Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Tom Graikos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.475 profile views

Tom Graikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Βάση των διάφορων θεμάτων που έχουν συζητηθεί για την θέρμανση της οικίας (όπως πάνελς, λέβητες ιόντων κ.α. ) θα ήθελα να ξεκινήσω και εγώ ένα θέμα που αφορά τον ίδιο σκοπό, μαζί και αρκετούς Έλληνες. Λοιπόν το θέμα μου είναι, τα θερμαντικά πάνελς ή πάνελς υπέρυθρης θέρμανσης. Αυτά τα πάνελ μεταδίδουν θερμότητα μέσω ακτινοβολίας και θερμαίνουν, '' λένε '', κατευθείαν τα στερεά σώματα του χώροου. Αυτά τα πάνελ προσφέρουν σύμφωνα με διάφορα sight τα εξής : 1. Μία μοναδική αίσθηση θερμότητας σε άνετο και υγιές περιβάλλον. 2. Χαμηλό κόστος απόκτησης και μηδαμινό κόστος εγκατάστασης. 3. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. 4. Εύκολη τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή χωρίς να δεσμεύει ωφέλιμο χώρο. 5. Δεν χρειάζονται συντήρηση και αποθηκευτικό χώρο για καυστήρα, δεξαμενή, κ.λπ. 6. Εύκολη μετακίνηση μέσα στον χώρο. Επίσης μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στις εκδρομές στο εξοχικό σας ή σε μία υποτιθέμενη αλλαγή κατοικίας σας. 7. Και φυσικά την 7ετή εγγύηση με την σφραγίδα της • 80% λιγότερη κατανάλωση από τα συμβατικά σώματα ηλεκτρ. θέρμανσης • 50% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα συμβατικής κατασκευής με πετρέλαιο • 40% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα θερμαντικά σώματα με φυσικό αέριο • 30% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τις αντλίες θερμότητας λόγω περιορισμού των απωλειών του θερμού αέρα Θα ήθελα να αναπτύξουμε αυτο το θέμα για το αν αυτά που προσφέρουν ισχύουν, αν είναι τόσο αποδοτικά όσο λένε, πόσο θα κοστίσει, η σύγκριση των πάνελς με άλλους τρόπους θέρμανσης, το υποτιθέμενο κέρδος, καθώς επίσης και ότι άλλο μπορεί να οφελίσει τον οποιοδήποτε πολίτη. Για όσους θελήσουν περισσότερες πληροφορίες θα ανεβάσω sight στο profil μου έτσι ώστε να μην θεωρείται διαφήμιση. Μέσα σ'αυτά τα sight έχει πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά και τρόπο λειτουργείας.
  2. Καταρχάς να πω ένα μπράβο σε όσους προσπάθησαν σε αυτό το topic να εξηγήσουν με απλό και όμως κατανοητό τρόπο τα υπέρ και τα κατά του συγκεκριμένου λέβητα ιόντων. Διαβάζοντας όμως όλα αυτά που γράφεται εδώ μου δημιουργήθηκε μια απορία που δεν έχει συζητηθεί καθόλου και αναρωτιέμαι μήπως μόνο εγώ έχω κάνει αυτήν σκέψη. Αν λοιπόν έχουμε ένα σπίτι το οποίο παράγει το ρεύμα του μεσώ πχ. Φωτοβολταϊκών και έχει υπολογιστεί έτσι ώστε να παράγει και όσο ρεύμα καταναλώνει ο συγκεκριμένως λέβητας για της συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας πχ στον χειρότερο χειμώνα (αν και οπός είναι τώρα τα πράγματα σε λίγο θα πρέπει να ανησυχούμε για την ζέστη και όχι για το κρύο, υπερθέρμανση του πλανήτη και ποίο ήπιοι χειμώνες) τότε δεν είναι μια πολύ καλή λύσει. Δεδομένου ότι το κόστος αυτών που αναφέρω είναι πολύ υψηλό θέλω να πω ότι αναφέρομαι καθαρά σε μια σκέψη όπου το κράτος και η τεχνολογίες θα επιτρέπουν την εύκολη και συμφέρουσα προς τον πολίτη εγκατάσταση δλδ μία ουτοπία για την Ελλάδα μας, για αυτό θα ήθελα καθαρά την γνώμη σας πάνω στην ιδέα και όχι στο πόσο θα κοστίσουν τα φωτοβολταϊκά και τα υπόλοιπα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.