Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

nhpatsavos

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

724 profile views

nhpatsavos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ! Άρα θα πάω όπως τα είχα γράψει χρησιμοποιώντας μια αντίστοιχη με αυτή που αναφέρεις βάση υπολογισμού του κόστους για τον αναλυτικό προϋπολογισμό. Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω μαζί με την απάντηση που έδωσε και ο συνάδελφος που ακολουθεί, έχουμε μια πλήρη εικόνα του θέματος.
  2. Συνάδελφοι, σε οικοδομή με άδεια του 1958, οι ιδιοκτήτες έχουν: 1. κατασκευάσει εξώστη (σε μπετονένιο πρόβολο) στην όψη στον δρόμο 2. εξώστη (σε μεταλλικό πρόβολο) προς τον ακάλυπτο 3. έχουν κλείσει τον χώρο που προβλεπόταν αρχικά από την άδεια για εξώστη (βεράντα στην οροφή του υποκείμενου ορόφου) Η συνολική επιφάνεια εξωστών, τώρα, υπερβαίνει κατά 60% την αρχική επιφάνεια εξωστών στην άδεια. Έχω ήδη σημειώσει ΥΔ για τον εξώστη που έκλεισε και έγινε διαμέρισμα χώρος ΚΧ. Για τους εξώστες, έχω σκεφτεί το εξής: να βάλω κατηγορία 1 τον μπροστινό πρόβολο (που κατασκευάστηκε μαζί με την προσθήκη ορόφου του 1958). Τον μεταλλικό πίσω εξώστη (που είναι μεταγενέστερος) να τον βάλω "Κατηγορία 4, λοιπές παραβάσεις", αλλά στο Παράρτημα Β δεν έχει τιμή για εξώστη (και δη μεταλλικό). Ομολογώ πως έχω μάλλον μπερδευτεί. Ευχαριστώ!
  3. 3. Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα ή τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας, για την υπαγωγή στο άρθρο 97 της κύριας κατοικίας τους, καταβάλλουν ποσοστό 20% του ενιαίου ειδικού προστίμου και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των ανωτέρω προϋποθέσεων. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι πλέον την έκπτωση δικαιούνται μόνο οι παλιννοστούντες και όχι τέκνα ή εγγόνια; Συγγνώμη αν επαναλαμβάνω και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
  4. Καλημέρα! Το ερώτημά μου αφορά στα εξής: 1. Μονοκατοικία (όχι κύρια και αποκλειστική) συνιδιοκτησία 50% τέκνο παλιννοστούντος και 50% μη παλιννοστούντους (σύζυγος). Ωφελούνται συνολικά από την έκπτωση; 2. Ως προς τα παραστατικά που τεκμηριώνουν το δικαίωμα: Επαρκούν τα πιστοποιητικά πλησιέστερων συγγενών του παππού και της γιαγιάς (που ήταν Πόντιοι) και η βεβαίωση από την Περιφέρεια; Ευχαριστώ
  5. Καλημέρα, ισχύει κάποιο πλαίσιο ειδικών κανονισμών (μορφολογικών ή και άλλων) για εκτός σχεδίου κατοικία στη Σίφνο; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.