Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

atre

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.000 profile views

atre's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι δεν είναι σωστά δηλωμένα. Το υπόψιν διαμέρισμα(πρώην αποθήκη) δεν είναι δηλωμένο. Αν το δηλώσει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας θα έχει πλεόνασμα σε σχέση με το Ε9, και ισόποσο έλλειμμα ο ιδιοκτήτης της αποθήκης.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Περίπτωση στην οποία δύο οριζόντιες(διαφορετικού ιδιοκτήτη) ηλεκτροδοτούνται από την ίδια παροχή πως δηλώνονται? Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος. Στην αρχική κατάσταση σύμφωνα με την άδεια και τη διανομή υφίστανται 2 διαιρεμένες οριζόντιες του ίδιου ιδιοκτήτη) εκ των οποίων η μία είναι αποθήκη(βοηθητική χρήση) και έχουν την ίδια παροχή(όχι κοινόχρηστη). Η αποθήκη τακτοποιείται με τον 4178 σε χώρο κύριας χρήσης και στη συνέχεια μεταβιβάζεται(γονική παροχή σε ενήλικο τέκνο). Τώρα ο νέος ιδιοκτήτης έχει δηλωμένο στο Ε9 το ακίνητο(ταχτοποιημένη αποθήκη) με τον αριθμό παροχής της άλλης ιδιοκτησίας αλλά είναι αδύνατον να δηλωθεί μέσα από το εν λόγω σύστημα γιατί το ακίνητο δεν έχει δικιά του παροχή. Σκέψεις?
  3. Λάθος θα ήταν η επιλογή κατηγορίας διαφορετικής από αυτή που επιθυμεί κάποιος. Αν κάποιος θέλει να πληρώνει την 1η κατηγορία για όσο καιρό δεν θα είναι μισθωτός πρέπει να δηλώσει την 1η. Αν δηλώσει τη 2η θα πληρώνει τη 2η. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοεί ο ποιητής σε αυτή τη γενική οδηγία αλλά υποψιάζομαι ότι εννοεί αυτούς που ενδεχομένως θα ήθελαν να επιλέξουν ψηλότερη κατηγορία. Επισυνάπτω και αντίγραφο της δικής μου δήλωσης για να τους δύσπιστους. Και αν υπάρχει κίνδυνος να "μπερδευτουν" τα συστήματα στον εφκα θα περιμένουμε με υπομονή να ξεμπερδευτουν και να πληρώσουμε τα σωστά.
  4. "Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που παράλληλα απασχολούνται ως μισθωτοί μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μεταξύ έξι(6) ασφαλιστικών κατηγοριών..." Επίσης το σύστημα επιτρέπει την επιλογή της πρώτης κατηγορίας ενώ είναι επιλεγμένη η παράλληλη μισθωτή απασχόληση. Νομίζω ισχύει για τις περιπτώσεις που η μισθωτή εργασία δεν διαρκεί όλο τον χρόνο οπότε για αυτούς τους μήνες επανέρχεται η επιλεγμένη κατηγορία. Οψομεθα.
  5. Θεωρώ ότι επιλέγεις την κατηγορία που θέλεις (π.χ. 1η) και για τους μήνες που θα έχεις εισοδήματα από μισθωτή εργασία θα χρεωνεσαι υποχρεωτικά τη 2η(διαφορά) και για τους μήνες που δεν έχεις μισθωτή απασχόληση θα πληρώνεις την 1η.
  6. Αγαπητοί συνάδερφοι τα φώτα σας. Έχω το εξής θέμα. Σε ένα πολύ μικρό έργο(στεγανοποίηση και δάπεδα βεράντας) μου έτυχε το εξής. Κατά την αποπεράτωση του έργου, έδωσα (κατά λάθος) τιμολόγιο του μονωτή, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με μαγαζί που πουλάει μονωτικά. Η αξία του παραστατικού περιλάμβανε φυσικά εργασία και κυρίως υλικά(χωρίς όμως να γίνεται σαφής διάκριση). Τώρα μου ζητάνε από το ΙΚΑ ένσημα, για όλο το ποσό του παραστατικού του τιμολογίου, το οποίο φυσικά είναι δυσθεώρητο για τα δεδομένα του έργου. (κοντά 1300 ευρώ εισφορές για μία βεράντα 15τ.