Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kbafeidis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Στο συμβόλαιο δεν αναφέρει κάτι ειδικό για κατάτμηση...... το μόνο που αναφέρει είναι το ποσοστό ιδιοκτησίας επί το συνολικό αγροτεμάχιο των 18, 2 στρεμμάτων........δυστυχώς δεν αναφέρει τίποτα άλλο.........απλά στο τέλος βρήκα του συμβολαίου βρήκα μια φωτοτυπία (όχι επίσημη σελίδα του συμβολαίου) που έχει τις υπογραφές όλων των συνιδιοκτητών στα αντίστοιχα "οικόπεδά" τους............... Δυστυχώς καταλαβαίνω πως βρίσκομαι σε αδιέξοδο................ Στο μεταξύ, τηλεφώνησα σε φίλο μηχανικό-συνιδιοκτήτη, που αυτός πρόλαβε με τον προηγούμενο νόμο (του Παπακων/νου) να το δηλώσει, και φυσικά με μάλωσε γιατί δεν μπήκα με τον παλιό νομο....αυτοί λέει πρόλαβαν.....ενώ εγώ τώρα με τον Νέο νόμο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα πρέπει να παλέψω το 65% των συνιδιοκτητών, ............................ Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!!!!!!!
  2. Κύριες και κύριοι, Χρόνια σας πολλά και καλή χρονιά με υγεία!!!! Ερώτηση: είμαι σ' έναν οικισμό που τα 18,2 στρέμματα κομματιάστηκαν με 4 οικοδομικές άδειες όπου σε μια ανήκω κι εγώ.......Ρώτησα τους άλλους 12 συνιδιοκτήτες της δικής μου οικοδομικής αδείας, εάν δέχονται για το "65% της κάθετης κτλ" αλλά βρήκα τοίχος αδιαφορίας.......κυρίως λόγω κρίσης!!!!! Αλήθεια, ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να προχωρήσω μόνος μου??????????????????????? Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  3. Τελικά με το νέο Νόμο από Δευτέρα, τα εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα δηλώνονται κανονικά σαν μια απλή ιδιοκτησία ή συνεχίζει το πρόβλημα του παλιού νόμου Παπακων/νου? Τι γνωρίζεται, σας παρακαλώ?
  4. Ερώτηση: υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με τα "εξ αδιαιρέτου" με τον "νέο" νόμο και με τον "νέο" υπουργό; Καλό καλοκαίρι σ' όλους και σ' όλες!
  5. Δημήτρη, καλημέρα!!! Σε παρακολουθώ καιρό τώρα....... έχεις δίκιο και έχεις επαληθευτεί σ' όλα σου............ τελευταία και με την παράτση που επέμενες!!!! Ερώτηση: τι πιστεύεις τώρα, για την εναρμόνιση των εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα? Θα πραγματοποιηθεί? Αξίζει να περιμένουμε 31/5 ή να πάμε να το δηλώσουμε από τώρα σιγά-σιγά και ότι γίνει?????? Σ' Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου! Υγεία σ' όλους σας!!!!!
  6. Δηλαδή, φίλε Δημήτρη, να μην "βιαστούμε να μπούμε" στην ρύθμιση, αν και αυτή λήγει στις 18/1/2013? Πιστεύεις ότι θα υπάρξει σίγουρα παράταση για την λεγόμενη εναρμόνιση ώστε να ενταχθούν και αυτές οι περιπτώσεις της Χαλκιδικής, της Καβάλας, κτλ? Από την άλλη όμως μήπως είναι μάταιο να περιμένουμε διότι είναι αδύνατη εναρμόνιση νομικά και τελικά πούνε όσοι μπήκαν στην ρύθμιση,μπήκαν και σώζονται ενώ οι υπόλοιποι πληρώστε πρόστιμα πολεοδομίας,κτλ..... Να μην ξεχάσω: Χρόνια πολλά σ' όλους..... Καλή χρονιά νά 'χουμε παιδιά με υγεία και αισιοδοξία!!!!!!
  7. Αγαπητοί κύριοι, καλησπέρα σας! Έχω καιρό (από την ανακοίνωση της παράτασης) να παρακολουθήσω την εξέλιξη των "εξ αδιαιρέτου". Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν τελικά έχουν αρθεί τα διάφορα προβλήματα και εάν με "αφήνετε"να προχωρήσω στην δήλωση αυθαιρέτου σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου με άλλους 32 γνωστούς και αγνώστους συνιδιοκτήτες........ Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!
  8. Και μια δεύτερη γνώμη: από την μιά κάποιοι αφορίζουν αυτούς που αυθαιρέτησαν με τα εξοχικά τους στα εξ αδιαιρέτου από την άλλη οι ίδιοι ψάχνουν φόρμες δράσης για να πάρουν "δουλειές" με τα εξ αδιαιρέτου χωρίς να έχουν πρόβλημα ως μηχανικοί αλλά οι ιδιοκτήτες...... Κύριοι-ες, ΗΡΕΜΙΑ! Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που πιθανό να μη λυθεί αλλά μην προχωράτε σε κρίσεις........ Εδώ που φτάσαμε δεν φταίει ο απλός κόσμος..... ή ίσως φταίει το λιγότερο.......... μια πρόχειρη απάντηση είναι ότι το σύνολο σχεδόν των βουλευτών της μεταπολίτευσης ήταν και είναι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι!
