Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

d_theoharis

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.230 profile views

d_theoharis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Έχω και εγώ μια περίπτωση για αλλαγή χρήσης από γραφείο σε κατοικία για rbnb. Γραφείο σε όροφο κτηρίου στην Ερμού κατασκευής του 1975. Δεν έχω βγάλει άκρη αν χρειάζεστε άδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης η άδεια μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Επίσης στην περίπτωση άδειας δόμησης τι μελέτες θα απαιτηθούν?. Ύδρευση αποχέτευση αρχιτεκτονικά?
  2. Σύσταση υπάρχει και το υπόγειο παραμένει υπόγειο. Αν χρησιμοποιησω την παράγραφο ια) ποιά φορτία θα πρέπει να υπολογίσω. Μόνο του υπογείου, όλου του κτιρίου??
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε υπόγειο πολυκατοικίας με ανεξάρτητες ιδιοκτησίες αποθηκών και πάρκινγκ ιχ του υπογείου, έχει γίνει υπέρβαση ύψους της οροφής του υπογείου κατα 20 εκ. Θελω να κάνω μεταβίβαση σε μια αποθηκη και ένα παρκινγκ. Σε ποια παράγραφο θα πατήσω για εξαίρεση από την ΜΣΕ? Στην : ε) υπόγειοι χώροι μέγιστης επιφάνειας έως αυτής του ισογείου, κατασκευασμένοι με περιμετρικούς τοίχους από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία καλύπτουν τουλάχιστον το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της περιμέτρου, ή ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά δι- ηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και 10% για κατηγορίες σπουδαιότητας Σ3 και Σ4 για τη διηρημένη ιδιοκτησία αυτή ή το ανεξάρτητο κτίριο. Στις 2 παραπάνω παραγράφους νοήται και η έννοια του ύψους?
  4. Καλησπέρα. Σε οροφοδιαμερισμα πολυκατοικιας υπαρχει μετατόπιση ενος τοίχου του διαμερισματος που συνορεύει με το κλιμακοστασιο κατά 25 εκ. εις βάρος του διαμερίσματος. Σχέδιο σύστασης δεν έχω πάρει ακόμα στα χέρια μου. Α)Αν η σύσταση συμφωνεί με την πραγματική κατάσταση, πώς θα τακτοποιήσω αν όχι με διαμερισμάτωση? Υπάρχουν και ΚΑΤ3 παραβάσεις στο διαμερισμα που θα τακτοποιηθούν. Β) Αν η σύσταση συμφωνεί με τα σχέδια της Ο.Α. και δείχνουν το διαμέρισμα μικρότερο εις βάρος των κοινοχρήστων, αφού κάνω τακτοπόίηση μπορώ/χρειάζετε να γίνει μονομερής τροποποίηση της σύστασης για να γίνει συμβόλαιο?
  5. Καλησπέρα, Σε υπόγεια θέση στάθμευσης σε πολυκατοικία κατασκευης 2008 υπάρχει ΥΥ 20 εκ. Θα απαιτηθεί ΜΣΕ;
  6. Καλησπέρα, Σε υπόγεια θέση στάθμευσης σε πολυκατοικία κατασκευης 2008 υπάρχει ΥΥ 20 εκ. Θα απαιτηθεί ΜΣΕ; H τακτοπόιηση θα είναι με αναλυτικό;
  7. Καλησπέρα Για να βγάλω μια άδεια ΕΕΜΚ σε μια πολυκατοικία για εξωτερικό βάψιμο των τεσσάρων όψεων με χρήση ικριωμάτων θα πρέπει να ελεγχθει το περίγραμμα της πολυκατοικίας για νομιμότητα? Αν βρεθούν διαφορές στα ανοίγματα και στου.εξώστες θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση ή μας ενδιαφέρει δόμηση-καλυψη-υψος μόνο?
  8. Ευχαριστω για την απαντηση. Οποτε μιας και το διαμερισμα ειναι ειναι ενταξει και στην πυλωτη δεν υπαρχει κάτι χτισμενο( μονο βιομηχανικό δάπεδο) δίνω την βεβαιωση. Πιστέυεις χρειάζεται να αναφέρω στην βεβαίωση κάτι για την θέση στάθμευσης για ενημέρωση του αγοραστή ή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στηο υποθηκοφυλάκιο?
