Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sdimog

Members
  • Περιεχόμενα

    168
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.373 profile views

sdimog's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, μήπως έχει απαντηθεί το παραπάνω ερώτημα, γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά γιατί έχω ακριβώς την ίδια απορία με το συνάδελφο παραπάνω;
  2. Αν εκδοθεί το 2022 με ημερομηνία αυτοψίας στις 30/01/21 θα έχει λήξει η ισχύς της απο 30/3/21. Κατά τη γνώμη μου είναι ξεκάθαρο ότι για ένα δίμηνο μπορούμε να εκδίδουμε βεβαιώσεις με ημερομηνία αυτοψίας ως 31/1/21.
  3. Οκ ευχαριστώ, δεν είχα πρόσβαση στο λεβητοστάσιο και μου έστειλαν μετά τις φωτό. Υποθέτω ότι είναι από το μπόιλερ τελικά η ταμπέλα, αλλά μου είπαν ότι δεν είχε άλλο ταμπελάκι...
  4. Ευχαριστώ πολύ? Δεν είναι πολύ μικρή? Πρόκειται για μια μονοκατοικία 300 τ.μ.
  5. Καλησπέρα, μπορέιτε να με βοηθήσετε με αυτό το λέβητα? ποια ειναι η ισχύς του?
  6. Καλησπέρα. Μπορεί να μου πεί κάποιος συνάδελφος αν σε κτίριο κατοικίας με πιλοτή και έναν όροφο επιτρέπεται σκάλα σχήματος Π χωρίς πλατύσκαλο και με πλάτος 0,90 μ?
  7. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση ιδιοκτήτη με γνωμάτευση του 2013 από το ΚΕΠΑ για αναπηρία 80%, ο οποίος λάμβανε αναπηρική σύνταξη για κάποιο διάστημα, το οποίο έληξε και τώρα παίρνει την κανονική του σύνταξη. Πιστεύετε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το χαρτί ως αποδεικτικό αναπηρίας ή πρεπει να ξαναπάρει γνωμάτευση τώρα?
  8. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση ιδιοκτήτη με γνωμάτευση του 2013 από το ΚΕΠΑ για αναπηρία 80%, ο οποίος λάμβανε αναπηρική σύνταξη για κάποιο διάστημα, το οποίο έληξε και τώρα παίρνει την κανονική του σύνταξη. Πιστεύετε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το χαρτί ως αποδεικτικό αναπηρίας ή πρεπει να ξαναπάρει γνωμάτευση τώρα?
  9. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση πελάτη που μόλις πήρε έγκριση με το παλιό εξοικονομώ και στο μεταξύ, έχει κάνει κάποιες από τις παρεμβάσεις που προορίζονται στο ΠΕΑ. Και θέλει να μάθει αν τώρα μπορεί αντί γι αυτές να κάνει κάποιες άλλες. Επίσης το ΠΕΑ έχει γίνει από άλλον ενεργειακό επιθεωρητή και τώρα απευθύνθηκε σε μένα. Τι μπορεί να γίνει σ αυτη΄την περίπτωση?
  10. Καλησπέρα. Θα ήθελα λίγη βοήθεια για τον πρώτο πίνακα χιλιοστών που πρέπει να συντάξω. Έχω οικοδομή με υπόγειο ισόγειο (τμήμα pilotis), α οροφο και υπόλοιπο δόμησης. Ο πελάτης θέλει να συντάξω πίνακα και για το μελλοντικό όροφο. Η περίπτωσή μου έχει τις εξής ιδιαιτερότητες: Στο ισόγειο υπάρχει διαμέρισμα τακτοποιημένο με το Ν.4178/2013 με είσοδο δικιά του, ανεξάρτητη από το κλιμακοστάσιο του ορόφου. Το υπόγειο, επίσης τακτοποιημένο, έχει και αυτό είσοδο από μια εξωτερική σκάλα και μόνο. Η μελλοντική δόμηση θα γινει καθ υψος, δηλ στο β όροφο. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Οι κοινόχρηστοι χώροι δηλ το κλιμακοστάσιο θα αναλογιστούν μόνο στον ά και β' όροφο, καθώς μόνο αυτοί το χρησιμοποιούν? 2) Το εμβαδόν του κλιμακοστασίου πως το υπολογίζω? (Στο ισόγειο θα βάλω και τους τοίχους ενώ πχ στον όροφο όχι γιατί το έχω μετρήσει στο εμβαδό του διαμερίσματος? Και στο μελλοντικό που δεν υπάρχει σχέδιο θα το θεωρήσω πάλι μαζί με τους τοίχους? Ελπίζω να γίνομαι σαφής, ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Είναι δύσκολο να δω την εξωτερική μονάδα. Έχω επίσης αυτά τα στοιχεία για το συγκεκριμένο μοντέλο απο το ιντερνετ: Απόδοση ψύξης SEER (εποχικός βαθμός απόδοσης στη ψύξη): 6,7W/W Ετήσια κατανάλωση ρεύματος: 182KWh Ενεργειακή κλάση στη ψύξη: A++ Απόδοση ψύξης: 12000 (4870-15240) Btu/h Απόδοση θέρμανσης SCOP (εποχικός βαθμός απόδοσης στη θέρμανση): 4,0W/W SCOP (εποχικός βαθμός απόδοσης στη θέρμανση) θερμότερης εποχής: 5,1W/W Ετήσια κατανάλωση ρεύματος: 1120KWh Ενεργειακή κλάση στη θέρμανση: A+ Ενεργειακή κλάση στη θέρμανση θερμότερης εποχής: Α+++ Απόδοση θέρμανσης: 13000 (3380-16640) Btu/h Μπορώ να υπολογίσω EER και COP ή να πάω με ΤΟΤΕΕ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.