης δεν αρκούν μόνο οι διαστάσεις της πλάκας. Πρέπει να υποθέσεις την συνήθη θερμοκρασία της την κλίση της (όρθια, οριζόντια, ή υπό άλλη γωνία) και το χρώμα της..
  10. Αυτό είναι κατανοητό. Έληξε (στο προηγούμενο φύλο του τόπικ). Η απορία μου είναι άλλη. Έχω μια δεξαμενή Η2. Που το βρήκα είναι άλλο θέμα. Ισχύει αυτό που σκέπτομαι για το θάλαμο καύσης;
  11. Πρόσεξε να δεις την απορία μου: Α) Θυμάσαι το πείραμα της δημιουργίας νερού από υδρογόνο και οξυγόνο; Στο λύκειο... Σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα που περιέχει - κατά βάρος - δύο μέρη υδρογόνου και ένα οξυγόνου και στο κάτω μέρος του είναι βυθισμένος σε νερό, δίνουμε ηλεκτρικό σπινθήρα. Τότε μόλις ολοκληρωθεί η ένωση των δύο αερίων σε νερό η στάθμη του νερού της λεκάνης ανεβαίνει μέσα στο δοκιμαστικό σωλήνα. Δηλαδή ο όγκος μειώθηκε αισθητά. Β) Η αντίδραση της καύσης του υδρογόνου είναι: 2Η2 + Ο2 -> Η2Ο + 572 kJ. Άρα αυξάνεται η θερμοκρασία. Αυτό κάνει το υδρογ. αξιοποιήσιμο ως θερμαντικό αέριο Άρα λοιπόν μέσα σε ένα κύλινδρο ΜΕΚ που το ζητούμενο είναι το έργο ογκομεταβολής το υδρογ. που παράγει Η2Ο δρά μειώνει τον όγκο των καυσαερίων - άρα δημιουργεί αρνητικό έργο ογκομεταβολής - ενώ με τη θερμότητα που αποδίδει μήπως είναι μικρότερη από εκείνη της ανάφλεξης της αντίστοιχης ποσότητας βενζίνης; Αν είναι έτσι τότε έχουμε αισθητή μείωση των επιδόσεων της ΜΕΚ. Σωστός ή λάθος;
  12. Σωστά είναι. Ακριβώς έτσι. Η καύση του υδρογόνου αφαιρεί ενέργεια από τα καυσαέρια.Αντί να ανεβάσει τη θερμοκρασία και την πίεση των καυσαερίων...την κατεβάζει. Αλλά πως τολμάει κάποιος και εμπορεύεται αυτό το προϊόν υποσχόμενος οικονομία; Δεν υπάρχει επιτέλους ένας έλεγχος κρατικού φορέα για όλους αυτούς;
  13. Ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον. Κάποιος κατασκευαστής δίνει αυτή τη συσκευή ως συμπληρωματική με την βενζινοκίνηση. Δηλαδή το υδρογόνο απλώς εμπλουτίζει το μίγμα της καύσης. Και αποφαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο έχει τρομερή οικονομία. Πρόσεξε να δείς την απορία μου: Εγώ δεν έχω τρόπο να ελέγξω τον ισχυρισμό του. Σκέπτομαι όμως ότι ένα lt αποσταγμένου νερού κοστίζει περίπου ένα ευρώ (95 cents το βρίσκω). Άρα είναι ήδη πανάκριβο και αυτό. Επομένως που είναι η οικονομία; Είμαι σωστός ή όχι.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.