Μετάβαση στο περιεχόμενο

Greenick

Core Members
  • Περιεχόμενα

    321
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Greenick

  1. Έχω STONEX S900A (έχει IMU, δηλαδή παίρνει και σημεία υπό κλίση, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις να είσαι απόλυτα κατακόρυφος, ή μπορεί να μη φτάνει κλπ κλπ). Απόλυτα ευχαριστημένος και από μηχάνημα αλλά και από την όλη συνεργασία με STONEX όταν έχω πρόβλημα κλπ.Θεωρώ αυτό που πήρα εξαιρετική value 4 money λύση. Συνιστώ.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, μου βγάζει σήμερα και εμένα το ροζ φόντο στο γεωγραφικό εντοπισμό. Εννοείται πως έχω κλικάρει κανονικά το "Κτηματολόγιο Α.Ε." μάλιστα τότε ακριβώς είναι που μου βγάζει το φόντο, αλλιώς αν έχω κλικαρισμένη την "ακτογραμμή" σαν υπόβαθρο είναι απλά το υπόβαθρο της ακτογραμμής. Ξέρεις κανείς τι παίζει?
  3. Να επιβεβαιώσω επίσης από τη μεριά μου (ασχολούμαι και με το μεσιτικό κλάδο παράλληλα) οτι και στην όμορφη Κέρκυρα οι τιμές έχουν αρχίσει την ανιούσα εδώ και 1 χρόνο περίπου. Καθοριστικής σημασίας φυσικά η άνοδος του τουρισμού και η εκρηκτική εξάπλωση του airbnb που έχει δημιουργήσει τεράστιο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων προς επένδυση.Αυτό σε συνδυασμό με μια μεγάλη έλλειψη σπιτιών προς διάθεση, είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση (ΕΙΔΙΚΑ στις ενοικιάσεις η κατάσταση είναι σχεδόν δραματική για πολλούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γιατρούς κ.λ.π που έρχονται και δε μπορούν να βρουν σπίτι να μέινουν).
  4. Εμένα πάντως σήμερα μου ήρθε με συστημένη επιστολή πρόστιμο 100ευρώ για εκπρόθεσμη δήλωση μιας κατάστασης το 2015.Το 29/9/2017 για υποβολή χωρίς πρόστιμο παλαιότερων καταστάσεων γνωρίζει κανείς αν έχει πάρει παράταση?Ρωτάω γιατί το 2016 αμέλησα και δεν υπέβαλα καμία συγκεντρωτική κατάσταση.
  5. Γιατί η μεταβίβαση ακινήτου με αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους απαιτεί κατά τους (όλους,πολλούς ή λίγους δεν ξέρω) συμβολαιογράφους και σύμφωνα με εγκύκλιο του συλλόγου τους, τροποποίηση της σύστασης, το οποίο με τη σειρά του απαιτεί όχι μόνο συμφωνία του 100% των ιδιοκτησιών αλλά και βεβαιώσεις (δλδ κατά συντριπτική πιθανότητα τακτοποιήσεις) από το 100%. Κοντολογίς ΞΕΧΝΑ ΤΟ... Τώρα το πως μεταβιβάζονται ένα σωρό ακίνητα στα οποία έχει γίνει τακτοποίηση είναι να απορεί κανείς (εγώ προσωπικά απορώ) καθώς το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να γίνει μια τροποποίηση σύστασης που απαιτεί από τους συνιδιοκτήτες (οι οποίοι δεν τα βρίσκουν σε πολύ πιο απλά πράγματα) τρελή συνεννόηση και χρήματα...
  6. One. Did I win anything? Τις βενζίνες μου τουλάχιστον (+ τα διόδια) όταν θα πάω να δω τα πεθερικά στην Αθήνα? :-P
  7. Αν τακτοποιούσαμε θα βάζαμε υπερβαση δόμησης, κάλυψης, παραβίαση πλαγίων αποστάσεων κ.λ.π που θα αυξάνονταν κλιμακωτά σε κάθε όροφο... Πιθανόν και διαμερισμάτωση ο τελευταίος όροφος που ενώθηκε σε το διαμέρισμα της διπλανής πολυκατοικίας? Υ.Γ: Και λίγο καλαμπούρι δε βλάπτει που και που με αυτά που ζούμε και βλέπουμε...
  8. Τι αποστάσεις "βαράς" εξωτερικά και δε σε βολεύει? Αν έχει να κάνει με την ηλιοφάνεια πάντως, εμένα τα ειδικά γυαλιά με βοήθησαν πολύ σε αρκετές περιπτώσεις, και αν θυμάμαι καλά δεν ήταν και πολύ ακριβά, νομίζω κάτι μεταξύ 10-20 ευρώ...
