Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Barovios83

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.286 profile views
  • nbr

  1. Ok!!!Ευχαριστώ πολύ πάντως για την ενημέρωσή σου.
  2. Δεν υπάρχει κανείς να μου θέσεις κάποια άποψη??
  3. Καλημέρα σας,καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλο το φόρουμ. Ο λόγος που ανοίγω το παρόν θέμα, αφορά την κατασκευή μιας εστίας τζακιού σε μια εξοχική κατοικία σε τοποθεσία βουνό. Η κατασκευή είναι 1975.Οι τοίχοι έχουν χτιστεί με τούβλα και η οροφή του πλέον έχει αντικατασταθεί πάνελ 4cm τραπεζοειδή της εταιρείας Corus. Σε m2 η κατασκευή είναι περίπου στα 50 με 40 περίπου να περιλαμβάνονται σε καθιστικό κουζίνα και τα υπόλοιπα σε υπνοδωμάτιο και ένα μικρό wc. Επειδή η συγκεκριμένη κατασκευή δεν έχει ρεύμα και επειδή το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στην θέρμανση, θέλω να παρέμβω στην τοποθέτηση μιας εστίας η οποία να είναι σίγουρα καλύτερη απο αυτή της απλής με πυρότουβλο. Σαν αρχική ιδέα είχα μια ενεργειακή εστία μαντεμένια με φυσική ροή αέρα στους αεραγωγούς, λόγω οτι δεν έχω ρεύμα για να είναι αερόθερμη. Το κόστος όμως ξεπερνά τα δεδομένα της οικονομικής μου δυνατότητας. Σκέφτηκα εαν γίνεται, και εδώ θα ήθελα να συμβάλετε παρακαλώ όσοι μπορούν να με καθοδηγήσουν σωστά, να τοποθετούσα μια εστία μαντεμένια και να δημιουργούσα μόνος μου με κάποιες τεχνικές, χωρίς να επέμβω στην εστία, λύσεις για μεγαλύτερη απόδοση. Δηλαδή. Να αγοράσω μια εστία ανοιχτή μαντεμένια, να κατασκευάσω μια βάση που θα πατήσει επάνω σε αυτή η εστία,να καλύψω στην πίσω μεριά του τοίχου με κεραμοβάμβακα την επιφάνεια και να φτιάξω ένα πλαίσιο (ένα ΠΙ) με λαμαρίνα έχοντας ανοίξει 2 τρύπες στην λαμαρίνα και στο τοίχο και με σπιράλ να οδηγήσω την θέρμανση στο ύψος της καμινάδας 2 αεραγωγούς. Αυτή είναι μια αρχική σκέψη που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, για να διαβάσω τις συμβουλές σας κρίνοντας έτσι τι θα ήταν καλύτερο να κάνω. Ευχαριστώ πολύ και αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.
  4. Επισυνάπτω ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα με τους χώρους τους οποίους θέλω να μου ζεσταίνει η ενεργειακή εστία. Η εστία είναι τοποθετημένη στο παράθυρο του σαλονιού. Η εστία είναι σχεδιασμένη για να δέχεται άνετα γραμμές για δωμάτια και άλλους χώρους αλλά δεν μπορούσα να κινηθώ σε αυτή την λύση λόγω το οτι είχα δοκάρι περιμετρικά της πλάκας. Όσο για την ενεργειακή εστία καλοριφέρ πήγαινα σε πολλά λεφτά και εκτός αυτού ήθελε και κάποιον χώρο επίσκεψης ο οποίος μου χάλαγε όλη την εμφάνιση του σπιτιού εσωτερικά και έξω δεν μπορούσα να τον μεταφέρω λόγω το οτι έχω στενό μπαλκόνι και είναι πέρασμα. Δεν επιδιώκω να ζεστάνω όλο τον χώρο με μία μόνο εστία απλώς να διατηρώ σε αυτόν το χώρο που αναφέρω μια λογική θερμοκρασία. Επίσης ήθελα να κάνω και μια ερώτηση που αφορά το κομμάτι της ενέργειας. Θέλω να κάνω μόνος μου μόνωση στους τοίχους με πολυουρεθάνη.Μου το σύστησε ένας συνάδελφος ο οποίος το εφάρμοσε στην δικιά του οικία,τρυπώντας τον τοίχο εξωτερικά ανά τακτά σε πόντους και γεμίζοντας τον τοίχο με πολυουρεθάνη, και είδε τρομερή απόκλιση τον επόμενο χειμώνα. Τί προτείνετε εσείς να κάνω?? Ευχαριστώ.