  9. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΞΗ ΓΚΑΡΑΖ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΟΝΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ Ο.Α ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ. Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  10. Καλησπέρα Σε οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα πολυκατοικίας με παρακολούθημα ανοικτή θέση παρκινγκ στην πυλωτή, το διαμέρισμα δεν έχει αυθαιρεσίες που επηρεάζουν δόμηση-κάλυψη και ύψος. Το πρόβλημα είναι ότι στα εγκεκριμένα σχέδια δεν υπάρχουν πάρκινγκ πυλωτής. Βεβαίωση για μεταβίβαση μπορεί να δοθεί, ή το πάρκινγκ το οποίο είναι σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας (με αποκλειστική χρήση ως παρακολούθημα) μας δημηουργεί προβλημα. Και αν χρειαζέται τακτοποίσηση ποιας κατηγορίας.
  11. Καλησπέρα Σε οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα πολυκατοικίας με παρακολούθημα ανοικτή θέση παρκινγκ στην πυλωτή, το διαμέρισμα δεν έχει αυθαιρεσίες που επηρεάζουν δόμηση-κάλυψη και ύψος. Το πρόβλημα είναι ότι στα εγκεκριμένα σχέδια δεν υπάρχουν πάρκινγκ πυλωτής. Βεβαίωση για μεταβίβαση μπορεί να δοθεί, ή το πάρκινγκ το οποίο είναι σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας (με αποκλειστική χρήση ως παρακολούθημα) μας δημηουργεί προβλημα. Και αν χρειαζέται τακτοποίσηση ποιας κατηγορίας.
  12. Καλημέρα συνάδελφοι. Σε ένα ισόγειο κατάστημα στο οποίο έχω κάνει με τον 4178 περαιωμένη υπαγωγή και με το ΔΕΔΟΤΑ έχει βγει κατηγορίας Υ θα γίνει πώληση. Στην βεβαίωση του 4495 σύμφωνα με το ΦΕΚ 3976/2017 άρθρο 2 παρ. 6. αναφέρει ότι: «Για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. ή του άρθρου 99 του ν. 4495/2017 σχετικά με την υποβολή ή μη της μελέτης στατικής επάρκειας, όπου απαιτείται, γίνεται ειδική μνεία σε κάθε βεβαίωση οριστικής υπαγωγής καθώς και σε κάθε βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, καθώς και στη βεβαίωση της παρ. 2 (περ. γ) του άρθρου 83 του ν. 4495/2017 για μεταβίβαση. Η αναφορά επί της βεβαιώσεως για την υποβολή ή μη μελέτης στατικής επάρκειας καταχωρείται από τον εξουσιοδοτούμενο Μηχανικό στην Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την έκδοση της βεβαίωσης της παρ. 2 (περ. γ)του άρθρου 83 του ν. 4495/2017. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υποβάλλεται μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρεται ρητά ότι η μελέτη στατικής επάρκειας πρέπει να υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις κείμενες διατάξεις.» Επίσης στον 4496 αρθρο 99 παρ.γγγ αναφέρει ότι δεν χρειάζεται ΜΣΕ παρά Τεχνική έκθεση όταν: «πατάρια ισογείου που είναι στατικά ανεξάρτητα από το φέροντα οργανισμό του κτιρίου και πατάρια υπερκείμενων ορόφων όταν το συνολικό ίδιο βάρος δεν επιφέρει αύξηση του μόνιμου φορτίου της υποκείμενης πλάκας πάνω από 15%. Στην περίπτωση αυτή εξετάζεται η σύνδεση με στοιχεία του φέροντος οργανισμού, τα οποία και θα ενισχύονται για ενδεχόμενες τοπικές αστοχίες.» Στην δική μου περίπτωση μιας και έχω ταχτοποιήσει στατικός εξαρτημένο πατάρι πάνω από υπερκείμενη πλάκα υπογείου, θα πρέπει να κάνω έλεγχο αν το φορτίο είναι μεγαλύτερο από το 15% ? Και ο έλεγχος θα είναι μόνο στο δικό μου κατάστημα ή στο σύνολο του ισογείου στο οποίο υπάρχουν αρκετά κατάστηματα με πατάρια? Άρα όπως το καταλαβαίνω θα αναφέρω στην βεβαίωση του 4495 ότι δεν υποβάλλεται η ΜΣΕ και ότι θα πρέπει να υποβληθεί στην προβλεπόμενη προθεσμία. Συγγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση.