  9. Ούτε με Mozilla, ούτε με Chrome, απλά δε γίνεται τίποτα. To Opera δουλεύει, γνωρίζει κανείς ή τσάμπα παιδευόμαστε και πρέπει να το πάρουμε -και αυτό- απόφαση οτι όσο και να θες να δουλέψεις-ολοκληρώσεις μια δουλειά απλά δε σε αφήνουν και τέλος?
  10. Νομίζω τα αρχικά 2 γράμματα στον κωδικό πληρωμής (σε μένα είναι RF) δεν πρέπει να τα βάλεις. Το είχα αντιμετωπίσει και εγώ και τελικά πήγα σε κατάστημα και μου το είπε ο υπάλληλος στο γκισέ.
  11. Σχεδιαστικά το έχω κάνει όπως είπα, γιατί δυστυχώς όοοοσο και αν έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι έτοιμο που να μου λύνει τα χέρια, οπότε κούφωμα-κούφωμα κάθομαι και γράφω τις διαστάσεις. Βαρετό/κουραστικό/χρονοβόρο το ξέρω, αλλά αφού από προγραμματισμό και GDL objects δεν ξέρω τι να κάμω ο έρμος... Μακάρι να βρισκόταν κανάς μάγκας να έκανε κάτι τέτοιο και να το μοιραζόταν και με τους υπόλοιπους φανατικούς του ArchiCAD. Προ το παρόν κουπί (και συμφωνώ 100% πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμιά σχέση με τη λογική & ευκολία του BIM,απλά δουλεύουμε με αυτά που έχουμε και πάντα ψάχνουμε τη βελτίωση και το καλύτερο... )
  12. Το ίδιο έχω κάνει και εγώ, είναι η καλύτερη λύση για εμένα
  13. Ως πρώην (έφεδρος γαρ) αξιωματικός & ομαδάρχης Ομάδας Ναρκαλιείας του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (Τ.Ε.Ν.Ξ.) , το οποίο διαβάζω ότι (απολύτως φυσιολογικά) θα αναλάβει και την εξουδετέρωση της βόμβας, έχω να πω οτι η εκκένωση είναι μικρή, έπρεπε να τους διώξουν-εκκενώσουν όλους μέχρι τη Λάρισσα. Όπως το έγραψε ο SOTΗRIS πιο πάνω, "Δε θέλει πολύ ενα θέμα για να γίνει από σοβαρό γελοίο"
  14. Κάτοχος Leica X-310 εδώ και 2 χρόνια. Πολύ ευχαριστημένος, άξιζε τα λεφτά του, το κλισήμετρο και μερικά άλλα καλούδια με βοήθησαν πολύ. Επίσης και ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά (10 ευρώ αν θυμάμαι καλά ή ίσως και φτηνότερα) βοήθησαν παρόλο που είχα τις αμφιβολίες μου, καθώς ακόμα και με αρκετή ηλιοφάνεια ή και σε μεγάλη απόσταση έκαναν εφικτό να δεις την κουκίδα.
  15. Όχι δεν απαιτείται Δημήτρη. Το ΠΕΑ αφορά τη κτιριακή μονάδα και έχει 10ετή ισχύ. Και να πουληθεί το ακίνητο δεν απαιτείται νέο ΠΕΑ. Ειδική περίπτωση έκδοσης νέου ΠΕΑ θα ήταν μόνο μια ριζική ανακαίνιση ή ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης εντός της 10ετίας.
  16. Το δεύτερο,έτσι με ενημέρωσαν στο τοπικό μου ΤΣΜΕΔΕ.Μετά τις 15/9 είτε θα έχει αλλάξει το ειδοποητήριό μου,είτε στο τοπικό θα πάω να πληρώσω με τις μειωμένες τιμές της χαμηλότερης κατηγορίας.
  17. Υπάρχει η πάγια των 12 δόσεων,πήγαινε στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτα λεπτομέρειες
  18. Το ίδιο πρόβλημα και εγώ,παρόλο που έκανα την αίτηση για κατώτερη κατηγορία την προηγούμενη Πέμπτη και μου ήρθε mail οτι έγινε αποδεκτή,δεν έχουν πράσει οι μειώσεις στο ειδοποιητήριο.Αύριο στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ λοιπόν για να ζητήσω επανεκτύπωση κ.λ.π.μου είχαν πει οτι μάλλον θα μπορεί να γίνει,θα ενημερώσω.Περίμενα να έρθει 2075,ήρθε 2620
  19. +1 από εμένα για τις προσπάθειες και τις ενέργειες του Βασίλη.Κατά τα άλλα το αντικείμενο των ΠΕΑ έχει πρακτικά πεθάνει,το ενδιαφέρον είναι σχεδόν μηδενικό εδώ και καιρό.Μόνη λύση είναι να εφαρμοστεί η νομιμότητα,να είναι υποχρεωτική η ανάρτηση του ΠΕΑ με τα μισθωτήρια.Αν θέλουν το κάνουν αλλά όλοι ξέρουμε οτι αφενός δε θέλουν, φετέρου μας βρίσκουν μπόσικους και ανοργάνωτους και το αφήνουν έτσι...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.