Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Jonous

Members
  • Περιεχόμενα

    128
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jonous's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

66

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω, κατά τη γνώμη σας στην περίπτωση σοφίτας μπορεί να αφαιρεθεί η επιφάνεια των θερμομονωτικών στοιχείων, ώστε ο υπολογισμός του 1/2 του υποκείμενου ορόφου να αφορά μόνο τον εσωτερικό καθαρό χώρο μετά την αφαίρεση των εξωτ. τοιχοποιιών από τη δόμηση; Σας ευχαριστώ.
  2. To Enscape είναι ίσως η καλύτερη λύση για RT rendering (με ό,τι συνεπάγεται στο θέμα ποιότητας αποτελέσματος, πχ αν θέλεις κάτι πιο ψαγμένο ειδικά για interior πας σε λύσεις Sketchup+Vray). Μια λειτουργία που έχει συγκεκριμένο και το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι ότι μπορείς να κάνεις εξαγωγή το μοντέλο σου σε .exe αρχείο και να το στείλεις στον πελάτη σου να περιηγηθει σε 3D περιβάλλον, αρκεί να έχει λίγο δυνατό μηχάνημα.
  3. Δες και Κτηματολόγιο, τις αγοράζεις και είναι άμεσα διαθέσιμες για κατέβασμα. https://gis.ktimanet.gr/gis/apr/
  4. Είναι bug του συστήματος τελικά.. και έχασα τόσο χρόνο.. Στον έλεγχο πληρότητας βγάζει πρόβλημα, αλλά στον έλεγχο dxf που ΔΕΝ έκανα το περνάει. Έχει αναφερθεί στο φόρουμ και ευτυχώς το βρήκα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  5. Δεν θέλει με τίποτα. Στην απελπισία μου δοκίμασα και το πρότυπο σχεδιάγραμμα του Κτηματολογίου και μου βγάζει το ίδιο πρόβλημα. Ίσως έχει φάει σκάλωμα η πλατφόρμα τι να πω..
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να τσεκάρει το αρχείο και να βρει που υπάρχει το θέμα και δεν μου το δέχεται; Έχω βάλει μόνο τα περιγράμματα. Το περίεργο είναι ότι είναι τροποποίηση (όχι στο περίγραμμα) παλαιότερου διαγράμματος που το είχε δεχθεί το σύστημα και τώρα μου βγάζει μήνυμα συμμόρφωσης αρχείου με προδιαγραφές.. topo.dxf
  7. Και σ' εμένα έτυχε περίπτωση σε ΥΔΟΜ Αττικής "Εμείς έχουμε αποφασίσει να ισχύει το 50% απ' ό,τι μετράει στη δόμηση από τον υποκείμενο (πχ μείον οπές κλιμα/σίων, αίθρια κλπ)". Στο λαιμό τους κάθεται η σοφίτα.. #πεταειογαϊδαρος
  8. Ναι είναι πολύ εύκολο λογισμικό με ευχάριστο περιβάλλον.
  9. Jonous

    Νόμος 4495/2017

    Όπως έχουν προειπεί οι προλαλήσαντες συνάδελφοι, το ευχαριστώ σ' αυτό το έργο που επιτελείς είναι πολύ λίγο συνάδελφε.
  10. Συνάδελφοι μια μικρή βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος. Αναφορικά με τη διαστασιολόγηση στύλου τύπου Ζ το manual γράφει "Οι περιπτώσεις των στύλων σχήματος Ζ , παραμετρικού, σχήματος σταυρού και στύλου με οπή μπορούν να οπλιστούν από το χρήστη και στη συνέχεια να ελεγχθούν σε επάρκεια". Δυστυχώς όμως δε μπορώ να μπω με τίποτα στον editor για να τοποθετήσω οπλισμούς. Η επιλογή "Λεπτομέρειες οπλισμών" δεν κάνει τίποτα.. Που το χάνω; Ευχαριστώ.
  11. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα μέσα στο Autocad, απλά δεν ξέρω από ποιά έκδοση και μετά.
  12. Εγώ εχθές έβαλα το ποσό των εισφορών και πήρα γραμμή τι γίνεται.. Εξωφρενικό, είναι ό,τι να ναι οι άνθρωποι!!.. και που το ξέραμε ότι πρέπει να αφαιρεθούν οι εισφορές από το παραστατικό του προμηθευτή;;;!! Και τώρα αν ακυρωθεί το παραστατικό και κοπεί άλλο θα είναι χρονικά μεταγενέστερο του 2ου ΠΕΑ, άρα μη αποδεκτό. Όσο γι' αυτό που ρωτάς το γράφει στην 7.3 η) σελ. 53 του οδηγού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.