  13. Καλημέρα συνάδελφοι. Σε ένα ισόγειο κατάστημα στο οποίο έχω κάνει με τον 4178 περαιωμένη υπαγωγή και με το ΔΕΔΟΤΑ έχει βγει κατηγορίας Υ θα γίνει πώληση. Στην βεβαίωση του 4495 σύμφωνα με το ΦΕΚ 3976/2017 άρθρο 2 παρ. 6. αναφέρει ότι: «Για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. ή του άρθρου 99 του ν. 4495/2017 σχετικά με την υποβολή ή μη της μελέτης στατικής επάρκειας, όπου απαιτείται, γίνεται ειδική μνεία σε κάθε βεβαίωση οριστικής υπαγωγής καθώς και σε κάθε βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας, καθώς και στη βεβαίωση της παρ. 2 (περ. γ) του άρθρου 83 του ν. 4495/2017 για μεταβίβαση. Η αναφορά επί της βεβαιώσεως για την υποβολή ή μη μελέτης στατικής επάρκειας καταχωρείται από τον εξουσιοδοτούμενο Μηχανικό στην Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την έκδοση της βεβαίωσης της παρ. 2 (περ. γ)του άρθρου 83 του ν. 4495/2017. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υποβάλλεται μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρεται ρητά ότι η μελέτη στατικής επάρκειας πρέπει να υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις κείμενες διατάξεις.» Επίσης στον 4496 αρθρο 99 παρ.γγγ αναφέρει ότι δεν χρειάζεται ΜΣΕ παρά Τεχνική έκθεση όταν: «πατάρια ισογείου που είναι στατικά ανεξάρτητα από το φέροντα οργανισμό του κτιρίου και πατάρια υπερκείμενων ορόφων όταν το συνολικό ίδιο βάρος δεν επιφέρει αύξηση του μόνιμου φορτίου της υποκείμενης πλάκας πάνω από 15%. Στην περίπτωση αυτή εξετάζεται η σύνδεση με στοιχεία του φέροντος οργανισμού, τα οποία και θα ενισχύονται για ενδεχόμενες τοπικές αστοχίες.» Στην δική μου περίπτωση μιας και έχω τακτοποιήσει στατικός εξαρτημένο πατάρι πάνω από υπερκείμενη πλάκα υπογείου, θα πρέπει να κάνω έλεγχο αν το φορτίο είναι μεγαλύτερο από το 15% ? Και ο έλεγχος θα είναι μόνο στο δικό μου κατάστημα ή στο σύνολο του ισογείου στο οποίο υπάρχουν αρκετά κατάστηματα με πατάρια? Άρα όπως το καταλαβαίνω θα αναφέρω στην βεβαίωση του 4495 ότι δεν υποβάλλεται η ΜΣΕ και ότι θα πρέπει να υποβληθεί στην προβλεπόμενη προθεσμία. Συγγνώμη για την μακροσκελή ερώτηση.
  14. Καλησπέρα συνάδελφοι. Κατόπιν αυτοψίας σε διαμερισμα πολυκατοικιας διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις: α) Το διαμέρισμα μήκους 9 μέτρων στη μια του διάστάση έχει μεγαλώσει κατά 15 εκ. εις βάρος του κλιμακοστασίου. β) Το μπαλκόνι του έχει μεγαλώσει κατά 10 εκ σε μήκος. γ) υπάρχει ένα κλιματιστικό και τέντες. Το ερώτημα είναι αν θα δίνεται βεβαίωση καθότι η παράβαση προς το κλιμακοστάσιο είναι εντός των ανοχών του 2% (αρθ. 81 παρ. 2), και το μπαλκόνι δεν επηρεαζει καλυψη-δομηση-υψος και το a/c το αγνοώ. Ευχάριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.