Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

evife

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός

evife's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα μόνα έγγραφα ήταν του ελ. επαγγελματία δηλώνοντας σε μια Υπεύθυνη Δήλωση ότι εργάστηκε και ως υπάλληλος γραφείου και μοριοδοτήθηκε γι'αυτά. Αυτή ήταν η ένσταση μου και πάνω σε αυτό ψάχνω μια σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Γιάννη όπως πολύ καλά είδες ούτε ο streetas πήρε σαφή απάντηση. Επίσης ζήτησα συγγνώμη απο τον συνάδελφο αν νόμιζε ότι τον προσέβαλα. Εγώ δεν έβρισα κανέναν ούτε συνεχίζω να μιλάω ερειστικά όπως λες.
  2. Συμφωνώ με όσα λες. Φυσικά ο μηχανικός μπορεί να θεωρηθεί ότι τεκμηριώνει επαγγελματική εμπειρία υπαλλήλου γραφείου καθώς εργάζεται ως "υπάλληλος γραφείου". Όμως βάσει Νόμου τι γίνεται;;; Το Ασέπ ορθώς το έχει κάνει δεκτό;;;
  3. Αν νομίζεις ότι σε προσέβαλα τότε συγγνώμη αλλά δεν είχα τέτοια πρόθεση. Αν ήξερα την απάντηση και επιθυμούσα να ακούσω κάτι συγκεκριμένο δεν θα έκανα καμία ανάρτηση σε κανένα φόρουμ. Απλά από τα λίγα που γνωρίζω κι εγώ μου φαίνεται απίθανο να ισχύει κάτι τέτοιο και το μόνο που ήθελα ήταν να ακούσω γνώμες...
  4. Χιλιάδες μηχανικοί δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια ως μηχανικοί σε εταιρίες. Δες λίγο τι εγραψες!!! Όμως και πάλι νομίζω δεν έγινα κατανοητή. Ας προσπαθήσω πάλι. Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι έχω κάνει σύμβαση το 2009 για 10 π.χ. μήνες στην οποία δηλώνεται ότι εργάστηκα ως μηχανικός - ελεύθερος επαγγελματίας και αύριο βγαίνει προκήρυξη σε φορέα δημοσιου τομέα όπου ζητάνε 1 υπάλληλο γραφείου ΔΕ. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την συμβαση αυτή ως εμπειρία και να μοριοδοτηθώ ως υπάλληλος γραφείου ΔΕ???? Δεν μπορώ να το κάνω πιο σαφές!
  5. Η ερώτηση μου ήταν πολύ συγκεκριμένη. Γίνεται να δουλέψω σε μια εταιρεία και ως υπάλληλος γραφείου και ως μηχανικός ταυτόχρονα;;; Ή υπογράφεις ως μηχανικός ή ως απόφοιτος λυκείου! και εφόσον υπογράψω ως μηχανικός πως μπορώ να επικαλεστώ αυτή την εμπειρία σε προκήρυξη που ζητάνε αποφοιτο λυκειου και με αυτή την ιδιότητα πρέπει να αποδείξεις ότι δούλεψες;;;
  6. Παιδιά καλησπέρα. Πρόσφατα συμμετείχε Μηχανολόγος Μηχανικός σε προκήρυξη δημοσίου τομέα για θέση ΔΕ Υπάλληλος γραφείου και για να αποδείξει την εμπειρία του ως ΔΕ υπέβαλλε Βεβαίωση ΤΣΜΕΔΕ, αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και υπεύθυνη δήλωση με την οποία δήλωσε ότι ¨εργάσθηκε ως Μισθωτός στις εταιρείες "....." και "....." ως υπάλληλος γραφείου καθώς και στην περαιτέρω κύρια απασχόληση του ως ελεύθερος επαγγελματίας (μηχανολόγος μηχανικός) με εργασίες εργασίες υπαλλήλου γραφείου". ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ??? ΓΙΝΕΤΑΙ;;; Γιατί αν γίνεται, να καταθέτουμε κι εμείς αντίστοιχα χαρτιά και να μην αποκλειόμαστε απο αντίστοιχες θέσεις. [Επίσης, γνωρίζω κι από προσωπική πείρα ότι ένας Μηχανικός δικαιούται κάρτα ανεργίας και ταμείο ανεργίας μόνο την περίπτωση που έχει απόλυση από εργασία με ένσημα ΙΚΑ. Υπάρχει κι άλλος τρόπος;;; Μπορεί κάποιος με το που τελειώσει το ταμείο (και συνεπώς παύσει να ισχύει η κάρτα ανεργίας) να πάρει παράταση και να διατηρήσει την κάρτα ανεργίας.] ΒΟΗΘΗΣΤΕ όσοι γνωρίζετε, γιατί θα μας τρελάνουν τελείως με τις μηχανορραφίες τους.- Για το ερώτημά σου σχετικά με την κάρτα ανεργίας φτάξε νέο θέμα, μόνο εφόσον δεν καλύπτεσαι από τα ήδη υπάρχοντα στο φόρουμ. Πρόσεχε την χρήση των κεφαλάιων. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
  7. το πολυπόθητο "χαρτί" το παίρνει κάποιος πληρώνοντας για να διεκδικήσει μια θέση κι ας μην έχει εμπειρία με τον γνωστό τρόπο καθώς ξέχασα να αναφέρω ότι πρόκειται για κρατικό οργανισμό!
  8. Μπορεί να έχει ECDL CAD αλλά αυτό το πτυχίο δεν αποδεικνύει εμπειρία 6 μηνών, έτσι δεν είναι; Εξάλλου και στο Παράρτημα ΣΟΧ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ δεν αναφέρεται πουθενά για οποιοδήποτε πτυχίο ή πιστοποίηση CAD. Σε ευχαριστώ, πάντως, για την άμεση απάντηση σου!
  9. Συνάδελφοι καλημέρα! Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό ας μου απαντήσει. Σε προκήρυξη μεγάλης βιομηχανίας ζητείται άτομο ΔΕ με εμπειρία 6 μηνών σε autocad. Μπορεί ένας μηχανικός να χορηγήσει τη γνωστή βεβαίωση από τη Σχολή του αποδεικνύοντας έτσι την εμπειρία; (Τονίζω ότι η θέση είναι ΔΕ) Επίσης είναι δυνατόν κάποιος υποψήφιος που δεν έχει τελειώσει κάποια σχολή Μηχανικών να έχει αποκτήσει εμπειρία σε Autocad με τον οποιοδήποτε τρόπο;; Το ζήτημα είναι σοβαρό καθώς πρόκειται να υποβάλλω ένσταση. Εγώ αποδεικνύω την εμπειρία έχοντας εμπειρία σε εταιρεία ως Μηχανικός με βεβαίωση από την Διευθύνουσα Σύμβουλο αλλά και σύμβαση εργασίας και έχοντας πτυχίο autocad. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!!
  10. Ευχαριστώ, τα έχω ήδη δει και πιο πολύ πελάγωσα παρά βοηθήθηκα!! .....
  11. Πρόκειται να πάρω το Μελετητικό Πτυχίο στην κατηγορία 27 και δεν έχω ιδέα πως ξεκινάω. Δεν έχω κάποιον αρμόδιο να με κατευθύνει όποτε δώστε μου τα φώτα σας, please. Που μπορώ να βρω υλικό για το πως και τι πρέπει να κάνω? Ποια είναι η διαδικασία??? Εχω ήδη μια πρόταση για ένα μαγαζί κατασκευής κουφωμάτων για το οποίο χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη, αλλά.....
  12. και κάθε πότε χρειάζεται ανανέωση?? όσον αφορά τον τρόπο χρήσης του??
  13. Κι εγώ πρώτη φορά το άκουσα...και έμεινα!! ο συγκεκριμένος πουλάει πολύ πρόλογο και δεν το πολυπίστεψα αλλά ήθελα να το διασταυρώσω. Thanks!!
  14. Παιδιά καλησπέρα! Είμαι Μηχανικός Χωροτάκτης (2006) και μέλος ΤΕΕ (2007). Κάποιος συνάδελφος πρόσφατα μου είπε ότι αφού πάρεις το Μελετητικό Πτυχίο, είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις κάποια εισφορά κάθε χρόνο ή εξάμηνο για να το διατηρείς. Ισχύει κάτι τέτοιο?? Δούλεψα μόνο λίγους μήνες ως Μηχανικός και το υπόλοιπο διάστημα ως ετεροαπασχολούμενη. Αξίζει τον κόπο να βγάλω το μελετητικό? Πως μπορώ μετά να το αξιοποιήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.