Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

gmaravas

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    gmaravas

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μυτιλήνη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

gmaravas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφε, αυτό το link έλεγε αυτό που ίσχυε παλαιότερα. Για τους νέους ασφαλισμένους απο το '93 και μετά, που φαντάζομαι είσαι κι εσύ, ισχύει αυτό που έγραψα στο επομένο ποστ μου λίγο πιο κάτω από αυτό που είδες (21 Μαΐου 2012). Για τη δική σου περίπτωση βέβαια για σπουδές στο εξωτερικό δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. Μια εικασία που μπορώ να κάνω είναι η εξής: εντός ευρωπαϊκής ένωσης ισχύει η «Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας», την οποία την εκδίδει το ταμείο σου (τσμεδε στην περπτωση μας) και σε καλύπτει σε περίπτωση που χρειαστείς περίθαλψη εντός ΕΕ. Άρα εφόσον δικαιούσαι αυτό το πράγμα δε διαφέρεις από μένα που κανω διδακτορικό σε ελληνικό πανεπιστήμιο κι ενώ θα μπορούσα κι εγώ να έχω τη δωρεάν ιατρική κάλυψη του πανεπιστημίου, το τσμεδε δε μου το επιτρέπει και πλήρώνω το full πακέτο . Αν όντως ισχύει αυτό που λέω, καλύτερα να ζητήσεις αυτά τα 4000 να στα δώσουν στο χέρι και να τους πεις ότι ιατρικά σε καλύπτει το ταμείο σου στην ελλάδα, αφού σε υποχρεώνει ο νόμος κιόλας να το κάνεις κατ'αυτό τον τρόπο. Τα τηλέφωνα του τσμεδε που προσπαθούσα κι εγώ να πιάσω δεν είναι και πολύ ακριβή. Δοκίμασα διάφορα κι όταν απάντουσαν κάποιοι ζητούσα να μου δώσουν κάποιο αρμόδιο τμήμα. Καλή τύχη!
  2. Μετά από πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με το ΤΣΜΕΔΕ της Αθήνας, όταν τα κατάφερα πληροφορήθηκα το εξής: Δεν μπορεί κάποιος ως φοιτητής να απαλλαγεί από τον κλάδο υγείας, λόγω του ασφαλιστικου νόμου 2084/92 άρθρο 39 (γνωστός ως νόμος Σιούφα) και με την προσθήκη ενός εδαφίου του νόμου2335/95 άρθρο 2 παρ. 1, που λέει επ' ακριβώς: "Όλα τα παραπάνω πρόσωπα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στους φορείς ασθένειας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που αντιστοιχούν στο συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης επιλογής τους ". (Για όποιον θέλει να βρει τους νόμους ας κάνει ένα απλό search στο docman.gr) Αυτός ο νόμος πιάνει τους ασφαλισμένους από 1.1.1993 και μετά και στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι μέχρι πριν κάποια χρόνια επέτρεπαν στους φοιτητές που έκαναν μεταπτυχιακό/διδακτορικό να απαλλάσσονται της εισφοράς του ΚΥΤ, μέχρι που έπεσε σύρμα από το υπουργείο και το έκοψαν. Απ'ότι κατάλαβα και αυτοί φυσιολογικό το θεωρούσαν το να μην πληρώνει ο φοιτητής τον κλάδο υγείας και να του παρέχεται από το πανεπιστήμιο. Άρα συνάδελφοι φάγαμε κανονική φόλα από την γνωστή συμμορία ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Προσωπικά εγώ δεν το θεωρώ ηθικά σωστό να με βάζει το κράτος να πληρώνω αυτή την παραπάνω εισφορά, τη στιγμή που θα έπρεπε να με βοηθά να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να βγω πιο παραγωγικός, αλλά αυτό ξεκινά πολύ μεγάλη κουβέντα. Αν κάποιος θέλει να το πιέσουμε να αλλάξει εγώ θα συμμετέχω, αλλά θέλουμε άτομο στην Αθήνα να πηγαίνει ο ίδιος σε ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ γιατί τηλεφωνικά δεν υπάρχει περίπτωση.
  3. Στο link που βρήκα: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:aL-T6l0429cJ:www.teetdk.gr/download.php?id%3D135680,12,1+&hl=en&pid=bl&srcid=ADGEESieeqmTgTurshZx-PcJipJVJOaWY3u7xDIuyS-VTudUVJBG8VdTi-NfEHR-3rpQBGC3ugV0SOiGlQgo9fdeHeF_pWcRFqhACm2Zyb2mcItbGMRf-XTKqJenus6HkNv5lz7P3Zi_&sig=AHIEtbTU3qi-jA_WCw2e1jB31TXGpMacEQ&pli=1 λέει ότι διακόπτεται η εισφορά για τον ΚΥΤ κατά τη διάρκεια θητείας, μεταπτυχιακών σπουδών ή αν εσύ θελησεις άλλο υγειονομική κάλυψη. Εγώ πάντως την επόμενη εβδομάδα θα κάνω τα χαρτιά να το γλυτώσω γιατί ξεκίνησα διδακτορικό (και είμαι και φρέσκος στο ΤΕΕ, πρώτη φορα θα πληρώσω εισφορά), οπότε θα σας πω τι έγινε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.