Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

apovit

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    www.s60architects.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Σχεδιασμός, Βιβλία, Μουσική, Θέατρο, Μηχανοκίνητα, Τεχνολογία κάθε είδους, ταξίδια, ψυχολογία
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.710 profile views

apovit's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω αναφέρει το 2012 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω 12 χρόνια τώρα στο Πρόσφατα αποφάσισα να συνεχίσω με κατατακτήριες σε κάποιο Πολυτεχνείο εκτός κι αν κάποιο με δέχεται στο 3ο έτος (δεν απαντάει κανένα). Είμαι βοηθός Αρχιτέκτονα δηλ. Δεν υπήρχε στο michanikos τέτοια επιλογή και έτσι έβαλα στην εγγραφή το κοντινότερο σε βαθμίδα. Αν ενοχλεί το αλλάζω σε ιδιώτης.
  2. Συμφωνώ θα πρέπει να καταρτίζεται μαύρη λίστα συνεργείων από τους Μηχανικούς ώστε να βγούν απ' έξω οι απατεώνες Το ίδιο και για εμάς βέβαια. Να φύγουν οι ''εξαργυρώνω την υπογραφή μου μόνο για το κέρδος''.
  3. Είναι κανόνας ο Πολιτικός να κάνει και να υπογράφει ΑρχιτεκτονικοΤοπογραφικοΣτατικά. Σε αγγελίες που βλέπω όλοι οι Πολιτικοί διαφημίζουν τις ικανότητες τους σε Αρχιτεκτονικά και Φωτορεαλιστικά. Και κάποιοι από ΤΕΙ κιόλας. Εχουνε γεμίσει τα γραφεία από Δομικούς. Όλο αυτό ξεκίνησε από τη δεκαετία του '30 που οι σχολές βγάζανε 2πλασιους Πολιτικούς σε σχέση με Αρχιτέκτονες και φτάσαμε τη δεκαετία '50 να είναι τριπλάσιοι και στο βωμό της ανοικοδόμησης τους δώσαν υπογραφές για όλα. Ακόμα είναι πολλοί περισσότεροι και φυσικά δυνατότεροι να συντηρούν αυτά τα δικαιώματα που τους κάνει συναγώνιστους στην αγορά. Διότι εγώ σαν Αρχιτέκτονας θέλω Τοπογράφο και Πολιτικό για μια άδεια, ενώ ο Πολιτικός κανέναν! Ο πολίτης -άσχετος με τις προδιαγραφές και ποιότητα- επιλέγει τον πιο φτηνό. Μαντέψτε... Τη δεκαετία '00 πάλι άσχετοι φτιάχναν τα σχέδια και αγοράζαν υπογραφές Πολιτικών για να συκώσουν εφταώροφα, γι' αυτό όλα φαίνονται ολόιδια. Όμως ΟΛΟΙ χάνουμε από αυτό. Έχω έντονη επιθυμία να το αλλάξω δημουργώντας ομάδα δράσης στα social. Που να ανεβάσω post;
  4. Πάλι έχετε δίκιο. Ως πατάρι και ΒΧ το είχε περάσει ο τότε Μηχανικός στη δήλωση. Άρα πάσχει η τακτοποίηση. Αλλά πως θα το περνουσε σαν όροφο χωρίς να έχει προσβαση από κλιμακοστάσιο; Πάντως θα φτιάξει τώρα (του το έχω προτείνει) με την άδεια. Προσπάθησα να ρωτήσω στην ΥΔΟΜ αλλά δε ήταν κανένας διαθέσιμος.
  5. Δίκιο έχετε. Πάντα έτσι πονηρά βγαίναν οι άδειες στα πατάρια όπως με τους ΗΜ/Χ. Γι αυτό αφήσαν 8μ-6μ ύψος. Ευχαριστώ για το σχόλιο.
  6. Σας ευχαριστώ και πάλι που Κυριακάτικα μου αφιερώσατε το χρόνο σας. Με κάλυψε πάλι η απάντηση σας. Με την άδεια Χ/1990 κτίστηκε Ισόγειο ΒΧ (8μ ύψος) και Α' όροφος ΒΧ (6μ ύψος) με εξάντληση Σ.Δ. Μετά πρόσθεσε αυθαίρετα πατάρια στατικά ανεξάρτητα (20% κάλυψη υποκείμενου) και Β' όροφο που τακτοποιήθηκαν με Ν. 4178/13. Οπότε μπορώ να βγάλω άδεια αλλαγής υποκειμένων επιπέδων σε ΚΧ αλλά τα πατάρια μένουν ως έχουν ΒΧ τακτοποιημένα. Φωτισμό-αερισμό υπερκαλύπτεται.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ. Σωστά το λέτε, μου διέφυγε σα σκέψη. Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα αν μπορείτε;