  9. Η εφημερίδα "Δημοκρατία" αναφέρει πως: σε ομιλία-τοποθέτηση του κ.Κ.Μητσοτάκη για πλήρη απαλλαγή των ΑΜΕΑ με 80% αναπηρία από το ειδικό πρόστιμο αυθαιρέτου ο αναπληρωτής υπουργός κ.Σηφουνάκης το αποδέχτηκε!!!!!! και πως στην νέα βδομάδα θα ανακοινωθούν νέες αλλαγές! Λέτε ν' αναφερθούν και στα εξ' αδιαιρέτου????? Αλήθεια, εάν ισχύσει αυτή η απαλλαγή των ΑΜΕΑ από βδομάδα, πως θα αισθανθούν αυτοί που ήδη "τακτοποίησαν" το αυθαίρετό τους?
  10. Επισήμανση-Προβληματισμός: Πήγα σε γνωστό συμβολαιογράφο (όπως καλοπροαίρετα με πρόετρεψε φίλος μηχανικός του φόρουμ) και πλέον μου διαβεβαίωσε και αυτός με την σειρά του πως και μετά από την τελευταία απάντηση του YΠEKA στην Βουλευτή είναι πεπεισμένος πως και στα εξ αδιαιρέτου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα όσο αφορά το θέμα: τακτοποίηση σημαίνει αποφυγή προστίμου ανέγερσης, διατήρησης, ενσήμων ΙΚΑ, απόδοσης ΦΠΑ εργασιών στην ΔΟΥ, κτλ ! (μάλιστα απόρησε πως άργησα στο να τακτοποιήσω το αυθαίρετό μου σε τέτοιους πονηρούς καιρούς....!)Βέβαια επίσης μου διαβεβαίωσε πως αυτός δεν θα προχωρήσει σε καμία μεταβίβαση αυθαιρέτου σε εξ αδιαιρέτου για τους γνωστούς λόγους που έχουν αναφερθεί....... Επίσης όμως μου είπε πως γνωρίζει συναδέλφους του συμβολαιογράφους που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα στο να προχωρήσουν την διαδικασία μεταβίβασης αυθαιρέτου σε περίπτωση εξ αδιαιρέτου αυθαίρετα ............ Τα συμπεράσματα δικά σας....... :confused: :confused:
  11. Δηλαδή η "αποκλειστική χρήση" στα εξ αδιαιρέτου σημαίνει ο καθένας συνιδιοκτήτης δηλώνει τις αυθαιρεσίες του χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων! Με συγχωρείται αλλά αυτό κατάλαβα!!!! Πουθενά δεν αναφέρθηκε η υποχρεωτική συναίνεση!!!! Βέβαια εάν δεν υπάρχει " αποκλειστική χρήση" τότε τι γίνεται? Μεταφυσικό το ερώτημα?
  12. Αλήθεια, στο δελτίο του ΑΝΤ1 ανακοινώθηκαν αλλαγές στα εξ' αδιαιρέτου που βγήκαν από δημοσίευμα στο ΥΠΕΚΑ! Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό? Από εκείνη την στιγμή ψάχνω στο internet αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό και επίσημο! Μήπως ξέρετε κάτι εσείς?
  13. Καλημέρα! Ερώτηση: αφού πλέον και το ΤΕΕ δίνει απαντήσεις συνεχώς αντικρουόμενες (ενώ το ΥΠΕΚΑ όλο και περισσότερο σιωπά...... καμία "ερωτοαπάντηση" /εγκύκλιος για τα εξ αδιαιρέτου....) προφανώς μέχρι και 28/2 όλοι εμείς των εξ αδιαιρέτων θα μπούμε κανονικά στην τακτοποίηση σαν να είναι "εντός σχεδίου οριζοντίως και καθέτως", πληρώνουμε την 1η δόση μας στις 28/2, και αναμένουμε την συνέχεια........ Υ.Γ.: και να μου το θυμηθείτε: τελικά αυτό το κράτος θα "δικαιώσει" όλους αυτούς (εργολάβους, καλούς μηχανικούς, κ.α) που δεν περίμεναν τόσο καιρό καμία διευκρίνηση, διατύπωση, κτλ και από την πρώτη στιγμή τακτοποιούν κατα το δοκούν, "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω"! Με συγχωρείτε αλλά εύχομαι να κάνω λάθος!!!!! Καλημέρα!!!!!
  14. Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά και θεία Φώτιση σ' όλους μας!!! Αλήθεια, γνωρίζει κανείς ή υπάρχει κάτι νεότερο για την υποχρεωτική συναίνεση των συνιδιοκτητών στα εξ αδιαιρέτου? Κάτι σχετικά με την περιβόητη νομοθετική ρύθμιση που όλο είναι να βγεί αλλά ..........
  15. Για να το καταλάβω: εάν δεν κατορθωθεί να πειστούν όλοι για την τακτοποίηση, προφανώς κανένας δεν θα μπορέσει να πάρει πιστοποιητικό νομιμότητας για μελλοντική μεταβίβαση ακινήτου, είτε πληρώσεις το πρόστιμο τακτοποίησης (μπείς στην ρύθμιση) είτε δεν πληρώσεις (δεν μπείς στην ρύθμιση)! ΌΜΩΣ: εάν μπεις στην ρύθμιση, τουλάχιστον θα γλιτώσεις από τα μελλοντικά πρόστιμα ανέγερσης/τακτοποίησης/ΙΚΑ/κτλ ή και αυτό στα εξ αδιαιρέτου τίθεται υπό αμφισβήτηση???????? Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας! Εάν μπορείται κάντε συννημένο σχετικό ΦΕΚ,κτλ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.