Jump to content

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. U(1) στο συμπαγές- U(2) στο μη συμπαγές ---> υπολογίζεται συντελεστής U αναλόγως ποσοστού συμπαγούς/μη συμπαγούς
 2. Τοίχος-θερμομόνωση- γυψοσανίδα η καλύτερη λύση. Το μεγάλο μείον .......... Χάνεις τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου
 3. Τα παρακάτω έχουν ήδη πληρωθεί Συνολικό πρόστιμο 1100€ 1η πληρωμή παράβολο 500 € 2η πληρωμή εξόφληση (1100-500)*0.80=480€
 4. Είναι το ίδιο!!!! Το ΓΠΣ αφορά Δήμους με οικιστικές οντότητες άνω των 2000 κατ. ένώ το ΣΧΟΟΑΠ είναι για κάτω των 2000κατ.
 5. Τελείωσα το 1982. Ηταν πεντε (5) πλήρη χρόνια ή 10 εξάμηνα. Τη διπλωματική την έκανες στο 5ο έτος και αφού τελείωνες και είχες περάσει όλα τα μαθήματα (είχες πάρει δηλ. το πτυχίο) έδινες τα οκτάωρα (εξέταση οκτώ ωρών σε θεματική ενότητα) για να πάρεις άδεια άσκησης επαγγέλματος.
 6. armenopoulos H διαδικασία κατάτμησης και σύστασης καθέτων είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι αλλά χώροι κοινής χρήσης μεταξύ των συνιιδιοκτητών
 7. και για να συμπληρώσω τον civilas με κάτι που άκουγα απο τους καθηγητές μου στα μικράτα μου στις αρχές της δεκαετίας του 80.... Μαλακό έδαφος-σκληρό (άκαμπτο) κτίριο , βράχος - μαλακό (ευκαμπτο) κτίριο.
 8. Πραγματικά δεν απαιτείται η ύπαρξη δημόσιου δρόμου για να είναι οικοδομήσιμο ένα οικόπεδο σε οικισμό προ 23. Σίγουρα όμως θα υπάρχει από κάποιο διπλανό του οικόπεδο πρόσβαση μέσω δουλείας διόδου. Σε παρόμοιο οικόπεδο πριν μερικά χρόνια είχα βγάλει οικοδομική άδεια. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η σχέση με το γείτονα στο ακίνητο του οποίου υπάρχει η δουλεία ή κάποιυ άλλου για να γίνει δυνατή η οικοδόμηση στη πράξη.
 9. Ο δρόμος θα πρέπει να έχει διανοιχθεί πλήρως για να μπορέσεις να οικοδομήσεις. Επομένως πρέπει και ο "απέναντι" να το παραχωρήσει.
 10. Αυθαιρεσίες δεν έχει η πολεοδομία όμως αρνείται χωρίς τη συμμετοχή του επιβλέποντα. Έχει κάποιος σχετική νομολογία?
 11. Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ανέκδοτο αλλά ειναι πραγματική ιστορία και μεγάλο για μένα πρόβλημα. Γνωστός μου και τώρα φίλος είχε αναθέσει στο κουμπάρο του μηχανικό την έκδοση οικοδομικής άδειας για μια κατοικία η οποία έχει αποπερατωθεί και τωρα κατοικειται. Πριν από κάμποσο καιρό υπήρξε μια σοβαρότατη διένεξη ανάμεσα στους κουμπάρους με αποτέλεσμα σήμερα να μη μιλάει ο ένας στον άλλο. Η οικοδομή εχει ρευματοδοτηθεί με εργοταξιακό ρεύμα. Σημειώνω επίσης ότι η οικοδομική άδεια έχει λήξει και έχει αποπληρωθεί η αμοιβή επίβλεψης. Το ερώτημα είναι πως μπορεί να ρευματοδοτηθεί κανονικά τη στιγμή που ο επιβλέτων δεν παραιτείται ή δεν εκδιδει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ο ενδιαφερόμενος δεν θέλει να έχει καμμιά επαφή μαζί του?
 12. Μισθώσεις με διάρκεια άνω της οκταετίας είναι υποχρεωτικό να γίνονται με συμβολαιογραφική πράξη. Συνήθως τέτοιου είδους μισθώσεις είναι διάρκειας μεγαλύτερης των οκτώ ετών
 13. Αποδοχές 1681 ΦΠΑ 319,39 Σύνολο 2000,39 Μείον Παρακράτηση φόρου 20% 336,20 Μείον ΤΣΜΕΔΕ 220,00 ΣΤΟ ΧΕΡΙ 1444,19€
 14. απόσταση μεταξύ στύλου και οικοδομής Δ ή κτισιμο κάτω από το δοκάρι και προσμέτρηση του τοίχου στο ΣΔ
 15. Πολλές και δυσάρεστες εμπειρίες. Πρόσφατα ενω συνάδελφος δεινοπαθούσε από το ΣΧΟΠ για ένα μισογκρεμισμένο σπίτι ο ιδιοκτητης έλυσε όλα τα προβληματά του και "έκανε τη δουλειά του" όταν άλλαξε μηχανικό και απευθύνθηκε σε μέλος του ΣΧΟΠ (εκπρόσωπο και ......... συναδελφό μας) για την έκδοση της οικ. αδειας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.