  5. Τσέκαρα τα χαρτιά μου και παρατήρησα ότι η μελέτη είχε γίνει με γνώμονα την κρύα σειρά των κουφωμάτων αλουμινίου. Έναν παράγοντα που δεν έβαλα είναι στο σπίτι μου υπήρχε ήδη θέρμανση καλοριφέρ, οπότε θα συνεχίσει να υπάρχει με την διαφορά ότι στον μεγαλύτερο χώρο του σπιτιού θα αναγκαστώ να βάλω fan coil λόγω περιορισμένου χώρου για σώματα πάνελ. Σαν εταιρεία η Saturn είναι αξιόπιστη?? Την ενεργειακή εστία την τοποθέτησα με σκοπό την συνέχεια της θέρμανσης στους χώρους του σπιτιού αφού σβήσει η κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ). Δεν είμαι γνώστης στο θέμα εαν φτάνει της ανάλογες θερμίδες που θέλει ο χώρος για να ζεσταθεί, αλλά αυτή η εστία με έπεισε οτι θα αποδώσει, όταν την είδα τοποθετημένη σε μια οικεία στην Θήβα 120m2 σε σχεδιασμό ανάλογο του σπιτιού μου και κρατούσε σταθερά την θερμοκρασία στους βαθμούς που είχε αποκτήσει απο το καλοριφέρ. Το μειονέκτημα που έχει αυτή η εστία είναι οτι θέλει αρκετά ξύλα λόγω μεγάλου χώρου καύσης.Τί να πω?Πιστεύω να αποδώσει και να μην φάει ξήλωμα...
  6. Χαιρετώ το ωραίο αυτό φόρουμ και συγχαίρω όλα τα άτομα που συνδράμουν σε όλα τα θέματα με πολύ ενδιαφέρων προτάσεις,λύσεις κλπ. Να μπω στο κυρίως θέμα. Κάνω ανακαίνιση σε ένα σπίτι, το οποίο θέλω να παντρευτώ και να είναι εκεί η οριστική κατοικία μου. Είμαι στη φάση που έχω τελειώσει με ηλεκτρολόγο σωλήνες-καλώδια, υδραυλικά έχω περάσει όλες τις γραμμές-δίκτυα, έχω βάλει γυψοσανίδες και εν ολίγοις είμαι στην φάση βαψίματος(κάτι που δεν επιχειρώ να κινηθώ τώρα λόγω τρομερής υγρασίας). Τον Μάρτιο του 2011 έβαλα μια ενεργειακή εστία αερόθερμη, όχι κασέτα, της εταιρείας Hergom Μοντέλο Ηergom h08/100(55). Σαν εστία έχει : Ονομαστική Ισχύς kW. 27 Kcal / hr. 23220 Ισχύς kW εξόδου. 25 Kcal / hr. 20920. Πληροφορίες σχετικά με το σπίτι μου: Έτος κατασκευής 1977, Υπόγειο,Ισόγειο,Δώμα. 98m2.Εσωτερικός χώρος ενιαίος. Τοιχώματα Διπλά τούβλα χωρίς μόνωση. Μελέτη θερμίδων 20156kcal.(Μελέτη πραγματοποιήθηκε απο γραφείο ειδικό στις μελέτες με γνώμονα όλα τα στοιχεία θερμομόνωσης-υγρομόνωσης κλπ.που θα τοποθετηθούν στο σπίτι) Κουφώματα θα βάλω την Σειρά της Alumil (M20000 Apollo Alutherm) http://www.alumil.gr/page/default.asp?la=1&id=279&cat=1&pro=24 ανοιγόμενα κουφώματα θερμοδιακοπτόμενα με υάλωση τρίπλεξ και αντίστοιχα φίλτρα. Μόνωση ταράτσας επίστρωση με ρητινούχο υλικό της εταιρείας Isomat,επίστρωση με ένα (σάντουιτς) αλουμίνιο και πολυαμίδιο και έπειτα τελικό υπόστρωμα με περλομπετό και πυρίμαχο πλακάκι.Στο τοίχο δεν θα παρέμβω σε κάποιου είδους εφαρμογή μόνωσης. Ερώτημα: Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες πληροφορίες το σπίτι θα ζεσταίνεται μόνο με την ενεργειακή εστία? Ευχαριστώ και διορθώστε με για οτιδήποτε λάθος έχω αναρτήσει. Καλή Χρονιά εύχομαι. Τάσος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.