Μετάβαση στο περιεχόμενο

REGGINA

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

942 profile views

REGGINA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος συνάδελφος για την απόσταση Δ στον ΓΟΚ του 55. Διαβάζοντας τον βρίσκω ότι ήταν σταθερά 2.5μ ανεξαρτήτως ύψους. Ισχύει αυτό ή μου διέφυγε κάτι? Εχω μία περίπτωση με υπάρχον Δ=2.70 που έγινε το 1960 και θέλω να θεωρήσω ότι με τους όρους δόμησης του 1960 δεν έχω υπέρβαση Δ. Ευχαριστώ
  2. Καλημέρα πρέπει να πούμε τέτοια ώρα. Εχω στέλεχος άδειας με ημερομηνία έκδοσης Φεβρουάριο του 1955 και επιμετρήσεις για όλο το σκελετό του μηχανικού Απρίλιο του 1955. Οι επιμετρήσεις δεν είναι μεν επίσημο έγγραφο άλλα έχουν υπογραφή και ημερομηνία. Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι αν η άδεια είναι αρχές του 1955 περνάει. Βέβαια επίσημες αποδείξεις για το πότε ολοκληρώθηκε η κατασκευή δεν έχω.
  3. Καλησπέρα. Συμφωνώ μαζί σου ότι τελικά φαίνεται να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο ως προς το πρόστιμο. Αλλά η περίπτωση Α με την περίπτωση Β πως διαχωρίζονται στη συνέχεια? Το σύστημα του ΤΕΕ για να βάλει το 0,5 θέλει να γράψεις Β.Χ . Αφότου τελειώσει η διαδικασία πως θα αποδείξει ο ιδιοκτήτης μετά απο χρόνια που όλες αυτές οι συζητήσεις θα έχουν ξεχαστει ότι η δικιά του περίπτωση ειναι η Α και ότι δεν έκανε αυθαίρετη "αλλάγη χρήσης" μεταγενέστερα της ρύθμισης. Το μόνο αποδεικτικό που μπορώ να φανταστώ είναι η δικιά μας τεχνική έκθεση. Και στις περιπτώσεις Β που ο άλλος το έχει για αποθήκη γιατί να μην το δηλώσει εξαρχής ως κύρια χρήση? Μου φαίνονται παράλογα όλα αυτά και πολύ πρόχειρα και φοβάμαι ότι θα εκτεθούμε κάποια στιγμή στους πελάτες μας. Αντε τώρα να μεταφέρεις αυτή τη συζήτηση στον πελάτη σου, που θα έχει ρυθμίσει το χωρίς άδεια υπόγειο κύριας χρήσης και θα του δώσεις ένα χαρτί που θα αναφέρεται σε βοηθητικούς χώρους.
  4. Είμαι νέα στο φόρουμ και σας καλησπερίζω όλους. Διαβάζοντας αυτό το θέμα προβληματίστικα πολύ. Εχω ένα κτίριο του 1955 με στέλεχος Ο.Α. για 95 τμ (τα σχέδια δεν υπάρχουν). Θεωρώ ότι τα προ του 1955 πιάνουν και το 1955 (κάνω λάθος?). Σε άδεια προσθήκης ορόφου το 1960 αποτυπώνετει το υφιστάμενο ως 105 τμ και είναι σαφές-σε εμένα τουλάχιστον- από το περίγραμμα του κτιρίου ότι εξαρχής χτιστηκε 105τμ και ότι δεν έγινε κάποια προσθήκη μεταξύ 1955 και 1960. Το κτίριο αυτό έχει και άλλα 15 τμ αυθαίρετα που θα τα δηλώσω με τον 4014. Εγω έχω σκοπό να γράψω μία τεχνική έκθεση που να εξηγώ ότι τα πρώτα 10τμ είναι του 1955 και να δηλώσω μόνο τα επιπλέον 15τμ. Χρειάζεται να κάνω και κάτι άλλο στην πολεοδομία σχετικά με το νόμιμο περίγραμμα που διάβασα έδω ότι χρειάζεται? Και αν το κάνω και δεν μου το περάσουν θα θεωρείται παράνομο το τμήμα των 10τμ του 1955? (αν για το νόμιμο περίγραμμα θέλει η διαδικασία πολύ χρόνο μπορεί να χάσω την προθεσμία για να τα βάλω και αυτά στον 4014). Διάβασα κάποιον δυνάδελφο να γράφει ότι για το νομ. περιγ. θέλει και μελέτη στατικής επάρκειας. Δεν καλύπτομαι από την άδεια προσθήκης ορόφου του 1960? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.