  8. Καλησπέρα σας. Δε βρήκα κάτι στον ΝΟΚ ή στον 4546/18. Υπάρχει τακτοποιημένο με 41.78/13 πατάρι ορόφου (ελεύθερο ύψος 3μ) ως ΒΧ. Το ισόγειο -ΒΧ υπολογισμένο στον Σ.Δ.- μπορεί με άδεια να αλλάξει σε ΚΧ; Δεν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ. Ασχέτως χρήσης ΒΧ/ΚΧ, αν προστεθεί κλιμακοστάσιο μπορεί να μετρήσει το πατάρι σαν ξεχωριστός όροφος (αντί Ισόγειο με Πατάρι να γίνει Ισόγειο και 1ος); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  9. Καλησπέρα σας. Μπορώ να ρωτήσω κι εγώ που μου δώσανε ισοτιμία με αυτό το ΤΕΙ: Η Αθήνα με δέχεται μέσω κατακτηρίων στο 2ο έτος. Οι άλλες σχολές Πάτρας-Χανίων-κτλ το ίδιο; πάρχει κάποια που να σου δίνει δικαίωμα για 3ο-4ο έτος; Θα το εκτιμούσα πολύ όποιος μπορεί να μου δώσει μια καλύτερη λύση από το 2 έτος εισαγωγή ή ένα Μεταπτυχιακό που δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά. Ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα σε όλους. Σε μια οικονομική αγορά υπάρχουν 2 ειδών ανταγωνισμοί: αυτοί που προβάλλουν καλή υπηρεσία και αυτοί που προβάλλουν χαμηλή τιμή. Ο κόσμος φυσικά προτιμάει το δεύτερο και τη πατάει όπως και οι τελευταίοι που θα βάλουν λουκέτο ωσονούπω. ΔΕΝ έχει για κανέναν κέρδος μακροπρόθεσμα η χημηλή τιμή. Αυτοί που θα ξεχωρίσουν στην αγορά είναι οι ΚΑΛΟΙ με την ανάλογη αμοιβή. Υπάρχουν πολλοί κακοί Μηχανικοί που θέλουν μόνο να εξαργυρώνουν την σφραγίδα τους. Μην παρασύρεστε και τονίστε την ποιότητα εργασιών και τα μηδενικά προβλήματα μετά. Σε βάθος χρόνου θα βγείτε κερδισμένοι. Έτσι βγήκα κι εγώ στην αγορά στην αρχή του κορωναϊού και το γραφείο κρατιέται ικανοποιητικά. Το καλύτερο; Μου έρχονται οι σοβαροί συζητήσιμοι πελάτες που θέλουν επαγγελματική αντιμετώπιση. Δεν έχω γκρίνιες, πληρώνομαι επαρκώς και έχω ελεύθερο χρόνο για να βελτιώσω τις γνώσεις μου. Αν το κάνουμε οι μισοί αυτό οι πελάτες θα εναρμονιστούν με αυτό χωρίς γρίνιες.
  11. Καλησπέρα σας, έχω στη Πάρο μια περίπτωση πισίνας που υλοποιήθηκε 1,20μ ψηλότερα σε σχέση με την άδεια, γιατί είναι πλαγιά και θα ήταν αόρατη από τις βεράντες των διαμερισμάτων αν γινόταν σε χαμηλότερο επίπεδο. Αυτό νομιμοποιείται με καινούρια μικρής κλίμακας ή κανονική; Εαν δε γίνεται, πως μπορεί να την κατεδαφίσει και να δημιουργήσει 2 μικρές ατομικές; Δεύτερον, μπορεί να αγοραστεί ΣΔ για το Εκκλησάκι; Μπορεί να πάρει εξαίρεση στο δ; Εκτός μεταφορά ΣΔ, τι άλλο υπάρχει για να προστεθούν τμ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Μια μόνιμη ουσιαστική αποχή έπρεπε αν είχε γίνει όταν πρωτοβγήκε ο Ν.4014/11. Τι σημαίνει τακτοποίηση αυθαιρέτου; Τι σημαίνει χάθηκε η άδεια στην ΥΔΟΜ; Τι σημαίνει σε ελέγχω για την άδεια που θέλεις να βγάλεις; Γιατί να πρέπει να βγάζω τοπογραφικό πάνω στο ρυμοτομικό προ 20ετίας της ΥΔΟΜ και το δικό μου να καταχωρείται υπέρ τους; Έχουν ρίξει όλη τη δουλειά των ΥΔΟΜ στους Μηχανικούς και δεν έχει τέλος! Αλλά τι κάνουν οι Μηχανικοί τόσα χρόνια; Γιατί τόσο βόλεμα ή ωχαδερφισμός;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.