μ.). Σημειωτέον ότι στο έργο τα ήδη δηλωμένα ένσημα(όλων των εργασιών μαζί) είναι τα υπερδιπλάσια των ελαχίστων (με βάση τον πίνακα 3), τόσο συνολικά όσο και για την συγκεκριμένη κατηγορία και το ύψος του ημερομισθίου υπερδιπλάσιο του ελάχιστου επίσης, Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ έδειξαν διάθεση συνεργασίας προκειμένου να λυθεί κάπως το θέμα, αλλά βρίσκομαι στον κίνδυνο να μπω μέσα(προφανώς ο ιδιοκτήτης από μένα θα τα κρατήσει) κοντά 700 ευρώ. Θέλω τα φώτα σας ως προς τα εξής: Γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο σαφές νομικό πλαίσιο που να λέει ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ είναι υποχρεωμένος να ασφαλιστεί ξεχωριστά στο ΙΚΑ? Υπάρχει κάποιος κανόνας ή κάποιο νομικό πλαίσιο που να λέει ποια θεωρούνται στεγασμένα και ποια είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένα στο ΙΚΑ? Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο? Καλούμαι τώρα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας με το διακύβευμα να είναι ένα ολόκληρο μηνιάτικο επειδή ήμουν υπερβολικά ειλικρινής. Please help!
  7. Συνάδελφοι επειδή μίλησα με ΕΦΚΑ(και πήρα την ίδια απάντηση με εσάς) αλλά και με το ΤΕΕ, από το ΤΕΕ μου είπαν ότι ναι ασφαλίζεται η ιδιότητα αλλά εφόσον από την μισθωτή εργασία καλύπτεται η ελάχιστη εισφορά και δεν υπάρχουν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα θα πρέπει το ειδοποιητήριο να είναι μηδενικό. Επίσης αν κατάλαβα καλά καλό θα είναι να γίνει και μία επίσκεψη στο ΤΣΜΕΔΕ με την διακοπή της εφορίας στο χέρι γιατί το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να είναι ενημερωμένο ότι υπάρχει μισθωτή απασχόληση αλλά όχι ότι δεν υπάρχει ελεύθερο επάγγελμα. Γιατί για να μην στείλει εισφορές το ΤΣΜΕΔΕ πριν τον ΕΦΚΑ αρκούσε η έναρξη της μισθωτής εργασίας και όχι η η διακοπή του ελεύθερου επαγγέλματος. Τώρα χρειάζεται και η ενημέρωση για τη διακοπή.
  8. Και σε μένα το ίδιο συνέβη. Από τη μηχανογράφηση στα κεντρικά είπαν ότι έχουν ενημερωθεί και "το ψάχνουν". Οταν τον ρώτησα αν θα επιστραφούν τα χρήματα απάντησε "θα σε γελάσω". Αν δεν επιστραφούν άμεσα τα χρήματα η αν δεν συμψηφιστούν έστω στο Φεβρουάριο θα γίνει της π@@@@@@@. Δεν έχει κανένας το περιθώριο να κάνει δώρο κατοστάρικα στο ΤΣΜΕΔΕ. Πραγματικά αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!
  9. Θεωρητικά οι συνομιλίες καταγράφονται.
  10. Πάντως επειδή είδα σχετική συζήτηση και εδώ και αλλού στο forum: μίλησα σήμερα τηλεφωνικά με ΕΤΕ (181818) και μου είπαν ότι μέσω i-bank η πληρωμή του ειδοποιητηρίου γίνεται άμεσα.
  11. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Στο Ε9 είναι σύμφωνα με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Και νομίζω και το κτηματολόγιο έτσι δηλώθηκε. Συμφωνώ πως πρέπει να γίνει τροποποίηση της σύστασης. Φοβάμαι όμως πως από το κτηματολόγιο θα ζητήσουν δύο βεβαιώσεις για να προχωρήσουν οποιαδήποτε πράξη(και για την τροποποίηση).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.