Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

verikioc

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.014 profile views

verikioc's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μόνο 20% ΦΕΜ αποδίδεται στις οικοδομικές άδειες
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ Καλησπερα. Η αδεια κατασκευης περγκολας σε εξωτερικο ισογειο χωρο βγαινει με αδεια μικρης κλιμακας ή με 48ωρη ενημέρωση ? Συμφωνα με τον Ν.4067 (2012) αρθ. 4 παραγρ. 3 (η) Δεν απαιτειται αδεια δομησης ή εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας ( Άρα παμε σε 48ωρη ενημερωση ) για την κατασκευη περγκολας σε ισογειους υπαιθριους χψρους κατοικιων ή στον περιβαλλοντα ακαλυπτο χωρο. Αλλά στο ΦΕΚ που εκδοθηκε το 2013 και αφορα την διαδικασια εγκρισης και απαιτουμενα δικαιολογητικα για εργασιες για τις οποιοες απαιτειται Εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας στο Αρθρ. 2 ( ειδικα δικαιολογητικα στοιχεια ) αναφερει στην παρ .ιστ. την περιπτωση της κατασκευης περγκολας σε ισογειους υπαιθριους χψρους κατοικιων ή στον περιβαλλοντα ακαλυπτο χωρο. Και στον Ν.4258/2014 δεν αναφερει καποια αλλαγη που να αφορα την εκδοση αδειας για περγκολα.
  3. Καλησπερα και παλι. Για έκδοση στατικής επαρκειας εκτος απο τον οπτικο ελεγχο του κτηριου και την μελετη της στατικης μελετης απαιτηται κάποια αλλη ενεργεια ? ( δηλαδη συνταξη καποιου τευχους υπολογισμων ? ) ή το μονο στοιχειο ειναι η παραπανω δηλωση/βεβαιωση οτι το κτηριο μετα απο ελεχγο και μπλα μπλα επαρκει στατικα ? Ακομα οι υπογράφων μηχανικοι μπορουν να ειναι ενας Πολιτικος Μηχανικος Τ.Ε και ενας αρχιτεκτων ? ευχαριστω.
  4. καλημερα. τελικος Πολ.Μηχανικη Δ.Εργων Τ.Ε υποχραφουν τοπογραφικα.? οχι συγκεκριμενα μονο περι αυθαιρέτων γενικος. ( παρακαλω ας απαντηθει η ερωτηση μου χωρις την μανια λιγων τοπογραφον που παρατηρησα παραπανω. )
  5. Καλήμερα σας. Καινούργιος στο επαγγελμα οπως καταλαβατε. Σιγα σιγα λοιπον πρεπει να εξοπλισω το γραφειο με βασικα μηχανιματα ωστε στην συνεχεία ο τοπογραφος που θα δουλεψει μαζι μου να εχει τα απαραίτητα για την δουλεια του . Υπαρχει ενα ποσο γυρω στα 4-5 χιλιαρικα για αγορα εξοπλισμού. Βασικο αντικείμενο μελετης ειναι η συνταξη τοπογραφικών σε απομακρυσμένες περιοχες απάτητες κυριος. Οποτε θα ηθελα ενα μηχανιμα. το οποιο να περνει τις αναλογες μετρησεις μεσω δορυφορου ή μεσω καποιας βασης δεδομενων ( GPRS ) και τις οποιες να μπορω να τις χρησιμοποιησω σε προγραμματα GIS η σε καποιο CAD. μιας και πλεον τα τοπογραφικα τα ζητουν με συντεταγμενες X-Y-Z Eιμαι ΑΣΧΕΤΟΣ ομως απο αυτα και δεν εχω ιδεα. Ποιες οι διαφορες λοιπον του GPS για GIS και ποιες του Γεωδαιτικού GPS. Τι πρεπει να προσεξω? ποιο εχει μεγαλυτερη ακριβεια. και αν ειναι πχ το Γεωδαιτικο GPS τι πρεπει να προσεξω σε αυτο ? διπλης συχνοτητας? Μονης ? με διπλο δεκτη ? μονο ? το Γεωδαιτικο GPS δεν δινει συντεταγμενες που μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε προγραμματα GIS ? το GPS για GIS οτι σου δινει μπορεις να το πεταξεις σε ενα προγραμμα GIS με χαρτες και να βγει το οικοπεδο ?? καθε προταση για μηχανιματα ειναι ευπρόσδεκτη Ευχαριστω για τον χρονο σας και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.